Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Με αντικειμενικά κριτήρια η "κινητικότητα" των υπαλλήλων στους ΟΤΑ»

Με την εφαρμογή ειδικών αντικειμενικών κριτηρίων θα εφαρμοσθεί η «κινητικότητα» των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Την δέσμευση αυτή ανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας χθες στο συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων) στα Ιωάννινα. 
Στην ομιλία του ο υπουργός αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της «κινητικότητας» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:
«Το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν υιοθετεί οριζόντιες πολιτικές που μπορεί να ακρωτηριάσουν τα κοινωνικά δίκτυα της αυτοδιοίκησης και να την απογυμνώσουν από χρήσιμο ανθρώπινο δυναμικό.
Συζητούμε με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την υιοθέτηση ειδικών αντικειμενικών κριτηρίων που θα εφαρμοστούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσον αφορά την κινητικότητα.
Θα προστατευθούν επαρκώς τα κοινωνικά δίκτυα, θα διαφυλαχθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι εργαζόμενοι και θα εξυγιανθούν Δήμοι που καθίστανται προβληματικοί λόγω μισθολογικού κόστους.
Οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν, να απορροφηθούν κατά το δυνατόν από αυτοδιοικητικές δομές, γι αυτό και προωθούμε θεσμικά και την ενίσχυση της ενδο-αυτοδιοικητικής κινητικότητας».
Για τα οικονομικά των Δήμων ο κ. Στυλιανίδης προανήγγειλε πως θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση τους με αξιοποίηση της περιουσίας των ΟΤΑ, μίσθωση σχολικών κτηρίων, προσοδοφόρων, κλπ.
Επίσης πολιτικές βελτίωσης ιδίων εσόδων ΟΤΑ, όπως η διασύνδεση με Υποθηκοφυλακεία – Κτηματολόγια, επανυπολογισμός με πιο δίκαιο τρόπο του προστίμου από το τέλος αυθαίρετης κατάληψης, καθορισμός ανεπίδεκτων είσπραξης εσόδων ενώ το τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων να καταβάλλεται σε δόσεις, κλπ.

Στη «φάκα» του υπουργείου Οικονομικών όσοι δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Παγίδα σε όσους φορολογουμένους δεν έχουν πληρώσει το «χαράτσι» για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά έστησε το υπουργείο Οικονομικών, αφού μέσω των αριθμών παροχής ρεύματος, που θα πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά για όλες τις κατοικίες στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, θα μπορούν να εντοπιστούν όσοι δεν πλήρωσαν.
Όπως αναφέρει και η "Ημερησία" με τον τρόπο αυτό, θα καταστεί δυνατό να διασταυρωθούν οι αριθμοί παροχής ρεύματος που έχουν περιληφθεί στον κατάλογο των περιπτώσεων του απλήρωτου ΕΕΤΗΔΕ με τους αριθμούς παροχής ρεύματος που θα δηλώσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στις φετινές δηλώσεις και να εντοπιστούν αυτοί που πραγματικά οφείλουν το Τέλος.

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Με γενικότητες δεν χαράσσεται το «αύριο» της κτηνοτροφίας…

Κούρασε πλέον η τακτική αριστερών σχημάτων
Ακόμη μια κινητοποίηση χθες έξω από τη «Δωδώνη»

Με γενικόλογα επιχειρήματα προσπαθούν, κυρίως κάποια αριστερά σχήματα στην Ήπειρο να διαμορφώσουν προτάσεις για το «αύριο» της κτηνοτροφίας, επιχειρώντας βέβαια να πετάξουν τα βέλη τους κατά παντός υπευθύνου για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη».
Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν όλο και περισσότεροι Ηπειρώτες βλέποντας τις απανωτές ανακοινώσεις, τοποθετήσεις, αλλά και παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τη «Δωδώνη», όπως έγινε και χθες το πρωί. Κινήσεις που, αναμφίβολα, δεν βοηθούν στην εξέλιξη του κλάδου και σίγουρα δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξή του, που είναι και το μέγα ζητούμενο.

