Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Σε 3 δόσεις από την 1 Γενάρη οι αυξήσεις 37% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ηλεκτροπληξία στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα προκαλέσουν το νέο έτος οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» θα είναι 37% και πρόκειται για εισήγηση που κάνει η επιχείρηση ηλεκτρισμού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο υπουργείο ΠΕΚΑ.
Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας. Όπως προκύπτει από το κείμενο, η αύξηση-σοκ θα πέσει σε τρεις δόσεις. Η πρώτη θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη δόση θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη μνημονιακή μας υποχρέωση, θα εξαιρέσει από αυτές τις αυξήσεις τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος. Βέβαια, δεν αποσαφηνιζεται αν σε αυτές τις κατηγορίες οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.

Έφυγε ο Απόστολος Πετρίδης. Ο Μεγάλος Παργινός εικαστικός


"Η Μητέρα" (Ενιαίο σύρμα
αλουμινίου, 55 Χ 74 εκ.).
 Βεβαίως, όπως για κάθε άνθρωπο, το πρώτο τυχαίο γεγονός είναι το φύλο του, από το οποίο ο Α.Π. είναι πολύ ευχαριστημένος.
Το δεύτερο είναι ο τόπος γεννήσεως η Πάργα (το τρίτο η γειτονιά του, ένα από τα ωραιότερα τοπία της Μεσογείου) όπου οι γονείς του, (πρόσφυγες από την Τραπεζούντα του Πόντου, τυχαία συναντήθηκαν εκεί και έτσι στις 27- 2- 1934 προέκυψε ο Απόστολος.
Από μικρός παρατηρούσε και εξερευνούσε τα πάντα και ήθελε να κάνει ό,τι έβλεπε τους άλλους να κάνουν. Τα πρώτα υλικά με τα οποία εξοικειώθηκε ήταν κλωστές, ο πυλός και τα κάρβουνα (τα μολύβια και το χαρτί τότε ήταν δυσεύρετα.) Η πιο ευτυχισμένη χρονιά της ζωής του, το 1939 στο Νηπιαγωγείο -με μπλε ποδιά- ένα καρεκλάκι στα μέτρα του και ένας μεγάλος πάγκος , ένα συρτάρι δικό του και η Κυρία Ελένη ένας άγγελος. Γνώρισε καινούργια γοητευτικότατα υλικά, χρωματιστά μολύβια, γυαλιστερά χαρτιά, πλαστελίνη. Με αδημονία περίμενε να πάει στην Πρώτη (τάξη) για να μάθει να γράφει και να διαβάζει. Πήγε στην πρώτη αλλά μετά από λίγες εβδομάδες κηρύχτηκε ο πόλεμος και το σχολείο έκλεισε.
Όταν τελείωσε το Δημοτικό, ο πατέρας του αγόρασε -από την Κέρκυρα!- χρώματα και πινέλα ζωγραφικής.

Αυτοδίδακτος ζωγράφος. Στα 18 του μπορούσε να μιμείται το ύφος γνωστών ζωγράφων.
Από τα θετικά τυχαία γεγονότα της ζωής του το σπουδαιότερο είναι : Ο Κύριος Γεώργιος Ζούμπος (Δημοδιδάσκαλος) τον δίδαξε -κατ ιδίαν- τα μαθήματα των δύο πρώτων τάξεων του Γυμνασίου. Η Γραμματική Τζαρτζάνου και η Γεωμετρία Μπαρμπαστάθη, μετά την ζωγραφική ήταν ένας άλλος έρωτας. Ήταν πάντα άριστος μαθητής. Με δανική μηχανή ασχολήθηκε και με την φωτογραφία. Τυχαία βρήκε ένα κομμάτι σύρμα αλουμινίου και αυτός έμεινε ο μεγάλος έρωτας.
1954. Τυχαία βρέθηκε στην Αθήνα και έμεινε. Γράφτηκε σε νυκτερινό Γυμνάσιο και έδωσε εξετάσεις στην σχολή Καλών Τεχνών, όπου όλοι οι συνεξεταζόμενοι περίμεναν να είναι ο πρώτος, αλλά οι Κριτές διέγνωσαν ότι είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως και τον απέρριψαν. Τι σύμπτωση, πέρασε ένας (άσχετος) διπλανός του που ήθελε να πάρει αναβολή από τον στρατό. Βεβαίως δεν «τα έβαψε μαύρα», κατετάγη στον στρατό και υπηρέτησε 24 μήνες, ως γραφεύς Μηχανικού, όπου διαβάζοντας μόνος του πήρε το απολυτήριο Γυμασίου από το πρώτο Γυμνάσιο της Ελλάδας (στο Ναύπλιο).

