Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα το οποία στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος Schengen (VISA), με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στην έρευνα-εξόρυξη υδρογονανθράκων την Παρασκευή 1 Ιουνίου στα Γιάννενα


Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, για κλοπή ποδηλάτου από την Κρύα Ιωαννίνων


Συνελήφθησαν, χθες (26-05-2018) το απόγευμα στη διασταύρωση Λυκόστομου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις υπήκοοι Λιβύης, ηλικίας 22, 24 και 26 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή ποδηλάτου και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι τρεις δράστες από κοινού, εισήλθαν σε αυλή σπιτιού ιδιοκτησίας 41χρονης ημεδαπής στην Κρύα Ιωαννίνων και αφαίρεσαν ένα ποδήλατο, πλην όμως έγινε αντιληπτοί από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν λίγο αργότερα στη διασταύρωση Λυκόστομου Ιωαννίνων τους τρεις δράστες και τους συνέλαβαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η ΑΕΔ Πωγωνάτος συνεχίζει την συνεργασίας της με τον προπονητή Κώστα Ναθαναήλ


Η Διοίκηση  της ΑΕΔ Πωγωνάτος ανακοίνωσε η συνέχιση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Κώστα Ναθαναήλ και για την νέα αγωνιστική περίοδο.
Εύχεται στον νεαρό προπονητή καλή επιτυχία!

Την Τρίτη 29 Μαΐου κληρώνει η λοταρία των αποδείξεων


Την Τρίτη 29 Μαΐου, κληρώνει η λοταρία της ΑΑΔΕ των αποδείξεων που έγιναν με πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονικά, τον μήνα Απρίλιο.
Από την κλήρωση θα αναδειχτούν 1.000 τυχεροί που κερδίζουν από 1.000 ευρώ. 
Τα χρήματα αυτά είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα στο σύνολό τους.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα www.aade.gr  της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Μετά την είσοδό τους σ' αυτήν, θα πρέπει να πατήσουν κλικ στην ένδειξη Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS, να μπουν στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Τρίτη (29-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (30-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (31-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Παρασκευή (01-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (03-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Τρίτη (29-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (30-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (31-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (01-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες.
Σάββατο (02-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 13:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.

Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου: 2ο αντάμωμα χορευτικών και γλέντι, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, ώρα 20.30΄, στο πάρκο ''Κώστας Λιάρος'' Ζεφυρίου

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (29-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (30-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (31-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
 Παρασκευή (01-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (02-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Αιμορροΐδες: Πότε είναι αναπόφευκτο το χειρουργείο;


Ενδείξεις για την ύπαρξη ανάγκης για χειρουργική αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας αποτελεί τόσο η αναποτελεσματικότητα των συντηρητικών τρόπων αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της πάθησης όσο και οι επαναλαμβανόμενες υποτροπές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτοί είναι και οι δύο συχνότεροι λόγοι επίσκεψης των συγκεκριμένων ασθενών στον γαστρεντερολόγο ή στον εξειδικευμένο χειρουργό.
«Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μια αρκετά κοινή νόσος που θεωρείται ως δευτερεύον πρόβλημα υγείας. Παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ασθενών. Μερικοί από αυτούς δεν βρίσκουν ανακούφιση από τα συμπτώματα που προκαλεί, παρά τις προσπάθειές τους με συντηρητικούς τρόπους, που συχνά όμως δεν είναι οι κατάλληλοι. Είναι δε πολύ συχνό το φαινόμενο να δοκιμάζουν κάθε άλλο τρόπο για να απαλλαγούν από αυτά τα συμπτώματα παρά τον ενδεδειγμένο: τη διάγνωση και τις συμβουλές ενός ειδικού γιατρού. Έτσι, υποφέρουν, πολλές φορές και μήνες ολόκληρους, αγωνιώντας. Γιατί οι ασθενείς που δεν έχουν δεχθεί ιατρική συμβουλή και υποθέτουν ότι υποφέρουν από αιμορροϊδοπάθεια, έχουν πάντα αμφιβολίες μήπως πίσω από τα συμπτώματά τους κρύβεται μια πιο σοβαρή πάθηση. Υποβάλλουν τον εαυτό τους σε αυτή τη διαδικασία, ενώ μπορούν να θεραπευτούν σε ελάχιστα λεπτά της ώρας», επισημαίνει ο γενικός χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr).