Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση ζήτησε από την Άρτα»

Καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση ζήτησε ο κ. Αντώνης Σαμαράς από την Άρτα όπου τόνισε ότι «πρέπει όλοι οι Έλληνες μαζί να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την ανάπτυξη». Ο αρχηγός της ΝΔ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα τονίζοντας ότι «άλλοι τζογάρουν και κερδοσκοπούν στην απελπισία του κόσμου ενώ εμείς κοιτάμε τους Έλληνες στα μάτια και τους λέμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει».
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αναξιοποίητο πλούτο και θα τα καταφέρει, υποστηρίζοντας ότι για τη σημερινή κατάσταση φταίνε όλοι αλλά κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά:
«Η Ελλάδα έχει πλούτο αναξιοποίητο. Είμαστε η πρώτη δύναμη στην ναυτιλία αλλά δεν έχουμε ναυπηγεία. Είμαστε μεγάλη δύναμη στον τουρισμό αλλά διώχνουμε τους τουρίστες, έχουμε το καλύτερο λάδι στον κόσμο αλλά δεν το εξάγουμε εμείς. Το εξάγουν εκείνοι που το νοθεύουν. Ποιος φταίει για όλα αυτά; Οι πάντες, αλλά φταίει κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Φταίει και η Αριστερά με τις εμμονές της που έδιωξε τις επιχειρήσεις και προστάτεψε τους κουκουλοφόρους. Οι αριστεροί μας κουνούσαν το δάχτυλο τώρα ήλθε η ώρα να μας ακούσουν».
«Ζητάω καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση για να τα αλλάξω όλα. Όσο περισσότερη δύναμη μου δώσετε, τόσο πιο ισχυρός θα είμαι να διαπραγματευθώ στο εξωτερικό» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναφερόμενος στα επικείμενα μέτρα και τις περικοπές, του Ιουνίου τόνισε ότι θα αφορούν τη σπατάλη κράτους: «Έχουμε εντοπίσει πάνω από 18 δισ. σπατάλη. Θα παλέψουμε για να μην υπάρχουν νέες οριζόντιες περικοπές που μεγαλώνουν το έλλειμμα».
Μιλώντας για τη λαθρομετανάστευση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση, ενώ έστειλε μήνυμα σε όσους λαθρομετανάστες σκοπεύουν να έρθουν ή βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα: «Το μήνυμα που στέλνουμε σε αυτούς που θέλουν να έλθουν είναι να μην χάνουν τον χρόνο τους, θα τους στείλουμε πίσω. Σε όσους έχουν έρθει, το μήνυμα είναι να φύγουν μία ώρα αρχύτερα γιατί θα τους στείλουμε πίσω».
Ο κ. Σαμαράς, τέλος, υπογράμμισε ότι θα σχηματίσει μια μικρή κυβέρνηση, «τη μισή από τη σημερινή», και τόνισε ότι θα απευθυνθεί σε εξωκοινοβουλευτικούς για να μπουν σε αυτήν.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές στους νομούς της Ηπείρου

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο.
Αναλυτικά:



ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
1.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
2.ΚΙΤΣΑΝΤΑ ΛΙΤΣΑ
3.ΠΕΣΛΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
4.ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
5.ΧΑΣΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1.ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
2.ΤΣΑΚΙΡΗ ΑΣΤΥΡΟΠΗ
3.ΤΣΟΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
2.ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
3.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4.ΚΑΣΤΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
5.ΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
6.ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7.ΣΠΕΓΓΟΣ ΑΡΗΣ

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΓΚΥ
2.ΜΠΑΡΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
3.ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
4.ΦΟΝΤΑΡΑΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές στους νομούς της Ηπείρου

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Ήπειρο.
Αναλυτικά:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
1.ΑΛΕΞΗ ΕΥΘΥΜΙΑ
2.ΛΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
3.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5.ΦΕΛΕΚΗΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1.ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
2.ΚΟΥΤΡΟΥΤΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
3.ΤΣΙΓΚΟΥ ΑΝΝΑ


ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1.ΓΕΠΗΣ ΜΙΚΟΛΑΟΣ
2.ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3.ΔΕΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4.ΚΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
5.ΚΩΣΤΑΜΕΝΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
6.ΛΕΦΑ ΧΕΡΙΚΛΕΙΑ
7.ΤΥΡΟΥ ΟΥΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΣΑ)

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1.ΚΑΡΑΣΑΒΟΓΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
2.ΜΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ
3.ΣΑΡΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


ΖΙΤΣΑ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

Με βεβαίωση Μητρώου Αγροτών παίρνουν άδεια τα «αγροτικά» αυτοκίνητα

Μόνο με μία βεβαίωση ότι είναι ενταγμένος στο Μητρώο Αγροτών, ο ενδιαφερόμενος επαγγελματίας αγρότης μπορεί να απευθυνθεί κατευθείαν στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, χωρίς να μεσολαβεί η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (πρώην Διεύθυνση Γεωργίας), για την απόκτηση ενός ΦΙΧ αγροτικού αυτοκινήτου μεικτού βάρους μέχρι 2.500 χλγρ. ή ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1.300 χλγρ.

Στην περίπτωση που ο επαγγελματίας αγρότης θέλει να αποκτήσει πάνω από ένα, θα πρέπει να εγκρίνει το αίτημα η τοπική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, για να αποφασίσει εάν αντιστοιχεί στις ανάγκες της αγροτικής εκμετάλλευσης και να τύχει της φοροαπαλλαγής για την αγορά αγροτικού αυτοκινήτου.
Οι παραπάνω διευκρινίσεις περιλαμβάνονται στο έγγραφο με θέμα «Διευκρινίσεις ως προς την ταξινόμηση - χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε ΦΙΧ αγροτικά αυτοκίνητα» που έστειλε σε όλες τις Περιφέρειες η Διεύθυνση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του νόμου 3874/2010 για το Μητρώο Αγροτών.
Έτσι, συγκεκριμένα για την περίπτωση απόκτησης άδειας αγροτικού ΦΙΧ αλλάζουν τα εξής:
1. οι όροι «γεωργός κατά κύρια απασχόληση» ή «αγρότης κατά κύριο επάγγελμα» για τους επαγγελματίες αγρότες, αντικαθίσταται από τον όρο «επαγγελματίας αγρότης»
2. οι όροι «μη κατά κύρια απασχόληση γεωργός» ή «μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότης» για τους μη επαγγελματίες αγρότες, αντικαθίσταται από τον όρο «κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης».

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη με βαρύ κατηγορώ από το Βέλγιο

