Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διαδρομές προσκυνηματικού τουρισμού στα Ιωάννινα και στο Λέτσε

«ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΤΣΕ»
«PILGRIM TOURISM ROUTES IN IOANNINA AND LECCE»

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Ο Δήμος Πωγωνίου στοχεύοντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επαγγελματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και στην ανάδειξη των Θρησκευτικών μνημείων της περιοχής, συμμετέχει στο Έργο  «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΤΣΕ» με τη συμμετοχή της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών (Επικεφαλής Eταίρος), και του Δήμου Μετσόβου από Ελληνικής πλευράς, και των Δήμων Calimera, Carpignano Salentino και Zollino από Ιταλικής πλευράς. Το Έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013.
Στα πλαίσια του προγράμματος, ο Δήμος Πωγωνίου διοργανώνει τριήμερο θεματικό φεστιβάλ με κύριο θέμα την Πολιτιστική και Θρησκευτική κληρονομία της περιοχής.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση τεχνουργημάτων που συνδέονται με την θρησκευτική παράδοση, γαστρονομικά και λαογραφικά δρώμενα, workshop για επαγγελματίες του τουρισμού, μουσικές εκδηλώσεις με συμμετοχή χορωδιών και χορευτικών συγκροτημάτων.


Στα πλαίσια της εκδήλωσης που θα διεξαχθεί στο γυμναστήριο Καλπακίου την 30η Ιανουαρίου, 1η Φεβρουαρίου και την 2η  Φεβρουαρίου 2014, θα παραχωρηθεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος κατάλληλος για εκθετήρια. 
Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στις 1 και 2 Φεβρουαρίου.
 Ο Δήμος Πωγωνίου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους παραγωγούς των  Περιοχών Παρέμβασης και τους καλεί να συμμετάσχουν στην δράση της εκδήλωσης, εκθέτοντας και προωθώντας τα προϊόντα τους.
Επίσης ο Δήμος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους καλλιτέχνες τεχνουργούς, αγιογράφους, γλύπτες, και ασημουργούς των  Περιοχών Παρέμβασης και τους καλεί να συμμετάσχουν στην δράση της εκδήλωσης, εκθέτοντας και προωθώντας τα έργα τους.
Την 1η  Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλπακίου θα διεξαχθεί ημερίδα workshop με θέμα τις “εναλλακτικές μορφές τουρισμού”  με εισηγητές και επαγγελματίες τουρισμού  ώστε να ανταλλαχθούν απόψεις και τεχνογνωσία με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την περιφερειακή ανάπτυξη των εναλλακτικών ειδών τουρισμού των Περιοχών Παρέμβασης.
Στο workshop καλούνται να συμμετέχουν ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ξενώνων και γενικότερα επαγγελματίες του τουρισμού.
Τέλος ο Δήμος Πωγωνίου καλεί το ευρύ κοινό να παρευρεθεί και να υποστηρίξει με την παρουσία του και την συμμετοχή του  την προσπάθεια αυτή.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ : 2653360119,  και 6937955775  υπ’ όψιν κου  Μπλάτζου Ευάγγελου και στο email : dimospogoniou11@gmail.com