Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Συνελήφθη στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μεγάλη ποσότητα κάνναβης

Βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος (108) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (118.638) γραμμαρίων

Συνελήφθη, σήμερα (20-11-2017) το πρωί στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 60χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 60χρονο δράστη σήμερα το πρωί στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του κόμβου Αγγέλη Άρτας) να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν.
Ο οδηγός του οχήματος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο αργότερα, αφού εξήλθε της Ιόνιας Οδού στο ύψος της Αμφιλοχίας, το όχημα εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί ο 60χρονος δράστης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν -108- ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -118- κιλών και -638- γραμμαρίων.
Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 60χρονου συλληφθέντα σε περιοχή της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ζυγαριές ακριβείας και ένα στιλέτο.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών κατασχέθηκε.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Διανομή τροφίμων στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής -ΤΕΒΑ στους Δήμους του Ν. Ιωαννίνων, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου

Διανομή οπωρολαχανικών, κοτόπουλου, μοσχαριού και χοιρινού κρέατος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21/11/2017 στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής-ΤΕΒΑ.
Πιο συγκεκριμένα θα διανεμηθούν 9.000 διχτάκια μήλα και πορτοκάλια, 4.500 λάχανα και κοτόπουλα, 1.500 τμχ μοσχάρι και 3.000 τμχ χοιρινό.
Η διανομή θα γίνει από τις 10:00 π.μ.-2:00 μ.μ. στα εξής σημεία:
Δήμος Β. Τζουμέρκων Πράμαντα, Καλέντζι
Δήμος Δωδώνης Αγία Κυριακή, Δερβίζιανα
Δήμος Ζαγορίου Μηλιωτάδες
Δήμος Ζίτσας Ελεούσα
Δήμος Κόνιτσας Κόνιτσα
Δήμος Μετσόβου Μέτσοβο
Δήμος Πωγωνίου Καλπάκι, Δελβινάκι

Δήμος Ιωαννιτών Ανατολή, Ερυθρός Σταυρός, Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας, Ι.Ν. Περιβλέπτου, Κατσικά, ΚΕΠΑΒΙ, Πεδινή, Πέραμα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι-δημοπρατήσεις έργων από την Οικονομική Επιτροπή

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ανέδειξε τους αναδόχους των παρακάτω έργων:
«Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
«Εργασίες συντήρησης οδικού δικτύου: α. Καστανιά – Τετράκωμο, β. Τυμπά - Διχομοίρι» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Μπαζούκης
«Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών αντλιοστασίων στράγγισης πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 10.000 ευρώ. Ανάδοχος: Α. Τσώρος - Λ. Σακκάς ΟΕ
«Τεχνικά έργα αντιστήριξης εδαφών και διευθέτησης όμβριων υδάτων στην οδό Άνω Ράχης – Δεσποτικών (Β’ φάση)» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 10.700 ευρώ. Ανάδοχος: Φώτιος Στεφάνου
«Τοποθέτηση ραντάρ ανίχνευσης ταχύτητας στον Αρχάγγελο» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 13.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Μυριούνης
«Καθαρισμός κοίτης χειμάρρου Ζούτου» Π.Ε. Άρτας, συνολικής δαπάνης 14.230,24 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Ζιώβας
Αποκατάσταση Κεντρικού αντλιοστασίου ΤΟΕΒ Μπόιδα- Μαυρή, Π.Ε. Πρέβεζας (προμήθεια υλικών Μέσης τάσης και ομαλών εκκινητών), συνολικής δαπάνης 344 ευρώ. Ανάδοχος  ΦΩΤΙΟΣ Β. ΚΩΝ/ΝΟΣ.
Επίσης ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
«Παροχή Υπηρεσιών Υποστήριξης στη σχεδίαση και υλοποίηση των δράσεων στο πλαίσιο του έργου: “Sustainable Urban Mobility in MED PORT cities”- “SUMPORT”», (Π.Ε. Θεσπρωτίας) προϋπολογισμού 106.000 ευρώ
«Αποκατάσταση οδού Αρχαία Κασσιώπη – Καμαρίνα – Μυρσίνη», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
«Αποκατάσταση οδού Άνω Καλεντίνη – Διχομοίρι στη θέση Μαραθόρεμα», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
«Εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων ιστών οδοφωτισμού στο ΕΟΔ Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
«Συμπληρωματικές αποτυπώσεις περιοχής υπό αναδασμό αγροκτήματος Αηδονοχωρίου Κόνιτσας», προεκτιμώμενης αμοιβής 35.000 ευρώ
«Βελτίωση προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες στο Δήμο Νικολάου Σκουφά (ΔΕ Αράχθου)» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ
«Βελτίωση πρόσβασης σε παραγωγική μονάδα (πτηνοτροφείο) Δήμου Νικολάου Σκουφά Δ.Ε. Κομποτίου» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov  

