Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Συλλυπητήρια για τα θύματα του "Νόρμαν Ατλάντικ"

Συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων του "Nόρμαν Ατλάντικ"  εκφράζει με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ευχόμενος  παράλληλα να ολοκληρωθεί γρήγορα και χωρίς άλλες ανθρώπινες απώλειες η επιχείρηση απεγκλωβισμού των υπόλοιπων επιβατών.

Αλλαγές στα όρια για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ

Μικρές αλλαγές στα όρια που ισχύουν για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, προσδιορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση  του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Ειδικότερα για δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες καπνεργάτες, μουσικούς – μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, κεραμοποιούς, πλινθοποιούς, αγγειοπλάστες και υποδηματεργάτες, οι δικαιούχοι του βοηθήματος πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του, από 50 έως 210 ημερομίσθια σε εργασίες του οικείου επαγγελματικού κλάδου. 

Εκλογές την Κυριακή 25 Ιανουαρίου!

Οι δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών

Το πρωί της Τρίτης ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει την διάλυση της Βουλής, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, μετά και την -τρίτη - άκαρπη - ψηφοφορία στην Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ανάγλυφη πλακέτα από τον Θεόδωρο Παπαγιάννη για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Το γλυπτό (ανάγλυφη πλακέτα από τερακότα) που φιλοτέχνησε ο ίδιος για λογαριασμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και συμβολίζει την ένωση των δύο περιφερειών παρέδωσε στη Γενική Γραμματέα Βίκυ Ευταξά ο γλύπτης, ομότιμος καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών και δημιουργός του μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Ελληνικό Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Θεόδωρος Παπαγιάννης.
Ο σημαντικός δημιουργός επισκέφθηκε τη Γενική Γραμματέα στο γραφείο της το πρωί της Δευτέρας (29/12/2014) και της παρέδωσε έναν αριθμό έργων που δημιούργησε ύστερα από σχετική παραγγελία.


Στο γλυπτό απεικονίζονται οι μορφές της Ολυμπιάδας και του Φίλιππου Β’ όπως παρουσιάζονται σε νομίσματα εποχής, καθώς και ένα κλαδί δρυός με ένα μπουκέτο από κρόκους που προσδιορίζουν και χαρακτηρίζουν τις δύο περιοχές.
 

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 41η/30-12-2014 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 30-12-2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 8.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 22-12-2014 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 16-12-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οικισμού Δαφνούλας», προϋπολογισμού € 280.000,00 με τον Φ.Π.Α.
2. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Σμυρτιάς και Ελάφου», αναδόχου Τζοβάρα Γεωργίου ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2015.
3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου (Μέγγουλης) Περιστερίου Πωγωνίου», αναδόχου «Γεωργίου Ζιάκκα Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 31-08-2015.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καφετέριας για παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθη χθες (28-12-2014) το βράδυ, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομα τυχερά παίγνια.
 Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια – μπαρ), με ιδιοκτήτη τον 43χρονο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε εγκατάσταση και λειτουργία έξι ηλεκτρονικών υπολογιστών, στους οποίους διενεργούνταν παράνομα παίγνια (φρουτάκια).
Επιπλέον , ο 43χρονος μετέβαλε τις ενδείξεις στις οθόνες των Η/Υ με χρήση τηλεχειριστηρίου ενώ παράλληλα είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και επιτήρησης των χώρων του καταστήματος, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.
Συνολικά , κατασχέθηκαν:
ένα τηλεχειριστήριο,
επτά κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών και έξι οθόνες
ένα καταγραφικό εικόνας και ήχου
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.


50% ψαλίδι στα πρόστιμα για τους συνταξιούχους που εργάζονται

Μειώνονται κατά 50% τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε συνταξιούχους που εργάζονται, ως μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες, χωρίς να το έχουν δηλώσει στα ασφαλιστικά τους ταμεία, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Bρούτση.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», η σχετική τροπολογία εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Yγείας και ψηφίστηκε στη Bουλή.
Από τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο κ. Βρούτσης, μέσω των πρώτων διασταυρώσεων της HΔIKA, έχουν εντοπιστεί πάνω από 35.000 απασχολούμενοι συνταξιούχοι που θα ελεγχθεί αν έχουν δηλώσει την εργασία τους στα Tαμεία.
Oι 17.613 εργάζονται ως μισθωτοί και οι 18.333 ως αυτοαπασχολούμενοι.
Σύμφωνα με την τροπολογία: