Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΓΑ: Την Τρίτη θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Οκτωβρίου

Την Τρίτη θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε 738.574 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Οκτωβρίου 2013 ανέρχεται στο ποσό των 319.770.223,41 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις σύνταξης πλαστών διαθηκών και παράνομης ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ατόμων που είχαν πεθάνει

Είχαν γίνει ζάμπλουτοι με πλαστές διαθήκες

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση έξι ημεδαποί, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ακόμη ένα μέλος της οργάνωσης, βρετανικής υπηκοότητας
 Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτες, πλαστογραφίες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
Από την πολυετή δράση της οργάνωσης, τουλάχιστον από το 2000, τα μέλη της επωφελούμενα από τα περιουσιακά στοιχεία, κινητά και ακίνητα, αποκόμισαν χρηματικά ποσά που ξεπερνούν το (1.000.000) ευρώ.
 Παράλληλα αποστέρησαν από το ελληνικό δημόσιο το νόμιμο δικαίωμά του να διεκδικήσει την κινητή και ακίνητη περιουσία των θανόντων.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλλει την εγκληματική δράση της ‘’χρυσής αυγής’’ και καλεί την Ελληνική κοινωνία σε συσπείρωση απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα

Το Δ.Σ. της ΠΣΕ που συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την 25/9/13 εκφράζει τα συλλυπητήρια όλων των απόδημων Ηπειρωτών στην οικογένεια του δολοφονημένου από τους παρακρατικούς της «χρυσής αυγής», παιδιού του Κερατσινίου,  Παύλου Φύσσα. Αλλά και στις οικογένειες όλων όσων υπήρξαν θύματα των δολοφονικών επιθέσεων του ναζιστικού μορφώματος μέχρι τώρα.
Το ΔΣ της ΠΣΕ πριν από 5 μήνες, στην απόφασή του της 22ης του Απρίλη 2013, (μια μέρα μετά την επέτειο του χουντοφασιστικού πραξικοπήματος) ζητώντας από τη Δήμαρχο Σουλίου να μην προσκληθεί η ‘’χρυσής αυγής’’. στις γιορτές του Σουλίου μεταξύ άλλων, σε επιστολή του  τόνιζε :
«Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι  ότι η ''Χρυσή Αυγή'' είναι ο πολιτικός  φορέας που εκφράζει το ναζισμό και το φασισμό στη χώρα μας, ο οποίος αποτελεί το αποσταγμένο και αποκρυσταλλωμένο σύστημα στόχων και πεποιθήσεων του πλέον αντιανθρωπιστικού καθεστώτος.
Σταθερή και μόνιμη επιδίωξή της είναι η διείσδυση και επικράτηση των φασιστικών ιδεών, αντιλήψεων και πρακτικών, καθώς προτιμούν τον εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο μονόλογο τον οποίο επιβάλλουν δια του τραμπουκισμού.
Πρέπει λοιπόν όλοι μας να συμβάλλουμε ενωτικά και αποφασιστικά στην εξάλειψη του βρωμερού, δολοφονικού και απάνθρωπου φαινομένου που λέγεται ''χρυσή αυγή''.»
Ορισμένοι, τότε βρήκαν την ευκαιρία να μας ψέξουν γιατί τους χαρακτηρίσαμε ως βρωμερό δολοφονικό και απάνθρωπο φαινόμενο. Όσα μεσολάβησαν όμως στους λίγους μήνες μετά, πιστεύουμε ότι αρκούν για να διαλύσουν αυταπάτες.
Στις ίδιες εκείνες τις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα του Σουλίου στις 25 Μαΐου, οι τραμπούκοι, παρουσία της Αστυνομίας, προπηλάκισαν τον ταμία του Δ.Σ. της αδελφότητας ¨ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΣΟΥΛΙ¨ που μοίραζε στους φιλοξενούμενους συνεορτάζοντες επισκέπτες στο χωριό του, την εφημερίδα της αδελφότητας και έσκισαν τα φύλλα.
         Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις στους μετανάστες αλιεργάτες, στα Πετράλωνα και αλλού, φθάσαμε στην προμελετημένη επίθεση, ορμώντας από τα σκοτάδια σε συνδικαλιστές  αφισοκολλητές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης , χτυπώντας ιδιαίτερα  εκπροσώπους εργατών ζώνης και τώρα με τον πιο στυγερό και απροκάλυπτο τρόπο  δολοφόνησαν τον μουσικό αντιφασίστα. Απόδειξη για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται για πολιτική οργάνωση, αλλά για ναζιστικό, φασιστικό, μαφιόζικο, εγκληματικό μόρφωμα.
Οι Ηπειρώτες δε μπορούμε να ξεχάσουμε τους χιλιάδες εκτελεσθέντες συμπατριώτες  και τις δεκάδες χιλιάδες κατεστραμμένες οικίες των μαρτυρικών μας χωριών  από τις φασιστικές ορδές των Γερμανών . ας το καταλάβουν όλοι ποιά  ότι αυτό το ναζιστικό μόρφωμα δεν έχει θέση στον τόπο μας . Ας το αντιληφθούν  και εκείνοι που έχουν δείξει ανοχή. Όσοι δεν παίρνουν θέση καταδίκης, όσοι δεν απομονώνουν τους ναζιστές δολοφόνους, θα είναι συνένοχοι στο επόμενο έγκλημα.

