Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Περιφέρεια Ηπείρου: Εντάχθηκε στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" η "Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Δήμου Αρταίων


Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 εντάσσεται με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης  κ. Αλεξ. Καχριμάνης, το έργο «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Δήμου Αρταίων», συνολικής δημόσιας δαπάνης 13.411.142 ευρώ.
H πράξη αφορά στην κατασκευή των εσωτερικών δικτύων και των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Βλαχέρνας, Γραμμενίτσας, Ελεούσας, Γλυκορρίζου, Λιμίνης και Αγίας Τριάδας Κεραματών του Δήμου Αρταίων, καθώς και των αγωγών μεταφοράς του συνόλου των λυμάτων των οικισμών στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτας. Το εν λόγω δίκτυο θα είναι συνολικού μήκους 40.918,00 μ. εκ των οποίων τα 26.880,00 μ. αφορούν δίκτυο βαρύτητας και τα 14.038 μ. δίκτυο κατάθλιψης. Επίσης, θα κατασκευαστούν δέκα αντλιοστάσια.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Μεταγραφική ενίσχυση με τον Κώστα Γιαννάκη


Η Αθλητική Ένωση Κεφαλοβρύσου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την μεταγραφή του Κώστα Γιαννάκη!
Ο έμπειρος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε Απ. Αθηνών (Α Εθνική), ΠΑΣ Γιάννινα (Β’ Εθνική), Κέρκυρα, Ναύπακτο και Θεσπρωτό (Γ’ Εθνική), Ανατολή, Κατσικά και Σούλι Παραμυθιάς (Δ’ Εθνική).
Σε τοπικό επίπεδο αγωνίστηκε στην ΑΕ Μικρασιατών και στον ΑΟ Βελισσαρίου.
Τελευταία του ομάδα ήταν η Θύελλα Κατσικάς με την οποία πήρε το πρωτάθλημα της Α΄ ερασιτεχνικής.
- “Bomber” καλώς ήρθες  στην οικογένεια της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου!
Ευχόμαστε υγεία και πολλά γκολ με την ομάδα μας!

Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 20 και 21 ετών, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την
προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

ΕΜΥ: Επιδείνωση καιρού με βροχές και καταιγίδες από το βράδυ του Σαββάτου


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προβλέπεται μεταβολή του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Από το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιουλίου και κυρίως από νωρίς το πρωί της Κυριακής  5 Ιουνίου η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική), από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Στερεά, η Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ήπειρος και πιθανώς η βόρεια Εύβοια.
Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.
2. Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου
α. Τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες.
β. Η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και η Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr
Με βάση τις ανωτέρω προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, εφιστά την προσοχή των εμπλεκομένων φορέων στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, ως επίσης και των πολιτών που πρόκειται να μετακινηθούν.

Θάνατος ημεδαπής στην Πρέβεζα


Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από ελεύθερη παραλία στην περιοχή ''ΜΥΤΙΚΑ'' Πρέβεζας, 77χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Υπουργείο Υγείας: Κανένας θάνατος σήμερα, 28 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κανένας θάνατος  σήμερα, 28 νέα κρούσματα.
Συνολικά τα θύματα είναι 192 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.486.
8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Νέες ημερομηνίες για τον «Τουρισμό για Όλους». Δεύτερη ευκαιρία στα ΑΦΜ για να υποβάλλουν ξανά αίτηση στο Tourism4All


Παράλληλα δεύτερη ευκαιρία σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τουρισμός για Όλους, δίνεται και στα υπόλοιπα ΑΦΜ, καθώς οι αιτήσεις θα συνεχιστούν από την επόμενη εβδομάδα για τα επόμενα ΑΦΜ.
Μετά και τα προβλήματα που προκλήθηκαν δίνεται δεύτερη ευκαιρία το Σαββατοκύριακο σε όσα ΑΦΜ (από 0, 1, 2, 3) δεν κατάφεραν να κάνουν δηλώσεις.
Συγκεκριμένα με νέα ανακοίνωση στο Tourism4All θα ισχύσουν οι εξής ημερομηνίες για αιτήσεις στο «Τουρισμός για Όλους»:
Ως δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018 σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου: Το ρόστερ για την νέα αγωνιστική σεζόν


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει ότι στο ρόστερ για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο παραμένουν οι:
Βασιλείου Ηλίας, Γεράκος Δημήτρης, Γκορίτσας Παναγιώτης, Καμονάς Γιάννης, Λέσσης Γιάννης, Μακολαρι Μαρικλεν, Μακολαρι Ντοριαν, Μπάγιας Λευτέρης, Μπάσιος Χρήστος, Μπενέκας Γιάννης, Ντεμίρης Σπύρος, Ντόντης Βασίλης, Πορίκης Μιχάλης, Πότσης Θοδωρής, Σίμος Χρήστος, Σούμας Νίκος, Τάσιος Αλέξανδρος και Τσουμάνης Παναγιώτης.
Τους ευχόμαστε καλή σεζόν με υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας!

