Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Μήνυμα Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων για την 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου είναι  η ημέρα η  οποία καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε  το 1977 ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα  της Γυναίκας. Προτάθηκε από την Διεθνή Διάσκεψη των Γυναικών του 1910 ως "Διεθνής Ημέρα των Γυναικών".
Είναι Ημέρα Μνήμης των κινητοποιήσεων και των αγώνων των γυναικών στις ΗΠΑ τον 19ο αι. για  σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες, καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας, ωράριο, ισότιμη αντιμετώπιση με τους άνδρες. Οι κινητοποιήσεις τότε συνεχίστηκαν και στην Ευρώπη με την δημιουργία γυναικείων οργανώσεων που απαιτούσαν ισότητα και ισονομία.
Στην πορεία των ετών που ακολούθησαν οι γυναίκες συνέχισαν και συνεχίζουν, του αγώνες τους και ανέδειξαν τις ικανότητες τους μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που έχουν ως γυναίκες σύζυγοι, μητέρες, εργαζόμενες, ασχολούμενες με τα κοινά αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, συμμετέχοντας σε θέσεις ευθύνης και σε διάφορους τομείς.
Αποδεικνύουν ότι και θέλουν και μπορούν καθημερινά, και συνδυάζοντας την ευαισθησία που τις διακρίνει με την βιωματική γνώση και τον σεβασμό και την συνεργασία των δύο φύλων,  ο σκοπός είναι η κατάργηση των ανισοτήτων και της καταπίεσης και φαινομένων λυπηρών όπως η βία και κάθε μορφή αυτής.
Είναι αναγκαία η αφύπνιση η ευαισθητοποίηση όλων μας για την προάσπιση και την προστασία  των γυναικών και των δικαιωμάτων τους.
Είναι έκφραση Δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής και ευημερίας η Ισότητα των Φύλων σε ένα ευνομούμενο Κράτος.
Σε συνεργασία όλοι οι φορείς που ασχολούμαστε με τον Τομέα της Ισότητας είμαστε εδώ για όλες τις γυναίκες και δείχνουμε τον δρόμο για ίση διεκδίκηση  και πρόσβαση παντού, ενάντια σε πάσης φύσεως αποκλεισμούς.
Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων στην πράξη για Ισόρροπη ανάπτυξη της κοινωνίας μας.                           
Χρόνια Πολλά

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνάντηση Ριζόπουλου με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή στη 1 μ.μ., στο γραφείο του στην Κοζάνη, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη.
Τη συνάντηση αυτή ζήτησε ο Σπύρος Ριζόπουλος με αφορμή την έγκριση, από το υπουργείο Εργασίας, συγκεκριμένων προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας που κατέθεσε η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Το πρώτο, προϋπολογισμού 10 εκατ. Ευρώ για την απασχόληση 290 νέων επιστημόνων επί 18 μήνες, στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και ακόμη ένα ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα. Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ. Και αφορούν αποκλειστικά τη συγκεκριμένη Περιφέρεια.
Κι όπως είχε τονίσει ο Σπύρος Ριζόπουλος «στόχος της επίσκεψης είναι η ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Καρυπίδης σχεδίασε, ζήτησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων του.»

Μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας


«Η Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας θυμίζει σε όλους μας τις διεκδικήσεις και τους αγώνες της γυναίκας του χθες αλλά και του σήμερα. Είναι σύμβολο των θυσιών και επέτειος σειράς κατακτήσεων που ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου 1857 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα σε  όλα τα επίπεδα και μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους.
Παράλληλα θα πρέπει να είναι και ημέρα έντονου προβληματισμού για την «ισότιμη»  παρουσία της γυναίκας στην εργασία, στο σπίτι και στις ίσες ευκαιρίες μεταξύ των δύο φύλων. Η γυναίκα, εξακολουθεί να δίνει μάχη για να αποδείξει τα αυτονόητα και σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε να είμαστε σύμμαχοι και συμπαραστάτες.
Στα παραμεθόρια χωριά του Δήμου Πωγωνίου οι γυναίκες έδωσαν τις δικές τους σκληρές «μάχες» και συνεχίζουν να τις δίνουν απέναντι σε άλλες δυσκολίες της σημερινής εποχής.
Είναι καθήκον κάθε ανθρώπου και κάθε κοινωνίας να τιμά και να σέβεται τη γυναίκα. Οφείλουμε να εκφράζουμε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας αναγνωρίζοντας την προσφορά της γυναίκας στην ίδια τη ζωή!
Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κων/νος Καψάλης»

Δελβινάκι Πωγωνίου: Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος διοργανώνει Τζαμάλα στην Αγία Τριάδα, την Κυριακή 10 Μαρτίου, ώρα 9:00 μ.μ.


Η ομάδα της Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ για 3η συνεχόμενη χρονιά θα παίξει μπάλα πίσω από τις ψησταριές και το μπαρ της ΤΖΑΜΑΛΑΣ στην Αγία Τριάδα (διπλά από τα εβραίικα μνήματα).
Σας προσκαλούμε  την Κυριακή 10 Μαρτίου και  ώρα 9:00 μ.μ. όλους μικρούς και μεγάλους να καρνιβαλιστούμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!
Το μενού θα περιέχει:
~ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
~ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
~ ΠΟΤΑ

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Φεβρουάριο 2019 στην Ήπειρο


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Φεβρουάριο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 7 τροχαία ατυχήματα (έναντι 9 το 2018 ). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία (όσα και το 2018)
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όπως και το 2018)
4 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2018)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 10 παθόντες (έναντι 12 το 2018). 
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
2 νεκροί (όσοι και το 2018)
1 σοβαρά τραυματίας (όπως και το 2018)
7 ελαφρά τραυματίες (έναντι 9 το 2018)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
υπερβολική ταχύτητα
παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (5.110) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ": Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, την Τετάρτη 13 Μαρτίου, ώρα 6:30 μ.μ.


Την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 6:30 μ.μ. θα γίνει η Γενική Συνέλευση - Εκλογοαπολογιστική του Συνεταιρισμού.
Εκτός από τον απολογισμό, θα τεθεί προς συζήτηση το θέμα της επόμενης μέρας του συνεταιρισμού.
Θα γίνει επίσης εκλογή του νέου ΔΣ.
Καλούνται όλοι οι συνεταιριστές να συμμετέχουν.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ..
--
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"
Λεωφ. Γράμμου 1 - Αμπελόκηποι
Τ. Κ. 454 45 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. 26510-20268

Ιωάννινα: Συνελήφθη 34χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Συνελήφθη, χθες (06-03-2019) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Α΄ Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Κορίνθου, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών την Καθαρά Δευτέρα


Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) εφιστά μεγάλη προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών για την αποφυγή των κινδύνων ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.
Ο ΔΕΔΔΗΕ συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, ωστόσο αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:
Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.
Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:
Ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών) ή επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

Παρακάλαμος: Άναμμα της φωτιάς στο χώρο δίπλα από το μνημείο του Παύλου Μελά, την Κυριακή 10 Μαρτίου


Η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου με την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου θα αναβιώσουν το έθιμο του ανάμματος της φωτιάς στο χώρο δίπλα από το μνημείο του Παύλου Μελά το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου στον Παρακάλαμο.

