Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιαννιώτης μουσικοσυνθέτης, Τάκης Μουσαφίρης

 


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο γνωστός λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης.

Ο Τάκης Μουσαφίρης γεννήθηκε στα Γιάννενα και σε μικρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα όπου και έκανε τις πρώτες του μουσικές δουλειές.

Αρχικά δούλευε σε μικρά μαγαζιά τύπου μπουάτ και τραγουδούσε μαζί με την κιθάρα του.

Στη συνέχεια έδειξε και το δημιουργικό του ταλέντο γράφοντας αμέτρητα τραγούδια που έμελε να γίνουν μεγάλες επιτυχίες.

Συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελαρίου, Μιχάλης Μενιδιάτης, Γιώργος Μαργαρίτης, Κατερίνα Στανίση, Δούκισσα, Τόλης Βοσκόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου κ.α.

Από τα πιο γνωστά τραγούδια που συνέθεσε:

«Κάνε κάτι να χάσω το τρένο», «Πες μου που πουλάν καρδιές», «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα», «Μυστικέ μου έρωτα», «Σ’ αγαπώ ακόμα», «Άκου», «Ατάκα κι επί τόπου», «Σε μια στοίβα καλαμιές», «Χιονάνθρωπος», «Άγνωστε φίλε», «Αγαπάω δύσκολα», «Εγώ να δεις», «Το σ’ αγαπώ δεν το λέω», «Λέγε μου σ’ αγαπώ», «Οι Ξενύχτες», «Εμείς οι δύο», «Ο Ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά», «Χιονάνθρωπος» κ.α.

ΕΟΔΥ: Πενήντα ένα θάνατοι σήμερα, 2.570 νέα κρούσματα

 


7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα ένα θάνατοι, 2.570 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.570, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 214.661(ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 65 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.843 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.937 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι506(67.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67έτη.

To 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.457ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 501(ημερήσια μεταβολή +13.09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 408 ασθενείς».

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου την Παρασκευή 19 Μαρτίου, ώρα 13.00

 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

  Σας  καλούμε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις δεκαεννέα (19) του μηνός ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 13.00  ΜΕΣΩ   ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ,  με  θέμα μόνον: «Πορεία υλοποίησης της πράξης: «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Περιφέρειας Ηπείρου (Α΄φάση)» και διαχείριση των απορριμμάτων στην  Ήπειρο».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του  Π.Σ. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εβδομήντα οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 10 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (66.149) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.543) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.402) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (6) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.144) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(267) στην Αττική,

(106) στην Κεντρική Μακεδονία,

(102) στη Θεσσαλονίκη,

(91) στην Πελοπόννησο,

(86) στο Βόρειο Αιγαίο,

(79) στη Στερεά Ελλάδα,

(78) στην Ήπειρο,

(77) στην Κρήτη,

(64) στη Δυτική Ελλάδα,

(59) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(57) στα Ιόνια Νησιά,

(34) στο Νότιο Αιγαίο,

(28) στη Θεσσαλία και

(16) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (143.156) ομοειδείς παραβάσεις.

(238) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (226) πρόστιμα των 300 ευρώ και (12) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(36) στην Κεντρική Μακεδονία,

(34) στην Αττική,

(24) στην Πελοπόννησο,

(19) στα Ιόνια Νησιά,

(17) στην Ήπειρο,

(17) στη Θεσσαλονίκη,

(16) στην Κρήτη,

(16) στη Στερεά Ελλάδα,

(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(13) στο Βόρειο Αιγαίο,

(13) στη Θεσσαλία,

(12) στη Δυτική Ελλάδα,

  (4) στο Νότιο Αιγαίο και

  (3) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (43.269) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (41.419) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.850) των (150) ευρώ.

(20) παραβάσεις και (6) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Θεσσαλία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ σε (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ήπειρο,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε κομμωτήριο για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ σε (5) πελάτες για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο για μη τήρηση κατ’ οίκον περιορισμού.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη (4) ατόμων για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή ισάριθμων προστίμων 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, 3.000 ευρώ σε διοργανωτή σεμιναρίου κομμωτικής και 300 ευρώ πρόστιμο σε δυο (2) συμμετέχοντες.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (3.503) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.479) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Ψήφισμα για μη χορήγηση άδειας για μονάδα Βιοαερίου στα Άνω Ραβένια Πωγωνίου

 


«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στη συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου 2021, συζήτησε το ζήτημα της αδειοδότησης μονάδας βιοαερίου για την συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας στην Τοπική Κοινότητα Άνω Ραβενίων του Δήμου Πωγωνίου.

Έλαβε υπόψη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, τις απόψεις του Δημάρχου Ζαγορίου καθώς και τις επιστολές διαμαρτυρίας φορέων και των κατοίκων της περιοχής και ενώνει τη φωνή των απόδημων Ηπειρωτών μαζί τους, απαιτώντας να μην χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας της μονάδας.

Το ΔΣ σε ειδική συνεδρίαση του θα εξετάσει, μετά από εισήγηση της επιτροπής ανάπτυξης και περιβάλλοντος, το σύνολο των μορφών των ενεργειακών πηγών στην Ήπειρο».