Προκήρυξη για προσλήψεις στην πυροσβεστική


Προκήρυξη διαγωνισμού της πυροσβεστικής για την πρόσληψη δώδεκα (12) ιδιωτών χειριστών στα τύπου Ε/Π AS-332 και BK – 117 με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
Η πυροσβεστική προκηρύσσει διαγωνισμό για την πρόσληψη δώδεκα (12) ιδιωτών χειριστών στα Ε/Π τύπου AS-332 και BK – 117 με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το χειρισμό των ελικοπτέρων της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.). Η διάρκεια της σύμβασης των προσλαμβανομένων ορίζεται τουλάχιστον σε δώδεκα (12) μήνες και μπορεί να παραταθεί τέσσερις (4) κατ` ανώτατο όριο φορές χωρίς όμως να υπερβεί τους εξήντα (60) μήνες σε συνολικό χρόνο διάρκειας της απασχόλησης.
Η παράταση χορηγείται ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κατόπιν οικείας εισήγησης του Διοικητή της Υ.Ε.Μ.Π.Σ., σε περίπτωση υφιστάμενων υπηρεσιακών αναγκών που επιβάλλουν την παράταση και εφόσον το υπάρχον μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό δεν επαρκεί ή δεν συγκεντρώνει τα απαιτούμενα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της Υ.Ε.Μ.Π.Σ., τυπικά προσόντα.

Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Πωγώνι το Σάββατο 4 Ιουνίου


Το Σάββατο 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη-περιοδεία στο Δήμο Πωγωνίου με τη συμμετοχή της βουλευτίνας Μερόπης Τζούφη, του πρώην βουλευτή και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Χρήστου Μαντά, μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής και μελών της Οργάνωσης Πωγωνίου. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
 Στις 10:00 συνάντηση με τον Δήμαρχο Πωγωνίου και Δημοτικούς συμβούλους από την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση του Δήμου στο Δημαρχείο στο Καλπάκι.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου  και στην συνέχεια θα γίνει εξόρμηση στο Δελβινάκι και στον Παρακάλαμο.

Άμεση αποκατάσταση στη χρόνια παράλυση προσώπου δίνει η επανορθωτική πλαστική μικροχειρουργική


Άμεση αποκατάσταση   σε απόλυτα ικανοποιητικό επίπεδο, στη χρόνια παράλυση προσώπου δίνει η σύγχρονη Πλαστική Επανορθωτική  Μικροχειρουργική με την μέθοδο «του ενός σταδίου»!
Η λειτουργική και αισθητική βελτίωση του προσώπου, επιτυγχάνεται   με μικροχειρουργική μεταμόσχευση μυός και εξασφαλίζει την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη του ασθενούς.
«Τα αποτελέσματα με τη μέθοδο «του ενός σταδίου» που εφαρμόζουμε στην κλινική μας είναι άμεσα και βοηθούν τους ασθενείς μέσα σε 3 με 4 μήνες στην κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη» αναφέρει ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός κ Ανδρέας Γραββάνης Δ/ντής Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν.
Σύμφωνα με την εμπειρία του Δρ Γραββάνη και των γιατρών της πλαστικής κλινικής του που εφαρμόζουν την  μέθοδο του «ενός σταδίου» ο ασθενής εξασφαλίζει ένα «κοινωνικό» χαμόγελο, με την έννοια ότι  στο χώρο εργασίας και στις κοινωνικές εκδηλώσεις μπορεί να εμφανίζει ένα συμμετρικό, λειτουργικό πρόσωπο με ισχυρό χαμόγελο.  
Τα νέα άτομα μπορούν να εκπαιδευτούν σε μεγαλύτερο βαθμό έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερο συγχρονισμό και αυτοματισμό στις κινήσεις τους.
Η παράλυση του στόματος αποκαθίσταται με την μικροχειρουργική μεταμόσχευση μυός ισχνού προσαγωγού του οποίου η επανανεύρωση επιτυγχάνεται με την απευθείας συρραφή του νεύρου του με το νεύρο του μασητήρα μυός.  Η μέθοδος αυτή πλεονεκτεί έναντι της παραδοσιακής δυο σταδίων, στο ότι δίνει λύση στον ασθενή με ένα χειρουργείο, ο οποίος βλέπει αποτέλεσμα σε 3 έως 4 μήνες.
Επίσης δε χειρουργείται η αντίπλευρη υγιής πλευρά αποφεύγοντας τις επιπλέον ουλές, ενώ εξασφαλίζεται ένα ισχυρό χαμόγελο το οποίο όμως μπορεί να υστερεί σε αυθορμητικότητα. Αυτό οφείλεται στο ότι το νεύρο δότης είναι νεύρο «μάσησης» και χρειάζεται επανεκπαίδευση ο εγκέφαλος του ασθενούς για να συμπεριφερθεί ως νεύρο χαμόγελου και συναισθήματος.
Σε ασθενείς άνω των 65 ετών η δυναμική της νευρικής αναγέννησης είναι μειωμένη και ως εκ τούτου οι προαναφερόμενοι μέθοδοι που
βασίζονται σε επανανεύρωση μέσου νευρικών συρραφών δεν αποτελούν μέθοδο εκλογής. Σε αυτούς τους ασθενείς προτιμάται η μέθοδος μεταφοράς του κροταφίτη μυός που δύναται να δώσει κίνηση στο παραλυμένο πρόσωπο.