Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018

Η έκπτωση για τους πελάτες της ΔΕΗ που είναι συνεπείς δεν πρόκειται να καταργηθεί


Όπως επισήμαινε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η έκπτωση 15% για τους πελάτες της ΔΕΗ που είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους δεν πρόκειται να καταργηθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ διαμορφώνονται σε 2,33 δισ. ευρώ και είναι 1,6 δισ. από οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες (από αυτά 800 εκατ. αφορούν σε τελικούς πελάτες, δηλαδή πελάτες οι οποίοι έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων τους ή έχουν αλλάξει προμηθευτή), 155 εκατ. από μεσαίους βιομηχανικούς καταναλωτές, 380 εκατ. από τη μεγάλη βιομηχανία (εκ των οποίων τα 280 εκατ. είναι χρέη της ΛΑΡΚΟ) και 200 εκατ. δημόσιοι φορείς (Δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις, αγροτικοί φορείς άρδευσης κ.λπ.).

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, στην Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της Ενορίας Περιβλέπτου Ιωαννίνων, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου


Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, στην Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της Ενορίας Περιβλέπτου πόλεως Ιωαννίνων, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μάξιμου και συντονιστή τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Γρ. Φούσα, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Κανονικά θα αλλάξει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου


Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου θα αλλάξουμε τα ρολόγια μας και θα μπούμε στη χειμερινή ώρα.
Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής τα ρολόγια θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00.
Αν και όπως φαίνεται θα είναι η προτελευταία φορά που θα γίνει αυτό.
Και αυτό γιατί ναι μεν η αλλαγή ώρας από χειμερινή σε θερινή και το αντίστροφο με βάση την πρόταση της Κομισιόν θα καταργηθεί, αλλά η πρόταση είναι η αλλαγή ώρας να πάψει να ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Απρίλιο του 2019.
Όπως διευκρίνισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάθε κράτος μέλος της ΕΕ θα πρέπει να επιλέξει μέχρι το τέλος Απριλίου 2019 αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα, εφόσον επικυρωθεί το σχέδιο να μπει τέλος στις εποχικές αλλαγές ώρας το 2019.

Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης "Ο ΠΥΡΡΟΣ": «Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών», το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, ώρα 18:30


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης "Ο ΠΥΡΡΟΣ" τιμώντας ως είθισται την πολιτιστική παράδοση, τα ήθη και έθιμα όλης της Ελλάδος, διοργανώνει για πρώτη φορά το «Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών» σε συνεργασία με το Δήμο Μεταμορφωσης, στον Δήμο μας.
Σας περιμένουμε με χαρά όλους, μέλη - φίλους - δημότες και μη, στο συνεδριακό κέντρο της Μεταμόρφωσης το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 μαζί με πληθώρα χορευτικών συλλόγων, σε ένα απολαυστικό ταξίδι στην χορευτική παράδοση της Πατρίδος μας!
Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Καμιά αλλαγή στα Τέλη κυκλοφορίας του 2019


Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα αναρτηθούν στο Taxisnet το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου και η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος.
Το συνολικό ποσό που θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν οι κάτοχοι Ι.Χ. ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών, κας Κατερίνας Παπανάτσιου στην ΕΡΤ «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας. Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες ελαφρύνσεις».
Συνεπώς, τα τέλη κυκλοφορίας 2019 θα έχουν ως εξής:

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 21 και 24 ετών αντίστοιχα προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι  κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα,  με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από  το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Ηγουμενίτσας.

