Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

500 χρόνια φυλακή (!) «μοίρασε» Δικαστήριο των Ιωαννίνων σε πολυμελή σπείρα του Πωγωνίου


ΟΙ ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΦΡΕΝΟ ΣΕ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ!
Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι συνεχιζόμενες «επιχειρήσεις» μεταφοράς παράτυπων μεταναστών και ναρκωτικών από Αλβανία
Καταδικάστηκαν ως συνεργοί και επαγγελματίες - κάτοικοι της παραμεθόριας περιοχής…

Μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών που δρούσε στο ακριτικό Πωγώνι ολοκληρώθηκε δικαστικά προχθές, με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων να επιβάλει βαρύτατες ποινές στα συλληφθέντα μέλη της σπείρας, ενώ υπάρχουν και άλλα που ακόμη διαφεύγουν της σύλληψης.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι βαριές, καθώς οι κατηγορούμενοι «φορτώθηκαν» συνολικά με 500 χρόνια κάθειρξης, καθώς όπως προέκυψε η δράση της «εγκληματικής οργάνωσης» ήταν διάρκειας και μάλιστα ο εγκέφαλός της έκανε πολυτελή ζωή, δείγμα των «κερδών» που αποκόμιζε όλα αυτά τα χρόνια. Το βασικό ζητούμενο τώρα, εκτός της τιμωρίας των εμπλεκομένων, είναι οι ποινές αυτές να παραδειγματίσουν εκείνους που εξακολουθούν να επιδίδονται σε συστηματική διακίνηση λαθρομεταναστών, ώστε να μπει επιτέλους φρένο σε αυτές τις παράνομες πράξεις, οι οποίες ενισχύουν την ανασφάλεια στις παραμεθόριες περιοχές.
Μέχρι σήμερα, οι «επιχειρήσεις» διακίνησης λαθρομεταναστών, παρά τις κατά καιρούς συλλήψεις που γίνονται από αστυνομικούς, συνεχίζονται καθώς οι ποινές που επιβάλλονταν δεν λειτουργούσαν αποτρεπτικά για τους επίδοξους λαθρομεταφορείς, που βέβαια δεν ανήκουν όλοι σε οργανωμένες σπείρες. Είναι όμως το ίδιο υπόλογοι έναντι των τοπικών κοινωνιών και ιδίως των ακριτικών μας περιοχών, τις οποίες χρησιμοποιούν για ορμητήρια. Σύμφωνα με τα στατιστικά της ΕΛΑΣ Ηπείρου, το μήνα Μάρτιο στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου συνελήφθησαν 337 άτομα για παραβάσεις του Νόμου περί αλλοδαπών, από τους οποίους έξι κατηγορούνται για διακίνηση!

Σημαντικά έργα βελτίωσης υποδομών βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Πωγωνίου


172.500€, από ιδίους πόρους, για έργα ύδρευσης – αποχέτευσης στο Δήμο Πωγωνίου
Παρεμβάσεις σε 13 Τοπικές Κοινότητες

Σημαντικά έργα βελτίωσης ή ολοκλήρωσης υποδομών που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των κατοίκων βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Πωγωνίου.
Σε αυτόν το σχεδιασμό συμπεριλαμβάνονται και έργα ύδρευσης – αποχέτευσης που ήδη ξεκίνησαν να υλοποιούνται σε 13 Τοπικές Κοινότητες. Συγκεκριμένα θα εκτελεστούν εργασίες στις Τ.Κ. Μαυροβουνίου, Αρετής, Μαζαρακίου, Δελβινακίου, Ποντικατών, Χαραυγής, Στρατίνιστας, Ορεινού-Ξηροβάλτου, Βασιλικού, Κεφαλοβρύσου, Δολού, Σταυροσκιαδίου, Παρακαλάμου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 172.500€ και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.
«Πρόκειται για ένα μέρος από το πακέτο έργων που χρηματοδοτούνται από το Δήμο Πωγωνίου. Αξιοποιούμε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης για την εκτέλεση αναγκαίων έργων ενώ σημαντικός είναι ο αριθμός των παρεμβάσεων που υλοποιούνται με πόρους του Δήμους» σημείωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Επισκέψεις Οριζόντων Ηπείρου στη Θεσπρωτία


