Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

 


Συνελήφθησαν χθες (28-02-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στους κατηγορούμενους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του ενός (2) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους (2) γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του άλλου συσκευασία με ηρωίνη βάρους (9,9) γραμμαρίων.

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού

 


Άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21, η οποία θα παραμείνει ανοικτή έως την 11η Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr ) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr , με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

Μέχρι την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

EΟΔΥ: Πενήντα δυο θάνατοι σήμερα, 17.176 νέα κρούσματα

 


45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα δυο θάνατοι σήμερα 17.176, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.176, εκ των οποίων 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.438.872 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 285 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.007 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.914 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 408 (64.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.

To 89.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 291 (71.32%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 117 (28.68%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.274 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 299 (ημερήσια μεταβολή +7.17%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 303 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Καλπάκι Πωγωνίου: Δωρεάν rapid test την Πέμπτη 3 Μαρτίου, και ώρες 10:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. στο κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την ΚομΥ Ιωαννίνων, την 6η ΥΠΕ και το Δήμο Πωγωνίου θα πραγματοποιήσει δωρεάν ανοιχτή δειγματοληψία rapid test την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 και ώρες 10:00 έως 13:00 στο κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου.

Όσοι πολίτες του Δήμου Πωγωνίου  επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ, μπορούν να προσέλθουν.

20η αγωνιστική την Τετάρτη 2 Μαρτίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, ρεπό ο Αγροτικός Αστέρας

 


Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Τετάρτη  2 Μαρτίου 2022

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:30)            

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (16:00)

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (16:00)           

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (16:00)    

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  (17:15)

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022              

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (16:00)

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 

Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας.

ΜΗΝΑΣ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/03/2022

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 15/03/2022

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/03/2022

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ                

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

6977971340

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί κυνηγοί, που γιατί δεν κατείχαν άδειες θήρας σε περιοχή της Θεσπρωτίας

 


Η αυτόφωρη διαδικασία ακολουθήθηκε σε βάρος δύο αλλοδαπών κυνηγών, που συνελήφθησαν από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου γιατί δεν κατείχαν άδειες θήρας, ώστε να ασκούν νομότυπα την θήρα στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Τ.Κ Σκάνδαλου του Δήμου Σουλίου, όταν κατά την περιπολία και τον έλεγχο κλιμακίου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής διαπιστώθηκε, ότι τα δύο άτομα είχαν εκδώσει μεν άδεια θήρας, η οποία όμως είχε τοπικό χαρακτήρα και αφορούσε στην περιοχή της Λαμίας, όπου είχε εκδοθεί.

Όπως διαπιστώθηκε στην πορεία και αφού ζητήθηκε συνδρομή και των Δασικών Υπηρεσιών, τα δύο άτομα είχαν ασκήσει θήρα στην περιοχή της Λαμίας πριν από κάποιες εβδομάδες, στη συνέχεια επέστρεψαν στη χώρα τους και πριν από λίγες ημέρες επέστρεψαν ξανά στην Ελλάδα, για να ασκήσουν θήρα, στην περιοχή της Θεσπρωτίας, αυτή τη φορά. Όμως η τοπική άδεια θήρας που είχαν εκδώσει, αυτονόητα, δεν έχει ισχύ για καμία άλλη περιοχή της χώρας, πλην της περιοχής στην οποία εκδόθηκε και ως εκ τούτου ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Αφού οδηγήθηκαν στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία και αφέθηκαν ελεύθεροι. Κατασχέθηκαν τα δύο κυνηγετικά όπλα, τα φυσίγγια που είχαν μαζί τους και οι άδειες θήρας.

Ορίζοντες Ηπείρου: Η «υποβάθμιση» του ΠΑΣ Γιάννενα και το «α λα καρτ» αυτοδιοίκητο του Αυγενάκη

 


Οι Ορίζοντες Ηπείρου μετά την απόφαση για αφαίρεση 5 βαθμών από τον ΠΑΣ Γιάννενα και ενόψει της εκδίκασης της έφεσης που έχει καταθέσει η ΠΑΕ τονίζουμε τα ακόλουθα:

·         Θεωρούμε ότι η απόφαση είναι μεθοδευμένη γιατί ήταν στο χέρι της «αυτοδιοίκητης» ΕΠΟ να ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο κι όχι άμεσα, δίνοντας το χρόνο στην ΠΑΕ να προσφύγει μέχρι και το CAS για να δικαιωθεί, εντός ενός ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

·         Τώρα η προσφυγή στο CAS δεν έχει καμία σημασία καθότι το πρωτάθλημα λήγει σε μερικές εβδομάδες και χρόνος για προσφυγή δεν υπάρχει.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο λοιπόν υπάρχει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, όμοιο αυτού των πανεπιστημίων. Εφαρμόζεται κατά βούληση γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία βασικός παράγοντας της ζωής είναι η πολιτική διαπλοκή.