Γιάννενα: 2η Πανηπειρωτική Οικογιορτή 19, 20 και 21 Οκτωβρίου, στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς Αγίου Νικολάου


Η 2η Πανηπειρωτική Οικογιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου 2018 στα Ιωάννινα, στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς Αγίου Νικολάου. 
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, για τις τρεις αυτές μέρες ο χώρος τις λαϊκής αγοράς θα γεμίσει ζωή.
Το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με κεντρικό θεματικό άξονα την οικολογία και τη σχέση μας με τη φύση.
Ομιλίες, σεμινάρια, επιδείξεις, μουσικές εκδηλώσεις και δημιουργικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, πρόκειται να δώσουν πνοή και χρώμα στο χώρο.
Όμως μια ιδιαίτερη παλέτα χρωμάτων και αρωμάτων θα ξεδιπλωθεί από τους παραγωγούς, μεταποιητές και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα, που θα συναντηθούν ξανά στα Ιωάννινα, ανταλλάσσοντας απόψεις και εκθέτοντας προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και οικολογική συνείδηση. Κύριο μέλημα των Οικογιορτών, πανελληνίως είναι η διάδοση της παράγωγης αγαθών με όσο το δυνατόν λιγότερο περιβαντολογικο αντίκτυπο.
Οι ίδιοι οι παραγωγοί ενημερώνουν για τη χρήση παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας, χωρίς χημικά και μεταλλαγμένα φυτά, βασιζόμενοι σε ντόπιες ποικιλίες σπόρων και ρατσών ζώων.
Έτσι ενημερώνονται οι επισκέπτες για τα τρέχοντα περιβαλλοντολογικά θέματα και καθίστανται ενεργοί.
Σας προσκαλούμε λοιπόν να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε, να διασκεδάσουμε να βρεθούμε με όμορφους ανθρώπους που αγαπάνε την φύση και παράγουν προϊόντα χωρίς χημικά.

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της νέας παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε όχημα που οδηγούσε ένας 36χρονος, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 33χρονο.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος  διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας, για παροχή πρώτων βοηθειών από όπου και εξήλθε μετά τις προληπτικές εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Νέα στοιχεία για τις χαμηλοθερμιδικές δίαιτες, η μεγάλη ανατροπή Diet Tube: Η καινοτόμος πρωτεϊνική ιατρική μέθοδος απώλειας βάρους


Τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν ότι η δραστική απώλεια κιλών μέσω δίαιτας χαμηλών θερμίδων είναι πιο αποτελεσματική ως προς τη διατήρηση του βάρους σε βάθος χρόνου.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν περίπου 800 θερμίδες την ημέρα και αντικαθιστούσαν ένα κανονικό γεύμα με κάποιο ειδικό σκεύασμα σε μορφή shake, χυμού ή σούπας, είχαν χάσει τρεις φορές περισσότερο βάρος από άλλους που έκαναν άλλη διατροφή, σε διάστημα ενός χρόνου.
Επίσης διαπίστωσαν σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη.
Τα συγκεκριμένα ευρήματα φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες εκτιμήσεις ότι οι άνθρωποι που αδυνατίζουν γρήγορα είναι επιρρεπείς στο να ξαναπάρουν τα χαμένα κιλά, μόλις σταματήσουν την δίαιτα. Αντιθέτως, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς, που ακολούθησαν χαμηλοθερμιδική δίαιτα, σημείωσαν θεαματική απώλεια βάρους και, μάλιστα, κατάφεραν να διατηρήσουν την ανανεωμένη τους εμφάνιση και στο μέλλον. 
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr, www.onemanclinic.gr), επισημαίνει: «Αυτή η μελέτη δείχνει ότι η επιλογή ενός διατροφικού προγράμματος αντικατάστασης γευμάτων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος, που οι γιατροί μπορούν να προτείνουν με σιγουριά, γνωρίζοντας ότι οδηγεί σε βιώσιμη απώλεια βάρους και σε μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και διαβήτη».
Όπως διαπιστώθηκε, το πρόγραμμα αντικατάστασης των γευμάτων είναι κατάλληλο για τους περισσότερους ανθρώπους που πρέπει να αδυνατίσουν και δεν παρατηρήθηκαν αρνητικές συνέπειες, που να επηρεάσουν την καθημερινότητά τους. Ωστόσο, ενδέχεται να μην είναι κατάλληλο για όσους πάσχουν από ορισμένες σοβαρές ιατρικές καταστάσεις ή λαμβάνουν συγκεκριμένα φάρμακα.