Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης, πλαστογραφίας και κλοπής


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, ηλικίας 24, 31 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης, πλαστογραφίας και κλοπής, που διαπράχθηκε στο Κορφοβούνι Άρτας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, ηλικίας 24, 31 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι στα μέσα Φεβρουαρίου του 2019, οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, στα πλαίσιο αγοραπωλησίας μηχανήματος, κατάφεραν να εξαπατήσουν 49χρονο ημεδαπό, παραδίδοντας του ως μερικό αντίτιμο, κλεμμένη και πλαστογραφημένη επιταγή, ονομαστικής αξίας (4.600) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Μήνυμα του επικεφαλής της παράταξης "Νέα Εποχή για το Πωγώνι" Δημήτρη Ντότη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


Η Επανάσταση του 1821, το μεγαλειώδες ξέσπασμα ενός βασανισμένου λαού, αποτελεί το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας. Οι Έλληνες απέδειξαν διαχρονικά ότι η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν ν’ αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. 
Μας παρέδωσαν ένα συμβόλαιο Ελευθερίας γραμμένο με το αίμα τους, διδάσκοντάς μας, όπως αναφέρει και ο Κάλβος ότι «Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία».
Έχοντας οράματα, επιμονή και πίστη πολέμησαν με κάθε ανάσα, με κάθε σκέψη πέρα από κάθε λογική και κάθε όριο. 
Πολέμησαν με πίστη και πείσμα, κάνοντας το αδύνατο, δυνατό. Το όνειρο, απτή πραγματικότητα. 
Έδωσαν κρατική υπόσταση σε μια χώρα μικρή στο χώρο, αλλά απέραντη στο χρόνο και μας υπενθυμίζουν καθημερινά τη σημασία που έχουν για το Έθνος μας οι αθάνατες αξίες του ΄21.
Αναβαπτίζοντας σήμερα αξίες και ιδανικά, βάζοντας μπροστά το εμείς των Ελλήνων και τον πατριωτισμό του κάθε Έλληνα, στην Ελλάδα του 2019 ας αγωνιστούμε με πίστη και αρετή για να ξαναλάμψει το ελληνικό φως και να κερδίσουμε το σεβασμό που μας αξίζει για την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!

Δημήτρης Σ. Ντότης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"Νέα Εποχή για το Πωγώνι"

Επίσκεψη του Γιάννη Στέφου στην Κόνιτσα


Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμιά θέση στην κοινωνία της πόλης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος, με αφορμή το ρατσιστικό περιστατικό της επίθεσης εναντίον ανηλίκων προσφύγων από πέντε κουκουλοφόρους, επισκέφθηκε σήμερα 22-3-2019 την Κόνιτσα και είχε συνομιλίες με τον Δήμαρχο, τον αστυνομικό Διοικητή, φορείς και κατοίκους της πόλης.
Κατά τις συνομιλίες, όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός. Ειδικότερα ο Δήμαρχος της Κόνιτσας ανέδειξε τη στάση που έχει κρατήσει η τοπική κοινωνία, όχι μόνο από το ξέσπασμα της μεταναστευτικής κρίσης το 2015, αλλά και παλιότερα με τη δημιουργία δομών υποδοχής μεταναστών και ασυνόδευτων ανηλίκων. Ανέφερε ότι η Κόνιτσα ήταν παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς απέναντι στους πρόσφυγες και αποτελούσε υπόδειγμα και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Τόνισε την απερίφραστη καταδίκη της ενέργειας από τη Δημοτική αρχή και τις παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης και από όλους τους φορείς της πόλης. «Το περιστατικό που μαζί με την επίθεση εναντίον του καθηγητή του Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Νιτσιάκου πριν λίγους μήνες αποτελούν πρωτοφανή γεγονότα για την περιοχή, πρέπει να συσπειρώσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, καθέναν και καθεμία από μας εναντίον του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας», υποστήριξε ο κ. Στέφος κατά τις συνομιλίες.