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε χωριά του Δήμου Πωγωνίου, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου

Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, ως εξής:
 Α) Από ώρα 09:00 πμ έως 10:00 πμ στις περιοχές:
Δολιανά, Παρακάλαμος, Ρεπετίστα, Αρετή, Άνω Παρακάλαμος, Κουκλιοί, Μαζαράκι, Ριάχοβο, Καταρράκτης, οικ. Μελισσίου Ζίτσας, Λίμνη, Σιταριά, Μαυρονόρος, Κ. Ραβένια, Κρυονέρι, Βροντισμένη.
Β) Από ώρα 09:00 πμ έως 13:00 μμ στις περιοχές:
Δολιανά, Δελβινάκι, Δημόκορη, Στρατίνιστα, Καστανή, Κεράσοβο, Περιστέρι Πωγωνίου, Φαράγγι, Τεριάχιο, Μαυρόπουλο, Στρατιωτικό Φυλάκειο Μαυροπούλου, Κτίσματα, Χαραυγή, Τελωνείο Κακαβιάς, Στρατιωτικό Φυλάκειο Κακαβιάς, Σταθ.Κτην.Ελέγχου, Ορεινό, Αργυροχώρι, Πωγωνιανή, Βροντισμένη, Ποντικάτες, Δρυμάδες, Σταυροσκιάδι, Δολό, Παλαιόπυργος, Κακόλακκος, Κάτω Μερόπη, Ζιάβροχο, Σταυροδρόμι, Χρυσόδουλη.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ιωαννίνων δήλωσε παρών στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα τένις στην Ηλιούπολη Ν. Αττικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ιωαννίνων δήλωσε παρών στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα τένις που διεξήχθη στην Ηλιούπολη Ν. Αττικής το τριήμερο 3-4-5 Νοεμβρίου, προκειμένου να υπερασπιστεί τη θέση του στη Α' Εθνική κατηγορία Ανδρών έπειτα από την περσινή του άνοδο.
Η αποστολή αποτελούταν από τους αθλητές Βαρδάκη Βασίλη, Μανέκα Θανάση και Στεργίου Αντρέα με προπονητή της αποστολής τον Τάσο Μπάρκα, οι οποίοι αναμετρήθηκαν με τις αποστολές του Ηρακλείου, των Σερρών και της Κηφισιάς. 
Η ομάδα των Ιωαννίνων έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και κατάφερε να περάσει στην τελική φάση των τεσσάρων που θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου διεκδικώντας την 1η θέση αντιμετωπίζοντας τις ομάδες των ΟΑ Αθηνών, ΟΑ Γλυφάδας και ΑΟΑ Χαϊδαρίου.
Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ιωαννίνων θα συνεχίσει να δίνει το παρόν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του τένις, συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του αθλήματος.