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι των Οριζόντων Ηπείρου συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις επισκέψεις και στους τέσσερις νομούς.
Χθες, Πέμπτη επισκέφθηκαν για μια ακόμη φορά το νομό Ηγουμενίτσας και επικεντρώθηκαν στην Πέρδικα, το Καρτέρι, το Μαργαρίτι, το Μόρφι (Μορφάτι) και το Καρβουνάρι.
Συναντήθηκαν με πολίτες και αντάλλαξαν απόψεις. Έγιναν αποδέκτες του προβληματισμού των κατοίκων και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και ενημέρωσαν τόσο για τις θέσεις των Οριζόντων Ηπείρου όσο και για την έννοια της Περιφερειακότητας με βάση την οποία θα αναπτυχθεί η Ήπειρος μόλις αλλάξει η σημερινή της διακυβέρνηση.

Εξιχνιάστηκαν -16- περιπτώσεις κλοπών από παγκάρια εκκλησιών σε περιοχές του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων


Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 71χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, -16- περιπτώσεις κλοπών από παγκάρια εκκλησιών σε περιοχές του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, που τελέσθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 30-06-2018 έως 06-12-2018.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 71χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 71χρονος το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, εισήλθε σε επτά εκκλησίες στην περιοχή της Πλατανούσσας και του Μονολιθίου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Ιωαννίνων και διέρρηξε κατ’ επανάληψη τα παγκάρια αυτών, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των -790- ευρώ.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Στο Δήμο Περιστερίου Αττικής το Οδοιπορικό Υγείας με συντονιστή τον κ. Στέφανο Φούσα


Στο Δήμο Περιστερίου Αττικής φιλοξενήθηκε το Οδοιπορικό Υγείας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για Θέματα Υγείας Καρδιολόγου κ. Γεωργίου Μπεκιάρη  και του Προέδρου Ηπειρωτών Περιστερίου κ. Ζήκου Κόντη, στον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας και Συντονιστή Τομέα Καρδιάς στο «METROPOLITAN GENERAL» κ. Στέφανο Φούσα. Εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή και προσοχή των πολιτών αλλά και οι εύστοχες ερωτήσεις που απηύθυναν στον π.  Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στη θεματική της πρόληψης του οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου. 
Παράλληλα, επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά από τον κ. Στέφανο Φούσα η τεράστια σημασία αφενός της σωστής διαχείρισης του χρόνου από την έναρξη των συμπτωμάτων του εμφράγματος (3-5 λεπτά για την κλήση του 166) και αφετέρου της ορθής χρήσης των μέσων διακομιδών του ΕΚΑΒ από τους πολίτες, για να μένει ασθενοφόρο διαθέσιμο για τις πραγματικά επείγουσες καταστάσεις των εμφραγμάτων και των τροχαίων. 
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο καρδιολόγος κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος, Διευθυντής της Κλινικής «Ταξιάρχες» Περιστερίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπέρταση. Προηγήθηκε πρόγραμμα Ηπειρώτικης μουσικής  και στο τέλος προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες κέρασμα με τσίπουρο και λουκούμι από τον Πρόεδρο των Ηπειρωτών Περιστερίου.

Γιάννης Καραγιάννης: Στη Βουλή το αίτημα της χρηματοδότησης για τη συντήρηση του Μέκκειου


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών, επιστολή του σωματείου «Αδελφότης Ελληνίδων Κυριών Ζωοδόχος Πηγή» με αίτημα τη χρηματοδότηση για την επισκευή και αποκατάσταση του «Μέκκειου Οικοτροφείου».
Στην επιστολή του το σωματείο, που διαχειρίζεται το ακίνητο ως κληροδότημα, καταγράφει τη μακρόχρονη παρουσία του διατηρητέου κτιρίου στην πόλη των Ιωαννίνων ως οικοτροφείο, επαγγελματική σχολή, νοσοκομείο αιχμαλώτων στον ελληνοϊταλικό πόλεμο και δημοτικό σχολείο, ενημερώνει για την αρχιτεκτονική και πολιτιστική του αξία, πληροφορεί για τις ανάγκες συντήρησής του και αιτείται νομοθετική ρύθμιση που θα επιλύει το ζήτημα χρηματοδότησης για την αποκατάσταση και τη διάσωσή του, προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την τοπική πολιτιστική κληρονομιά και να αναδειχθεί ως σύγχρονος πολιτιστικός πολυχώρος.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στα Ιωάννινα – Φώτου Τζαβέλλα 21-23


