Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 2-0

Με γκολ του Μιχαήλ και του Βίλα σφράγισε την παραμονή!!!

Γκολ από τα αποδυτήρια  για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Εκτέλεση κόρνερ του Ίλιτς, ο Μιχαήλ πηδάει πιο ψηλά από όλους και με το κεφάλι ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους, μόλις στο πρώτο λεπτό.

Στο 14' ο ΠΑΣ Γιάννινα διπλασίασε τα τέρματα και συγχρόνως   κλείδωσε και την παραμονή.
Κόντρα επίθεση για τον ΠΑΣ, ο Ντάσιος από δεξιά γύρισε στον Κρητικό που πλάσαρε και ο Βίλα από κοντά σιγούρεψε το τέρμα για τους γηπεδούχους.

ΠΑΣ Γιάννινα(Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αυγενικού, Κολοβέτσιος, Κρητικός, Ίλιτς (73' Τσάβες), Τσουκαλάς, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Βίλα.

Ολυμπιακός(Μίτσελ): Ρομπέρτο, Βούρος (46’ Ιμπαγάσα), Μανωλάς, Μπονγκ, Τόρες, Πελέ, Μανιάτης, Κάμπελ, Σάλιαγκας, Σαβιόλα (66’ Φουστέρ), Σέποβιτς (46’ Βαλντές).

Νέα ήττα για τον Αγροτικό Αστέρα-Πεντάρα από την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και ανατροπή στη μάχη για τη 2η θέση στον Α' Όμιλο-Κέρδισε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-

*Σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα ο Αγροτικός Αστέρας γνώρισε την ήττα στη Βουνοπλαγιά από τον τοπικό Αρμυρό με 3-0.
Ο προπονητής Τάκης Νάκας είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε πολλούς νέους παίχτες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και με γκολ στο 20΄ και το 23΄ έκλεισαν το ημίχρονο με 2-0.
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για την επίτευξη του δεύτερου τέρματος.
Η μπάλα μπήκε στην εστία από την πλάγια πλευρά (τρύπα στα δίχτυα)  πίσω από το δοκάρι.
Το τελικό 3-0 έγινε στο 88΄.
Αγροτικός Αστέρας:

Ζότα Δ., Χαλιγιάννης, Δρίβας, Αποστόλου, Ντάρας, Σκόρδος Κ., Γκέλης Θ., Τσιώλης (Σιχλιμίρης 60΄), Σαδεδίν, Χαρίσης Θ., Χαρίσης Αλ..
*Ανατροπή υπήρξε στη μάχη για τη 2η θέση, στον Α' Όμιλο της Β' Ερασιτεχνικής.
Η Α.Ε.Δ  Πωγωνάτος νίκησε με 5-3 την Πεντέλη, ενώ την ίδια ώρα το Ασβεστοχώρι έχανε από τη Ζωοδόχο 2-3.

Έτσι άλλαξε χέρια η δεύτερη προνομιούχος θέση, η οποία πέρασε στα χέρια της Α.Ε.Δ  Πωγωνάτος.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:
Ανάργυροι-Αγία Μαρίνα 0-2
Δαβάκης-Σταυράκι 1-1
Πρωτόπαπα-Περίβλεπτος 0-1
Βουνοπλαγιά-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 3-0
Ραφταναίοι-Κεφαλόβρυσο 2-4
ΠΑΟ Κόνιτσας-ΑΠΟΕΛ 2-3
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Πεντέλη 5-3
Ασβεστοχώρι-Ζωοδόχος 2-3
Αμφιθέα-Αμπελόκηποι 1-4


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (32η  αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 83
2. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 65 
3. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 64 
4. Ζωοδόχος: 60
5. ΑΠΟΕΛ: 59
6. Σταυράκι: 58 
7. Αστήρ Αμφιθέας: 54
8. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 52  
9. Περίβλεπτος: 51
10. ΠΑΟ Κόνιτσας: 50
11. Κεφαλόβρυσο: 37
12. Αετός Πρωτόπαπας: 32 
13. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 31
14. Πεντέλη: 29
15. Αμπελόκηποι: 29 
16. Δαβάκης: 24
17. Δόξα Αναργύρων: 22 
18. Ραφταναίοι: 12 