Ο Πρόεδρος του Δ/Σ του ΟΑΙ


Κ. Ευθυμίου

Συμπαράσταση της ΠΣΕ στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες

To Προεδρείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συγκλονισμένο με όσα συνέβησαν στη Δυτική Αττική και ιδιαίτερα στην πόλη της Μάνδρας, εκφράζει την συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα στους συμπατριώτες μας Ηπειρώτες, οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δοκιμάσθηκαν.
Εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους.
Ευχόμαστε γρήγορη αποκατάσταση των υλικών ζημιών ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να επανέλθουν στα σπίτια και τις εργασίες τους αλλά και επούλωση των ψυχικών τραυμάτων που προκάλεσαν στους κατοίκους οι καταστροφικοί υδάτινοι χείμαρροι, που πλημμύρισαν με πόνο και οδύνη τις καρδιές τους.
Η κυβέρνηση οφείλει, πέρα από την αυτονόητη βοήθεια προς τους πληγέντες, να δει άμεσα τα ζητήματα υποδομών στην περιοχή, για να αποφευχθεί επανάληψη τέτοιων συνεπειών από μετεωρολογικά φαινόμενα αυτής της έντασης, ειδικά δεδομένης της κλιματικής αλλαγής που μας αφορά άμεσα, ακόμα και στην σχετικά προστατευόμενη περιοχή της Μεσογείου.
Αθήνα 17 Νοεμβρίου 2017

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

ΕΣΠΑ: 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Πενήντα εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξασφαλίζει το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ "Επιχειρούμε Έξω" που εξήγγειλε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Η δράση απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες εξαγωγικές μεταποιητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και έχει στόχο την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας των παραγόμενων προϊόντων τους, τη σύναψη νέων συνεργασιών και την αύξηση των πωλήσεών τους στις διεθνείς αγορές, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

Οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν το κόστος συμμετοχής και εγγραφής στον κατάλογο της έκθεσης, τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των εκπροσώπων της επιχείρησης, το κόστος αποστολής και επιστροφής των εκθεμάτων, το ενοίκιο περιπτέρου μαζί με το κόστος κατασκευής και διαμόρφωσής του, καθώς και τις αμοιβές εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών απαραίτητων για τη διαχείριση του.

Συνάντηση του Γιάννη Καραγιάννη με τον πατέρα Αντώνιο της "Κιβωτού του Κόσμου"

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συναντήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου με τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου της "Κιβωτού του Κόσμου" στα γραφεία της Κιβωτού στην Αθήνα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων Σταύρος Παππάς και ο εθελοντής της Κιβωτού Σπύρος Γκίλας.
Ο πατέρας Αντώνιος παρέθεσε στον βουλευτή μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το παράρτημα της Κιβωτού στην ακριτική Πωγωνιανή, όπως η αποκατάσταση των κτιριακών της εγκαταστάσεων, η επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου Πωγωνιανής και η προσπάθεια ανάπτυξης δράσεων στον πρωτογενή τομέα. 
"Το παράρτημά μας στην Πωγωνιανή λειτουργεί αφενός ως Κέντρο Παιδικής Προστασίας, με κύριο μέλημα την παροχή αξιοπρεπούς διαβίωσης και εκπαίδευσης σε παιδιά που έχουν βιώσει την εγκατάλειψη και την παραμέληση, και αφετέρου ως Γεωργικό Σχολείο που διασφαλίζει στα παιδιά την κατάλληλη εκπαίδευση σε τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, προσφέροντάς τους μελλοντικές επαγγελματικές διεξόδους" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τον πατέρα Αντώνιο για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τον αγροδιατροφικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή και τον συνεχάρη για το σπουδαίο έργο της Κιβωτού που δίκαια αναδείχτηκε το 2016 ως μια από τις κορυφαίες επωνυμίες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του παγκόσμιου θεσμού των "Superbrands".

Ελεούσα Ιωαννίνων: Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (19-11-2017) αργά το απόγευμα στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα, μετά από έλεγχο που έγινε στον 30χρονο, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, βάρους (17,9) γραμμαρίων και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,9) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Γέφυρες Ανάπτυξης στην Ήπειρο

