Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη στο Δήμο Πωγωνίου της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Η αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων ήταν το αντικείμενο της επιτόπιας επίσκεψης στην περιοχή Βελλάς Δ.Ε. Καλπακίου και Σιταριάς Δ.Ε. Άνω Καλαμά του Δήμου Πωγωνίου που πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής (19/01/2014) η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά.

Η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε την περιοχή μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο της την περασμένη εβδομάδα με το Δήμαρχο Κώστα Καψάλη, τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Γ. Αλεξίου θέλοντας να σχηματίσει ίδια αντίληψη για τα ζητημάτων που της έθεσαν όσον αφορά στη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην περιοχή του κάμπου της Βελλάς και του Παρακαλάμου.
Το πρωί της Κυριακής, συνοδευόμενη από τον προϊστάμενο της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου Μ. Τσιπέλη πήγε στην περιοχή, όπου ο Δήμαρχος Κ. Καψάλης, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Στ. Βιρβίλη, τους αντιδημάρχους Γ. Ντάλα και Χρ. Γκόγκο, τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Νεγράδων Θ. Βαλάκο και τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Γ. Αλεξίου είχαν την ευκαιρία να δείξουν στη Γενική Γραμματέα Β. Ευταξά επί τόπου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά στη διαχείριση των υδάτων και να συζητήσουν μαζί της τρόπους αντιμετώπισης.

Αυλαία για το ΤΕΟ, οι σταθμοί διοδίων της περνούν στην Εγνατία Οδό ΑΕ

Παράλληλα, η Εγνατία λαμβάνει την αρμοδιότητα της βεβαίωσης των παραβάσεων της μη καταβολής διοδίων και της επιβολής προστίμων

Τα διόδια των Μαλγάρων, τα οποία καταγράφουν τις δεύτερες υψηλότερες εισπράξεις στη χώρα μετά τον σταθμό των Αφιδνών, περνούν και επίσημα στην Εγνατία Οδό ΑΕ μετά την κατάργηση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) σύμφωνα με το σχέδιο νόμου «Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις» που δόθηκε σε διαβούλευση την Τετάρτη από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για μια επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του «Βήματος» (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=531544 ), που πρώτο ανέδειξε τη σχετική πληροφορία.
Παράλληλα, με διάταξη του υπουργείου Υποδομών που εισήλθε ως άρθρο στο νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και ψηφίζεται από τη Βουλή, ρυθμίζονται τα υπόλοιπα ζητήματα των κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού, ανοίγοντας τον δρόμο για την πολλάκις εξαγγελθείσα, αλλά ουδέποτε πραγματοποιηθείσα παραχώρηση του ομώνυμου αυτοκινητοδρόμου.

Εγκατέλειψε αυτοκίνητο με 60 κιλά χασίς, μετά από καταδίωξη, στην Εγνατία Οδό κόμβο «Ψάκας» και τράπηκε σε φυγή

Την Κυριακή (19-1-2014) στην Εγνατία Οδό κόμβο «Ψάκας», άγνωστος δράστης που οδηγούσε  αυτοκίνητο, δεν σταμάτησε για έλεγχο σε Αστυνομικούς του Τμήμα Τροχαίας  Ηγουμενίτσας εγκατέλειψε αυτό και τράπηκε σε φυγή. 
Σε έλεγχο που έγινε εν λόγω όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν 59 κιλά και 504 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη.

Προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε, ενώ ο δράστης αναζητείται.

Έως και 28 Φεβρουαρίου υπεύθυνες δηλώσεις στις τράπεζες για προστασία από πλειστηριασμό

Η Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών με ανακοίνωση της αναφέρει ότι οι τράπεζες θα παραλαμβάνουν υπεύθυνες δηλώσεις για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό, έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Αυτό ανακοίνωσε η  Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, μετά από αίτημα των τραπεζών-μελών της.

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου η τρίτη δόση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ανακοίνωσε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης

Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 23 Ιανουαρίου 2014, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης.