Ως εκ τούτου πρέπει να αναζητήσουμε:

1. Ποιος ο ρόλος του Αυγενάκη,

2. Τι ακριβώς συζητάνε πίσω από κλειστές πόρτες ο Περιφερειάρχης με τον κ. Αυγενάκη ως ομογάλακτοι πολιτικά.

3. Αντί να κάνει ανέξοδες αναρτήσεις στο fb ας μας πει ο κ. Περιφερειάρχης τι κάνει στην πράξη ενόψει της έφεσης γιατί αν αυτή κερδηθεί θα είναι ο πρώτος που θα πανηγυρίσει λέγοντας μας ότι όλα έγιναν κατόπιν ενεργειών του.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου προτείνουν λοιπόν την άμεση πολιτική παρέμβαση στη πιθανότητα αρνητικής απόφασης και για την έφεση. Η ποινή πρέπει να μετατεθεί για του χρόνου ώστε να μη χάσει ο ΠΑΣ Γιάννενα τη δυνατότητα εξόδου στην Ευρώπη!

Τριάντα δυο παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 61.847 έλεγχοι, από τους οποίους οι 27.659 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 268 παραβάσεις, 2 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 18 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

·         201 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    47 στη Θεσσαλονίκη,

o    33 στα Ιόνια Νησιά,

o    32 στην Ήπειρο,

o    22 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    11 στην Κεντρική Μακεδονία,

o      8 στη Δυτική Ελλάδα,

o      8 στο Νότιο Αιγαίο,

o      8 στην Πελοπόννησο,

o      8 στη Θεσσαλία,

o      7 στη Στερεά Ελλάδα,

o      6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      6 στην Κρήτη και

o      5 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 103.480 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 99.929 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.551 των 150 ευρώ.

·         παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.704 ομοειδείς παραβάσεις

·         64 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη προσωρινά υπευθύνου και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο 3 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 3 παραβάσεις στους πελάτες.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Στερεά Ελλάδα, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτη καταστήματος. Επιπλέον, 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από άτομα, σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στην Ήπειρο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Στη Θεσσαλία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 32.360 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.014 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους

 


Στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών καθώς και του 54χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους έξι (06) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων: Προκλήσεις και ελπίδες για τους ασθενείς με σπάνια ενδοκρινικά νοσήματα

 


Η 28η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων με στόχο την ενημέρωση του κοινού και του ιατρικού κόσμου για τις εξελίξεις στη διάγνωση και αντιμετώπιση παθήσεων οι οποίες προσβάλλουν λίγους ανθρώπους, αλλά έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινότητα και τη ζωή τους.

Οι σπάνιες παθήσεις είναι μία ξεχωριστή ομάδα χρονίων ασθενειών, οι οποίες συχνά είναι πολύπλοκες και προκαλούν σημαντικές αναπηρίες. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία νόσος θεωρείται σπάνια όταν προσβάλλει λιγότερο από 1 άτομο ανά 2.000 στον γενικό πληθυσμό. Επειδή, όμως, οι σπάνιες παθήσεις είναι 6.000 έως 8.000 διαφορετικές, ο ορισμός αυτός σημαίνει ότι τουλάχιστον 30 εκατομμύρια κάτοικοι της ΕΕ πάσχουν από αυτές!



Είτε μία σπάνια πάθηση προσβάλλει μερικές χιλιάδες άτομα είτε ένα, η επίπτωσή της σε κάθε ασθενή και στον περίγυρό του είναι τεράστια. Στο 80% των περιπτώσεων πρόκειται για γενετικά/κληρονομικά νοσήματα με σοβαρά συμπτώματα και δυσμενή εξέλιξη. Στο 50% των περιπτώσεων πρόκειται για νοσήματα τα οποία προσβάλλουν παιδιά, το 30% εκ των οποίων θα πεθάνει πριν από την ηλικία των 5 ετών.

Επιπλέον, πανευρωπαϊκή μελέτη είχε δείξει πριν από λίγα χρόνια ότι το 80% των ασθενών και των φροντιστών τους δυσκολεύονται να διεκπεραιώσουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους και το 70% αντιμετωπίζουν τεράστια εμπόδια στην οργάνωση της φροντίδας της υγείας τους.

Όπως αναφέρουν ειδικοί από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, μεταξύ των σπανίων παθήσεων συμπεριλαμβάνονται πολλές που αφορούν το ενδοκρινικό σύστημα.

Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει 11 κύριους ενδοκρινείς αδένες, στους οποίους μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται τα επινεφρίδια, ο θυρεοειδής, το πάγκρεας και η υπόφυση του εγκεφάλου. Οι ενδοκρινείς αδένες και ιστοί εκκρίνουν ορμόνες, οι οποίες ρυθμίζουν την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη του οργανισμού, την αντίδρασή του στα περιβαλλοντικά ερεθίσματα και την παροχή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία κάθε κυττάρου του σώματός μας.

ΕΛΣΤΑΤ: Έγινε η κλήρωση για τα 50 αργυρά συλλεκτικά νομίσματα για τους συμμετέχοντες στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής


 Αποτελέσματα κλήρωσης πενήντα (50) αργυρών συλλεκτικών νομισμάτων για τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, τα αποτελέσματα της κλήρωσης πενήντα (50) αργυρών συλλεκτικών νομισμάτων για τους συμμετέχοντες στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής της πρώτης ψηφιακής Απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών στην Ελλάδα.

Οι τυχεροί θα λάβουν από την ΕΛΣΤΑΤ το μοναδικό στο είδος του αργυρό συλλεκτικό νόμισμα με θέμα «Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021», το οποίο περιλήφθηκε στο Νομισματικό Πρόγραμμα της Χώρας μας και τυπώθηκε σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων.

Η δημόσια κλήρωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τους όρους που ανακοινώθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου 2021 και οι 50 κληρωθέντες κωδικοί καθώς και οι 50 επιλαχόντες που κληρώθηκαν παρατίθενται ακολούθως. 

Σημειώνεται ότι οι τυχεροί θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και με e-mail (όπου είναι δυνατό) για τον τρόπο παραλαβής του συλλεκτικού νομίσματός τους.

Οι τυχεροί, εντός δέκα (10) ημερών από την ενημέρωσή τους, θα πρέπει να δηλώσουν εάν επιθυμούν να παραλάβουν το δώρο τους από την Κεντρική Υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ (Πειραιώς 46 και Επονιτών, Πειραιάς) ή να δηλώσουν τη διεύθυνση στην οποία επιθυμούν αυτό να αποσταλεί με συστημένη επιστολή.

Οι σχετικές δηλώσεις θα γίνονται αποκλειστικά από το άτομο που συμπλήρωσε το απογραφικό δελτίο στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή στο elstat@statistics.gr

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση (δια ζώσης) της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 4 Μαρτίου, ώρα 12.00 το μεσημέρι

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη:

 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 1 του άρθρου 40 Ν.4735/20.

 Την αρ.643/69472/24-09-21 (ΑΔΑ: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Σύγκλιση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων των Δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

 Την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 11974/25.02.2022 (ΦΕΚ 891 τεύχος Β'): Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00 έως και τη Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 6:00.

 Τις σχετικές εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ. εγκ.426/77233/13-11-2020 & εγκ.427/77440/13-11-2020.

 Την αρ. 6/22 Α.Δ.Σ. (62ΝΠΩ1Ω-ΗΙΓ) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

 Την αρ.31/167/14-01-22 (630ΞΩ1Ω-Β73)απόφαση Δημάρχου περί ορισμού Αντιδημάρχων ως μέλη της Ο.Ε.

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης τακτική σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής , που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 04η Μαρτίου 2022, ημέρα Παρασκευή- ώρα 12.00 το μεσημέρι, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Έκθεση πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνίου B΄Εξαμήνου 2021.

2. Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού (ανταποδοτικά) έτους 2022 του Δήμου Πωγωνίου.

3 Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2022 Δήμου Πωγωνίου».

4. Έγκριση ή μη σύναψης όρων νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πωγωνίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας για την μελέτη και εκτέλεση Δημόσιων Δασοτεχνικών έργων: «Ανάδειξη περιοχής Ντοβρίτσι, σε Δημόσια Δάση και Δασικές εκτάσεις στην περιοχή της Τ.Κ. Ριαχόβου του Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων»,

εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και ορισμός μελών για τη συμμετοχή τους στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

5. Έγκριση της αρ. 07/22 μελέτης που συνέταξε το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου για την κατασκευή του έργου «Γεώτρηση Κάτω Λάβδανης» προϋπολογισμού 22.800,00€ με Φ.Π.Α.

6. Έγκριση ή μη του 1ου πρακτικού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού με την διαδικασία διαπραγμάτευσης (κατόπιν άγονου ανοιχτού διαγωνισμού) διεξαγωγής εκπόνησης μελέτης με τίτλο: «Ανέγερση νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Καλπακίου» προϋπολογισμού 34.554,28€ με Φ.Π.Α.

