Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Τιτάν Λογγάδων-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 1-1

 


* Μοιράστηκαν τους βαθμους Τιτάν Λογγάδων και η Αναγέννηση  Κεφαλόβρυσου στο γήπεδο Λογγάδων αφού ήρθαν ιόπαλοι με 1-1, για την 28η  αγωνιστική της ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 - Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 4-1

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 4-1

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-1

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ - Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 0-3

Κυριακή     7 Απριλίου 2024

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ        17:15

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ – ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 17:30

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ - ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ   17:30        

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ - Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ      19:30

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

 


Ο ΟΦΗ βύθισε ακόμα περισσότερο τον ΠΑΣ Γιάννινα 

Ο ΟΦΗ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στα playouts της Stoiximan Super League, σπρώχνοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στον υποβιβασμό.

Οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν, με τον ΠΑΣ μπαίνει για πρώτη φορά στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων στο 6’, όταν ο Σόρια εκτέλεσε φάουλ με σέντρα, ο Μπακαδήμας πήρε την κεφαλιά και ο Τζίμας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα εντός εστίας με ψαλιδάκι.

Στο 10’, μετά από μεγάλη ασυνεννοησία και συνεχόμενα λάθη στην άμυνα του ΠΑΣ, Εραμούσπε και Νάγκι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Μαρινάκη και εκείνος πέφτοντας έβγαλε την ασίστ για τον Ριέρα, που σκόραρε εύκολα προ κενής εστίας για το 1-0.

Στο 34’ ο Ριέρα συνέκλινε από τα αριστερά και πάσαρε στον Ισέκα, ο οποίος όμως έκανε άσχημο τελείωμα πάνω στον Νάγκι.

Στο 40’ ο Τοράλ βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση αλλά πλάσαρε ψηλά.

Στο 41’ ο ΠΑΣ απείλησε μετά από ώρα, με τον Χριστογεώργο να μπλοκάρει ένα συρτό πλασέ του Τζίμα.

Ο Γκαγιέγκος στο 45΄ σούταρε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 49’, με τον Μπάκου να πλασάρει εύστοχα τον Νάγκι, μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Τοράλκάνοντας το 2-0.

Στο 57', με τον Τοράρινσον να εκτελεί όμορφα ένα φάουλ και με τον Ισέκα να βρίσκεται ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, πλασάροντας εύστοχα για το 3-0.

Στη συνέχεια και μέχρι τέλους ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους να ελέγχους απόλυτα το ματς, κάνοντας μάλιστα και το 4-0 στο 85', με τον Ριέρα να σκοράρει το δεύτερό του γκολ στην βραδιά, μετά από ασίστ του Φελίπε,

ΟΦΗ (Δέλλας):

Χριστογεώργος - Τοράρινσον, Λαμπρόπουλος (Λουκάο 69'), Βούρος, Μαρινάκης (Θεοδοσουλάκης 69') - Μεγιάδο (Μπάκιτς 69'), Γκαγιέγος - Μπάκου (Φελίπε 75'), Τοράλ (Μοσκέρα 69'), Ριέρα – Ισέκα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γρηγορίου):

Νάγκι - Τσαούσης, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Σόρια - Καραχάλιος (Λιάσος 80'), Ριένστρα (Τζίνο 46’) – Ροζάλες (Ροσέρο 46’) – Τζίμας (Ντεμίρ 46’), Κόντε (Λέο 69').

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για υπόθεση οπαδικής βίας

 


Συνελήφθησαν χθες (5-4-2024) στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας δύο άτομα για υπόθεση οπαδικής βίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για ημεδαπό και ανήλικο ημεδαπό, που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού, απόπειρα παράνομης βίας, σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων τού ανηλίκου για παραμέληση της εποπτείας του.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες το απόγευμα στην Άρτα, οι κατηγορούμενοι, εμφορούμενοι από οπαδικά κίνητρα εξύβρισαν και απείλησαν ημεδαπό, προκαλώντας του παράλληλα εκδορές στο λαιμό με τα χέρια.

Ύστερα από αναζητήσεις, οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν διαδοχικά σε περιοχές της Άρτας και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής

 


Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ - Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1-3

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ - Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 0-2

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ - ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 5-1 

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ - Α.Ο.ΚΟΣΜΗΡΑΣ16:00

Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ - Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ17:30 

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ17:30

Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ - Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ17:30

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ - Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 17:30

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - Α.Ε.ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ  ΑΜΦΙΘΕΑΣ17:30

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ - Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ17:30

ΕΝΦΙΑ: Αρχίζει από το βράδυ της Κυριακής η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του 2024

 


Ανακοινώθηκε από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή η ημερομηνία για την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ των ιδιοκτητών ακινήτων για το 2024 στο taxisnet.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο MEGA «τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – αν δεν έχουμε κάτι απρόβλεπτο- θα αναρτηθούν σταδιακά από το βράδυ της Κυριακής. Αυτή η εφαρμογή (εννοεί την myAADEapp) θα βοηθήσει τους πολίτες να δουν τον ΕΝΦΙΑ στο κινητό τους. Και να πληρώσουν τον φόρο αυτόν οι πολίτες από το κινητό τους χωρίς ταυτότητα οφειλής και χωρίς να περιμένουν να πιστωθεί η πληρωμή την επόμενη ημέρα. Γενικά αυτή η εφαρμογή προσφέρει στους πολίτες άμεση, εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις υπηρεσίες μας».