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 42 ετών, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις Βελγικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για απόδραση φυλακισμένου, πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων, ασέλγεια σε βάρος προσώπων, καθώς και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Πώς θα ξεκινήσουν ξανά τα έργα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη το μηχανισμό για τη μεταφορά κονδυλίων και τις εγγυήσεις για τα δάνεια από ιδιώτες και τράπεζες.
Τον μηχανισμό που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ξεκινήσει ξανά τα έργα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων ενέκρινε χτες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ευρεία πλειοψηφία (504 ψήφοι υπέρ, 78 κατά και 79 αποχές).
Ο νέος κανονισμός θα παρέχει τη δυνατότητα επανέναρξης των έργων περιφερειακής ανάπτυξης τα οποία έχουν σταματήσει στις χώρες που πλήττονται από την κρίση χάρη στα νέα μέσα επιμερισμού του κινδύνου μεταξύ ιδιωτών και δημόσιων επενδυτών, όπως ονομάζονται. Ο λεγόμενος επιμερισμός του κινδύνου μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη μέσω της παροχής κεφαλαίων και της αντιμετώπισης της απροθυμίας των τραπεζών να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τους επενδυτικούς κινδύνους.
Στην Ελλάδα όπως είναι γνωστό οι τράπεζες σταμάτησαν τη ροή του χρήματος στους παραχωρησιούχους των οδικών έργων, από όταν άρχισε η κρίση, κάτι που οδήγησε και στα λουκέτα στα εργοτάξια. Το ελληνικό κράτος με τη σειρά του δεν μπορούσε να βρει άλλους πόρους, οπότε το πάγωμα των έργων οδήγησε και στην αύξηση της ανεργίας, αφού εκτιμάται ότι σε τέτοια έργα θα μπορούσαν να δουλέψουν 50 χιλιάδες Έλληνες. Τα παρατημένα εργοτάξια στο νομό Ιωαννίνων δείχνουν ακριβώς το πρόβλημα, ενώ το «πράσινο φως» από το Ευρωκοινοβούλιο αναπτερώνει τις ελπίδες ότι σύντομα θα ξαναδούμε μπουλντόζες στην Ιόνια.
Η διαδικασία
Πώς θα γίνει η διαδικασία; Σύμφωνα με την πρόταση κανονισμού, τα κράτη μέλη που λαμβάνουν κοινοτική μακροοικονομική βοήθεια (Ιρλανδία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Ρουμανία) θα μπορούν να μεταφέρουν ένα μέρος της περιφερειακής χρηματοδότησης που τους αναλογεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί σε ένα σύστημα επιμερισμού του κινδύνου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνάπτει στη συνέχεια συνεργασίες επιμερισμού των κινδύνων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα οποία προτίθενται να δανείσουν ποσά σε χορηγούς έργων και σε τράπεζες.
Η χρηματοδοτική συνεισφορά της ΕΕ στα μέσα επιμερισμού του κινδύνου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 10% της συνολικής διαθέσιμης χρηματοδότησης για την εκάστοτε χώρα (κονδύλια που διατίθενται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής για την περίοδο 2007-2013).
Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τους ιδιώτες επενδυτές να στηρίξουν "στρατηγικά" έργα που παράγουν έσοδα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε έργα που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής, ενώ θα μπορούν να συμπεριληφθούν και άλλα έργα που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της πολιτικής συνοχής.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέμεινε ότι το νέο σύστημα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να συμβάλει στην τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τα κράτη μέλη που επιθυμούν να επωφεληθούν από αυτό θα πρέπει να υποβάλουν εγγράφως τα αιτήματα τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως τις 31 Αυγούστου, διευκρινίζοντας τα προγράμματα και τα έργα που πρέπει να καλυφθούν.
Η Ελλάδα έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το μηχανισμό αυτό, ειδικότερα σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων, μεταξύ των οποίων είναι η Ιόνια Οδός και ο Ε- 65.
Ο κανονισμός δεν θα επιφέρει καμία αλλαγή στη συνολική κατανομή της χρηματοδότησης του Ταμείου Συνοχής για την περίοδο 2007-2013.
Η μόχλευση
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο δήλωσε: «Το μέσο επιμερισμού του κινδύνου θα μετατρέψει τα διαρθρωτικά μας ταμεία σε πραγματικό επενδυτικό μέσο. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, 1,5 δισ. ευρώ μπορούν να δημιουργήσουν τουλάχιστον 2,25 δισ. ευρώ για δανεισμό ή εγγυήσεις σε έργα υποδομής. Αυτό αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της ισχυρής δέσμευσης της Ευρώπης για τη μελλοντική ανάπτυξη της Ελλάδας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους Έλληνες». Ο αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική Επίτροπος Γιοχάνες Χαν πρόσθεσε ότι η πρόταση «είναι μια αποτελεσματική χρήση των πόρων της ΕΕ που μπορούν να βοηθήσουν στη μόχλευση περισσότερων ιδιωτικών επενδύσεων.

ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr/


Η Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Πρέβεζας, Αγνή Σμπόνια θα μιλήσει στους Πρεβεζάνους της Αττικής, την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 19:00, στην Μεγάλη Αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 19:00, στην Μεγάλη Αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ( Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Πλατεία Κοτζιά), η Αγνή Σμπόνια, μαζί με τους συνυποψηφίους της στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ,θα παρουσιάσει τις θέσεις της για τις εκλογές της 6ης Μαϊου και τις προοπτικές της Πρέβεζας.

