Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Το ταξίδι από την Αθήνα μέχρι τα Ιωάννινα θα κοστίζει 37,25 ευρώ

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 1 Αυγούστου προς Τετάρτη 2 Αυγούστου, ξεκίνησε η λειτουργία των σταθμών διοδίων στον μετωπικό σταθμό Κλόκοβας και στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων, στον ανισόπεδο κόμβο Μεσολογγίου.
Το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα κοστίζει 12 ευρώ ενώ συνολικά το ταξίδι από την Αθήνα μέχρι τα Ιωάννινα θα κοστίζει 37,25 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα: στο τμήμα Αθήνα-Ρίο το κόστος είναι 11,50 ευρώ, για τη διέλευση της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου απαιτούνται 13,30 ευρώ, και το Αντίρριο-Ιωάννινα 12,45 ευρώ.

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία, το τελευταίο βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού

Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη το τελευταίο βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού (Πέρδικα – Α/Κ Εγνατίας, Ιωάννινα).
Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα, περίπου 14 χιλιομέτρων, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει την Αθήνα με τα Ιωάννινα σε 3,5 ώρες.
Με την παράδοση του τελευταίου τμήματος στην κυκλοφορία, η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο μισό.
Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα, 14 περίπου χιλιομέτρων, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει την Αθήνα με τα Ιωάννινα σε 3,5 ώρες.
Έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, όπως το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου, 2 ανισόπεδους κόμβους, τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς, τη γέφυρα του Κρυβοφού, 11 άνω και κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετούς.
Με τη σημερινή παράδοση του εν λόγω τμήματος στην κυκλοφορία, η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο μισό!

Δήμος Πωγωνίου: Δημοπρασία για εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στη θέση "Ντερέδες"

Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στη θέση "Ντερεδες" για την εγκατάσταση και λειτουργία κινητού παρασκευαστηρίου σκυροδέματος κ.λπ. κατασκευής αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στην έδρα του Δήμου στο Καλπάκι στις 21/08/2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ημερίδα με θέμα «Νέοι Αγρότες-Υποδομές στα ορεινά βοσκοτόπια», την Τετάρτη 9 Αυγούστου, ώρα 10:30 π.μ. στο Μέτσοβο

Ομιλία του Γιάννη Στέφου στη Βουλή για το ν/σ για την ανώτατη εκπαίδευση

Συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις»

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για το ν/σ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης τοποθετήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος.
Ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας τις τομές του παρόντος ν/σ: την επαναθέσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου που είχε καταργηθεί με τον ν. Διαμαντοπούλου, την επαναφορά της φοιτητικής συμμετοχής στα όργανα που αν και μικρή ενοχλεί την αντιπολίτευση, αφού δεν ταιριάζει στα σχέδια τους για τεχνοκρατικές διοικήσεις των ιδρυμάτων. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αλλαγή της διαδικασίας εκλογής των πρυτανικών αρχών και στην οργάνωση της λειτουργίας των μεταπτυχιακών σπουδών.
Συνέχισε λέγοντας πως στα λόγια και την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπάρχει συνέπεια γιατί ο μόνος αξιακός της κώδικας είναι η πάση θυσία κατασυκοφάντηση του κυβερνητικού έργου, η πάση θυσία αντιπολίτευση χωρίς να υπάρχει ουσία και περιεχόμενο,.
Αναφέρθηκε επίσης στην ρατσιστική στάση του συνδέσμου ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων για τη μη αποδοχή παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρακτική που δεν συνάδει με τον ρόλο του εκπαιδευτικού. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού δεν είναι να βάζει ετικέτες, να αποκλείει, να τραβάει κόκκινες γραμμές, αλλά να ενώνει, να καλλιεργεί το ανοιχτό πνεύμα και τη δημιουργικότητα, να διαπαιδαγωγεί ανθρώπους έτοιμους να φτιάξουν οι ίδιοι το δικό τους μέλλον, γιατί δεν υπάρχουν παιδιά που να περισσεύουν από το σχολείο.
Ο Γιάννης Στέφος υπογράμμισε στη συνέχεια την σημασία της κατάργησης της αναγραφής της διαγωγής του μαθητή από τα σχολικά έγγραφα, καθώς η επιβολή ενός τέτοιου τιμωρητικού μέτρου ουσιαστικά αποδεικνύει την αποτυχία του σχολείου, ενώ δεν γίνεται να στιγματίζεται για μια ζωή ένας άνθρωπος για κάτι που έκανε στα εφηβικά του χρόνια.