Οι μισές οικογένειες δήλωσαν μηνιαίο εισόδημα κάτω των 800 ευρώ το 2012

Περίπου οι μισές οικογένειες της χώρας εμφανίστηκαν να έχουν επιβιώσει το 2012 με εισόδημα μικρότερο από 800 ευρώ τον μήνα. Πρόκειται για 2.751.856 φορολογουμένους, οι οποίοι μαζί με τις συζύγους και τα προστατευόμενα μέλη δήλωσαν στις φορολογικές δηλώσεις του 2013 ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 9.500 ευρώ. 
Από αυτές τις οικογένειες, περίπου η μία στις τρεις έχει ακίνητη περιουσία με αξία χαμηλότερη των 100.000 ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν και περίπου 600.000 νοικοκυριά με ακίνητα αξίας από 100.000 έως 150.000 ευρώ, αλλά με εισόδημα μικρότερο των 9.500 ευρώ.
Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Καθημερινή της Κυριακής» κατατέθηκαν στην επιτροπή που ανέλαβε να καθορίσει τα κριτήρια για τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» των 450 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρέβεζα: Σύλληψη 14χρονου Ρομά με κλεμμένη μηχανή

Την Παρασκευή (4-4-14) το απόγευμα στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπιασαν έναν 14χρονο Ρομά να οδηγεί μια δίκυκλη μοτοσικλέτα η οποία είχε κλαπεί την 1-4-2014 από αυλή σπιτιού στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας.

Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε για να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία στον εισαγγελέα πρωτοδικών Πρέβεζας.

ΕΜΥ: Με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για  ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους για σήμερα  Κυριακή 6 Απριλίου.
Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν  αρχικά στην Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιούνιο και συνέχεια και στις υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά κυρίως στο Ιούνιο και τις βόρειες περιοχές.

Ο Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣΑ Judo συμμετέχει στο προπονητικό καμπ στη Καλλικράτεια Χαλκιδικής

Μοιραία μια νέα καθυστέρηση στην υπογραφή συμβάσεων των κοιτασμάτων

Αγώνα δρόμου διεξάγει το τελευταίο διάστημα το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω καθυστέρηση στην υπογραφή συμβάσεων των κοιτασμάτων σε Ιωάννινα, Πατραϊκό Κόλπο και Κατάκολο, η οποία μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για τον αναμενόμενο μεγάλο αδειοδοτικό διαγωνισμό για το Ιόνιο και τη Ν. Κρήτη που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.
Οι διαγωνισμοί open door για το χερσαίο τμήμα των Ιωαννίνων και τα υποθαλάσσια σε Πατραϊκό Κόλπο και Κατάκολο, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή" έχουν ανοίξει εδώ και 27 μήνες με αρχική πρόβλεψη από το ΥΠΕΚΑ να έχουν ολοκληρωθεί (υπογραφή συμβάσεων και κύρωση από τη Βουλή) το φθινόπωρο του 2013. Μέχρι σήμερα, όμως, οι συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί, κάτι που σύμφωνα με τη νέα ημερομηνία που έχει δώσει το ΥΠΕΚΑ στους αναδόχους επενδυτές θα γίνει στις 15 Απριλίου.

Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις επιβάλλεται «κούρεμα» στις τραπεζικές καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ενιαία τραπεζική ένωση

Στην τελική ευθεία, με ημερομηνία έναρξης ήδη από τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, μπαίνει η ενιαία τραπεζική ένωση, με την έγκριση -στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας- του Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης που ενεργοποιείται από τις αρχές του 2015 και θα χρηματοδοτεί τα σχέδια διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Στις επιτυχίες της προεδρίας ήταν η κάμψη των αντιρρήσεων, κυρίως της Γερμανίας, για το χρονοδιάγραμμα συγκέντρωσης των απαιτούμενων κεφαλαίων συνολικού ύψους 55 δισ. ευρώ σε βάθος οκταετίας -αντί της αρχικής πρότασης για δεκαετή περίοδο- με παράλληλη συνεισφορά του 40% των απαιτούμενων κεφαλαίων του κοινού λογαριασμού, τμήματος δηλαδή του Ταμείου, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του μηχανισμού.
Ο μηχανισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για τη χρηματοδότηση μιας τράπεζας που κρίνεται ότι πρέπει να διασωθεί λόγω της συστημικότητας, δηλαδή της επίδρασης που θα έχει στο ευρύτερο χρηματοοικονομικό σύστημα. 

Δημοσκόπηση-έκπληξη: Η Χρυσή Αυγή δεν ωφελείται από το θέμα Μπαλτάκου

Είναι ενδεικτική του πολιτικού κλίματος και των αντιδράσεων των πολιτών οι οποίες ελήφθησαν «εν θερμώ».