Δημήτρης Κατσιπανέλης: Μετατρέψτε την ψήφο πίεσης σε αποφασιστική ψήφο


Την Παρασκευή 20 Απριλίου το πρωί, ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας Δημήτρης Κατσιπανέλης, βρέθηκε προσκεκλημένος ανάμεσα στους κατοίκους της Τύριας, στη λιτανεία για τη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής, αντάλλαξε ευχές με φίλους για την ημέρα και στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Ωρωπό. Στις συζητήσεις του με τους κατοίκους διαπίστωσε κλίμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, σε σχέση με τo θετικό του έργο σαν Αντιδήμαρχος Πρέβεζας και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Λούρου Λάζαρο Παπαχρήστο και αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς με τους κατοίκους.
Είναι αναγκαίο, όσο ποτέ άλλοτε, ανέφερε στους συνομιλητές του να μετατρέψετε την ψήφο πίεσης και ψήφο διαμαρτυρίας σε αποφασιστική ψήφο που θα κρίνει την πορεία του τόπου, όχι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Όσοι ανέξοδα εκστομίζουν ανεύθυνες λύσεις, απλώς σηκώνουν λάβαρα πολέμου εκμεταλλευόμενοι τη διάχυτη δυσαρέσκεια και λαϊκίζουν. Αυτοί είναι επικίνδυνοι, όχι μόνο για το πολίτευμα, αλλά και την ουσία της εθνικής μας υπόστασης.
Και συνεχίζοντας, είπε χαρακτηριστικά «Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα έχει ευθύνη. Δεν έχει αξία σήμερα να τα ρίχνουμε ο ένας στον άλλον. Εμείς αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες. Ας μην παριστάνει όμως κανείς τον νέο ή τον άφθαρτο. Οφείλουμε στο όνομα της πατρίδας μας και στο όνομα των παιδιών μας, να κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε μέρος της λύσης».
Αργότερα, περπατώντας σε εμπορικούς δρόμους της Πρέβεζας συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες της Πρέβεζας, ενώ το βράδυ παραβρέθηκε με φίλους και υποστηρικτές του στις Παπαδάτες, όπου γιορτάστηκε το αποκορύφωμα του παραδοσιακού ηπειρώτικου πασχαλινού χορού "Καγκελάρης", όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα άλλωστε, με τον ξεχωριστό τρόπο που οι κάτοικοι της περιοχής ξέρουν να τιμούν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Εκεί, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου τον κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε εκδήλωση του Συνδέσμου στις 8 του Γενάρη στο Δημαρχείο Ζωγράφου του απένειμε «έπαινο» για την προσφορά του στο Σύνδεσμο, τον Πολιτισμό και την Ιδιαίτερη Πατρίδα μας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


ΚΑΡΥΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ


ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


ΛΑΨΙΣΤΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ 

Public Issue: Προηγείται με διαφορά 7,5 μονάδων η ΝΔ

Είσοδο 9 κομμάτων στη Βουλή



Πρωτοφανή συρρίκνωση στα ποσοστά του δικομματισμού καταγράφει ακόμη μία δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Public Issue για τον ΣΚΑΪ με το ποσοστό που συγκεντρώνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να φθάνει μόλις το 33,5%, ενώ η νέα Βουλή θα είναι εννιακομματική.
Πάντως, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 7,5 %  του  ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές.
Αναλυτικά:
ΝΔ: 21,5%
ΠΑΣΟΚ: 14%
ΣΥΡΙΖΑ: 13%
ΚΚΕ: 11%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 11%
Δημοκρατική Αριστερά: 9,5%
Χρυσή Αυγή: 5,5%
Οικολόγοι: 3,5%
ΛΑΟΣ: 3%
Δημοκρατική Συμμαχία: 2%
Δράση: 1,5%
ΕΠΑΜ: 1,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
και 2% τα υπόλοιπα κόμματα.
Η αποχή φτάνει το 19%.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει από 34 έως 42 έδρες, η ΝΔ 104 έως 112, το ΚΚΕ 27 έως 33 έδρες, ο ΛΑΟΣ 8 με 11, ο ΣΥΡΙΖΑ 33 με 38 έδρες, οι Οικολόγοι 8 έως 12, η ΔΗΜΑΡ 21 με 30, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 24 με 35 και η Χρυσή Αυγή 11 με 19 έδρες.

