Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ο Αγροτικός Αστέρα Άνω Καλαμά ανακοίνωσε τις δύο πρώτες μεταγραφές

Μετά την επίσημη παρουσίαση του  Μπάμπη Νταλάκα για την τεχνική ηγεσία του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά, η διοίκηση ανακοίνωσε τις πρώτες δύο μεταγραφές.

Πρόκειται για τον 20χρονο τερματοφύλακα του Α.Ο. Ανατολής Άννι Μπάσα) και τον επίσης 20χρονο Αλέξανδρο Παπαναστασίου που αγωνίστηκε πέρσι στην ομάδα του Α.Ο. Κόντσικας.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και πλαστογραφία

Ο δράστης οδηγούσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο πίσω μέρος του οποίου είχε κατασκευάσει ειδική κρύπτη προκειμένου να πραγματοποιεί παράνομες μεταφορές
Συνελήφθη, σήμερα (20-06-2015) μετά τα μεσάνυκτα στο 40ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 60χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενος για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και πλαστογραφία.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 60χρονος, το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση προς την Ηγουμενίτσα, όπου κατά τον έλεγχο αλλά και από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα εξής:

Ανάμεσα στην καμπίνα και την καρότσα του οχήματος, ο δράστης είχε κατασκευάσει ειδική κρύπτη προκειμένου να πραγματοποιεί παράνομες μεταφορές.
Ο δράστης κατείχε πλαστή ταυτότητα και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Βουλγαρικών αρχών
Σε έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δύο ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής, μία συσκευασία που περιείχε ναρκωτική ουσία σε σκόνη, αγνώστου προελεύσεως, βάρους ((1,4) γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο
Το παραπάνω όχημα που έφερε Βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας κατασχέθηκε ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός διακινητής

Μετέφερε με τη μοτοσικλέτα του έναν ομοεθνή του λαθρομετανάστη

Συνελήφθη σήμερα (19-06-2015) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, στην Πρέβεζα, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για μεταφορά παράνομου μετανάστη.
Ειδικότερα, η σύλληψη του 27χρονου πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στη δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε και διαπίστωσαν ότι συνεπιβάτης ήταν ένας 49χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές για κλοπές ρούχων και αξεσουάρ από καταστήματα

Συνελήφθησαν, χθες (19-06-2015) αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις 20χρονες ημεδαπές, κατηγορούμενες για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν χθες αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι αφαίρεσαν από κατάστημα διάφορα ενδύματα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν διάφορα είδη ρούχων και αξεσουάρ που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν αφαιρέσει νωρίτερα την ίδια ημέρα από άλλα τρία καταστήματα στην πόλη των Ιωαννίνων.
Τα κλεμμένα προϊόντα καθώς και ένα ψαλίδι, με το οποίο αφαιρούσαν από τα ρούχα το αντικλεπτικό σύστημα, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σε έξι δόσεις το ΕΚΑΣ για τους νέους δικαιούχους

Με τη σύνταξη του Ιουλίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΚΑΣ στους νέους δικαιούχους του 2015, ενώ τα αναδρομικά για το πρώτο 6μηνο θα πληρωθούν σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι και τη σύνταξη του Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το ΙΚΑ, λαμβάνει τέλος η αγωνία των χιλιάδων νέων δικαιούχων που πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν το επίδομα, καθώς η πρώτη καταβολή για φέτος θα γίνει στις 29 Ιουνίου, με τη σύνταξη του Ιουλίου.
 Τα αναδρομικά τους για το πρώτο 6μηνο θα επιμεριστούν σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις και θα καταβληθούν εντός των επόμενων έξι μηνών και μέχρι το τέλος του έτους.
Η πρώτη δόση θα δοθεί στις 29 Ιουνίου και η τελευταία στις 27 Νοεμβρίου, με τη σύνταξη Δεκεμβρίου. Ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν πως οι νέοι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ για φέτος -νέοι και παλιοί συνταξιούχοι- θα είναι περίπου 80.000 ή ακόμη και 100.000, καθώς τα εισοδηματικά κριτήρια διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ η κατάργηση των δώρων και η μείωση των εισοδημάτων πολλών συνταξιούχων έχει διευρύνει τη βάση των δικαιούχων για το επίδομα.

Δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την εβδομάδα 22/06-27/06/2015

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (22-06-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
Τρίτη (23-06-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
Τετάρτη (24 - 06-2015 ) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Πέμπτη (25-06-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
Παρασκευή (26-06-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (27-06-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.

8ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης: 11-12 Ιουλίου


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 8ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης που θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Ιουλίου. Ο αγώνας αποτελεί τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου και συνάμα την 3η στροφή του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος.