«Άρα μπορεί να δει κανείς τις οφειλές του και να τις πληρώσει με IRIS ή με κάρτα και να πιστωθούν αμέσως. Αλλά και να παίρνει ο πολίτης τα μηνύματα που θέλουμε – την ενημέρωση που χρειάζεται να έχει από εμάς …υποχρεώσεις που έρχονται / γενικές ενημερώσεις, για παράδειγμα εάν βγήκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Όσοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή θα πάρουν ένα push notification που λέμε στα αγγλικά», συμπλήρωσε.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ανάθεσης παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου-μελετητή

 


Η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου, προσκαλεί σε διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου-μελετητή του έργου: «SUB1.40.Βελτίωση και Αποκατάσταση Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας» (MIS: ΤΑ 5200301) στο Πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) (Α/Α Σύμβασης: 3)», με συνολικό προϋπολογισμό 14.850,00€ (με Φ.Π.Α.).

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών και ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού ορίζεται η 16η Απριλίου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.

25η αγωνιστική το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Π.Α.Ο. Ηλιόκαλης 7-04-24/17:30)

 


Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ - Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ  17:30

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ - Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 17:30

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ - ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 17:30

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ - Α.Ο.ΚΟΣΜΗΡΑΣ 16:00

Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ - Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 17:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 17:30

Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ - Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 17:30

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ - Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ  17:30

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - Α.Ε.ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ  ΑΜΦΙΘΕΑΣ 17:30

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ - Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 17:30

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 8 Απριλίου, ώρα 18:30 μ.μ.


Έχοντας υπόψη τις  σχετικές διατάξεις του άρθρου  67 του  Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκαν  με τις  διατάξεις του  άρθρου  6  του Ν. 5056/2023,για τη σύγκληση του Δημοτικού  Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  η οποία θα διεξαχθεί την  ΔΕΥΤΕΡΑ 8η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 και ώρα  18.30

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ  ΚΑΛΠΑΚΙ[ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ.   -ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ] Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.


Περιφερειακό Συμβούλιο: Ενημέρωση για παραλιακό άξονα, σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα

 


Το θέμα των οδικών αξόνων που αφορούν το παραλιακό «μέτωπο» της Ηπείρου συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από επερώτηση που κατατέθηκε από την περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας στην επερώτηση, αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Περιφέρεια Ηπείρου για την προώθηση των έργων, επισημαίνοντας ότι και οι δύο άξονες,  ήτοι ο παραλιακός και η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών.

Προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση για το σχεδιασμό των δύο έργων, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες που διατυπώθηκαν. Ανακοίνωσε επίσης ότι επίκειται νέα συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Ν. Ταχιάο σε συνέχεια εκείνης που είχε πραγματοποιηθεί προ μηνών στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά την οποία θα εξεταστούν τα ζητήματα που αφορούν τους συγκεκριμένους οδικούς άξονες.

Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;

 


Η κεφαλαλγία αποτελεί ένα από τα πιο συχνά προβλήματα υγείας, καθώς θα απασχολήσει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής του.

«Οι κεφαλαλγίες, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και την αιτιολογία τους διακρίνονται σε πρωτοπαθείς και δευτεροπαθείς. Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% αφορούν πρωτοπαθείς κεφαλαλγίες», αναφέρει ο κ. Δημήτριος Αναστασόπουλος MD, MSc Παθολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής Ζ’ Παθολογικής Κλινικής του Metropolitan General, ο οποίος εξηγεί όλα όσα αφορούν στις κεφαλαλγίες από τα είδη, τους παράγοντες πρόκλησης αλλά και τη θεραπευτική αντιμετώπισή τους:


Πρωτοπαθείς κεφαλαλγίες

«Κεφαλαλγία τάσης: Αποτελεί τη συνηθέστερη μορφή κεφαλαλγίας. Χαρακτηρίζεται από το αίσθημα ότι κάτι πιέζει το κεφάλι του ασθενούς αμφοτερόπλευρα. Δεν είναι τόσο έντονο ώστε να επηρεάσει τη δραστηριότητά του, ενώ εμφανίζει σταδιακή επιδείνωση. Ως εκλυτικοί παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί το άγχος, οι ορμονικές μεταβολές, η μεταβολή του καιρού, διάφορα οπτικά ερεθίσματα, το αλκοόλ, η κόπωση, η νηστεία, οι διαταραχές ύπνου, η κακή στάση σώματος, η ασπαρτάμη και η μειωμένη λήψη ύδατος.



Ως θεραπεία για την κεφαλαλγία τάσης χορηγούνται τα κοινά αναλγητικά, όπως παρακεταμόλη 1.000mg ανά 6 ώρες ή ιβουπροφαίνη 600mg ανά 8ωρο μετά το φαγητό επί εντονότερων συμπτωμάτων. Η ασπιρίνη είναι αποτελεσματική στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, αλλά δεν συνιστάται. Επίσης, συστήνεται η αποφυγή ή η προσπάθεια επίλυσης των παραπάνω εκλυτικών παραγόντων.