Η καταβολή της επόμενης δόσης του επιδόματος πετρελαίου είναι ύψους 38,5 εκατ. ευρώ περίπου, και αφορά  327.000 δικαιούχους.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διαδρομές προσκυνηματικού τουρισμού στα Ιωάννινα και στο Λέτσε

«ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΤΣΕ»
«PILGRIM TOURISM ROUTES IN IOANNINA AND LECCE»

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Ο Δήμος Πωγωνίου στοχεύοντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επαγγελματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και στην ανάδειξη των Θρησκευτικών μνημείων της περιοχής, συμμετέχει στο Έργο  «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΤΣΕ» με τη συμμετοχή της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών (Επικεφαλής Eταίρος), και του Δήμου Μετσόβου από Ελληνικής πλευράς, και των Δήμων Calimera, Carpignano Salentino και Zollino από Ιταλικής πλευράς. Το Έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013.
Στα πλαίσια του προγράμματος, ο Δήμος Πωγωνίου διοργανώνει τριήμερο θεματικό φεστιβάλ με κύριο θέμα την Πολιτιστική και Θρησκευτική κληρονομία της περιοχής.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση τεχνουργημάτων που συνδέονται με την θρησκευτική παράδοση, γαστρονομικά και λαογραφικά δρώμενα, workshop για επαγγελματίες του τουρισμού, μουσικές εκδηλώσεις με συμμετοχή χορωδιών και χορευτικών συγκροτημάτων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67 του  Ν.3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Δευτέρα  22α   Ιανουαρίου 2014, και ώρα  18:00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  KAΛΠΑΚΙ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [Κεντρικό Δημαρχείο].

ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Επανυποβολή προϋπολογισμού και Ο.Π.Δ. Δήμου Πωγωνίου έτους 2014.
2. Ορισμός μέλους της Επιτροπής παραλαβής εργασιών, παροχής υπηρεσιών & μεταφορών [αρθρ. 67 Π.Δ. 28/80].
3. Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με το Δήμο Ζίτσας.
4. Γνωμοδότηση επί του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Υφιστάμενες Υδρομαστεύσεις και Υδρογεωτρήσεις Υδρευτικής χρήσης του Δήμου Πωγωνίου.
5. Επιβολή προστίμου για παράνομη βόσκηση στην Τ.Κ. Γεροπλατάνου.
6. Έγκριση παράτασης συμβάσεων για την υποβολή του κτιρίου του Δημαρχείου & Δημοτικού καταστήματος Αρετής στο Ν. 4178/2013.
7. Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Διάνοιξη – διαμόρφωση κοινοτικών χώρων – δρόμων Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου».
8. Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αποπεράτωση πλατείας Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Δ.Ε. Λάβδανης Δήμου Πωγωνίου.
9. Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας τ.κ. Νεγράδων».
10. Έγκριση 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Τ.Κ. Δολιανών».    
11. Επί αιτήσεως Μπούσια Χρήστου για λύση σύμβασης μίσθωσης αποθήκης στην Τ.Κ. Βήσσανης.                            

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Σε ρύθμιση 32.000 στεγαστικά δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει στον υπουργό Οικονομικών 29 βουλευτές της ΝΔ
Παντελώς αβάσιμες και αναληθείς χαρακτηρίζει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τις καταγγελίες ότι ξένο fund αγόρασε από το Τ.Π. και Δανείων, κόκκινα δάνεια και ότι η αγορά έγινε στο 20% περίπου της πραγματικής αξίας του δανείου, σε έγγραφό που διαβιβάστηκε στη Βουλή
Με το έγγραφο γίνεται, ωστόσο, γνωστό ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε εφαρμογή νόμου (Ν. 3453/2006) και σε εφαρμογή υπουργικών αποφάσεων, πραγματοποίησε το 2006 μεταβίβαση και τιτλοποίηση απαιτήσεων από χορηγηθέντα, έως την 1η Ιουλίου 2004, στεγαστικά δάνεια ισοδύναμης αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία Grifonas Finance No1 PLC και έδρα το Λονδίνο, που δημιουργήθηκε για το σκοπό της τιτλοποίησης. Το ποσό των 950 εκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχούσε στο 100% του άληκτου υπολοίπου κεφαλαίου των μεταβιβασθέντων δανείων κατά τη χρονική στιγμή της μεταβίβασης.