«Πίσω» υπό το βάρος των αυξανόμενων αντιδράσεων από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, στο θέμα του αφορολόγητου για τα παιδιά

Μπροστά στο κύμα των αυξανόμενων αντιδράσεων και υπό το βάρος των τελευταίων δημοσκοπήσεων τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, θυμήθηκαν να εκφράσουν τις ενστάσεις τους σχετικά με το θέμα του αφορολόγητου για τα παιδιά.

Ζητούν από το υπουργείο θα αναζητήσει διορθωτικές κινήσεις σχετικά με την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά, που προβλέπει το σχέδιο νόμου για το φορολογικό, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία της διαβούλευσης.
Από την πλευρά της Ν.Δ. εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση στην κατάργηση της φοροαπαλλαγής για τα παιδιά και ζητήθηκε να μην υπάρξει με το νέο φορολογικό καμία επιβάρυνση των οικογενειών με παιδιά, είτε αυτό επιτευχθεί με την προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων του κάθε φορολογούμενου, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κατατέθηκε η πρόταση να υπάρξει προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ που προβλέπεται στο νέο φορολογικό κατά 5% για κάθε παιδί.
Επίσης προτάθηκε να μην καταργηθεί πλήρως η έκπτωση του φόρου για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για τις οικογένειες με παιδιά.
Ζητήθηκε να υπάρξει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι 30 ετών είτε με τη μείωση στο μισό του φόρου που τους αναλογεί είτε με τη φορολόγησή τους με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για το αφορολόγητο των παιδιών, τους τόκους των στεγαστικών δανείων και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Από τη Δημοκρατική Αριστερά, στο τραπέζι κατατέθηκαν και προτάσεις για αύξηση του συντελεστή του φόρου ακίνητης περιουσίας, για τις μεγάλες περιουσίες, καθώς και για μικρή αύξηση του συντελεστή φορολογίας καταθέσεων, προκειμένου να αντισταθμιστεί η μη κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας "Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ" συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας "Χριστούγεννα για όλους:Δωρίζω - Χαρίζω - Γιορτάζω"

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου


''Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ" συμμετέχει ενεργά στην τόσο σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας "Χριστούγεννα για όλους: Δωρίζω - Χαρίζω - Γιορτάζω" και συγχαίρει όλους τους αρμοδίους αυτής της δράσης.
Παρακαλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας στο μέτρο του δυνατού να σταθούν αρωγοί σε αυτήν την τόσο αξιέπαινη κίνηση προσφέροντας ότι μπορεί ο καθένας από είδη ένδυσης σε καλή κατάσταση, τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιχνίδια, βιβλία και σχολικά είδη ώστε να διανεμηθούν σε συμπολίτες μας και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη μαζί με το χαμόγελο μας και τις θερμότερες των ευχών μας.
Κάθε τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί πλέον χρέος και καθήκον όλων των φορέων για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στον δρόμο της εξαθλίωσης λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων της σύγχρονης εποχής.
Ας δείξουμε λοιπόν όλοι μας το μεγαλείο της ανθρωπιάς μας συμμετέχοντας μαζικά σε αυτή την τόσο σημαντική δράση και σας γνωρίζουμε ότι ο σύλλογος μας και όλοι οι Ηπειρώτες του νομού μας θα βρίσκονται πάντα στην διάθεση όλων των φορέων με ανάλογη δραστηριότητα.
Υπέυθυνοι για την συγκέντρωση των αγαθών μέχρι τις 10/12 είναι τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου μας πληρ. 6983505618 κ. Καλδάνης Κων/νος''.

Εθελοντική συλλογή τροφίμων από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Γλυφάδας ''Η Πίνδος'', για την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«Η ΠΙΝΔΟΣ»
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,
ΤΚ 16561
e-mail: segpindos@gmail.com  

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η ΠΙΝΔΟΣ» διοργανώνει εθελοντική συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας για την ενίσχυση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων του Δήμου Γλυφάδας.
Η συλλογή των τροφίμων θα γίνεται στα γραφεία του συλλόγου στην Πλατεία Μακεδονίας από 5/12/2012 έως 19/12/2012 κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 και Σάββατο 11:00-13:00.
Τα συγκεντρωθέντα τρόφιμα θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας από το οποίο θα γίνει η τελική διανομή.
Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας να ενισχύσουν τη συγκεκριμένη δράση με όση δύναμη διαθέτει ο καθένας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΔΟΚΟΠΟΥΛΟΥ    ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ

Προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό στo τμήμα «Α/Κ Ηγουμενίτσας - Α/Κ Ιωαννίνων», λόγω δοκιμών του Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας (T.M.S.)

Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια απαιτούμενων δοκιμών του Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας (T.M.S.), θα πραγματοποιούνται κατά τις βραδινές ώρες ολιγόλεπτες τμηματικές διακοπές κυκλοφορίας και στους δύο κλάδους της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα «Α/Κ Ηγουμενίτσας - Α/Κ Ιωαννίνων», ως εξής :
1. Τη Δευτέρα 03-12-2012 και ώρα 11:50 μ.μ. (23:50) έως την Τρίτη 04-12-2012 και ώρα 5:00 π.μ. στο τμήμα από Α/Κ Ηγουμενίτσας έως Α/Κ Νεοχωρίου.
2. Την Τρίτη 04-12-2012 και ώρα 11:50 μ.μ. (23:50) έως την Τετάρτη 05-12-2012 και ώρα 5:00 π.μ. στο τμήμα από Α/Κ Νεοχωρίου έως Α/Κ Σελλών.
3. Την Τετάρτη 05-12-2012 και ώρα 11:50 μ.μ. (23:50) έως την Πέμπτη 06-12-2012 και ώρα 5:00 π.μ. στο τμήμα από Α/Κ Σελλών έως Α/Κ Ιωαννίνων.

Κατά τις ανωτέρω ημέρες και ώρες, η διέλευση από το σταθμό διοδίων της Τύριας θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλα τα οχήματα.
Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών και συστήνουμε την ιδιαίτερη προσοχή τους, στο να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.

Έρχονται τα πρώτα χιόνια από την Κυριακή

Από την Κυριακή αναμένονται τα πρώτα χιόνια σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας, ενώ την επόμενη εβδομάδα η κατάσταση θα επιδεινωθεί και θα επικρατήσει παγετός στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 19 στα Κεντρικά, από 15 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 12 έως 18 στο Βόρειο Αιγαίο και από 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το απόγευμα.
Ασθενείς έως μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βελτίωση του καιρού το μεσημέρι, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.
Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.
Την Κυριακή περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, που αρχικά στα βορειοδυτικά και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι ισχυρές.
Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και βαθμιαία της κεντρικής.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Το πολυάγκιστρο

Είμαστε κυριολεκτικά σαν στη θάλασσα, το αγκιστρωμένο ψάρι!
Δίπλα μας σ' άλλο αγκίστρι οι Πορτογάλοι, λίγο πιο πέρα σε άλλο οι Ισπανοί, οι Ιταλοί κλπ!
Μας ξεγέλασαν με την ψαροτροφή!
Όλοι αγκιστρωμένοι στο ίδιο πολυάγκιστρο!
Τα τελευταία τρία χρόνια οι Έλληνες αρχίζουνε και σπαρταράνε!
Αυτοί που κρατάνε απ' έξω την πετονιά αρχίζουν και ανησυχούν, φοβούνται ότι θα τους κοπεί η πετονιά και θα τους φύγει το ψάρι!
Ο κίνδυνος για τους απ' έξω δεν είναι μικρός!
Πόσο μάλλον όταν αρχίζουν και τα άλλα ψάρια να σπαρταράνε!
Αυτή την εικόνα έχουν μπροστά τους οι μετέχοντες στο Eurogroup κάθε φορά υπουργοί!
Ο έμπειρος ψαράς δεν το διακινδυνεύει!
Τι κάνει: Αμολάει σιγά-σιγά λίγο πετονιά, ρίχνει και λίγο ψαροτροφή!
Τι έχει να χάσει!
Μέχρι που να κουραστεί το ψάρι (Έλληνες, Γάλλοι, Πορτογάλοι κλπ)!
Αυτό ακριβώς έγινε χθες τη νύχτα, στο Eurogroup, στις Βρυξέλλες!
Και το ημερολόγιο έδειχνε… 27 Νοέμβρη 2012.
Μερικά «ψάρια» πανηγυρίζουν για την ψαροτροφή, κάτι άλλα για την επιμήκυνση της πετονιάς!

Βοστινιώτης Παναγιώτης
27-11-2012

ΠΗΓΗ: http://www.vostiniotismos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html#more

Eurostat: Στο 25,4% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.

Στο 25,4 % ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 0,6% σε σχέση με τον Ιούλιο και 7% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.
Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ισπανία, η οποία προηγείται με 26,2% (στοιχεία Οκτωβρίου), ενώ, τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,3%, το Λουξεμβούργο με 5,1% και η Γερμανία με 5,5%.
Τον Οκτώβριο του 2012 η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το 11,7% και στην ΕΕ το 10,7%.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 57% (στοιχεία Αυγούστου), ενώ, στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 22,7% και στις γυναίκες στο 29%.