Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας (Κανάλι), δραπέτη από 03-10-2011 από το Κατάστημα Κράτησης Φυλακών Αλικαρνασσού

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού , ο οποίος αναζητείτο, ως δραπέτης από Κατάστημα Κράτησης Φυλακών, στο οποίο δεν επέστρεψε μετά από άδεια που είχε λάβει.
Ο συλληφθείς εξέτιε ποινή κάθειρξης (17) ετών και (11) μηνών, για εμπόριο ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, προέταξε όπλο κατά των αστυνομικών ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του
Συνελήφθη χθες (24-08-2012) το απόγευμα στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (Κανάλι) από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης από 03-10-2011, οπότε παραβίασε άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις Φυλακές Αλικαρνασσού.
Στις ανωτέρω Φυλακές, ο 40χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκαεπτά (17) ετών και έντεκα (11) μηνών, για διακίνηση ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια.
Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στον 40χρονο, ο οποίος είχε μόλις αποβιβαστεί από λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο Κανάλι Πρέβεζας, αυτός προέταξε ένα πιστόλι στους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν, ενώ ο 40χρονος αντιστάθηκε και κατά τη σύλληψή του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 40χρονος αλλοδαπός, την 03-10-2011, είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις Φυλακές Αλικαρνασσού, ενώ εξέτιε ποινή κάθειρξης (17) ετών και (11) μηνών, για σωρεία αδικημάτων.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών, διαπιστώθηκε επίσης ότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (25) μηνών και χρηματική ποινή (1500) ευρώ, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του ΚΟΚ.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· ένα (1) πιστόλι μάρκας zoraki διαμετρήματος 9 mm , με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια
· ένα πλαστό ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο.)
· δύο κινητά τηλέφωνα
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

 

Θανατηφόρο τροχαίο στο 22,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας (Σκλίβανη)

Σήμερα (25.08.2012) το πρωί, στο 22,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας (Σκλίβανη), βρέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πεσμένο σε χαράδρα βάθους 150 μέτρων και νεκρός ο 30χρονος ημεδαπός οδηγός, ύστερα από εκτροπή και κατακρήμνιση του αυτοκινήτου.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Η Ιερά Μονή Παναγία των Βλαχερνών, στην παραλία Βάλτου της Πάργας

Στο μικρό ακρωτήρι Χελάτι που κλείνει από τα δυτικά τον περίφημο για την αμμουδιά του όρμο του Βάλτου Πάργας, ένα κωδωνοστάσιο του 18ου αιώνα, επτανησιακού ρυθμού, ύψους 15 μ. στέκεται καλοσυντηρημένο πάνω από το ερειπωμένα κελιά και το ετοιμόρροπο καθολικό της παλιάς μονής των Βλαχερνών.
Σύμφωνα με την παράδοση το προγενέστερο από το υπάρχον κωδωνοστάσιο είχε εννιά καμπάνες που όταν χτυπούσαν ακουγόταν από απόσταση 12 μιλίων.
Το έτος ίδρυσης του είναι άγνωστο. Κάποιοι το τοποθετούν στα μέσα του 14ου αιώνα.
Σίγουρα πάντως χτίστηκε από τους Κωνσταντινοπολίτες εποίκους, που για διαφόρους λόγους έφυγαν από την Πόλη, πριν την άλωση της και εγκαταστάθηκαν σύμφωνα με ιστορικές μαρτυρίες και αρκετοί στην περιοχή, που το αφιέρωσαν στην Παναγία των Βλαχερνών, για να τους θυμίζει την πατρίδα.
Εδώ συγκεντρώνονταν κάθε 2 του Ιουλίου για να τιμήσουν την εορτή της κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, η οποία φυλασσόταν στην ομώνυμη Παναγία της Κωνσταντινουπόλεως μαζί με την εσθήτα Της.
Λέγεται επίσης ότι εδώ λειτούργησε και σχολή χειροτεχνίας.
Στο μικροσκοπικό καθολικό πλάτους 4,90 μ. και μήκους 7,40 μ. υπάρχουν κάποια ίχνη από τοιχογραφίες.
Το μνημείο έχει κηρυχθεί διατηρητέο.
Ιστορικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο περίβολος με τις πολεμίστρες του.
 