Εκτίθεται σε πλειοδοτική φανερή και  προφορική δημοπρασία η εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω και καλούμε τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης.
Καθορίζει τους όρους της πλειοδοτικής δημοπρασίας οι οποίοι είναι οι εξής:
1.   Περιγραφή ακινήτου:
          Το εν λόγω δημοτικό κατάστημα βρίσκεται στην οδό Φώτου Τζαβέλλα 21-23 στα Ιωάννινα, στο ισόγειο πολυώροφου κτίσματος. Το ακίνητο αποτελείται από α) τον κύριο χώρο εμβαδού εσωτερικού χώρου 29,14m2, β) το χώρο που οδηγεί στο πατάρι και στην αποθήκη εμβαδού εσωτερικού χώρου 4,5m2, γ)το πατάρι εμβαδού εσωτερικού χώρου 29,14 m2 στο οποίο βρίσκεται και το w.c. και δ) την αποθήκη (κάτω από το εν λόγω κατάστημα) εμβαδού εσωτερικού χώρου 29,14 m2.
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
     Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
      Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 
     Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α)Ταυτότητα του φυσικού προσώπου. Εάν συμμετέχει νομικό πρόσωπο οποιασδήποτε εταιρικής μορφής ή κοινοπραξίας πρέπει να προσκομίσει επικυρωμένο καταστατικό, το ΦΕΚ από το οποίο να προκύπτει η κατά νόμο δημοσίευση καθώς και το πρακτικό συμμετοχής στη δημοπρασία με εξουσιοδότηση συγκεκριμένου προσώπου.
          β)Δημοτική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του.
          γ) Φορολογική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του. 
     δ) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 του ίδιου και του εγγυητή του ότι: 1. έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης τους οποίους αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα, 2.έλαβαν γνώση της κατάστασης του ακινήτου, του περιβάλλοντος χώρου, του εξοπλισμού που διαθέτει και την πρόθεσή τους για τον τρόπο χρήσης και λειτουργίας του ακινήτου λαμβάνοντας υπόψη την θέση του Δήμου για χρήση του ως φαρμακείο.
Αποκλείονται από τη δημοπρασία όσοι είναι οφειλέτες του Δήμου Πωγωνίου και όσοι επέδειξαν αντισυμβατική συμπεριφορά σε σχέση με το Δήμο.

Διακοπές ρεύματος λόγω εργασιών σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πωγωνίου, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου


Για  να εκτελεστούν  απαραίτητες  τεχνικές  εργασίες  του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:
- Το Σάββατο 06/04 από ώρα 06:30 π.μ. έως 07:00 π.μ. και από ώρα 15:00 μ.μ. έως 15:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:
Όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κόνιτσας, του Δήμου Πωγωνίου και του Δήμου Ζαγορίου.
Χρυσή, Πευκόφυτο, Ζούζουλη, Επταχώρι του Δήμου Νεστορίου της Π.Ε. Καστοριάς.
Φυτώρια Άνω Λαψίστας, Χρυσόραχη, Βλαχάτανο, Βατατάδες, Γαβρισιοί, Λιγοψά, Πετσάλι, Πρωτόπαππα, Νεοχώρι, Άνω & Κάτω Λαψίστα.
- Την Κυριακή 07/04 από ώρα 06:30 πμ έως 07:00 π.μ. και από ώρα 15:00 μ.μ. έως 15:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:
Όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κόνιτσας, του Δήμου Πωγωνίου και του Δήμου Ζαγορίου.
Χρυσή, Πευκόφυτο, Ζούζουλη, Επταχώρι του Δήμου Νεστορίου της Π.Ε. Καστοριάς.
Φυτώρια Άνω Λαψίστας, Χρυσόραχη, Βλαχάτανο, Βατατάδες, Γαβρισιοί, Λιγοψά, Πετσάλι,
Πρωτόπαππα, Νεοχώρι, Άνω & Κάτω Λαψίστα.
-  Την Δευτέρα 08/04από ώρα 09:00 πμ έως 12:00 μμ στις παρακάτω οδούς: Καζαντζάκη, Επικτήτου, Μαρ. Κοτοπούλη.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

26η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Ο. Κουτσελιού 6-04-19/17:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 5 Απριλίου 2019
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:00)
Κυριακή 6 Απριλίου 2019
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (14:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (14:30)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (17:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (17:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (17:00)
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:00)