Και στην Ήπειρο «μαϊμού» προϊόντα από τα Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδης

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.
Καλοστημένη παγίδα σε βάρος των καταναλωτών

Μια πολύ μεγάλη και καλοστημένη απάτη σε βάρος των καταναλωτών και της Ηπείρου αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, με αρνητικό πρωταγωνιστή την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», η οποία δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην Ήπειρο.
Η ΕΛ.ΑΣ. κάνοντας έλεγχο σε αποθήκες στη Χαλκιδική βρήκε χιλιάδες συσκευασίες με προϊόντα «μαϊμού» (μάρκας DIXAN, ΑRIEL, JOHNSON), ενώ εντοπίστηκαν και εργαστήρια παρασκευής τους. Τις αποθήκες εκμεταλλευόταν ο 52χρονος ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στη Βόρεια Ελλάδα, Χαρίλαος Αρβανιτίδης (αδερφός του προέδρου της ΠΑΕ Βέροια), ο οποίος και πουλούσε τα προϊόντα στα υποκαταστήματά του, μεταξύ αυτών, βεβαίως και σε αυτά της Ηπείρου.
Να σημειωθεί, ότι στα Γιάννινα, η συγκεκριμένη αλυσίδα διαθέτει τέσσερα καταστήματα, ένα στην Χαριλάου Τρικούπη, ένα απέναντι από το «Γυαλί Καφενέ», ένα στο Μέτσοβο και ένα στο Καλπάκι. Το τελευταίο μαζί με αυτό στη Χαριλάου Τρικούπη τα είχε αγοράσει από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Ειδικά αυτό στο Καλπάκι είναι σε κομβική θέση αφού εξυπηρετεί τις περιοχές Κόνιτσας, Πωγωνίου και Ζαγορίου.
Τι εντοπίστηκε…
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας συνελήφθησαν 52χρονος ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων και 45χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων «Περί Σημάτων», «Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού» και «Πλαστογραφία». Ακόμη, συνελήφθη και 33χρονος αλλοδαπός, στον οποίον ενοικίαζε τις αποθήκες, ο 52χρονος ιδιοκτήτης.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.460 φιάλες συσκευασμένων απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού, χωρητικότητας 2,8 λίτρων, έτοιμες προς διάθεση στο καταναλωτικό κοινό, τρεις πλήρεις μονάδες μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής – εμφιάλωσης υγρών, 19  δεξαμενές χωρητικότητας ενός τόνου η κάθε μια, σε δεκατρείς 13 εκ των οποίων περιέχονταν πρώτες ύλες παρασκευής απορρυπαντικών, 468 κενές φιάλες απορρυπαντικού, 20 πλήρεις φιάλες απομιμητικού απορρυπαντικού, 630 φιάλες κρεμοσάπουνου, 22.428 φιαλίδια καλλυντικών προϊόντων των οποίων η προέλευση ερευνάται, ένα ανυψωτικό μηχάνημα και  δελτίο αποστολής της επιχείρησης υπεραγοράς τροφίμων για ποσότητα 5.000 φιαλών απορρυπαντικών.
Επίσης, σύμφωνα με έγκληση αρμόδιου υπαλλήλου εταιρίας παραγωγής απορρυπαντικού, που έπεσε θύμα της… κομπίνας, η οικονομική ζημία που θα προκαλούνταν από την πώληση των προαναφερομένων 4.460 φιαλών απομιμητικού απορρυπαντικού θα υπερέβαινε τις 62.000 ευρώ!
Τέλος, διατάχθηκε η χημική εξέταση των κατασχεθέντων απομιμητικών προϊόντων, ως προς το βαθμό επικινδυνότητας για την δημόσια υγεία.

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 6,1 εκατ. ευρώ την Παρασκευή 31 Μαΐου

Ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6.408 δικαιούχων παραγωγών την Παρασκευή 31 Μαΐου, αποζημιώσεις συνολικού ύψους 6,1 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013.
Ειδικότερα, για ζημιές του 2012 θα καταβληθούν 3,9 εκατ. ευρώ και για ζημιές του 2013 θα καταβληθούν 2,2 εκατ. ευρώ.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε πατάτες, κηπευτικά, ελιές και πορτοκάλια και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.
Η κατανομή των ποσών ανά Νομό της Ηπείρου είναι η εξής:
ΝΟΜΟΣ - ΠΟΣΟ
ΑΡΤΑΣ: 1.700.471,85
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 176.815,57
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 5.542,75
ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 94.523,42

Κουκλέσι Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί έμποροι ηρωίνης

Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους (106,2) γραμμαρίων

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πέτυχαν χθες (29.05.2013) στο Κουκλέσι Ιωαννίνων, τη σύλληψη δύο ημεδαπών εμπόρων ναρκωτικών, (ενός 47χρονου άνδρα και μίας 29χρονης γυναίκας), πριν προλάβουν να διοχετεύσουν τις ποσότητες ηρωίνης που κατείχαν, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες (29-05-2013) το μεσημέρι, μετά από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα στο 40ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (περιοχή Κουκλέσι).
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 47χρονος ως οδηγός με συνοδηγό την 29χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους ( 106,2 ) γραμμάριων.
μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (4,9) γραμμάριων.
ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο με κάνναβη.
το χρηματικό ποσό των (290) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ξεκινούν τα πρώτα τμήματα περιόδου Μαΐου -Ιουλίου του Κ.Δ.Β.Μ. στα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ-ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι στο  Δήμο Πωγωνίου θα ξεκινήσουν τα πρώτα τμήματα  του  Κ.Δ.Β.Μ. Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.
Κατά την περίοδο Μαΐου -Ιουλίου, στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Πωγωνίου θα λειτουργήσουν σύντομα τα πρώτα τμήματα  για τα ακόλουθα προγράμματα:
•Αγγλικά για το χώρο εργασίας (σύνολο 25 ώρες , δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες)
•Πληροφορική (σύνολο 50 ώρες , δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες)
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης η οποία δίδεται από την υπεύθυνη εκπαίδευσης.
Μετά το τέλος των σεμιναρίων δίνεται στους εκπαιδευόμενους πιστοποιητικό παρακολούθησης από τον φορέα υλοποίησης.
Οι εγγραφές συνεχίζονται και για νέα τμήματα και προγράμματα όπως τα παραπάνω και την θεματική ενότητα:•Περιβάλλον και καθημερινή ζωή (σύνολο 25 ώρες , δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες).

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Τρίκουλα Αργυρώ.
Τηλ.: 2653041862-6945559407.
(Δήμος Πωγωνίου : Δ. Γκαρτζονίκας: 2653360112)
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Στενή συνεργασία του Δήμου Πωγωνίου με τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής/ Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» σε τρεις δράσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Στενή συνεργασία   του  Δήμου Πωγωνίου με  τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής/ Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» σε τρεις δράσεις.
Συνεχίζεται η  άριστη συνεργασία του Δήμου Πωγωνίου με τους  Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής/ Ιατρικής  με τρεις σχεδιασμένες δράσεις.
Ολοκληρώνεται το αμέσως χρονικό διάστημα μια προσπάθεια για την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής κυρίως απέναντι στα παιδιά και στους ηλικιωμένους του ακριτικού Δήμου.
Πρώτη Δράση
Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής και ενημέρωσης στις ΔΕ Παρακαλάμου, Καλπακίου, Κεφαλοβρύσου και Δελβινακίου από  5 -9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013.
Το πρόγραμμα  τελεί υπό την αιγίδα Υπουργείων Εθνικής Άμυνας – Υγείας- Παιδείας , Πολιτισμού & Θρησκευμάτων.
Παιδίατροι –Οφθαλμίατρος – Καρδιολόγος – Οδοντίατροι- Ακτινολόγος – Ορθοπεδικός – Τεχνολόγος –Ψυχολόγος –Νοσηλευτές, θα εξετάσουν τα παιδιά  του Πωγωνίου στα Δημοτικά Σχολεία του.
Δεύτερη Δράση
Ολοκληρώνεται η μετατροπή εσωτερικού χώρου κτηρίου του Δήμου Πωγωνίου σε σύγχρονο παιδότοπο με την εγκατάσταση των  παιχνιδιών  που προσφέρει η «Ανοιχτή Αγκαλιά», ώστε τα παιδιά του Δήμου να μπορούν να παίζουν και κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Τρίτη Δράση
Προσφορά «Μικροτσίπς»  για τους ηλικιωμένους του Δήμου Πωγωνίου σε συνεργασία με την εταιρία Cosmote, ώστε να μπορούν να ειδοποιούν έγκαιρα σε περίπτωση ανάγκης. Η έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση ιατρικής ανάγκης είναι κάτι σημαντικό , στην περιοχή μας όμως θα συμβάλει και στην περίπτωση ειδοποίησης εμφάνισης κακοποιών, κάτι που θα βοηθήσει και στην ασφάλεια των κατοίκων.