Πεδίο δράσης θα είναι η ειδική διαδρομή της Δωδώνης, από τη διασταύρωση Κοσμηρά μέχρι τη διασταύρωση Δραμεσών, μήκους 13.10 χιλιομέτρων, η οποία θα διεξαχθεί 3 φορές. Αρωγός στη φετινή προσπάθεια της λέσχης είναι το Auto Test ΙΚΤΕΟ Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα του αγωνιστικού διημέρου θα ξεκινήσει το Σάββατο 11 Ιουλίου, με τον τεχνικό έλεγχο, ο οποίος θα λάβει χώρα στο Πρατήριο ΕΛΙΝ, στη Δόμπολη, από τις 15.00 έως τις 18.00. Εν συνεχεία, στις 21.00, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα. Τα πληρώματα θα ριχθούν στη μάχη με το χρόνο το πρωί της Κυριακής στις 09.30.
Ο δρόμος θα κλείσει μία ώρα νωρίτερα για τους θεατές. Να σημειωθεί πως το Σάββατο, στο χώρο του τεχνικού ελέγχου από τις 12.00 έως τις 18.00, όσοι αγωνιζόμενοι το επιθυμούν, θα μπορούν να βγάλουν Δελτίο Τεχνικής Ταυτότητας για τα αγωνιστικά τους.
Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ιωαννίνων, γνωστή ως ΕΛΕΤΑ, εξασφάλισε και φέτος δωρεάν αυτοκινητάμαξα για τη μεταφορά των αγωνιστικών στην περιοχή του αγώνα. Μετά από απόφαση της ΟΜΑΕ, η οποία θα καλύψει το 50% του κόστους μεταφοράς των αυτοκινήτων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης αποφάσισε να καλύψει το υπόλοιπο 50% των εξόδων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 9 αυτοκινήτων ανά περιοχή. Παράλληλα, η ΕΛΕΤΑ προσφέρει σε όλα τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, δωρεάν διανυκτέρευση για το Σάββατο 11 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο Grand Serai.

Με αφορμή ένα ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο.


         Με αφορμή το καταπληκτικό προχθεσινό ρεσιτάλ δύο νέων ταλαντούχων σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας, της σοπράνο Μαρίας Αλεξάνδρου και του πιανίστα Κέιλεμπ Σπυράλατου, πέρασαν από το μυαλό μου δεκάδες ονόματα νέων καλλιτεχνών που έβγαλε η πόλη μας και σήμερα διαπρέπουν διεθνώς, όπως οι πιανίστες Αγάπη Τριανταφυλλίδη και Ελεονώρα Αποστολίδη, ο βιολονίστας Ηλίας Λιβιεράτος, αλλά και πόσους ακόμα η πόλη δεν κατάφερε να αναδείξει και χάθηκαν στην αφάνεια της ελληνικής επαρχίας, όπως τον δικηγόρο και συνθέτη Σπύρο Δήμα.
          Αιτία, οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι γνωριμίες και η αναξιοκρατία που ακόμη ζουν και βασιλεύουν στις μικρές τοπικές κοινωνίες, αποτελώντας ένα ακόμη εμπόδιο για τους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν κάτι καλύτερο στα παιδιά μας και στην πόλη μας. Παρ όλα αυτά η μουσική βρίσκει το δρόμο στην ψυχή της Πρέβεζας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο»: Αλλαγή στην διαδρομή της Ποδηλατοδρομίας την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Φίλες και φίλοι ο Σύλλογός μας προέβη σε έκτακτη ανακοίνωση για την ποδηλατοδρομία της Κυριακής 21 Ιουνίου 2015 και συγκεκριμένα για κάποια αλλαγή στην διαδρομή της. 
Αρχικά η διαδρομή ανακοινώθηκε με αφετηρία την πλατεία Παρακαλάμου και προορισμό το Καλπάκι.
Η τροχαία Ιωαννίνων μας ενημέρωσε πώς αδυνατεί να μας καλύψει την ομαλή πορεία της ποδηλατοδρομίας επί της εθνικής οδού Κακαβιάς Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στην διαδρομή της ποδηλατοδρομίας που θα έχει αφετηρία την πλατεία Παρακαλάμου και προορισμό τους Κουκλιούς Πωγωνίου.
Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη από όλους του ενδιαφερόμενους ποδηλάτες και σας υποσχόμαστε μια όμορφη και φανταστική διαδρομή αφού η φύση του Πωγωνίου προσφέρεται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Ώρα έναρξης: 9:00 π.μ.
Αφετηρία: Κεντρική πλατεία Παρακαλάμου
Διαδρομή: Παρακάλαμος-Κουκλιοί.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μπίκας Κωνσταντίνος

Τηλέφωνο: 6938149718

Συλλήψεις δύο αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Χθες (18-06-2015) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονoς υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
2. Χθες (18-06-2015) το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (3.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Λούρος Πρέβεζας: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού για κλοπή

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου Πρέβεζας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.

Συγκεκριμένα, χθες (18-06-2015) το μεσημέρι, στο 26ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος, όπου βρέθηκαν δύο tablet, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.