Ανακοίνωση του Α.Σ. Καλπακίου για διαιτητικά λάθη εις βάρος της ομάδας

Το Δ.Σ. του Α.Σ. Καλπακίου έβγαλε ανακοίνωση για διαιτητικά λάθη εις βάρος της ομάδας, με στοιχεία από αγώνες εστιάζοντας που ακριβώς έγιναν αυτά.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
Ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. της ομάδας μας αποφάσισε ομόφωνα να συντάξει την εξής ανακοίνωση:
Ποτέ στην ιστορία της ομάδας  μας  δεν έχουμε καταφερθεί  κατά  της  διαιτησίας- ακόμη και όταν πέρυσι βρέθηκε  ένα βήμα πριν τον τελικό κυπέλου της ΕΠΣΗΠ στο δεύτερο επαναληπτικό ημιτελικό με την ομάδα της  Βουνοπλαγιάς που όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο και όσοι είδαν το βίντεο του αγώνα θυμούνται τι έγινε-γιατί θεωρούμε ότι και οι διαιτητές κάνουν ανθρώπινα λάθη όπως όλοι μας.
Δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε την Διαιτησία να καθορίζει επανειλημμένα τα αποτελέσματα των αγώνων.
Και για να γνωρίζει ο φίλαθλος κόσμος καταγράφουμε τα σημαντικότερα γεγονότα από τα πολλά που συνέβησαν. Σκοπός  δεν είναι να στοχοποιήσουμε διαιτητές γι αυτό και δεν  αναφέρουμε  ονόματα:
1.Χαροκόπι-Καλπάκι 1-1.
Ακυρώνεται κανονικό γκολ ως οφσάιντ του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Καταβριά. -2 Βαθμοί.
2.Ροδοτόπι-Καλπάκι 3-2
Στο ημίχρονο του αγώνα κι ενώ η ομάδα μας προηγούνταν μα 1-2 παράγοντας του Ροδοτοπίου εισέβαλε στα αποδυτήρια των διαιτητών και τους επιτέθηκε φραστικά. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ροδοτοπίου κέρδισε τον αγώνα με ένα ανύπαρκτο πέναλτι και  με ένα καταφανέστατο οφσάιντ στο 92΄. -3 βαθμοί.
3.Καλπάκι-Κρύα 1-1
Στο 0-0 ακυρώνεται ως οφσάιντ  κανονικό γκολ του Μερκουριάδη. -2 βαθμοί.


Έρχονται αλλαγές στη λίστα πληρωμών για 50.000 εφάπαξ

Αλλαγές με στόχο την μείωση του "ψαλιδιού" στα εφάπαξ

Αλλαγές στη λίστα πληρωμών του εφάπαξ που περιμένουν να πάρουν περίπου 50.000 ασφαλισμένοι προωθεί το υπουργείο Εργασίας.
Όπως αναφέρει ο "Τύπος της Κυριακής", σύμφωνα με έγγραφο σημείωμα του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη προς τον κ. Βρούτση, στο εξής η σειρά για την πληρωμή του εφάπαξ θα καθορίζεται όχι με βάση την ημερομηνία έκδοσης της συνταξιοδοτικής απόφασης, όπως συνέβαινε επί χρόνια, αλλά με βάση την ημερομηνία της αποχώρησης του υπαλλήλου από την υπηρεσία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με αυτή την αλλαγή, οι εργαζόμενοι που αποχώρησαν ως το τέλος του 2013 θα υποστούν ελάχιστες μειώσεις στο εφάπαξ, ακόμη και αν πάρουν το βοήθημα το 2014 ή το 2015 που θα ισχύει ο νέος τρόπος υπολογισμού.
Η αλλαγή που προωθείται από το υπουργείο Εργασίας θα έχει ως αποτέλεσμα οι υπάλληλοι που υπέβαλαν παραίτηση μέχρι τις 31/12/2013 να πάρουν το παλιό εφάπαξ ή τουλάχιστον να μην έχουν μεγάλες μειώσεις εξαιτίας του νέου τρόπου υπολογισμού του βοηθήματος από την 1η/1/2014.