Εξετάσεις ζωνών των τμημάτων Judo Παρακαλάμου, Μεταμόρφωσης και Ιωαννίνων, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 στο κλειστό Γυμναστήριο του Ε.Α.Ν.Κ.Ι. στη Λιμνοπούλα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το τμήμα Judo του Πανηπειρωτικού Α.Σ., σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εξετάσεις ζωνών και τις επιδείξεις των αθλητών μας καθώς και του τμήματος της Ρυθμικής Γυμναστικής, στο κλειστό Γυμναστήριο του Ε.Α.Ν.Κ.Ι. στη Λιμνοπούλα το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00.
Στις εξετάσεις θα πάρουν μέρος οι αθλητές των τμημάτων Judo Παρακαλάμου, Μεταμόρφωσης και  Ιωαννίνων.

Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου ''Ο Πύρρος'', σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας, παρουσίασαν την Ηπειρώτικη ηθογραφία ''Ο Τσάμικος γάμος'', το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, ώρα 20:00 στο Άλσος Περιστερίου

Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου ''Ο Πύρρος'', σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας, παρουσίασαν την Ηπειρώτικη ηθογραφία ''Ο Τσάμικος γάμος'', το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, ώρα 20:00 στο Άλσος Περιστερίου.
Μία καταπληκτική παράσταση του θεατρικού τμήματος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας, που όπου και αν ανέβηκε, στην Ελλάδα και το εξωτερικό εισέπραξε διθυραμβικούς ύμνους, από τους ειδικούς και τον κόσμο που την παρακολούθησε και που έφερε στην μνήμη πολλών, αλλά έμαθαν και οι νέοι, ήθη και έθιμα περασμένων χρόνων από την περιοχή της Μουργκάνας Θεσπρωτίας.

Χωρίς φόρο οι καλλιεργούμενες εκτάσεις για επαγγελματίες αγρότες

Τη «χρυσή τομή» για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων φαίνεται πως βρήκαν τα μέλη της διακομματικής επιτροπής, που συνεδρίασε χθες, αν και το κλίμα ήταν τεταμένο, σύμφωνα με πληροφορίες.
Αυτό που αποφασίστηκε στη σύσκεψη να προταθεί ήταν να μην επιβληθεί φόρος στους κατ' επάγγελμα αγρότες για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις τους, όπως δημοσιεύει το www.news.gr
,  αλλά να επιβληθεί σε όλα τα υπόλοιπα αγροτεμάχια, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν αδήλωτες περιουσίες στις οποίες πρέπει να επιβληθεί φόρος.
Το ερώτημα που εύλογα δημιουργείται είναι το πώς θα κατανεμηθεί το δημοσιονομικό κόστος που ενέχει η πρόταση αυτή και αν θα επιβαρυνθούν επιπλέον οι κατοικίες ή τα αγροτεμάχια.
Μέσα στις επόμενες μέρες η επιτροπή θα καταθέσει τις προτάσεις της, ώστε μέχρι το τέλος του Ιουνίου να έχει ψηφιστεί η σχετική νομοθεσία από τη Βουλή.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει έκθεση Ιστορικών μνημείων στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την 15 Ιουνίου 2013, την ημέρα του Ηπειρωτικού Πολυθέαματος και καλεί τους Ηπειρώτες που διαθέτουν εκθέματα να συμμετάσχουν

Αριθ. πρωτ.: 2.323                Αθήνα 29-5-2013

Αγαπητοί συμπατριώτες
Όπως σας έχουμε γνωστοποιήσει στις 15 Ιουνίου 2013 η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία διοργανώνει στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη Αττικής το «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ», που είναι αφιερωμένο στους αγώνες των Ηπειρωτών από το Σούλι μέχρι σήμερα.
Επειδή στο χώρο της εκδήλωσης θα εκτεθούν και ιστορικά μνημεία όπως (φωτογραφίες, περιοδικά, εφημερίδες κ.α) της ίδιας περιόδου που είναι και το αφιέρωμα (Σούλι- Απελευθέρωση Ιωαννίνων-Κατοχή –Μαρτυρικά Χωριά- Φραγκοκάστελο κλπ), σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε μέχρι τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 εάν διαθέτετε εκθέματα και επιθυμείτε να συμμετέχετε στην έκθεση.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Δ. Οικονόμου         Γιώργος Αρ. Δόσης

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι λήστεψαν 35χρονο στην πόλη των Ιωαννίνων

Οι δράστες εντοπίστηκαν άμεσα από την Αστυνομία.

