Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα Παρασκευή στη βορειοδυτική Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα δυτικά και βόρεια της χώρας.
Για σήμερα Παρασκευή βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία θα επεκταθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και από τις νυχτερινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία.
Το Σάββατο  τα έντονα φαινόμενα της προηγούμενης μέρας θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 18 στην κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 16 βαθμούς στην Ήπειρο, από 12 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 13 έως 18 βαθμούς στα νησιά Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.
****
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από σήμερα Παρασκευή 5-12-2014 έως και αύριο Σάββατο 6-12-2014, προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. 
Για το λόγο αυτό καλούνται άμεσα όλοι οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.