Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Όλες οι αλλαγές στους φόρους για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, επιχειρήσεις, αγρότες

Ένα νέο απλούστερο φορολογικό σύστημα υπόσχεται η κυβέρνηση με τη φορο-μεταρρύθμιση που ετοιμάζει.


Υπό την πίεση της τρόικας, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ανεβάσει ταχύτητα προκειμένου μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει προχωρήσει στην διαμόρφωση των νέων ρυθμίσεων για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Οι ανατροπές στην φορολογία των εισοδημάτων και των ακινήτων θα έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν «καθαρά» έσοδα περίπου 2 δισ. ευρώ.
Η νέα φορολογική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει λιγότερους φόρους στις επιχειρήσεις, μεγάλες φοροεπιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες και υπόσχεται φοροελαφρύνσεις για τους μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι έχουν δεχθεί απανωτά «χτυπήματα» από τις μειώσεις στις αποδοχές τους και την επιβολή έξτρα φόρων, έκτακτων φόρων και «χαρατσιών».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Διήμερο παραδοσιακό γλέντι την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012, στην πλατεία ΙΚΑ Ηλιούπολης

Ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ηλιουπόλης Αττικής, διοργανώνει διήμερο Ηπειρώτικο παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία ΙΚΑ της Ηλιούπολης, την Παρασκευή & Σάββατο 28-29 Σεπτεμβρίου2012, με ώρα έναρξης 20.30'.

Συμμετέχουν, το χορευτικό του Συλλόγου μας, χορευτικά άλλων Βορειοηπειρώτικων Συλλόγων και χορευτικά αποδημικών Συλλόγων άλλων γεωγραφικών διαμερισμάτων της Ελλάδας, που εδρεύουν στην Ηλιούπολη.
Οι μουσικές κομπανίες που θα συμμετάσχουν, έχουν καθαρά ηπειρώτικα χαρακτηριστικά και στο κλαρίνο θα είναι οι, Β. ΚΑΛΚΑΝΗΣ,Τ. ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ, Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ & άλλοι.
Τα μουσικά ακούσματα είναι γνήσιου ηπειρωτικού χαρακτήρα των αρχέγονων και βυζαντινών μουσικών ριζών της ηπειρώτικης μουσικής.
Η Είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει προσερχόμενος, τρόφιμα μακράς διάρκειας & σχολική ύλη για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας και των σχολείων της Βορείου Ηπείρου.
Έχει δημιουργηθεί κατάλληλη υποδομή και χώρος, για την παραλαβή των προσφορών.
Για επικοινωνία και πληροφορίες στο τηλέφωνο 6947005482
Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε παραδοσιακά και Ηπειρώτικα.

Αυτόματη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από τον Ιανουάριο του 2014 εάν υπάρχει απόκλιση από τον στόχο

Αυτόματη θα είναι η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε περίπτωση κατά την οποία εντός του 2013 παρουσιαστούν αποκλίσεις στην υλοποίηση του πακέτου με τις περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δις ευρώ.