Συνελήφθησαν, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, προχθές (28-05-2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 29 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, οι δύο δράστες πλησίασαν τον 35χρονο την ώρα που περπατούσε σε δρόμο των Ιωαννίνων και ασκώντας σωματική βία και με την απειλή μαχαιριού, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 20,50 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.
Αστυνομικοί, που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τους δύο δράστες και τους προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, όπου αναγνωρίσθηκαν από τον παθόντα και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία και αποδόθηκαν στον παθόντα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πεθαίνουν οι αλπικοί τρίτωνες στη Δρακολίμνη

Ορειβάτες εντόπισαν τις τελευταίες ημέρες, στη Δρακόλιμνη του Σμόλικα, σε υψόμετρο 2.200 μέτρων, εκατοντάδες νεκρούς αλπικούς τρίτωνες γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό στους επιστήμονες.
Οι βιολόγοι κ.κ. Χαρητάκης Παπαϊωάννου, Αθανάσιος Κοράκης και Γιάννης Σαΐνης, οι οποίοι επισκέφθηκαν εθελοντικά την περιοχή και πήραν δείγματα νερού, αλλά και ορισμένους από τους νεκρούς τρίτωνες,  για να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις και να διαπιστωθούν τα αίτια του φαινομένου.

Είναι η τρίτη φορά που καταγράφεται το φαινόμενο των νεκρών αλπικών τριτώνων στις Δρακόλιμνες,  ενώ δεν έχει αναφερθεί παρόμοιο συμβάν σε καμία περιοχή της Ευρώπης με υποαλπικές λίμνες.
Η πρώτη καταγραφή του φαινομένου εαρινής μαζικής θνησιμότητας σε αποικίες αλπικού τρίτωνα έγινε στα τέλη Απριλίου του 1988, και η δεύτερη την άνοιξη του 1999.

Εξιχνιάστηκε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στην Πλατανούσα Ιωαννίνων

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού

Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων σε βάρος 40χρονου ημεδαπού Ρομά, για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι ηλικιωμένου ημεδαπού στην Πλατανούσα Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος μαζί με έναν ακόμα συνεργό του, μεσημεριανές ώρες της 16.04.2013 αφαίρεσαν από οικία 86χρονου ημεδαπού στην Πλατανούσα Ιωαννίνων, το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον παθόντα, δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του.
Η δικογραφία που σχηματίζεται, με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα και στην Άρτα

1. Συνελήφθη προχθές (28-05-2013) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 63χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (8) μηνών, για τα αδικήματα της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών εισφορών ΙΚΑ και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.
2. Προχθές (28-05-2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν 44χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή (600) ευρώ, για εισφορές προς το Δημόσιο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Αστέρας Τρίπολης -ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Ζωντανός για το «σεντόνι» o Αστέρας

Μπορεί η ευκαιρία του Κοροβέση μόλις στο 3' να τρόμαξε τον Αστέρα, αλλά η συνέχεια του ανήκε ολοκληρωτικά.
Οι Αρκάδες ξεδιπλώθηκαν ωραία στην κόντρα στο 6ο λεπτό, με τη μπάλα έπειτα από κόντρες σε προσπάθειες των Ράγιος και Περόνε να καταλήγει στον Κάφα, που με πολύ ωραίο μονοκόματο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής άνοιξε το σκορ.
Ο Τσαμπούρης κουβάλησε τη μπάλα από δεξιά, εξαπολύοντας φοβερό σουτ αρκετά έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, στέλνοντας τη μπάλα με πολύ φάλτσο συστημένη στη γωνία του Φεγκρούς στο 16'.
Ο ΠΑΣ αντέδρασαν γρήγορα και μείωσε σε 2-1.
Ο Κουρμπέλης υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Κοροβέση μόλις έξι λεπτά μετά το 2-0, με τον μέσο του ΠΑΣ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να ευστοχεί.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν επεφύλασσε τις συγκινήσεις του πρώτου.
Σουτ του Βίλα στο 47' το οποίο πέρασε λίγο έξω από την εστία του Γεωργακόπουλου, οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες.

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κάφα, Ουσέρο, Ουρτάδο (46' Ναβάρο, 57' Ντε Μπλάσις), Ράγιος, Μπακασέτας (79' Καστέλς), Περόνε
ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Οικονόμου, Ρουμπουλάκου (64' Τσουκαλάς), Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Κεϊτά, Βίλα, Γεωργίου (74' Ντάσιος), Κοροβέσης, Νικλητσιώτης (53' Ίλιτς)