Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση ζήτησε από την Άρτα»

Καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση ζήτησε ο κ. Αντώνης Σαμαράς από την Άρτα όπου τόνισε ότι «πρέπει όλοι οι Έλληνες μαζί να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την ανάπτυξη». Ο αρχηγός της ΝΔ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα τονίζοντας ότι «άλλοι τζογάρουν και κερδοσκοπούν στην απελπισία του κόσμου ενώ εμείς κοιτάμε τους Έλληνες στα μάτια και τους λέμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει».
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αναξιοποίητο πλούτο και θα τα καταφέρει, υποστηρίζοντας ότι για τη σημερινή κατάσταση φταίνε όλοι αλλά κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά:
«Η Ελλάδα έχει πλούτο αναξιοποίητο. Είμαστε η πρώτη δύναμη στην ναυτιλία αλλά δεν έχουμε ναυπηγεία. Είμαστε μεγάλη δύναμη στον τουρισμό αλλά διώχνουμε τους τουρίστες, έχουμε το καλύτερο λάδι στον κόσμο αλλά δεν το εξάγουμε εμείς. Το εξάγουν εκείνοι που το νοθεύουν. Ποιος φταίει για όλα αυτά; Οι πάντες, αλλά φταίει κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Φταίει και η Αριστερά με τις εμμονές της που έδιωξε τις επιχειρήσεις και προστάτεψε τους κουκουλοφόρους. Οι αριστεροί μας κουνούσαν το δάχτυλο τώρα ήλθε η ώρα να μας ακούσουν».
«Ζητάω καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση για να τα αλλάξω όλα. Όσο περισσότερη δύναμη μου δώσετε, τόσο πιο ισχυρός θα είμαι να διαπραγματευθώ στο εξωτερικό» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναφερόμενος στα επικείμενα μέτρα και τις περικοπές, του Ιουνίου τόνισε ότι θα αφορούν τη σπατάλη κράτους: «Έχουμε εντοπίσει πάνω από 18 δισ. σπατάλη. Θα παλέψουμε για να μην υπάρχουν νέες οριζόντιες περικοπές που μεγαλώνουν το έλλειμμα».
Μιλώντας για τη λαθρομετανάστευση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση, ενώ έστειλε μήνυμα σε όσους λαθρομετανάστες σκοπεύουν να έρθουν ή βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα: «Το μήνυμα που στέλνουμε σε αυτούς που θέλουν να έλθουν είναι να μην χάνουν τον χρόνο τους, θα τους στείλουμε πίσω. Σε όσους έχουν έρθει, το μήνυμα είναι να φύγουν μία ώρα αρχύτερα γιατί θα τους στείλουμε πίσω».
Ο κ. Σαμαράς, τέλος, υπογράμμισε ότι θα σχηματίσει μια μικρή κυβέρνηση, «τη μισή από τη σημερινή», και τόνισε ότι θα απευθυνθεί σε εξωκοινοβουλευτικούς για να μπουν σε αυτήν.