Άρθρο του Βασίλη Τσίρκα*

 Το θετικό πλαίσιο που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο τέλος της δυσκολότερης περιόδου για τον ελληνικό λαό. Η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με την ανεργία σταδιακά να μειώνεται. Το κλίμα στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία αρχίζει να αλλάζει.
Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε το 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Ήπειρο. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη πολιτική διαδικασία που είχε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς συνδέει τις τοπικές κοινωνίες, τους παραγωγικούς και κλαδικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, απευθείας με την κεντρική Κυβέρνηση.
Την ώρα που διαφαίνεται η έξοδος από την περιπέτεια των μνημονίων, καλούμαστε να σχεδιάσουμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα λάθη που μας οδήγησαν σε αυτή την κρίση από το 2009. Οι τοπικές κοινωνίες από απλοί θεατές, συμμετέχουν στη διαμόρφωση της στρατηγικής μας για τη νέα εποχή.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσληψη βρεφονηπιοκόμου με σύμβαση ορισμένου χρόνου

ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» (ΦΕΚ 28/τ. Α΄/3-3-1994), όπως ισχύει, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 25 του Ν. 4440/2016 (ΦΕΚ 224/τ. Α΄/2-12-2016) καθώς και λοιπές κείμενες διατάξεις
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου  για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος, «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (Περίοδος 2017 – 2018) του  ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ  που εδρεύει στο Καλπάκι, Δήμου Πωγωνίου, Νομού Ιωαννίνων και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β): 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η έναρξη ή συνέχιση της σύμβασης συναρτάται με την προϋπόθεση ότι ο φορέας/δομή θα παρέχει υπηρεσίες σε κατόχους «Αξία τοποθέτησης» (voucher), σύμφωνα με τους εν γένει κανόνες του θεσμικού πλαισίου που τον/την διέπει, για την υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (Περίοδος  2017-2018). 

Απαραίτητα δικαιολογητικά
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β της Ανακοίνωσης), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα  απαιτούμενα από την Ανακοίνωση (η οποία είναι ολόκληρη δημοσιευμένη στον Πίνακα Ανακοινώσεων του ΝΠΔΔ Δήμου Πωγωνίου καθώς και στο Κατάστημα του Δήμου Πωγωνίου, μαζί με  το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)»)  δικαιολογητικά, εκτός από την Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 που αναφέρεται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ II, «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», στοιχείο 2. του Παραρτήματος αυτού.

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «30-3-2017».

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Μέριμνας και Παιδείας Δήμου Πωγωνίου» Καλπάκι Ιωαννίνων ΤΚ 44004, υπόψη  κ. Tόπουλου Κωνσταντίνας (τηλ. επικοινωνίας: 2653360123).  
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά)και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας, στα παραρτήματα αυτής και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Πωγωνίου, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.
Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και  εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα  (δημόσια αργία ή μη εργάσιμη),  τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση·
β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr ) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες à Έντυπα – Διαδικασίες à Διαγωνισμών Φορέων à Ορ. Χρόνου ΣΟΧ γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr ), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι à Ανεξάρτητες και άλλες αρχές à ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Πολίτες à Έντυπα – Διαδικασίες à Διαγωνισμών Φορέων à Ορ. Χρόνου ΣΟΧ.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2653360123  (κ. Tόπουλου Κωνσταντίνα)  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

«Ανθός γυναίκας»: 4η ατομική έκθεση ζωγραφικής, της Ηπειρώτισσας καλλιτέχνη Φωτεινής Παππά, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ώρα 19.00', στο εκθεσιακό κέντρο AthensHeart-εκθεσιακό κέντρο, 2ο επίπεδο, Πειραιώς 180 Ταύρος

«Ανθός γυναίκας»: 4η ατομική έκθεση ζωγραφικής, της Ηπειρώτισσας καλλιτέχνη Φωτεινής Παππά, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ώρα 19.00', στο εκθεσιακό κέντρο AthensHeart-εκθεσιακό κέντρο, 2ο επίπεδο, Πειραιώς 180 Ταύρος.
Διάρκεια έκθεσης από 25 μέχρι και 28 Νοεμβρίου 2017.
Φωτεινή Παππά, η Πρεβεζάνα ζωγράφος, υμνωδός της γυναικείας ομορφιάς και των λουλουδιών.