Ανοίγει την Πέμπτη 7 Μαρτίου η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού


Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανοίγει την Πέμπτη 7 Μαρτίου η πλατφόρμα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το επίδομα παιδιού, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν την οικογενειακή ενίσχυση που δικαιούνται, αφού υποβάλλουν νέα αίτηση για το τρέχον έτος ενώ από πέρσι έχει τεθεί σε εφαρμογή από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) και τον ΟΠΕΚΑ νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού, η οποία λειτουργεί εκτός περιβάλλοντος taxis.
Όπως εξηγεί ο ΟΠΕΚΑ, αυτό σημαίνει πως η αίτηση Α21 μπορεί αν υποβληθεί ανεξάρτητα από την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Η είσοδος θα γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet και η πλατφόρμα θα είναι και φέτος προσβάσιμη, όπως και πέρυσι, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ και της ΗΔΙΚΑ.
Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει νέα αίτηση για το 2019 μέχρι και τις 26 Μαρτίου. Για τη χορήγηση της δόσης του Α' διμήνου 2019, θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περσινή φορολογική δήλωση). Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.

Παγκόσμια Εβδομάδα Ενδομητρίωσης: Μπορείς και εσύ να την νικήσεις



Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Μάρτιος, και ιδιαίτερα η 1η εβδομάδα του, είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για την Ενδομητρίωση, μία σοβαρή ασθένεια του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος που αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες υπογονιμότητας.
Η ενδομητρίωση είναι μία διαταραχή, συχνά συνοδευόμενη από πόνο, στην οποία ο ιστός που κανονικά βρίσκεται και επενδύει το εσωτερικό της μήτρας - το ενδομήτριο - αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα.  Η ενδομητρίωση συνήθως αναπτύσσεται και επηρεάζει τις ωοθήκες, τις σάλπιγγες και τον ιστό που καλύπτει τη λεκάνη. Πιο σπάνια, η ενδομητρίωση μπορεί να εξαπλωθεί και πέρα ​​από τα πυελικά όργανα.
Συμπτώματα της ενδομητρίωσης
Τα συμπτώματα της ενδομητρίωσης μπορεί να διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Ορισμένες γυναίκες επηρεάζονται άσχημα, ακόμα και με ήπιου βαθμού ενδομητρίωση, ενώ άλλες ενδέχεται να μην έχουν ιδιαίτερη συμπτωματολογία, ακόμα και σε προχωρημένο στάδιο της νόσου.
Τα κύρια συμπτώματα της ενδομητρίωσης είναι:
·         Πόνος στην πύελο - συνήθως χειρότερος κατά τη διάρκεια της περιόδου
·         Έντονος πόνος στη διάρκεια της περιόδου, που σας εμποδίζει να πραγματοποιήσετε τις κανονικές σας δραστηριότητες
·         Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ ή μετά το σεξ
·         Πόνος στην ούρηση ή την αφόδευση κατά τη διάρκεια της περιόδου
·         Αδιαθεσία, δυσκοιλιότητα, διάρροια ή αίμα στα ούρα κατά τη διάρκεια της περιόδου
·         Δυσκολία σύλληψης - Υπογονιμότητα
·         Έντονη αιμορραγία στη διάρκεια της περιόδου
Η ενδομητρίωση μπορεί να επηρεάσει τις γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά είναι συνηθέστερη στις γυναίκες των 30 και 40 ετών. Πρόκειται για μία δυσάρεστη χρονίζουσα κατάσταση, που μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή των γυναικών που πάσχουν, καθώς πέρα από την υπογονιμότητα, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αισθήματα κατάθλιψης, ιδιαίτερα εάν παραμένει αδιάγνωστη για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότεροι φορείς υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, συμμετέχουν στην Εβδομάδα Ενδομητρίωσης προκειμένου να ενημερώσουν και ευαισθητοποιήσουν τις γυναίκες για τη σοβαρή αυτή νόσο.