Αθήνα 25/9/2013


Το ΔΣ της ΠΣΕ

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την επιστροφή της δεύτερης δόσης του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το απόγευμα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου, υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους συναρμόδιους Υπουργούς, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάννη, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά στη δεύτερη δόση καταβολής για το έτος 2013 της επιστροφής του ΕΦΚΠ στους αγρότες.
Η δεύτερη δόση που θα είναι εφάμιλλη της πρώτης (υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη δόση ήταν ύψους 80 εκατ. ευρώ) που καταβλήθηκε τον Μάρτιο του 2013 θα καταβληθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το αμέσως προσεχές διάστημα, αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
«Η έγκαιρη καταβολή της 2ης δόσης, ισόποσης της 1ης, τηρώντας την Κυβερνητική δέσμευση με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί, ενισχύει τη ρευστότητα των αγροτών, τώρα που υπάρχει ανάγκη για την συγκομιδή των ανοιξιάτικων καλλιεργειών, αλλά και τις εργασίες προετοιμασίας του εδάφους, μετά τις πρώτες βροχές, για τις χειμερινές καλλιέργειες.

Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ το 2012», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μεταμόρφωση Ιωαννίνων: Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε στο αυτοκίνητο του πάνω από (170) κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας προχώρησαν σήμερα το πρωί στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, στη σύλληψη ενός 45χρονου Έλληνα, ο οποίος είχε φορτωμένο το αυτοκίνητό του με περίπου (170) κιλά κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας, κατοχής και διακίνησης των ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί αιφνιδιαστικός έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 45χρονος ημεδαπός και στο εσωτερικό του βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν, εκατόν πενήντα εννέα (159) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (170) κιλών και (350) γραμμαρίων.
Το όχημα, που χρησιμοποιήθηκε για την διακίνηση των ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Πρώτη νίκη για τον Α.Σ. Καλπακίου

*Το πρώτο τρίποντο στην Α΄ Ερασιτεχνική πέτυχε ο Α.Σ. Καλπακίου κερδίζοντας στην έδρα του την πολύ καλή ομάδα του ΠΑΣ Κάστρου με 2-0.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (5η αγωνιστική)
1.      Σερβιανά: 13 
2.      Α.Ο. Ανατολής: 13
3.      ΠΑΟ Κρύας: 13
4.      Προοδευτική Περάματος: 12
5.      Α.Ο. Βελισσαρίου: 11
6.      Πίνδος Κόνιτσας: 10
7.      Θύελλα Ελεούσας: 10
8.      ΠΑΣ Κάστρο: 7
9.      Χαροκόπι: 7
10. Ροδοτόπι: 7  
11. Κουτσελιό: 6  
12. Καλπάκι: 5
13. Θύελλα Κατσικά: 5  
14. Α.Ε. Μικρασιατών 4
15. Κόντσικα: 3
16. Λαψίστα: 1
17. Ατρόμητος '95: 0
18. Πεδινή: 0