Παρακάλαμος: Εκδήλωση του σχολείου για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης του Γένους

 Την Παρασκευή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Δημοτικού σχολείου για τον εορτασμό της 25ης  Μαρτίου 1821 στην αίθουσα του ΚΔΑΠ στον Παρακάλαμο.

Σπύρος Ριζόπουλος: Σκανδαλώδης η πολιτική για τη Λίμνη


Ηπειρώτες στείλτε Καχριμάνη και Φίλιο σπίτι τους

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε, με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης, παρουσία του υπουργού, αναπληρωτή Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου:
«Η θέση των Οριζόντων Ηπείρου είναι καθαρή και διαυγής. Διατυπώθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2019 και κατατέθηκε στη δημόσια διαβούλευση. Όπως τονίσαμε από τότε, το σχέδιο προεδρικού Διατάγματος θεωρείται απαράδεκτο.
Ειδικότερα, οι Ορίζοντες Ηπείρου ζήτησαν:
«Να υπάρξει άμεση νομική κατοχύρωση του ρόλου της Περιφέρειας Ηπείρου για τη διαχείριση της Λίμνης. Η διαχειριστική αρχή που θα αναλάβει την εφαρμογή των όρων της νέας νομοθετικής ρύθμισης θα πρέπει να εποπτεύεται από την Περιφέρεια και όχι από το υπουργείο Περιβάλλοντος.»
Και επισήμαναν ότι:

Παρουσίαση υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΜέΡΑ25


Σε μία γόνιμη συζήτηση για τις θέσεις του κόμματος εξελίχθηκε η παρουσίαση υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΜέΡΑ25 στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Ο Γραμματέας του κόμματος κ. Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές κ.κ. Νίκο Βακολίδη από τα Γιάννινα, Ειρήνη Μήτσιου από τη Θεσσαλονίκη, Κώστα Νάνο από την Καβάλα και Γεώργιο Λογιάδη  από την Κρήτη κάνοντας λόγο για μία λίστα υποψηφίων με όραμα και προοπτική για το μέλλον της Ελλάδας και τη θέση της σε μία δίκαιη Ευρώπη.
«Το ΜέΡΑ25 διεκδικεί την ψήφο των πολιτών για να σταματήσει επιτέλους το καθεστώς της χρεοδουλοπαροικίας. Μπαίνουμε δυναμικά στην πολιτική «σκακιέρα» ώστε οι ευρωεκλογές να κάνουν πράξη τη φιλοδοξία: 
Οι προοδευτικοί Έλληνες ποτέ ξανά μόνοι!» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις και ερωτήματα από τους παρευρισκομένους για τις ψηφισμένες θέσεις του κόμματος τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα καθώς το ΜέΡΑ25 δηλώνει παρών και στις Εθνικές εκλογές.
Με αφορμή την παρουσίαση, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Βακολίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν  και έχουν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Το όνειρο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, μιας ισότιμη ένωσης που θα διέπεται από τις αρχές του Ευρωπαϊκού Διεθνισμού, του Οικονομικού Ορθολογισμού και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι εφικτό με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Άνοιξης, του ΜΕΡΑ25 και του ολοκληρωμένου πολιτικού σχεδίου που καταθέτουμε. Συμμετέχω ενεργά σε αυτή την προσπάθεια και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με αυτούς που διάλεξαν αυτό το δρόμο και επιλέχθηκαν για αυτόν το σκοπό, για όλους όσους πιστεύουν ότι υπάρχει εναλλακτική».

23η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ε. Χουλιαράδων-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 23-03-19/17:15)


ΣΑΒΒΑΤΟ 23  ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ 
ΩΡΑ: 17:15

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 23 Μαρτίου 2019
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (16:00)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:15)
Κυριακή 24 Μαρτίου 2019
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ (16:00)
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (16:00)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (16:00)
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (16:00)

Ζάβροχο Πωγωνίου: Συνελήφθη 35χρονη για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών


Συνελήφθη, χθες (21 Μαρτίου 2019) το πρωί στο Ζάβροχο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, μία 35χρονη αλλοδαπή, για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε η 35χρονη, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 59 και 34 ετών, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης μεταφοράς τους στο εσωτερικό της χώρας.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