Η τρόικα εμμένει να ενσωματωθεί στη συμφωνία ρήτρα “απόκλισης” προκειμένου να αποδεχθεί μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο και για τα οποία εκτιμά ότι δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα.
Έτσι όπως σημειώνει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αν στο τέλος της επόμενης χρονιάς υπάρχει απόκλιση από τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 600 εκατ. ευρώ τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ανάλογες περικοπές στην μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου από τον Ιανουάριο του 2014.
Το ίδιο στέλεχος προσθέτει πως αν υπάρξει “μαύρη τρύπα” αυτή θα καλυφθεί από τις περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και όχι από νέο ψαλίδισμα στις συντάξεις. “Δεν εξετάζεται περαιτέρω μείωση των συντάξεων με την εφαρμογή της ρήτρας”, αναφέρει.
Θα πρέπει να τονιστεί πως η τρόικα έχει ζητήσει από την αρχή των διαπραγματεύσεων να μειωθούν εκ νέου οι βασικοί μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5% μέτρο που τελικά δεν μπήκε στο πακέτο.
Παράλληλα στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να θέσει η τρόικα εκ νέου το ζήτημα απολύσεων σε περίπτωση που οι αστοχίες στον προϋπολογισμό του 2013 είναι πολύ μεγάλες.
Η κυβέρνηση αποδεχόμενη την ρήτρα “απόκλισης” θα επιχειρήσει να περάσει και την ρήτρα “ισοδυνάμων”. Θα προσπαθήσει δηλαδή να πείσει την τρόικα πως αν μέσα στο 2013 τα έσοδα από φοροδιαφυγή ή την διεύρυνση της φορολογικής βάσης είναι υψηλότερα του αναμενόμενου τότε θα πρέπει να “διαγραφεί” μέρος των σκληρών περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.
Επίσης αυτό μπορεί να γίνει σε περίπτωση που το ΑΕΠ είναι υψηλότερο των εκτιμήσεων.
Πιο αναλυτικά η ρήτρα “απόκλισης” θα λειτουργεί ως εξής:
Αρχικά οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία για συγκεκριμένα μέτρα του πακέτου . Έως τώρα 2 δις ευρώ χωρίζουν υπουργείο Οικονομικών και τρόικα και μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης το ποσό αυτό μπορεί να περιοριστεί.
Για να κλείσει η συμφωνία και να αποδεχτούν οι επικεφαλής της τρόικας μέτρα 1 με 2 ευρώ -τα θεωρούν αναποτελεσματικά- σε αυτήν θα πρέπει να συμπεριληφθεί όρος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 σε μειώσεις μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αν τα μέτρα δεν αποδώσουν.
Το συνολικό ποσό των περικοπών δεν μπορεί να συμφωνηθεί στην παρούσα φάση αλλά όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπεται ρητά πως θα είναι ανάλογο με την τελική απόκλιση σε σχέση με τον στόχο του πρωτογενούς ελλείμματος του 2013.
Στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν πως παρότι υπάρχει ακόμη απόσταση με την τρόικα οι δύο πλευρές θα συγκλίνουν και με την άφιξη των επικεφαλής στην Αθήνα θα κλείσει η συμφωνία.
“Θα κάνουμε λίγο πίσω εμείς , θα κάνουν λίγο πίσω κι αυτοί και θα βρεθεί η χρυσή τομή” λένε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

Κίνητρα για νέους και ανέργους προκειμένου να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση

Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη αυξάνεται κατά 51,2 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος του ΕΣΠΑ για στήριξη νέων επιχειρηματιών και ανέργων προκειμένου να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις. Με την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα 3.207 επιπλέον προτάσεις, πέρα από τις 2.228 που έχουν ήδη ενταχθεί. Παράλληλα, με τις αποφάσεις του υπουργού Ανάπτυξης διευκολύνονται οι επιχειρήσεις προκειμένου να προετοιμάσουν τους απαιτούμενους φακέλους για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Κλείνουν 150 σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Εκατόν πενήντα τμήματα από πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε διάστημα δύο περίπου χρόνων θα σβηστούν από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, ως αποτέλεσμα καταργήσεων ή και συγχωνεύσεων που έχει θέσει ως προτεραιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Έτσι, από τα 485 τμήματα που λειτουργούν σήμερα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ -24 ΑΕΙ με τμήματα σε 36 πόλεις και 16 ΤΕΙ με τμήματα σε 40 πόλεις-, θα απομείνουν με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών 330 περίπου τμήματα. Τα περισσότερα «θύματα» του σχεδίου «Αθηνά» που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, δίχως να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, θα προέλθουν κατά κύριο λόγο από περιφερειακά πανεπιστήμια και ΤΕΙ τα οποία αναπτύχθηκαν κατά κύριο λόγο τη δεκαετία του 2000 με κοινοτική χρηματοδότηση αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τον απαραίτητο βηματισμό τους, να εξασφαλίσουν μια θέση στις προτιμήσεις των υποψήφιων φοιτητών και σπουδαστών, ούτε να καθιερωθούν με τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους στην κοινή συνείδηση. Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ένα και μόνο στοιχείο: τη χρονική περίοδο 2000-2009 ιδρύθηκαν -πολλές φορές με συνοπτικές διαδικασίες και κυρίως με μη ακαδημαϊκά κριτήρια, τοπικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες- 100 νέα τμήματα, πολλά από τα οποία αποτελούν υποψήφια «θύματα» στον βωμό του εξορθολογισμού των πραγμάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Κινητά τέλος στα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε αυστηρές εντολές που προβλέπουν ποινές τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς.

