Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Στο Δήμο Περιστερίου Αττικής το Οδοιπορικό Υγείας με συντονιστή τον κ. Στέφανο Φούσα


Στο Δήμο Περιστερίου Αττικής φιλοξενήθηκε το Οδοιπορικό Υγείας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για Θέματα Υγείας Καρδιολόγου κ. Γεωργίου Μπεκιάρη  και του Προέδρου Ηπειρωτών Περιστερίου κ. Ζήκου Κόντη, στον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας και Συντονιστή Τομέα Καρδιάς στο «METROPOLITAN GENERAL» κ. Στέφανο Φούσα. Εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή και προσοχή των πολιτών αλλά και οι εύστοχες ερωτήσεις που απηύθυναν στον π.  Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στη θεματική της πρόληψης του οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου. 
Παράλληλα, επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά από τον κ. Στέφανο Φούσα η τεράστια σημασία αφενός της σωστής διαχείρισης του χρόνου από την έναρξη των συμπτωμάτων του εμφράγματος (3-5 λεπτά για την κλήση του 166) και αφετέρου της ορθής χρήσης των μέσων διακομιδών του ΕΚΑΒ από τους πολίτες, για να μένει ασθενοφόρο διαθέσιμο για τις πραγματικά επείγουσες καταστάσεις των εμφραγμάτων και των τροχαίων. 
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο καρδιολόγος κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος, Διευθυντής της Κλινικής «Ταξιάρχες» Περιστερίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπέρταση. Προηγήθηκε πρόγραμμα Ηπειρώτικης μουσικής  και στο τέλος προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες κέρασμα με τσίπουρο και λουκούμι από τον Πρόεδρο των Ηπειρωτών Περιστερίου.