Σεισμική δόνηση έντασης 4,4 R, 14 χλμ Νοτιοδυτικά της Λευκάδας

 


Σεισμική δόνηση έντασης 4,4 R, σημειώθηκε στις 10:52 το πρωί  της Πέμπτης 11 Μαρτίου 2021, με επίκεντρο 14 χλμ Νοτιοδυτικά της Λευκάδας.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 15 χλμ. και έγινε αισθητή και σε πολλές περιοχές της Ηπείρου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: 6 νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

 


Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων τόνωσης, τα οποία θα ανακουφίσουν περισσότερες από 500.000 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εκατομμύρια εργαζόμενους.

Ο πρωθυπουργός  σε δήλωσή του για τα 6 νέα μέτρα στήριξης αναφέρει:

Από την πρώτη στιγμή που χτύπησε η πανδημία είχα τονίσει πως η προτεραιότητα της Υγείας πρέπει να συμβαδίζει με τη θωράκιση της Οικονομίας. Γι’ αυτό ακριβώς, και δίπλα στη τιτάνια προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ, μέσα στο 2020 διατέθηκαν 24 δισεκατομμύρια για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Και σήμερα κινητοποιούνται ακόμα 2,5 δισεκατομμύρια, ανεβάζοντας στα 11,6 δισ. τα σχετικά κονδύλια για το 2021.

Σε πείσμα της ανεύθυνης καταστροφολογίας, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η εθνική οικονομία άντεξε. Παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες, είχαμε ελάχιστα «λουκέτα». Στη συγκράτηση της ανεργίας η χώρα είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη. Και η ύφεση περιορίστηκε στο 8,2%, κόντρα στις μίζερες προβλέψεις της αντιπολίτευσης. Στόχος μας, τώρα, είναι ο κόσμος της παραγωγής να μείνει όρθιος μέχρι το τέλος της δοκιμασίας. Κάνοντας, έτσι, πιο σίγουρα τα πρώτα του βήματα στην επόμενη μέρα.

Σήμερα, λοιπόν, μπορώ να ανακοινώσω μία νέα δέσμη μέτρων τόνωσης τα οποία θα ανακουφίσουν περισσότερες από 500.000 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εκατομμύρια εργαζόμενους.

Ρυθμίσεις οι οποίες ξεδιπλώνονται σε έξι πεδία:

Πρώτον, τον Απρίλιο εγκαινιάζεται ο 7ος κύκλος χρηματοδότησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μειωμένο τζίρο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Θα είναι διευρυμένος, περιλαμβάνοντας όλους όσοι πλήττονται, όπως το λιανεμπόριο, την εστίαση και κλάδους όπου εφαρμόστηκαν περιορισμοί. Αλλά και με αυξημένη ενίσχυση: Τα ποσά θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ για έναν αυτοαπασχολούμενο και θα φτάνουν έως τις 100.000 ευρώ.

Πανδημία: Γιατί αυξάνει τη ζήτηση για αισθητικές επεμβάσεις;

 


Σε ανοδική τροχιά κινείται και στη χώρα μας η ζήτηση για επεμβάσεις πλαστικής-αισθητικής χειρουργικής, ένα χρόνο μετά την έναρξη  περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Παρότι η καμπύλη των κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και οι αποφάσεις για επιπλέον περιοριστικά μέτρα διαδέχονται η μία την άλλη, με το εμβολιαστικό πρόγραμμα να προχωρά, η οριστική άρση των περιορισμών φαντάζει πιο κοντά από ποτέ, φέρνοντας στο προσκήνιο «ανάγκες» που είχαν μπει για καιρό στον… πάγο.

Ακολουθώντας τις τάσεις άλλων χωρών, όπως η Γερμανία και η Αμερική, και εν όψει ενός πιο ελεύθερου καλοκαιριού, φαίνεται ότι και στην Ελλάδα, η βελτίωση της εμφάνισης βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του προγραμματισμού, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν τα ραντεβού τους.

«Όπως καταδεικνύουν πρόσφατες δηλώσεις από εκπρόσωπο της Γερμανικής Εταιρείας Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής (DGÄPS), η πανδημία αυξάνει την αποδοχή των αισθητικών παρεμβάσεων. Παρά το γεγονός ότι ο κόσμος δεν βγαίνει, εξακολουθεί να βλέπει το πρόσωπό του στο καθρέφτη και έτσι στο lockdown πολλοί αποφασίζουν να κάνουν κάποια αισθητική παρέμβαση. Στην Αμερική, μάλιστα, έχουν συνδέσει αυτήν την αύξηση με τη χρήση βίντεο-κλήσεων και online meetings, με το επιχείρημα ότι στους ανθρώπους δεν αρέσει το πρόσωπό τους έτσι όπως το βλέπουν στην κάμερα.