26η αγωνιστική την Κυριακή 6 Απριλίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Αστήρ Αμφιθέας 6-04-19/17:00), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ε. Κληματιάς 6-04-19/17:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ   

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 17:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Κυριακή 6 Απριλίου 2019
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (14:30)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (17:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:00)
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (17:00)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (17:00)  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (17:00)

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Μάρτιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (533) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -337- (εκ των οποίων -6- διακινητές)
Για ληστεία: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -49-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -22-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -23-
Για απόπειρα βιασμού: -1-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1-
Για πλαστογραφίες: -3-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -37-
Για ενδοοικογενειακή βία: -8-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -23-
Για παράβαση της Νομοθεσίας περί αθλητισμού: -1-
Για παράβαση του Ν. «περί δεσποζομένων & αδέσποτων ζώων συντροφιάς»: -1-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -5-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -1-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση: -1-
Για κακόβουλη βλασφημία: -4-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -15-
Εξιχνιάστηκαν:
Μία υπόθεση ληστείας
Σαράντα δύο υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι οκτώ υποθέσεις ναρκωτικών
Πέντε υποθέσεις απάτης
Δεκατέσσερις υποθέσεις όπλων
Πέντε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Τέσσερις υποθέσεις πλαστογραφίας
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -549- κιλά και -6 53 ,2 0 - γραμμάρια
Ηρωίνη: - 1 6 4,35 - γραμμάρια
Κοκαΐνη: -14,4- γραμμάρια
Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -0,1- γραμμάρια
Δενδρύλλια: - 107 -
Ναρκωτικά χάπια: -174-
Περίστροφα: -11-
Κυνηγετικά όπλα: -4-
Συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος ( taser ):-1-
Μαχαίρια – Ξίφη - Σπάθες: -15-
Φυσίγγια: -2-
Ζυγαριές: -2-
Λαθραίος καπνός: -11- κιλά και -893- γραμμάρια
Χρηματικό ποσό: -4.180- ευρώ
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -4-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -3-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ: Διάλεξη του κ. Ιωάννη Σιούλα, Μαθηματικού, με θέμα: «Πώς τα Μαθηματικά εξηγούν τον κόσμο», Αιόλου 104


Ο Σύνδεσμος  Επιστημόνων Ηπειρωτών διοργανώνει  διάλεξη του κ. Ιωάννη Σιούλα, Μαθηματικού, με θέμα: «Πώς τα Μαθηματικά εξηγούν τον κόσμο», Αιόλου 104.

Λες να γίνει πόλεμος;


(Άρθρο του Νίκου Βακολίδη, Υποψήφιου Ευρωβουλευτή Μέρα25)
Λες να γίνει πόλεμος;