Σύντομο βιογραφικό της Φωτεινής Παππά
Το όνομα μου είναι Φωτεινή Παππά. Γεννήθηκα στο χωριό Καμαρίνα, του Δήμου Ζαλόγγου στην Πρέβεζα. Δεν έχω κάνει σπουδές στη ζωγραφική, είμαι αυτοδίδακτη. Σκοπός της ζωής μας είναι η ευτυχία. Πρέπει λοιπόν να κυνηγούμε τα όνειρά μας γιατί αυτό μας φέρνει κοντά στον σκοπό μας.
Η ζωγραφική για μένα είναι ποίηση, ανάγκη έκφρασης. Ζωγραφίζοντας μιλάς για όσα δεν χρειάζεται να πεις.
Αγαπημένο μου θέμα γυναίκες και λουλούδια, οι πεταλούδες, η θάλασσα. Μέσα από τα έργα μου, η γυναίκα παρουσιάζεται ως ανθός και διεκδικεί την αγάπη, την τρυφερότητα, τον έρωτα. Η σειρά ‘’FREE –Ζήσε’’ είναι αυτοβιογραφική. Διεκδικεί το όνειρο και την ελπίδα να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας και να φτάσουμε στον στόχο της ζωής μας που είναι η ευτυχία.
Τα έργα μου «Ταξιδεύοντας» αναφέρονται στη συνομιλία μου με τη θάλασσα, το άδειασμα από την καθημερινότητα, που σου φέρνει γαλήνη. Αρκετά έργα μου είναι έμπνευση από ποιήματα ή και λογοτεχνία, όπως το «Υπόσχεση», «Μόνο για σένα», «Το χάδι», «Αγάπες χαμένες», «Ελπίδα», «Για σένα», κ.λπ. Είμαι εργαζόμενη, παντρεμένη και έχω δυο παιδιά.
Το μεγάλο μου όνειρο για τη ζωγραφική άρχισε να γίνεται πραγματικότητα από το 1997. Η πρώτη μου συμμετοχή σε έκθεση με τα έργα «Άγρια ομορφιά», «Kάπου στην Κάρυστο», «Ινδή», έγινε τον Δεκέμβρη του 2013 κατόπιν διαγωνισμού στην ομαδική έκθεση Energy Athens του European Center(Ευρωπαϊκό Κέντρο Τεχνών), Μητροπόλεως 74, Πλάκα Αθήνα. Για την ίδια διοργάνωση επιλέχτηκα με τα έργα «Ορίζοντες, Free , Άννα» και για την έκθεση 2014-2015 που έγινε τον Ιανουάριο 2015.
Έχω λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις όπως Ποσειδωνία Σύρου, galleryArt Kolonaki, με την Art Way, Gallery Time of Art Κηφισιά, Φ.Σ. Παρνασσός με την Πανελ. Εταιρία Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, με την Π.Ε.Λ.Τ., με τις Διαδρομές Τέχνης, στο Art festival Kefalonia στη Δημοτική πινακοθήκη «Κέφαλος», με το Σύλλογο καλλιτεχνών Ηλιούπολης , με την UNESCO κ.ά.
Η πρώτη μου ατομική έγινε στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» στην Πρέβεζα τον Αύγουστο του 2014. Μερικά από τα έργα μου, «Εύα», «Ελπίδα» κ.λπ. έχουν γίνει εξώφυλλο σε ποιητικές συλλογές. Το έργο μου «Ταξιδεύοντας» επιλέχτηκε ως εξώφυλλο, του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ανθρώπων Έργα», τεύχος Ιούνιος 15.
Αρκετά έργα μου έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς όπως… «Τα κρίνα», «Τα ρόδα», «Χαμένες αγάπες», «Μόνο για σένα», «Νοσταλγία», «Για πάντα», «Παπαρούνες», «Αναμνήσεις»… κ.ά. Επίσης, συμμετοχή στα εικαστικά ανθολόγια «Βόλτα στο φεγγάρι», «Όνειρο ήταν» από τις Διαδρομές Τέχνης και «Απρίλης 2015» από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ. Αφιερώματα στη δουλειά μου έγιναν από τα ηλεκτρονικά περιοδικά… «Αφηγητής», Απρίλης 2015, Ανθρώπων έργα», Ιούνιος 2015, «Vesper Gr», Σεπτέμβρης 2015 και τις σελίδες «Αυλόγυρος» με τον Παύλο Αντριά, «Dayseven Gr» και «Alesart Gr».
Επικοινωνία:- Facebook
Τηλ.: 6947602341