7. Έγκριση 3 (τακτοποιητικού) Α.Π.Ε. του έργου «Τοίχοι αντιστήριξης Δήμου» αρχικού συμβατικού αντικειμένου 126.368,30€ με Φ.Π.Α.

8. Έγκριση 3ο Α.Π.Ε. του έργου «Συμπληρωματικά Έργα Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Δ. Παρακαλάμου Σιταριάς, Μαυρονόρους, Ρεπετίστης και Αρετής» αρχικού συμβατικού αντικειμένου 160.486,62 €.

9. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση τοίχου αντιστήριξης όπισθεν της παιδικής χαράς στην Τ.Κ. Βασιλικού» τελικής δαπάνης 8.877,72 € με Φ.Π.Α.

10. Έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αποκατάσταση κεντρικής πλατείας ΤΚ Καταρράκτη» αναδόχου «Σ.ΦΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.».

11. Έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Τοίχοι αντιστήριξης Τ.Κ. Ριαχόβου» αναδόχου «MA.I.CON ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗ Ι.Κ.Ε.»

12. Αποδοχή δωρεάν παραχώρησης χρήσης οχήματος από την Περιφέρεια Ηπείρου (σχετ. αρ.5335/110/14-01-22 απόφαση Π.Υ. – ΑΔΑ: 9Ι2Σ7Λ9-Ζ57).

13. Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος Καστάνιανης.

14. Καθορισμός όρων δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικών αγρών Κοινοτήτων Κάτω Ραβενίων (θέση - Άγιούς) και Χρυσόρραχης (θέσεις –Νησιά, Λόγγος, Άνω Λόγγος & Κάτω Λόγγος) Δήμου Πωγωνίου (αχετ.10/22 Α.Δ.Σ. – ΑΔΑ: 6ΘΘΨΩ1Ω-Ι6Γ).

15. Έγκριση εξειδίκευσης εγγεγραμμένης πίστωσης για επέκταση ΦΟΠ στις Κοινότητες Κουκλιών και Δολιανών Δήμου Πωγωνίου (σχετ. 09/22 Α.Δ.Σ.–ΑΔΑ:6ΚΚΣΩ1Ω-ΗΝΩ).

16. Αποδοχή ή μη γνωμοδότησης σχετικά με αίτηση του κ. Βασιλείου Τζαβέλλα για συμβιβασμό επί της αρ.κατ. ΑΓ6/12-01-22 αγωγής του, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων κατά του Δήμου Πωγωνίου.

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 1 Μαρτίου

 


Την Τρίτη 1 Μαρτίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας, 08:30-15:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 08:30-15:30

Άρτα, ISO BOX-Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, ΤΕΙ, 4ο χλμ Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ.Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, Φιλιππιάδα, 09:00-14:00.

Στύση: Μυστικά, αλήθειες και ψέματα

 


Η ανδρική στύση φαίνεται κάτι απλό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μάλλον πολύπλοκη διαδικασία. Γύρω από τις στύσεις εξυφαίνονται αλήθειες και ψέματα, που δημιουργούν εντυπώσεις και προκαλούν αγωνία και άγχος επίδοσης. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί, υπάρχουν κάποια μυστικά, ώστε η στύση να μην… προδώσει ποτέ τους επίδοξους εραστές.

«Καταρχάς να πούμε ότι υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη στύσης.

·         Η λεγόμενη αντανακλαστική στύση, που είναι το αποτέλεσμα της σωματικής επαφής.

·         Η ψυχογενής στύση, που οφείλεται σε οπτικοακουστικά ερεθίσματα ή σε φαντασιώσεις.

·         Η νυχτερινή στύση, που, όπως προδίδει και η ονομασία της, εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, η στύση είναι ακούσια -δηλαδή μη ηθελημένη- και μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα ώρα και στιγμή», αναφέρει ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας MD.

Η στύση είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας, με την οποία σχετίζονται τα έξω γεννητικά όργανα, η καρδιά, τα αγγεία, οι ορμόνες, οι νευρικοί άξονες, αλλά και τα συναισθήματα, οι αισθήσεις, η φαντασία, η μνήμη. Η στύση είναι η κύρια λειτουργία του πέους.

Στύση όπως… ποδήλατο

Πολλές φορές λέμε χαριτολογώντας ότι το σεξ είναι σαν το ποδήλατο, δεν ξεχνάς ποτέ πώς να κάνεις. Όμως οι αμερικανοί ουρολόγοι συνηθίζουν να λένε «use it or lose it», δηλαδή κάν’ το, αλλιώς θα σε αφήσει. Οπότε, όσο πιο πολύ ένας άνδρας χρησιμοποιεί το πέος του, τόσο το καλύτερο για εκείνον.