Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Στενή συνεργασία του Δήμου Πωγωνίου με τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής/ Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» σε τρεις δράσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Στενή συνεργασία   του  Δήμου Πωγωνίου με  τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής/ Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» σε τρεις δράσεις.
Συνεχίζεται η  άριστη συνεργασία του Δήμου Πωγωνίου με τους  Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής/ Ιατρικής  με τρεις σχεδιασμένες δράσεις.
Ολοκληρώνεται το αμέσως χρονικό διάστημα μια προσπάθεια για την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής κυρίως απέναντι στα παιδιά και στους ηλικιωμένους του ακριτικού Δήμου.
Πρώτη Δράση
Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής και ενημέρωσης στις ΔΕ Παρακαλάμου, Καλπακίου, Κεφαλοβρύσου και Δελβινακίου από  5 -9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013.
Το πρόγραμμα  τελεί υπό την αιγίδα Υπουργείων Εθνικής Άμυνας – Υγείας- Παιδείας , Πολιτισμού & Θρησκευμάτων.
Παιδίατροι –Οφθαλμίατρος – Καρδιολόγος – Οδοντίατροι- Ακτινολόγος – Ορθοπεδικός – Τεχνολόγος –Ψυχολόγος –Νοσηλευτές, θα εξετάσουν τα παιδιά  του Πωγωνίου στα Δημοτικά Σχολεία του.
Δεύτερη Δράση
Ολοκληρώνεται η μετατροπή εσωτερικού χώρου κτηρίου του Δήμου Πωγωνίου σε σύγχρονο παιδότοπο με την εγκατάσταση των  παιχνιδιών  που προσφέρει η «Ανοιχτή Αγκαλιά», ώστε τα παιδιά του Δήμου να μπορούν να παίζουν και κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Τρίτη Δράση
Προσφορά «Μικροτσίπς»  για τους ηλικιωμένους του Δήμου Πωγωνίου σε συνεργασία με την εταιρία Cosmote, ώστε να μπορούν να ειδοποιούν έγκαιρα σε περίπτωση ανάγκης. Η έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση ιατρικής ανάγκης είναι κάτι σημαντικό , στην περιοχή μας όμως θα συμβάλει και στην περίπτωση ειδοποίησης εμφάνισης κακοποιών, κάτι που θα βοηθήσει και στην ασφάλεια των κατοίκων.