23η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, με Πωγωνήσιο ντέρμπι στο Κεφαλόβρυσο (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 24-03-19/16:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 16:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ   

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 23 Μαρτίου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (16:00)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 (16:00)
ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (16:00)
Κυριακή 24 Μαρτίου 2019
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (11:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (16:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  (16:00)
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (16:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (16:00)

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου


Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:
1. Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00 και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00,  θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα - Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).
(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).
(γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
(ε) Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550).
(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).
(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).
(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο - Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).
2. Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 15:00 έως 21:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: "Δὲν μοῦ εἶναι δυνατὸν νὰ συμβιβασθῶ"

Αυξημένα μέτρα τροχαίας λόγω τριημέρου της 25ης Μαρτίου


Ενόψει του τριημέρου της 25ης Μαρτίου, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα τροχαία που ληφθούν για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με  το δελτίου τύπου που εκδόθηκε:
Θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω: 
1. Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00 και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα - Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).
(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).
(γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
(ε) Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550).
(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).
(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).
(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο - Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).
2. Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 15:00 έως 21:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα - Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).
(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι κόμβο τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960)
(γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).
(ε) Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής.
(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).
(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).
(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο - Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ.45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).

Ακόμη, στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους πολίτες:
·         Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
·         Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
·         Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
·         Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
·         Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
·         Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
·         Να "φορούν" απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
·         Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
·         Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη

ΥΓΕΙΑ: Πρωτοποριακή μέθοδος για την αποκατάσταση της κοιλιοκήλης


Η πρώτη στην Ελλάδα με το ρομποτικό σύστημα DaVinci Xi
Νέες προοπτικές στη θεραπεία ασθενών με σύνθετες μετεγχειρητικές κοιλιοκήλες δημιουργεί η καινοτόμος μέθοδος αποκατάστασης της κοιλιοκήλης με διαχωρισμό του οπίσθιου εγκάρσιου κοιλιακού μυός (Transversus Abdominis Release - Τ.Α.R.) και ταυτόχρονη τοποθέτηση πλέγματος εξωπεριτοναϊκά, που εφαρμόζεται στο ΥΓΕΙΑ.
Πρόκειται για μια μέθοδο, η οποία επιτρέπει την σύγκλειση-αποκατάσταση της συνέχειας του μυϊκού κοιλιακού τοιχώματος, ακόμα και σε μεγάλα χάσματα πάνω από 8-10 εκατοστά και ταυτόχρονα την τοποθέτηση του πλέγματος εκτός της περιτοναϊκής κοιλότητας, ακριβώς πίσω από τον ορθό κοιλιακό μυ, σε θέση δηλαδή που δεν δημιουργεί κινδύνους συμφύσεων με το έντερο, κινδύνους συριγγίων και επιμόλυνσης του πλέγματος.
Η τεχνική αυτή διενεργείται από την ομάδα της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ υπό τη διεύθυνση του χειρουργού Περικλή- Ιωσήφ Χρυσοχέρη, με την κλασσική ανοικτή μέθοδο, με μεγάλη επιτυχία στην αποκατάσταση πολύ δύσκολων και σύνθετων περιστατικών κοιλιοκήλης. 
Πρόσφατα, η ίδια επέμβαση πραγματοποιήθηκε με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους (από έξι οπές των 7 χιλιοστών) με την χρήση της πιο προηγμένης τεχνολογίας στην ενδοσκοπική χειρουργική, του Ρομποτικού Συστήματος DaVinci Xi.  Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Χρυσοχέρη και την ομάδα του υπό την εποπτεία του διεθνώς πρωτοπόρου χειρουργού στον τομέα αυτό, Dr.Conrad Ballecer, ο οποίος θεωρείται αυθεντία παγκοσμίως σε αυτόν τον τομέα και έχει εκπαιδεύσει τον Δρ. Χρυσοχέρη. Ο ασθενής πήρε εξιτήριο για το σπίτι του την 1η μετεγχειρητική μέρα σε άριστη κατάσταση.