Τα αποτελέσματα για τον νέο αρχηγό της Κεντροαριστεράς στο Δήμο Πωγωνίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ       
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ    
Ονομασία Ε.Τ.: Παλαιό Δημαρχείο
Ψηφίσαντες: 151       
Έγκυρα: 151
Ανδρουλάκης Νίκος: 96 (63,5%)

Γεννηματά Φώφη: 55 (36,4%)

Ιερά Μονή Σωσίνου: Αγρυπνία για τα Εισόδια της Θεοτόκου τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου


Αγρυπνία για τα Εισόδια της Θεοτόκου θα τελεστεί το βράδυ της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου.
Η έναρξη θα γίνει στις 9:00 μ.μ. και η απόλυση θα γίνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ακράτεια ούρων: Που οφείλεται και πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό

Η ακράτεια ούρων είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, που προσβάλλει ολοένα περισσότερους ανθρώπους με το πέρασμα του χρόνου, φθάνοντας στην τρίτη ηλικία να αφορά ποσοστό έως και 84% των ηλικιωμένων.
Αν και η συχνότητά της αυξάνεται με την ηλικία, δεν αποτελεί αναπόφευκτη συνέπεια της γήρανσης αλλά έχει συγκεκριμένες αιτίες, πολλές από τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν.
«Η ακράτεια ούρων δυστυχώς αποτελεί ακόμα θέμα ταμπού, γιατί δημιουργεί ισχυρά αισθήματα ντροπής στους πάσχοντες οι οποίοι συχνά αποφεύγουν να εκμυστηρευθούν τι τους συμβαίνει στον οικογενειακό τους περίγυρο ή έστω στον γιατρό τους», λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Δρ. Ηρακλής Πούλιας, τ. διευθυντής στην Ουρολογική Κλινική του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου ΕΕΣ. «Το επακόλουθο είναι να υποφέρουν για πολύ καιρό σιωπηρά, παρότι συνήθως έχουμε τρόπους να τους βοηθήσουμε, αφού για τους περισσότερους ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής και η ενδεδειγμένη ιατρική θεραπεία μπορεί να μειώσουν τα ενοχλήματα ή και να σταματήσουν εντελώς την ακράτεια».
Οι περισσότεροι άνθρωποι με ακράτεια ούρων βιώνουν περιστασιακή, μικρή διαφυγή ούρων, ενώ αρκετοί χάνουν πιο συχνά μικρές έως μέτριες ποσότητες ούρων. Ωστόσο η ακράτεια δεν είναι μία ενιαία πάθηση, αλλά μπορεί να έχει διάφορες μορφές. Οι πιο σημαντικές είναι:
* Ακράτεια από προσπάθεια. Παρατηρείται διαφυγή ούρων όταν ασκείται πίεση στην ουροδόχο κύστη (π.χ. όταν το άτομο βήχα δυνατά, φταρνίζεται, γελάει, γυμνάζεται ή σηκώνει ένα βαρύ αντικείμενο).
* Επιτακτική ακράτεια. Χαρακτηρίζεται από αιφνίδια, έντονη ανάγκη για ούρηση που ακολουθείται από ακούσια απώλεια ούρων όταν το άτομο δεν προλαβαίνει να πάει στην τουαλέτα. Μπορεί να συνοδεύεται από συχνουρία, ακόμα και τη νύχτα. Η επιτακτική ακράτεια μπορεί να οφείλεται σε μικροπροβλήματα, όπως μια λοίμωξη, ή σε πιο σοβαρές παθήσεις, όπως μια νευρολογική ασθένεια ή ο διαβήτης. Συχνά, όμως, δεν ανευρίσκεται κάποια αιτία γι’ αυτήν, οπότε θεωρείται ιδιοπαθής και αποδίδεται σε υπερλειτουργία της ουροδόχου κύστης.