Κίνηση Καθαρός Καλαμάς: Υποστήριξη της αναφοράς μας για τον Καλαμά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Στη σελίδα αναφορών του Ευρ. Κοινοβουλίου έχει αναρτηθεί με αριθμ. 0912/2018 η αναφορά της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς σχετικά με την ποιότητα υδάτων του ποταμού Καλαμά και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος για την υποστήριξή της από όσες-ους, άτομα, κινήσεις, συλλόγους κλπ. το επιθυμούν.
Ο σύνδεσμος θα παραμείνει ανοιχτός για υποστήριξη μέχρι την εξέταση της αναφοράς.
Παρά το γεγονός πως η επιτροπή θα βασίσει τις απόψεις και τις αποφάσεις της μόνο στην ουσία του περιεχομένου της αναφοράς, ανεξαρτήτως του αριθμού των υπογραφόντων ή των υποστηρικτών, θεωρούμε σημαντική την υποστήριξή της και από άλλους, καθώς η ρύπανση-μόλυνση του Καλαμά δεν αφορά μόνο την Κίνηση και τα μέλη της αλλά όλους όσους ζουν στις παρακαλάμιες περιοχές και τα Ιωάννινα κι όχι μόνο. Θα δείξει πως οι πολίτες έχουν αγανακτήσει από την αδιαφορία των υπεύθυνων υπηρεσιών, τη μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την απουσία ελέγχων και επιβολής ποινών για τους παραβάτες και απευθύνονται στην Ευρ. Επιτροπή για αρωγή στην επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος.
Με την είσοδό σας στη σελίδα της αναφοράς και πατώντας το κουμπί για την υποστήριξή της θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με όνομα και κωδικό. Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό στη σελίδα του Ευρ. Κοινοβουλίου μπορείτε να γραφτείτε και μετά τη σύνδεσή σας να υποστηρίξετε την αναφορά.

Ρινική αναπνοή: Ποια η συμβολή της στη μνήμη;


Καθοριστικός είναι ο ρόλος της αναπνοής στην απομνημόνευση των πληροφοριών που δέχεται καθημερινά ο εγκέφαλος. Σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα, η αναπνοή επηρεάζει τον τρόπο αποθήκευσης και σταθεροποίησης της μνήμης και ο ρυθμός της ενισχύει την κρίση και τη μνήμη, δημιουργώντας ηλεκτρική δραστηριότητα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Όλα αυτά, όμως, εξαρτώνται από τον τρόπο εισπνοής και αν η λειτουργία της αναπνοής γίνεται  μέσω της μύτης ή του στόματος.
«Η μύτη είναι το όργανο του αναπνευστικού συστήματος που φιλτράρει, ενυδατώνει και ρυθμίζει τη θερμοκρασία του διερχόμενου αέρα προσφέροντας στον οργανισμό ποιοτικό αέρα και οξυγόνο. Αποβάλλει επίσης το διοξείδιο του άνθρακα μέσω της εκπνοής, ενώ συνεισφέρει και σε άλλες σημαντικές λειτουργίες. Στο εσωτερικό της υπάρχουν περιοχές που είναι υπεύθυνες, εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, για την όσφρηση, τη γεύση και την άμυνα του οργανισμού. Χωρίς τη μύτη, το στόμα δεν θα μπορούσε να γεύεται εξίσου καλά, αφού η "γεύση" είναι ένα μείγμα διαφορετικών αισθήσεων και γι’ αυτό όταν είμαστε μπουκωμένοι το φαγητό μας φαίνεται διαφορετικό και άνοστο. Επίσης, παίζει ρόλο στην ακοή. Ο ρινοφάρυγγας πλαισιώνεται από κάθε πλευρά με τις ευσταχιανές σάλπιγγες, δύο μικρούς σωλήνες/βαλβίδες οι οποίες τον συνδέουν με το μέσο αυτί. Ο ρινοφάρυγγας γεμίζει το μέσο αυτί με αέρα, εξισώνοντας την πίεση του αέρα σ’ αυτό, διαδικασία που αποτελεί σημαντικό μέρος της σωστής ακοής. Τελευταία δε οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η αναπνοή μέσω της μύτης συμβάλλει και στην καλή λειτουργία της μνήμης», επισημαίνει  ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.