Πόλωση του πολιτικού κλίματος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποβαίνει εις βάρος της Χρυσής Αυγής, παρά τις ανατροπές που προκάλεσε το θέμα Μπαλτάκου, δείχνει νέα δημοσκόπηση του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 3 και 4 Απριλίου 2014, αμέσως μετά τις αποκαλύψεις του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου σε βίντεο που υπέκλεψε ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους. Είναι επομένως ενδεικτική του πολιτικού κλίματος και των αντιδράσεων των πολιτών οι οποίες ελήφθησαν «εν θερμώ».
Η δημοσκόπηση αυτή αποκτά βαρύνουσα σημασία για τρεις λόγους:
1. Η ΝΔ διατηρεί τα ποσοστά της ενόψει ευρωεκλογών και δεν δείχνει να έχει υποστεί σοβαρή ζημία από τις πολιτικές προεκτάσεις που πήραν οι αποκαλύψεις Μπαλτάκου. Ενδεχομένως υπολογίστηκε υπέρ της κυβέρνησης και το θετικό πολιτικό περιβάλλον το οποίο δημιουργήθηκε αφενός από το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο χωρίς να γίνει αποδεκτή η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα καθώς επίσης και από το γεγονός ότι το Ecofin ενέκρινε την νέα δόση και η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει στις αγορές, για πρώτη φορά μετά την κρίση. Οι θετικές αυτές εξελίξεις δεν φαίνεται να υποσκελίστηκαν από το θέμα Μπαλτάκου, όπως φαίνεται από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

ΚΑΠΑ Research: Από την ανατροπή στο σοκ του σκανδάλου

Πώς άλλαξαν τα δεδομένα 
Τι δείχνουν τα στοιχεία

Την ώρα που οι εξελίξεις στην οικονομία έδιναν στη ΝΔ προβάδισμα 2 μονάδων σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι κρυφές συνομιλίες Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη άλλαξαν τα δεδομένα, δίνοντας την πρωτιά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με διπλή δημοσκόπηση της Κάπα Research.
Όπως προκύπτει από τη διπλή έρευνα για τις ευρωεκλογές, η οποία διενεργήθηκε για «Tο Βήμα της Κυριακής» (σε δύο κύματα, το τριήμερο 1 έως 3 Απριλίου), η αισιοδοξία που διέτρεχε την οικονομία στο πρώτο κύμα της έρευνας ενίσχυε σημαντικά τη θέση της ΝΔ και την έφερνε στην πρώτη θέση, δύο μονάδες υψηλότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο κύμα απαντήσεων που ελήφθησαν από τους ερευνητές στις 1 και 2 Απριλίου, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:
Νέα Δημοκρατία: 21,7%,
ΣΥΡΙΖΑ: 19,6%
Ποτάμι: 9,2%,
Χρυσή Αυγή: 6,9%
ΚΚΕ: 5,8%
Ελιά: 5,4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,9%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,1%
Άλλο κόμμα 6,5%
Λευκό/άκυρο: 1,8%
Αναποφάσιστοι: 17,1%

Στην δημοσιότητα ο Φορολογικός Οδηγός για τις δηλώσεις 2014

Η ΓΓΠΣ έδωσε στην δημοσιότητα το φυλλάδιο με τον Φορολογικό Οδηγό για την δήλωση του 2014 ώστε οι 8,5 εκατ. φορολογούμενοι να είναι ενήμεροι για το πώς θα συμπληρώσουν το Ε1 για τα εισοδήματα του 2014.
Ο Φορολογικός Οδηγός που παρουσιάζει το www.dikaiologitika.gr , έχει σκοπό να βοηθήσει στην ορθή υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οικονομικού έτους 2014 (εισοδήματα του 2013) η οποία υποβάλλεται εμπρόθεσμα, μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2014.
Όπως αναφέρει η ΓΓΠΣ καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε το βασικό έντυπο αυτής της δήλωσης (έντυπο Ε1) να διατηρήσει τον ίδιο τύπο και περιεχόμενο με εκείνο του προηγούμενου έτους. 
Έγιναν ορισμένες απαραίτητες αλλαγές και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα δυσκολευτείτε στη συμπλήρωση του. 
Η ίδια προσπάθεια καταβλήθηκε και για τα άλλα έντυπα που συνυποβάλλονται με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Καταλυτική ημερομηνία καταθέσεως των φορολογικών δηλώσεων η 30η Ιουνίου 2014.


Κατεβάστε εδώ τον φορολογικό οδηγό για την φορολογική δήλωση 2014: http://www.dikaiologitika.gr/images/pdf/osfd2014.pdf