Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Ποδηλατοδρομία 2015» που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο»

Φωτό: Dimitris Ntotis

Φωτό: Polixronis Drivas
Μεγάλη ήταν και φέτος η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων στην «Ποδηλατοδρομία 2015» που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο» και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουνίου.
Φωτό: Dimitris Ntotis


Με αφετηρία τη Κεντρική Πλατεία Παρακαλάμου και ακολουθώντας την διαδρομή  Ρεπετίστα-Αρετή οι ποδηλάτες έφτασαν στους Κουκλιούς.
Φωτό: Polixronis Drivas

Τετράκωμο Άρτας: Εντοπίσθηκε φυτεία με (32) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,8) έως και (1.58) μέτρων

Εντοπίσθηκε, σε δασική περιοχή στο Τετράκωμο Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση-αξιολόγηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία με τριάντα δύο (32) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,8) έως και (1,58) μέτρα το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν χθες (20-06-2015) το απόγευμα.
Επιπλέον, από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στο χώρο της φυτείας και κατασχέθηκαν διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία όπως αντλία νερού, δοχεία, ποτιστήρι, γάντια, λιπάσματα κλπ. καθώς και μία δεξαμενή για την καλλιέργεια των φυτών.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι καλλιεργητές της ανωτέρω φυτείας.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Σύλληψη 47χρονης αλλοδαπής για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη, χθες (20-06-2015) το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, μία 47χρονη υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστικές αποφάσεις.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, η 47χρονη εισήλθε παράνομα στη χώρα και επιπρόσθετα σε βάρος της εκκρεμούν μέτρο απαγόρευσης εισόδου και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, ποινής φυλάκισης (2) ετών και (8) μηνών και χρηματικής ποινής (1000) ευρώ, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων και μαστρωπεία.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Αλβανίας για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, χθες (20-06-2015) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Επίσης, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος, όπου κατά τον έλεγχο αλλά και από την αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα εξής:
Ο δράστης μετέφερε στο αυτοκίνητο δύο λαθρομετανάστες, τους οποίους παρέλαβε από την Κόρινθο, με σκοπό να τους προωθήσει στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο χώρο του πορτ παγκάζ διάφορα εργαλεία, τα οποία κατασχέθηκαν καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί η νόμιμη κατοχή τους ενώ επίσης κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του διακινητή.
Το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας, του οποίου η νομιμότητα της κατοχής και κυκλοφορίας ερευνάται, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

''Ο Βαγγέλης Λιάπης και εμείς οι Ηπειρώτες του Θριασίου Πεδίου''. Πετυχημένη η μουσικοχορευτική ηθογραφική και κοινωνική καταγραφή-παράσταση του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στην Πλατεία Ηρώων Ελευσίνας


Την Τετάρτη το βράδυ 17 Ιουνίου 2015, στην Πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα, παρουσιάστηκε, στα πλαίσια του Μήνα Λαογραφίας 2015, που διοργανώνουν από κοινού ο ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας και οι αποδημικοί και εθιμοτοπικοί σύλλογοι της περιοχής με θέμα "Λαογραφία & Παράδοση στον αστικό χώρο", η μουσικοχορευτική ηθογραφική και κοινωνική καταγραφή-παράσταση, για τους Ηπειρώτες του Θριασίου Πεδίου, ''Ο Βαγγέλης Λιάπης και εμείς οι Ηπειρώτες του Θριασίου Πεδίου''.
 
Η παρουσίαση έγινε από την θεατρική ομάδα και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, υπό την επιμέλεια της Ελένης Γκόγκου, πλαισιωμένα από την εξαίρετη ηπειρώτικη κομπανία του κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον Μιχάλη Ζάμπα, στο τραγούδι και λαούτο, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Σάκη Κάκκο στο ντέφι.\

Ιωάννινα: Συνελήφθη 68χρονη ημεδαπή για παράνομο έρανο

Συνελήφθη, χθες (19.06.2015) το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 68χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση της Νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.
Ειδικότερα, η 68χρονη διεξήγαγε έρανο για λογαριασμό συνδέσμου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τέσσερα (4) μπλοκ αποδείξεων
δεκαεννέα (19) περιοδικά και
το χρηματικό ποσό των 122,40 ευρώ.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συλλήψεις φυγόποινων στη Φιλιππιάδα και στην Άρτα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πρέβεζας και Άρτας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. 
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Χθες (19-06-2015) αργά το απόγευμα στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, μία 42χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πάτρας, ποινής φυλάκισης ενός (1) έτους και επτά (7) μηνών, για απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και αντίσταση.
2. Χθες (19-06-2015) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών, για σωματικές βλάβες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.