Γιάννης Καραγιάννης: Με θερμικές κάμερες θα ενισχυθεί η ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξη των ελληνοαλβανικών συνόρων

Η Ελληνική Αστυνομία θα ενισχυθεί άμεσα με θερμικές κάμερες για την πληρέστερη φύλαξη των ελληνοαλβανικών συνόρων. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Νικόλαος Τόσκας, στον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Καραγιάννη.
Ο κ. Καραγιάννης είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στον υπουργό, μετά από περιοδεία που είχε πραγματοποιήσει τον Μάιο σε ακριτικά χωριά του Δήμου Πωγωνίου, μεταφέροντας του την ανησυχία και το φόβο των κατοίκων για το θέμα της ασφάλειας στην περιοχή, προσκομίζοντας σχετικά δημοσιεύματα καθώς και αιτήματα φορέων με προτάσεις για την φύλαξη των συνόρων και την αστυνόμευση της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε στον βουλευτή Ιωαννίνων πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για την επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους των ακριτικών περιοχών που "φυλάσσουν Θερμοπύλες".

Παναγιά Πρέβεζας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (02-08-2017) το απόγευμα στην Παναγιά Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ένας 30χρονος και μία 23χρονη, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίοι επέβαιναν οι δράστες, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν από κοινού:
τέσσερις συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), συνολικού βάρους (31,7) γραμμαρίων
ποσότητα παραισθησιογόνου μανιταριού, βάρους (3,4) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε αφαιρέσει προπέλα σκάφους από εξοχική κατοικία

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από εξοχική κατοικία στον Μύτικα Πρέβεζας, για την οποία συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ένας 18χρονος ημεδαπός.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει έναν 23χρονο συνεργό του συλληφθέντα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες, την 01-08-2017 το μεσημέρι, αφαίρεσαν από τον προαύλειο χώρο εξοχικής κατοικίας στον Μύτικα Πρέβεζας, μία προπέλα σκάφους.
Από την άμεση και ενδελεχή έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δυο δραστών, ενώ μετά από επισταμένες αναζητήσεις, συνελήφθη ο 18χρονος και εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία.
Η κλεμμένη προπέλα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ ο 18χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Παρακάλαμος: Το κοινό απόλαυσε τη θεατρική παράσταση «Γκόλφω ... μέχρι δακρύων»

Το κοινό της ευρύτερης περιοχής του Άνω Καλαμά παρακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης 2 Αυγούστου, τη θεατρική παράσταση «Γκόλφω ... μέχρι δακρύων» που παρουσίασε η θεατρική Ομάδα Ραφταναίων στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου.




Η δευτερολογία της Μερόπης Τζούφη στη Βουλή για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Η Εισηγήτρια της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη  Τζούφη, ανέφερε αρχικά πως το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας κατηγορήθηκε από την Αντιπολίτευση σε διάφορα επίπεδα, πριν υπάρξει στην τελική του μορφή και πολύ πριν έρθει για επεξεργασία και ψήφιση στη Βουλή. Ωστόσο η διάθεση απαξίωσης της νομοθετικής πρωτοβουλίας ως σκοταδιστικής και οπισθοδρομικής, με στόχο την απόσυρση, απέτυχε.
Στη συνέχεια άσκησε έντονη  κριτική στο «Νόμο Διαμαντοπούλου» και επεσήμανε πως αν και ο νόμος ψηφίστηκε με ευρεία κοινοβουλευτική θερινή πλειοψηφία, αντιμετώπισε την απαξίωση της ακαδημαϊκής κοινότητας και δεν εφαρμόστηκε. Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα δυσλειτουργίας όπως τα Συμβούλια Ιδρύματος, οι υπερεξουσίες των μονοπρόσωπων οργάνων, η κατάργηση του Τμήματος ως βασικής ακαδημαϊκής μονάδας και οι εκλογές των μελών ΔΕΠ με κλειστά εκλεκτορικά ή εκλεκτορικά express, με υποβάθμιση κάθε έννοιας ακαδημαϊκότητας, που χρειάστηκαν πλειάδα μεταβολών και ρυθμίσεων μέχρι σήμερα προς αποκατάσταση.
Η βουλευτής Ιωαννίνων απάντησε στις κατηγορίες της Αντιπολίτευσης για υποβάθμιση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, τονίζοντας πως η συζήτηση σκοπίμως περιστρέφεται γύρω από τα δίδακτρα και όχι για την ποιότητα των σπουδών. Επεσήμανε πως υπάρχουν εξαιρετικά μεταπτυχιακά δίχως τέλη φοίτησης, όπως στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δωρεάν μεταπτυχιακά παρέχονται από τα πανεπιστήμια της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας και της Δανίας. 

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για σοβαρά ποινικά αδικήματα

Συνελήφθη, σήμερα (02-08-2017) το πρωί στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς σε συνεργασία από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για σοβαρά ποινικά αδικήματα.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε μετά από διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εισόδου και εμπεριστατωμένη έρευνα, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσαν   τρία διωκτικά έγγραφα και συγκεκριμένα:
• ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Τρίπολης, για ανθρωποκτονία με πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας, πράξεις που τελέστηκαν την 14-06-2003 στην Τρίπολη Αρκαδίας
• ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Τρίπολης, για έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών
• διάταξη του Προέδρου Εφετών Ναυπλίου Αργολίδας, για έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.