ΠΑΣ Γιάννινα - Αιγινιακός 0-0

Ένας νωθρός ΠΑΣ έμεινε στο μηδέν με τον  Αιγινιακό

Ο ΠΑΣ εγκλωβίστηκε σ' έναν αργό ρυθμό με πολλά λάθη. Βίλα στο 14' και Βινσέντο στο 27' έχασαν ευκαιρίες για ν' ανοίξουν το σκορ, αυτές ωστόσο προήλθαν από προσωπικές πρωτοβουλίες και όχι συνολική πίεση.
Ο Αιγινιακός είχε φέρει το παιχνίδι στα δικά του μέτρα και δεν άφηνε τον ΠΑΣ να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή του Τόλιου.
ΠΑΣ Γιάννινα: Σωτηρίου, Στρούνα, Ρουμπουλάκου, Μπέριος, Σκόνδρας, Κεϊτά, Αυγενικού (58' Τσουκαλάς), Βίλα, Βινσέντο (46' Τσάβες), Κοροβέσης, Γιάκος (46' Ίλιτς)

Αιγινιακός: Τόλιος, Κιβρακίδης (69' Πετκάκης), Σαμαράς, Δήμου, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο (65' Ζούρκος), Φερνάντες, Χατζής, Καρακατσάνης, Μιτρόφ (46' Μιλόσκοβιτς), Σίκιμιτς

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 10:00 π.μ. με θέμα «Απολογισμός Πεπραγμένων 2012»

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  217  του  Ν. 3463/2006 για σύγκληση  του Δημοτικού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση και της απόφασης  του Δ.Σ. 219/26-8-2013,  σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στην ειδική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα:
«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΑΡΧΗΣ  ΕΤΟΥΣ  2012» η οποία θα διεξαχθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ   29  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013  και ώρα  10:00 π.μ..
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  KAΛΠΑΚΙ  και στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ.
Στη συνεδρίαση καλούνται και όλοι οι κάτοικοι και δημότες του Δήμου Πωγωνίου καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς [Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί κ.λ.π]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου

Ελέγχθηκαν συνολικά (1.474) άτομα και (733) οχήματα, συνελήφθησαν (72) άτομα και βεβαιώθηκαν (185) παραβάσεις
Κατασχέθηκαν πάνω από (200) κιλά κάνναβης, ποσότητα παράνομα υλοτομημένης ξυλείας και διάφορα προϊόντα παρεμπορίου

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 23 και 24.09.2013, σε διάφορες περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας:
 Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών εξορμήσεων, διατέθηκαν (209) αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν (96) οχήματα και μοτοσικλέτες.
Κατά την διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν: 
(1.474) άτομα και (733) οχήματα και δίκυκλα.
Προσήχθησαν: 
(147) άτομα, εκ των οποίων (93) ημεδαποί και (54) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (72) άτομα, εκ των οποίων:
(8) άτομα, για διακίνηση ναρκωτικών.
(2) άτομα, για οπλοκατοχή.
(1) άτομο, για παράνομη υλοτομία.
(6) άτομα, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
(3) άτομα, για διακίνηση λαθρομεταναστών.
(42) λαθρομετανάστες.
(10) άτομα, για λοιπές παραβάσεις.
Βεβαιώθηκαν συνολικά: (185) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
(160) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
(6) παραβάσεις περί Ναρκωτικών.
(2) παραβάσεις Νομοθεσίας περί Όπλων.
(2) παραβάσεις Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
(2) για παρεμπόριο.
(6) υγειονομικές παραβάσεις.
(7) λοιπές παραβάσεις.