Θανατηφόρο τροχαίο στο 40ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (Λούτσα)

Σήμερα (25-8-2012) το πρωί στο 40ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (Λούτσα), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου ημεδαπού συνοδηγού του οχήματος.
Την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Πρώτο βήμα για την έρευνα υδρογονανθράκων

Θετικά στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων γνωμοδότησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η πρώτη, επιφανειακή και επιδερμική συζήτηση και αναφορά για την προοπτική εξόρυξης πετρελαίου στην περιοχή των Ιωαννίνων, έγινε χθες το πρωί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρεια Ηπείρου. Η υπόθεση βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και η Επιτροπή κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επί του περιεχομένου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην χερσαία περιοχή «Ιωάννινα» της Περιφέρειας.
Η πρόταση του Γ. Παπαδημητρίου να παραπεμφθεί το θέμα για εξονυχιστική συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Επιτροπής που γνωμοδότησε θετικά επί της Μελέτης για την έναρξη των ερευνών.

Έρχεται έκτακτη εισφορά σε φωτοβολταϊκά και άλλες ΑΠΕ!

Το ποσοστό της εισφοράς επί του τζίρου σε αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιομάζα κ.α. θα καθοριστεί ανάλογα με το περιθώριο κέρδους και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά της κάθε τεχνολογίας.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προσανατολίζεται στην επιβολή εισφοράς επί του τζίρου και στις υπόλοιπες τεχνολογίες ανανεώσιμης ενέργειας πέραν των φωτοβολταϊκών, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.
Το ποσοστό της εισφοράς επί του τζίρου σε αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιομάζα κλπ θα καθοριστεί ανάλογα με το περιθώριο κέρδους και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά της κάθε τεχνολογίας.
Η φημολογούμενη απόφαση της κυβέρνησης γίνεται τόσο για εισπρακτικούς λόγους, αλλά και εξαιτίας των αντιδράσεων των φορέων των φωτοβολταϊκών που έκαναν λόγο για στοχοποίηση του κλάδου.
Υπενθυμίζεται πως η βάση της εισφοράς στα φωτοβολταϊκά είναι το 20% επί του τζίρου, ωστόσο το ακριβές ύψος της θα καθοριστεί κατά περίπτωση, ακόμα και με γνώμονα τις δανειακές υποχρεώσεις του κάθε υπόχρεου.
Σε πρώτη φάση η επιβολή εισφοράς αναμένεται να ισχύσει για ένα χρόνο και κατόπιν να τεθεί υπό επανεξέταση ανάλογα με την πορεία των εσόδων του ΛΑΓΗΕ και την κατάσταση στην αγορά ενέργειας.
Υπενθυμίζεται τέλος πως προς κατάργηση βαίνει το 18μηνο χρονικό περιθώριο που έχουν στη διάθεσή τους οι επενδυτές προκειμένου να κατασκευάσουν το έργο από τη στιγμή που υπογράφουν σύμβαση με το ΛΑΓΗΕ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 18μηνο ακόμα και εννιάμηνο.

ΠΗΓΗ: www.econews.gr

Νέο φορολογικό: Θα αφαιρούνται οι δαπάνες απ' τα εισοδήματα

Οι δαπάνες θα εκπίπτουν 100% από τα συνολικά εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κ.ά.

