Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Μειωμένες τιμές στα διόδια της εθνικής Κορίνθου-Πατρών από τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου

Νέες, μειωμένες τιμές θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα διόδια Ζευγολατιού και Ρίου, στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών.
Όπως ανακοίνωσε η «Ολυμπία Οδός», το αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλουν τα επιβατικά ΙΧ στους δύο αυτούς σταθμούς διοδίων μειώνεται κατά 20% και διαμορφώνεται στα 2,50 ευρώ από 3,10 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ για τους οδηγούς που θα πληρώνουν με πομποδέκτη προβλέπεται επιπλέον μείωση κατά 10%.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Ευχές για τις γιορτές

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ» εύχονται Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία και χαρά για όλο τον κόσμο.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, στο 54ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς

Σήμερα (25-12-2013) και ώρα 01:45, στο 54ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και στο οποίο επέβαιναν άλλες δύο γυναίκες, υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 66 και 40 ετών), καθώς και ένα ανήλικο παιδί (5 ετών), εξετράπη της πορείας του και έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων από παρακείμενη γέφυρα.
Συνέπεια του τροχαίου ατυχήματος ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο 41χρονος οδηγός, σοβαρά η 66χρονη και ελαφρά η 40χρονη και το 5χρονο παιδί.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία

Συνελήφθη, χθες (24-12-2013) το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.
Συγκεκριμένα, ο 25χρονος, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας και κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης κ. Ανακριτή Αθηνών για ληστεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Η μεγάλη παγίδα με τις αποδείξεις

Επιπλέον φόρος για χιλιάδες νοικοκυριά

Σε μεγάλη παγίδα για τους φορολογούμενους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μετατρέπεται το νέο σύστημα των αποδείξεων έτσι όπως προωθείται και θα ισχύσει από το 2014.

Με απόφαση του υπουργείου το ποσό που πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι πέφτει από το 25% του εισοδήματος σε μόλις 10% ωστόσο αφαιρούνται βασικές αποδείξεις μετατρέποντας σε Γολγοθά την προσπάθεια συγκέντρωσης του ποσού με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να κινδυνεύουν με επιπλέον φόρο 22%.
Το υπουργείο αποφάσισε στην λογική ότι τα super market για παράδειγμα, ούτως ή άλλως κόβουν αποδείξεις να αφαιρέσει από τον κατάλογο των απαιτούμενων αποδείξεων αυτή την κατηγορία.
Βγαίνει δηλαδή από την κατηγορία των έγκυρων αποδείξεων ένα μεγάλο έξοδο που μαζί με το ενοίκιο και τις ΔΕΚΟ αποτελούν τον κορμό των εξόδων ενός μέσου νοικοκυριού.
Με τον τρόπο αυτό οι οικογένειες θα είναι δύσκολο να συγκεντρώσουν δαπάνες ίσες με το 10% του εισοδήματος από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τεχνίτες...
Πλέον δεν μετράνε στην εφορία αποδείξεις όπως η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρικό, δημοτικά τέλη, τέλη κυκλοφορίας, ενοίκιο, συνδρομητική τηλεόραση, εισιτήρια λεωφορείων τρένων, πλοίων κλπ ή ασφάλιστρα κάθε είδους (ζωής, αυτοκινήτου κλπ).
Ό,τι “τρώει” το εισόδημα δηλαδή δεν προσμετράται πλέον και τώρα αφαιρείται και το βασικό έξοδο, όπως είναι η αγορά τροφίμων από τα super market.
Έτσι για έναν συνταξιούχο με εισόδημα 8.000 ευρώ θα είναι πολύ δύσκολο να καλύψει τα 800 ευρώ, όπως και για μια οικογένεια με εισόδημα 25.000 το ποσό των 2.500 ευρώ σε αποδείξεις που πλέον απαιτούνται.


ΠΗΓΗ: www.Newsit.gr 

ΕΜΥ: Σποραδικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές, οι οποίες στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας θα είναι εντονότερες, αναμένουμε τα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2013.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως τη νύχτα και τις πρωινές ώρες σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 12 στη βόρεια Ελλάδα, 4 έως 17 και τοπικά 19 στη δυτική και νότια Ελλάδα, 5 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως και 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση έως 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα είναι ανατολικοί – βορειοανατολικοί έως 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ, ενώ στα νότιο Αιγαίο θα πνέουν από τα ανατολικά – νοτιοανατολικά έως 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Τέλος ο Paul Keita από τον ΠΑΣ Γιάννινα

Παρελθόν από το δυναμικό του ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί ο Paul Keita, ο οποίος δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του Σάκη Τσιώλη και παλαιότερα είχε προβληματίσει με τη συμπεριφορά του.
Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει την λήξη, κοινή συναινέσει,  της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Paul Keita.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ευχαριστεί τον Paul Keita για την συνεργασία και του εύχεται ολόψυχα  καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Ευχές από τη Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου "Αλληλεγγύη"