Όχι δεν θα γίνει.
Η Ευρώπη συμπληρώνει 70 χρόνια χωρίς πολεμικές συρράξεις μεταξύ των κρατών της, κατά πολλούς το μεγαλύτερο επίτευγμα της Ενωμένης Ευρώπης. Η διακίνηση Ευρωπαίων πολιτών γίνεται ελεύθερα, τα σύνορα δεν χωρίζουν πλέον τους κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου. Το οικοδόμημα έχει γερά θεμέλια.
Γιατί να κάνεις πόλεμο όταν μπορείς να υποτάξεις τους λαούς με άλλα μέσα, με χρέη και με δάνεια;
Γιατί να κάνεις πόλεμο όταν μπορείς να αποχαυνώσεις τους λαούς με δανεικά χρήματα, δημιουργώντας ψευδαισθήσεις ευημερίας και ανωτερότητας;
Γιατί να κάνεις πόλεμο όταν μπορείς να προκαλέσεις εμπόλεμες καταστάσεις στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική και άλλες περιοχές που δεν ενισχύεις, για κάποιο λόγο οικονομικά, και επιτρέπεις την ύπαρξη ολοκληρωτικών καθεστώτων που αγοράζουν τα όπλα που παράγεις;
Γιατί να κάνεις πόλεμο και να προκαλέσεις μείωση μισθών για να αυξήσεις τα κέρδη σου, όταν οι πόλεμοι που προκάλεσες αλλού θα σου φέρουν φτηνά εργατικά χέρια στην πόρτα σου, τη στιγμή που έχεις ήδη πείσει τους αυτόχθονες ότι, λόγω κρίσης, και οι ίδιοι δεν θα πρέπει να ζητάνε πολλά; Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια.
Τι χρειάζεται ο πόλεμος στην Ευρώπη όταν πλέον έχεις εξασφαλίσει τα κέρδη σου και έχεις υποδείξει νέους εχθρούς στους Ευρωπαίους ώστε να τους εξωθήσεις στην επιλογή ακροδεξιών κυβερνήσεων που θα επιβάλλουν τον γενικευμένο έλεγχο που τελικά σχεδίαζες;
Όχι, δεν χρειάζεται πόλεμος και είμαστε περήφανοι για αυτό, περήφανοι που υπάρχουν οι υπερπατριώτες που θα μας σώσουν από τους κακούς. Από αυτούς που μεγάλωσαν εκτός των συνόρων της ανωτερότητας μας, από αυτούς που, κάποιοι φρόντισαν να μας πείσουν, ότι είναι άξιοι της μοίρας τους.
Εμείς που ισχυριζόμαστε ότι είμαστε πολιτισμένοι, ποιας μοίρας είμαστε άξιοι;
Εμάς που βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν από βόμβες, αρρώστιες και πείνα και νιώθουμε ότι είμαστε τυχεροί που δεν πάθαμε τα ίδια, ποιο μέλλον μας αξίζει;
Ποια ελπίδα έχουμε όταν δεχόμαστε ότι το κακό μπορεί να συμβαίνει αρκεί να μην συμβαίνει σε εμάς και να μη μας χτυπάει την πόρτα όποιος το έχει υποστεί. Τι συμβαίνει μέσα μας όταν αναρωτιόμαστε αν θα γίνει πόλεμος όταν κάπου στη γη γίνεται ήδη πόλεμος;
Γιατί δεν αναρωτιόμαστε πια γιατί να γίνεται πόλεμος;
Τι πρέπει να μας συμβεί για να δούμε τους ανθρώπους σαν ψυχές, να δούμε τον ίδιο τον εαυτό μας σαν άνθρωπο;
Τα θεμέλια μας σάπισαν. Πόλεμος δεν θα γίνει γιατί γίνεται ήδη... στη Γη. Πείνα, αρρώστια δεν θα έρθει, υπάρχει ήδη... στη Γη. 70 χρόνια χωρίς πόλεμο... στην Ευρώπη.
Και άλλα τόσα χωρίς ελπίδα για όλους, αν συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει μας αξίζει και αυτό που θεωρούμε χειρότερο, αξίζει σε αυτούς που το υπομένουν και ότι εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη για αυτό και ακόμα περισσότερο, ότι δεν θα μας χτυπήσει την πόρτα.

Το «μασελάκι» που σώζει δόντια


Στην σημερινή εποχή όλο και περισσότεροι άνθρωποι σφίγγουν και τρίζουν τα δόντια τους.
Η υγεία των δοντιών σας δεν εξαρτάται μόνο από την άριστη στοματική υγιεινή, καθημερινό βούρτσισμα, νήμα και κάθε 6 μήνες καθαρισμός, αλλά  προστασία και από το τρίξιμο και το σφίξιμο των δοντιών.
«Το σφίξιμο και τρίξιμο των δοντιών είναι αποτέλεσμα κυρίως άγχους και παρατηρείται εντονότερα στους εσωστρεφείς ανθρώπους. Μπορεί να γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας που μπορούμε να το ελέγξουμε, αλλά τις περισσότερες φορές γίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και δεν είναι αντιληπτό» επισημαίνει η κ. Κωστομοίρη Δέσποινα, χειρουργός οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική, διευθύντρια της κλινικής Athens Life Smile.

«Αυτό» επισημαίνει, «έχει σαν αποτέλεσμα αρχικά ρωγμές  και στη συνέχεια κατάγματα και σπασίματα των δοντιών. Σταδιακά μικραίνει το μέγεθος των δοντιών, διαταράσσεται η σχέση της άνω με την κάτω γνάθο, με αποτέλεσμα όχι μόνον να απαιτείται θεραπευτική αποκατάσταση των δοντιών, αλλά να προκύπτει και πρόβλημα αισθητικής παραμόρφωσης του χαμόγελου και του προφίλ του προσώπου (σχέση μύτης με πηγούνι).
Οι άνθρωποι που έχουν αυτή την συνήθεια μπορεί να ξυπνούν με πονοκεφάλους, αίσθηση σφιξίματος στις γνάθους και πολλές φορές πόνο στα μάγουλα».