 Tο νέο φορολογικό μοντέλο που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο είναι βασισμένο στα αμερικανικά πρότυπα και θα προβλέπει πως από τα συνολικά εισοδήματα των φορολογούμενων θα αφαιρούνται όλες οι δαπάνες. Αυτό το σύστημα θα εξαιρούνται οι δαπάνες που αφορούν την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ.
Όπως αναφέρει και το "Έθνος" το «καθαρό» ποσό που θα προκύπτει θα φορολογείται με συντελεστές από 25% έως 45%.
Επειδή όμως, το φορολογητέο εισόδημα μετά την αφαίρεση των δαπανών θα είναι χαμηλότερο, αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης, που σήμερα ξεκινούν από το 10% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.
Οι δαπάνες θα εκπίπτουν 100% από τα συνολικά εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κ.ά.
Στο νέο σύστημα υπόψη θα λαμβάνονται όλες οι δαπάνες, που βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου χρησιμοποιούνται σήμερα για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ (δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών και παροχή υπηρεσιών, δαπάνες για διόδια, ασφάλιστρα αυτοκινήτων κ.ά.) αλλά και όσες παρέχουν μειώσεις φόρου σε ποσοστό 10%, όπως ενοίκια, νοσήλια, έξοδα για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, δαπάνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.λπ.
Στο οικονομικό επιτελείο πιστεύουν πως με το νέο σύστημα, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί για τα εισοδήματα του 2013, οι επιτηδευματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δηλώνουν πλέον κατά πολύ υψηλότερα εισοδήματα, καθώς οι φορολογούμενοι θα ξεκινήσουν εκ νέου το «κυνήγι» των αποδείξεων, ώστε να γλιτώσουν φόρους.

Το blue moon κάνει βόλτα πάνω από την λίμνη Ζηρού το Σάββατο το βράδυ 31 Αυγούστου 2012, με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος του Ηλία Υφαντή, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου ''Περί βιβλίου'' Φιλιππιάδας

Το φεγγάρι κάνει βόλτα πάνω απ΄ τη λίμνη Ζηρού την Παρασκευή το βράδυ 31 Αυγούστου κι ο Δημήτρης Υφαντής, μέλος του συγκροτήματος «Τρίφωνο» μας υποδέχεται σε μια μοναδική μουσική παράσταση κατόπιν πρωτοβουλίας του συλλόγου «Περί βιβλίου» και με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Ζηρού.
Ο Δημήτρης Υφαντής, υπακούοντας στο ένστικτο και την ανάγκη του , μάζεψε τους φίλους του και ετοίμασαν ένα πρόγραμμα, όπου τον πρώτο λόγο έχει η μουσική, ιδιαίτερα η παραδοσιακή, αφού αυτή τον εκφράζει.
Ο ίδιος στη φωνή αλλά και στο ούτι, το μαντολίνο, το τσουμπούς, την τσουκομαντούρα και το καβάλ, ο Σωκράτης Καραβίδας στο πιάνο και υπεύθυνος ορχήστρας, ο Νίκος Τάσσης στο κλαρίνο, ο Κώστας Καραπάνος στο βιολί και ο Μιχάλης Σκόρδος στα κρουστά (μεταξύ των οποίων ντέφι, ρεκ, νταούλι , στάμνα).

Οι επιλογές ποικίλουν. Ο Δημήτρης μπερδεύει μοναδικά τα τραγούδια του, αλλά και τραγούδια που ο ίδιος αγαπάει άλλων ερμηνευτών και δημιουργών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης κι ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Τραγούδια διασκευασμένα ή μη, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά, τραγούδια και μουσικές από την Ανατολή μέχρι την Ήπειρο κι από την Κρήτη ως τη Θράκη.
Ας συναντήσουμε λοιπόν μια νύχτα με φεγγάρι αυτό τον μουσικό κόσμο, που έχει σκοπό να μας δείξει πόσο πλούσια και γλυκόλαλη είναι η παραδοσιακή μουσική. Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στην πρώην Παιδόπολη Ζηρού, δίπλα στη λίμνη.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Α΄ μέρος:
Ώρα έναρξης :20:00
Παρουσίαση του Ηπειρώτικου Δημοτικού τραγουδιού
Χορευτικά από τους Συλλόγους της περιοχής
Β΄ μέρος:
Ώρα έναρξης: 22:00
Μουσικό ταξίδι με τον Δημήτρη Υφαντή (Τρίφωνο) και το συγκρότημά του.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Γειτονικό ντέρμπι κυπέλλου Ε.Π.Σ. Ιωαννίνων την Κυριακή 26 Αυγούστου

ΚΥΠΕΛΛΟ Ε.Π.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
ΩΡΑ: 16:30 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ – ΚΑΛΠΑΚΙ