Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Με αντικειμενικά κριτήρια η "κινητικότητα" των υπαλλήλων στους ΟΤΑ»

Με την εφαρμογή ειδικών αντικειμενικών κριτηρίων θα εφαρμοσθεί η «κινητικότητα» των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Την δέσμευση αυτή ανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας χθες στο συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων) στα Ιωάννινα. 
Στην ομιλία του ο υπουργός αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της «κινητικότητας» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:
«Το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν υιοθετεί οριζόντιες πολιτικές που μπορεί να ακρωτηριάσουν τα κοινωνικά δίκτυα της αυτοδιοίκησης και να την απογυμνώσουν από χρήσιμο ανθρώπινο δυναμικό.
Συζητούμε με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την υιοθέτηση ειδικών αντικειμενικών κριτηρίων που θα εφαρμοστούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσον αφορά την κινητικότητα.
Θα προστατευθούν επαρκώς τα κοινωνικά δίκτυα, θα διαφυλαχθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι εργαζόμενοι και θα εξυγιανθούν Δήμοι που καθίστανται προβληματικοί λόγω μισθολογικού κόστους.
Οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν, να απορροφηθούν κατά το δυνατόν από αυτοδιοικητικές δομές, γι αυτό και προωθούμε θεσμικά και την ενίσχυση της ενδο-αυτοδιοικητικής κινητικότητας».
Για τα οικονομικά των Δήμων ο κ. Στυλιανίδης προανήγγειλε πως θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση τους με αξιοποίηση της περιουσίας των ΟΤΑ, μίσθωση σχολικών κτηρίων, προσοδοφόρων, κλπ.
Επίσης πολιτικές βελτίωσης ιδίων εσόδων ΟΤΑ, όπως η διασύνδεση με Υποθηκοφυλακεία – Κτηματολόγια, επανυπολογισμός με πιο δίκαιο τρόπο του προστίμου από το τέλος αυθαίρετης κατάληψης, καθορισμός ανεπίδεκτων είσπραξης εσόδων ενώ το τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων να καταβάλλεται σε δόσεις, κλπ.