Προσλήψεις από την Ε.Ψ.Ε.Π. στην κοινωφελή εργασία

H Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), ως Δικαιούχος φορέας στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Kοινωφελούς Xαρακτήρα στην Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΥ» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ανακοινώνει ότι για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων έχουν εγκριθεί 122 συνολικά θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (5μηνης διάρκειας), εκ των οποίων οι 110 θέσεις εργασίας αφορούν το Μνημόνιο Συνεργασίας με Συμπράττοντα Φορέα την Περιφέρεια Ηπείρου - Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και οι 12 θέσεις εργασίας αφορούν το Μνημόνιο Συνεργασίας με Συμπράττοντα Φορέα το ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων.
Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.) θα προβεί, εντός των επομένων ημερών, στη Δημοσιότητα της Ανακοίνωσης Πρόσληψης στον τοπικό Τύπο καθώς και στην ανάρτηση της Ανακοίνωσης τόσο στα γραφεία της, στα Ιωάννινα, Καλούδη 8β΄, 45221, τηλ. επικοινωνίας 2651039820, όσο και στην Ιστοσελίδα της (http://www.epsep.gr/) .

Η ανακοίνωση, επίσης, θα είναι διαθέσιμη στα εξής σημεία:
α) στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (ΚΕΠ),
β) στο ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων,
 γ) στα Δημοτικά Καταστήματα και ΚΕΠ όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων,
δ) σε όλα τα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων,
ε) στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (http://www.epanad.gov.gr/ ) και στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (http://www.asep.gr/).
Οι ειδικότητες των θέσεων είναι διαθέσιμες στην σελίδα του Α.Σ.Ε.Π http://www.asep.gr/asep/site/home/Tabs/Pinakes+prozlipseon/x_cms_foreon_kox/kox_forewn/x_cms_forwn_kox.csp.
 Λεπτομέρειες, καθώς και αναλυτική περιγραφή των θέσεων, ειδικοτήτων, δικαιολογητικών, προϋποθέσεων συμμετοχής, κριτηρίων επιλογής, προθεσμία υποβολής, τρόπου και τόπου υποβολής των αιτήσεων θα εξειδικεύονται στην Ανακοίνωση.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και θα αρχίζει από την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης της Ανακοίνωσης στον τοπικό τύπο ή της ανάρτησής της στα γραφεία της Ε.Ψ.Ε.Π., εφόσον η ανάρτηση θα είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στον τύπο.

ΑΓΝΗ ΣΠΟΝΙΑ: Ποιές πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για την ανάπτυξη της Πρέβεζας και της Ηπείρου

Άρθρο της Αγνής Σμπόνιας, Υποψήφιας Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας.


Είναι γεγονός αναμφισβήτητο και τεκμηριωμένο πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ζούμε περίοδο ραγδαίων μεταβολών, συνεχών ανακατατάξεων και πρωτόγνωρων καταιγιστικών εξελίξεων τόσο στον οικονομικό όσο και στον κοινωνικό και πολιτικό τομέα.
Σήμερα που ζούμε αυτή την ολοφάνερη και βαρύτατη οικονομική κρίση που πλήττει κυρίως τα χαμηλά λαϊκά εισοδήματα , δεν πρέπει να σταυρώσουμε τα χέρια μας. Η κρίση αυτή που μαστίζει και σαπίζει τη χώρα μας , δεν παλεύεται , ούτε με τη νοοτροπία του ιεροκήρυκα που αφορίζει κάποιους για τις αμαρτίες τους και επιβάλλει στο λαό δυσβάστακτα οικονομικά βάρη ,ως εξιλεωτικές θυσίες , ούτε βέβαια με τη μεθοδολογία των περίτεχνων δημαγωγικών υποσχέσεων που αποπροσανατολίζουν το λαό με υποσχέσεις που στη συνέχεια μένουν απραγματοποίητες.
Είμαστε πεισμένοι από την ίδια τη ζωή πως μόνο με την αγωνιστική διεκδίκηση και ενότητα που χτίζεται πάνω στην κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων και στους κοινούς στόχους μπορούμε να ανοίξουμε δρόμους προς την πρόοδο, να κατακτήσουμε βήμα προς βήμα το δικαίωμά μας για μια καλύτερη ζωή .
Σήμερα ζούμε μετ΄ επιτάσεως το πρόβλημα των οικονομικών δεικτών , όμως το μέτωπο των κοινωνικών προβλημάτων , η ανεργία , η ανέχεια ,η φτώχεια , οι αποκλεισμοί , το ξεθεμελίωμα του κοινωνικού κράτους και του κράτους πρόνοιας , δείχνουν, ότι οι μονόδρομοι των οικονομικών δεικτών εις βάρος των μη προνομιούχων , δεν παράγουν κοινωνική συνοχή , αλληλεγγύη , ισόρροπη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί και εργαζόμενοι ζητούν δεσμεύσεις για την Δωδώνη

Ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης ζητούν από τους πολιτικούς αρχηγούς, ιδιαίτερα των δύο μεγάλων κομμάτων, οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, αλλά και το σωματείο εργαζομένων στην Δωδώνη, οι οποίοι ζητούν τη δέσμευση από Σαμαρά και Βενιζέλο και μάλιστα σε κοινή συνέντευξη τύπου μέσα στη γαλακτοβιομηχανία.
"Εν όψει της προεκλογικής περιόδου είναι τεραστίων εθνικών και οικονομικών διαστάσεων αναγκαιότητα οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων-ιδιαίτερα των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων - να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση πως δεν θα επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, πως είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της, διαφορετικά να μην περάσουν από την ΉΠΕΙΡΟ.

Για αυτό το λόγο τους ζητάμε όταν με το καλό έρθουν στα Γιάννενα να μην κρυφτούν πίσω από ασάφειες και μισόλογα, να μην κρυφτούν πίσω από το δέντρο, ενώ είναι γυμνοί μπροστά στους Ηπειρώτες. Θα πρέπει ευθαρσώς και ξεκάθαρα να δηλώσουν πως δεν θα ξεπουλήσουν την ΔΩΔΩΝΗ, είναι ίσως η μόνη αξιοπρεπής δήλωση που πρέπει να κάνουν. Και αυτή η δήλωση να γίνει μέσα στο χώρο της πολύπαθης ΔΩΔΩΝΗΣ. Σε κοινή συνέντευξη τύπου μαζί με τους συλλόγους των κτηνοτρόφων και το σωματείο των εργαζόμενων.
Διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι για το έγκλημα ενάντια στο κτηνοτροφικό κόσμο, ενάντια στην ΉΠΕΙΡΟ και στους Ηπειρώτες. Και η ευθύνη μετά περνάει στους Ηπειρώτες ψηφοφόρους που καλούνται να μαυρίσουν αυτούς τους ηγέτες και τα κόμματα που θα συναινέσουν στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ


ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ"

ΠΩΓΩΝΙ: Καταδίωξη για ναρκωτικά

Στις 19-4-2012/15.00 στην Επ. Ο. Πωγωνιανής - Δελβινακίου, άγνωστος δράστης που οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτ-το, δεν σταμάτησε για έλεγχο σε σήμα Αστυνομικών, εγκατέλειψε το όχημα παραπλεύρως της οδού και τράπηκε σε φυγή.
Σε έρευνα που έγινε στο εν λόγω όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε (1) σάκος που περιείχε (4) κιλά και (150) γραμμάρια κάνναβης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανωτέρω δράστης παρέλαβε τις ναρκωτικές ουσίες από δασώδη περιοχή μεταξύ των Δ.Δ. Αργυροχωρίου και Δ.Δ. Ποντικάτων Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων.
Ο δράστης αναζητείται.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΠΑΝΕΛΗΣ: Ομιλία στους Ετεροδημότες Πρεβεζάνους της Αθήνας, την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 7:00, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Κοντά στους ετεροδημότες Πρεβεζάνους της Αθήνας θα βρεθεί ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας Δημήτρης Κατσιπανέλης, ο οποίος θα τους μιλήσει σε κοινή εκδήλωση των υποψηφίων της παράταξης, την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στην οδό Κλεισθένους 15 στην πλατεία Κοτζιά.