ΠΡΑΤΤΩ: Σε απόγνωση οι αγρότες από την αδιάθετη παραγωγή

 


Το ΠΡΑΤΤΩ από την αρχή της πανδημίας επισήμανε τις  επιπτώσεις της στην αγροτική παραγωγή και την ανάγκη αγροτικής ανασυγκρότησης της χώρας, με στόχο την επάρκεια ποιοτικών τροφίμων για κάλυψη των αναγκών του Ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, δέσμια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των μεγάλων συμφερόντων που εξυπηρετεί, άφησε για μια ακόμη φορά τον αγροτικό κόσμο στην τύχη του, με τα προϊόντα απούλητα στα χωράφια, λόγω των επιλογών της στα μέτρα στήριξης της πανδημίας.

Οι «κορωνοενισχύσεις» μέσω Περιφερειών, που η πλειοψηφία τους ανήκει στο κυβερνών κόμμα, κατευθύνθηκαν (100% μη επιστρεφόμενο ποσό) στα μεγάλα συσκευαστήρια και τους χονδρεμπόρους, καθώς και το 50% της μη επιστρεπτέας από το Υπουργείο Οικονομικών, με βασική προϋπόθεση την πτώση τζίρου το 2020-21, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αποτέλεσμα, ήταν η μη απορρόφηση της παραγωγής. Τα προϊόντα σαπίζουν στα χωράφια (εσπεριδοειδή, κηπευτικά) ή διατίθενται σε εντελώς εξευτελιστικές τιμές.

Το ΠΡΑΤΤΩ στηρίζει τον αγροτικό κόσμο της πατρίδας μας  και τους προτρέπει να προχωρήσουν σε συνεργατικά σχήματα και ομάδες παραγωγών, ώστε να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό το προϊόν του μόχθου τους και να στηρίξουν το εισοδήματα τους.

Παράλληλα,  χαιρετίζει τη νέα προσπάθεια των συνεταιρισμών για κοινό βηματισμό, μέσω του νέου φορέα και τους επιστεί την προσοχή να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος που αμαύρωσαν τις συνεργατικές αξίες και αρχές στη χώρα μας.

Υποχρεωτικό το κράνος για ποδήλατα, πατίνια, skateboards

 


Νόμο του κράτους αποτελεί το ν/σ του Υπουργείου Υποδομών για την Αστική Κινητικότητα.

Την υποχρεωτική χρήση κράνους από αναβάτες οχημάτων μικροκινητικότητας (ηλεκτρικά πατίνια, τροχοπέδιλα-rollers, τροχοσανίδες -skateboards, αυτοεξισορροπούμενα οχήματα), καθώς και την αύξηση σε πέντε, των μαθημάτων πρακτικής εκπαίδευσης για την ισοδυναμία διπλώματος αυτοκινήτου με δίπλωμα δικύκλου έως 125 κε, προβλέπουν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που επέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στο νομοσχέδιο για την Αστική Κινητικότητα και Μικροκινητικότητα.

Χρόνια προστατίτιδα: Ποια θεραπεία έρχεται κατά… «κύματα»;

 


Η  φλεγμονή του προστάτη αδένα που ονομάζεται προστατίτιδα μπορεί να είναι οξεία (αιφνίδια έναρξη) ή χρόνια (επίμονη). Μπορεί επίσης να είναι μολυσματική (που προκαλείται από λοίμωξη) ή μη μολυσματική. Ωστόσο, η ακριβής αιτία της μορφής της χρόνιας προστατίτιδας δεν είναι γνωστή και υπάρχει μια μεταβλητή απόκριση στα αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη παυσίπονα. Για τους λόγους αυτούς, οι γιατροί προτιμούν να χρησιμοποιούν τον όρο «σύνδρομο χρόνιου πυελικού άλγους».

Το Χρόνιο Πυελικό Άλγος μπορεί να έχει χαρακτήρες δυνατού και σταθερού πόνου, πόνου που έρχεται και φεύγει, βαθέως πόνου, οξέως πόνου  (σαν μαχαιριά), η σαν αίσθημα πίεσης και βάρους βαθιά στην πύελο.

Η περιοχή της λεκάνης αποτελεί το «σταυροδρόμι» πολλών οργανικών συστημάτων του ανθρώπου, επισημαίνει ο δρ Στυλιανός Κοντός (http://urologyclinic.gr/ ), MD, PHD, FEBU, FLapS, FES, Χειρουργός Ουρολόγος με τριετή εξειδίκευση στη λιθίαση του ουροποιητικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών Ενδο-Ουρολόγων Ηνωμένου Βασιλείου, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών.

Επιπροσθέτως ο ασθενής με Χρόνιο Πυελικό Άλγος μπορεί να εμφανίζει πόνο κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, κατά την διάρκεια της εκκένωσης του εντέρου, ή ακόμα και όταν απλά είναι καθήμενος.

Ο πόνος μπορεί να γίνει έντονος όταν ο ασθενής στέκεται για πολύ ώρα, και να ηρεμήσει όταν αυτός ξαπλώσει. Ο πόνος του συνδρόμου του Χρόνιου Πυελικού Άλγους μπορεί να είναι από ήπιος μέχρι αβάσταχτος, και από απλώς ενοχλητικός, τόσο έντονος που να καθιστά τον ή την ασθενή πρακτικά ανάπηρο.