Αυτή τη φορά ο λόγος δεν είναι τα παιχνίδια και οι ενοχλητικοί ήχοι, αλλά τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί με καταγραφές εικόνων (βίντεο και φωτογραφίες) από μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίες έχουν πολλές φορές τραγικά αποτελέσματα.
Τα απανωτά κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή ακόμη και η καταγραφή εικόνων παιδικής πορνογραφίας μέσα στα σχολεία της χώρας έφεραν τη νέα απόφαση του υπουργείου η οποία κοινοποιήθηκε σε όλες τις διευθύνσεις της χώρας.
Σύμφωνα με αυτή μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν κλειστά τα κινητά κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση θα ενεργοποιούνται όλες οι κυρώσεις που προβλέπει ήδη ο νόμος.
Από επίπληξη ως και αποβολή για τους μαθητές και πειθαρχικές ποινές για τους εκπαιδευτικούς.

Εισαγγελική έρευνα για 1.040 συνταξιούχους του ΟΓΑ που δεν απογράφηκαν

Την υπόθεση με την ύποπτη λίστα των 1.040 συνταξιούχων του ΟΓΑ οι οποίοι δεν είχαν απογραφεί στις τράπεζες από τις οποίες ελάμβαναν τις συντάξεις τους, διαβίβασε στους διευθύνοντες τις κατά τόπους Εισαγγελίες Εφετών της χώρας ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στο έγγραφό του προς τους συναδέλφους του αναφέρει ότι τους διαβιβάζει τη λίστα του ΟΓΑ στην οποία αναφέρονται οι «ύποπτες» συνταξιοδοτήσεις, επειδή οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν.
Ο κ. Τέντες ζητά να ερευνηθούν τα στοιχεία που αναφέρονται στη λίστα και εφόσον διαπιστωθεί ότι οι δικαιούχοι συντάξεως είναι ανύπαρκτα πρόσωπα, να αναζητηθούν τόσο εκείνοι που χορήγησαν τη σύνταξη όσο και αυτοί που τις εισέπρατταν.
Επισημαίνει, ακόμη, ότι σε περίπτωση που οι δικαιούχοι του Οργανισμού έχουν αποβιώσει, πρέπει να αναζητηθούν εκείνοι που υπέκρυπταν το θάνατο και συνέχισαν να εισπράττουν τις συντάξεις.
Ο κ. Τέντες ζητάει οι σχετικές δικογραφίες να περαιωθούν το ταχύτερο δυνατό.
Υπενθυμίζεται, ότι πριν από ένα έτος περίπου η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει τα συμπληρωματικά αυτά στοιχεία (όπως είναι τόπος διαμονής, επεξηγήσεις, κ.τ.λ.), τα οποία όμως της διαβιβάστηκαν με καθυστέρηση.

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου η χώρα φαίνεται πως θα "παραλύσει" αφού θα γίνει η 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, στη ΔΕΗ, εφοριακοί, εκπαιδευτικοί, καθηγητές ΤΕΙ, γιατροί, έμποροι, δικηγόροι και οδηγοί.
Στο μεταξύ οι δικαστές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Έχοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί την 25η Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Τρίτη & ώρα 15:30 μ.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