Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής- Α' Όμιλος- Αναβλήθηκε το ματς Μάρμαρα - Κεφαλόβρυσο

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:
Μάρμαρα - Κεφαλόβρυσο (αναβολή/20-02-13)
Πετσάλι - Μπισδουνάκι 8 - 5
Βοτονόσι - ΑΠΟΕΛ 0 - 9
Ζίτσα - Καρυές 1 - 0
Α.Ε. Γιάννενα - Καρίτσα  8 - 0
Πανζαγορισιακός - Ανάργυροι (αναβολή/20-02-13)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πετσάλι:  32
2. Καρυές: 30
3. Ζίτσα: 30
4. Κεφαλόβρυσο: 28 (14)
5. Ανάργυροι: 28 (14)
6. ΑΠΟΕΛ: 27 
7. Πανζαγορισιακός: 24 (14)
8. Α.Ε. Γιάννενα: 19
9. Μάρμαρα: 15  (14)
10. Μπισδουνάκι: 6 
11. Βοτονόσι: 4 
12. Καρίτσα: 2

«Το νέο κούρεμα στο εφάπαξ πρέπει να γίνει φέτος»

Τα νέα μέτρα ζητούνται μετά τη δραματική διαπίστωση ότι τα έσοδα του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ, του ΕΟΠΥΥ και του ΟΓΑ βαίνουν μειούμενα κατά 1,4 δισ. ευρώ φέτος

Τη λήψη νέων μέτρων και την επίσπευση των μειώσεων των εφάπαξ παροχών μέσα στο έτος και όχι από το 2014 (μειώσεις 15-30% ) στα Ταμεία, καθώς και στο Ενιαίο Ταμείο Αυτοτελώς Απασχολουμένων για τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, προτείνει με απόρρητο έγγραφό της η Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τον υπουργό Εργασίας
Σύμφωνα με το εσωτερικό έγγραφο, της εντεταλμένης στο υπουργείο Εργασίας από το υπουργείο Οικονομικών γενικής διευθύντριας κ. Μ.Τ, προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το περιεχόμενο του οποίου παρουσιάζει η «Κυριακάτικη Ε», πρέπει άμεσα να διευθετηθούν τα χρέη τεσσάρων Οργανισμών του υπουργείου Εργασίας και να γίνει, παράλληλα με τις παραπάνω αλλαγές, επανασχεδιασμός των προγραμμάτων ανεργίας.
Τα νέα μέτρα ζητούνται μετά τη δραματική διαπίστωση ότι τα έσοδα του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ, του ΕΟΠΥΥ και του ΟΓΑ βαίνουν μειούμενα κατά 1,4 δισ. ευρώ φέτος, ενώ άλλα 900 εκατ. ευρώ είναι το «άνοιγμα» που παρουσιάζουν στους προϋπολογισμούς τους 12 ασφαλιστικοί φορείς.
Έτσι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι περικοπές στα εφάπαξ να έρθουν από φέτος, καθώς έχει δρομολογηθεί νέος ενιαίος τρόπος υπολογισμού με «κούρεμα» 15% - 30%, καθώς θα πληρώνονται κατά τη συνταξιοδότηση με συντελεστή τη «συσσωρευμένη αξία» καθώς και τον συντελεστή βιωσιμότητας των Ταμείων.
Δηλαδή θα είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε υπουργού Εργασίας να αναπροσαρμόζει -προς τα κάτω- τα εφάπαξ που θα χορηγούνται στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Αγροτικός Αστέρας και Αμφιθέα μοιράστηκαν τους βαθμούς παίζοντας στο βούρκο- Ξέφρενη πορεία προς την άνοδο ο Α.Σ. Καλπακίου-

*Σε ένα αγωνιστικό χώρο που θύμιζε βούρκο Αγροτικός Αστέρας και Αμφιθέα ήρθαν ισόπαλοι με 2-2.
Στο πρώτο μέρος η αξιόλογη ομάδα του Αμφιθέα εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της άμυνας του  Αστέρα και προηγήθηκε με 1-0.
Στη συνέχεια ο Αγροτικός Αστέρας ανέβασε την απόδοση του και Χαρίση Θ. ισοφάρισε σε 1-1.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πήραν πάλι κεφάλι στο σκορ με αυτογκόλ του Μήτση Π.
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν ξανά με τον Ντρίκο Β. και
έχασαν ευκαιρίες να φύγουν με την νίκη.

*Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Α.Ο. Καλπακίου και την Περίβλεπτο, είχε επτά γκολ.
Οι δυο ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, με  καλή κυκλοφορία της μπάλας και πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Τελική νικήτρια η ομάδα του Καλπακίου με 4-3, ενώ η Περίβλεπτος διαμαρτύρεται εντόνως για τη διαιτησία του κ. Γούκου (δεν της δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ρίζου).
Το σκορ άνοιξε στο 23' ο Κατσαβρίας με πέναλτι που κέρδισε ο Νταλάκας. Ο Μωυσιάδης με κεφαλιά διπλασίασε στο 37', ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Πασχάλης με απευθείας χτύπημα φάουλ μείωσε για λογαριασμό της Περιβλέπτου σε 2-1.
Στο 61' το Καλπάκι κέρδισε εκ νέου πέναλτι σε ανατροπή του Κατσαβριά από αμυντικό της Περιβλέπτου.
Στο 79' η κεφαλιά του Μπαρέκου βρήκε δίχτυα (3-2), ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κατσαβριάς, που πέτυχε και χατ τρικ, έγραψε το 4-2.
Στο 86' ο Τσόλης με κεφαλιά μείωσε σε 4-3.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:
Αμφιθέα - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 2 - 2
Καλπάκι - Περίβλεπτος 4 - 3
Αμπελόκηποι - Περιστέρι 2 - 1
Αγία Μαρίνα - Ασβεστοχώρι 5 - 2
Καμποχώρια - Ζωοδόχος 0 - 7
ΠΑΟ Κόνιτσας - Δαβάκης  1 - 1
Νησί - Ελεούσα 1 - 3
Σταυράκι - Πρωτόπαπα 3 - 0
Πωγωνάτος - Πανφρουριακός (Τετάρτη 20-02-13)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (23η  αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 63
2. Καλπάκι: 60
3. Περίβλεπτος: 45
4. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 45 
5. Ζωοδόχος: 42
6. Ασβεστοχώρι: 38
7. Αγία Μαρίνα: 35
8. Αμφιθέα: 33  
9. Σταυράκι: 34 
10. Δαβάκης: 33  
11. Αμπελόκηποι: 30
12. Πρωτόπαπα: 29 
13. Πωγωνάτος: 26  (22)
14. ΠΑΟ Κόνιτσας: 21 
15. Πανφρουριακός: 19 (22)
16. Νησί: 15
17. Περιστέρι: 14
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 3

Super League: Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Με γκολ του Μπράνα Ίλιτς έσπασε την «κακή» παράδοση και «βλέπει» Ευρώπη

Με γκολ του Μπράνα Ίλιτς το γκολ ο ΠΑΣ Γιάννινα διατηρήθηκε σε τροχιά πλέι οφ.
Η φάση του 13ου λεπτού σημάδεψε την εξέλιξη του αγώνα και εν πολλοίς έθεσε τις προϋποθέσεις της νίκης των φιλοξενουμένων.
Σε μία σύρραξη του Λεωνίδα Καμπάνταη με τον Θέμη Τζημόπουλο, ο επιθετικός του Πανιωνίου επιχείρησε να χτυπήσει τον αντίπαλό του με το κεφάλι και αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα.
Οι "κυανέρυθροι" των πολλών απουσιών έχαναν ακόμα έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή, με συνέπεια ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος να αναδιανείμει την τράπουλα του σχήματος.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μπράνα Ίλιτς βρήκε δίχτυα για 7η φορά φέτος, στο 18ο λεπτό.
Με αριθμητικό πλεονέκτημα, είχε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και ήταν εκείνη που έφτασε πιο κοντά στο επόμενο γκολ.
Στο 61ο λεπτό της συνάντησης ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι σε προβολή του Μάριου Οικονόμου στον Αμιρί Κούρντι και στην επόμενη φάση ο Τζημόπουλος αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα (η 1η στη σύρραξη με Καμπάνταη), φάσεις που άλλαξαν το μομέντουμ.
Στις καθυστερήσεις, οι 2 ομάδες είχαν από μία σπουδαία ευκαιρία να σκοράρουν, τη σπατάλησαν και το 1-0 υπέρ του ΠΑΣ διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κοντοχρήστος (84' Τσαμουρλίδης), Παντίδος (76' Μπεγκλετσής), Παναγιωτούδης (56' Μενδρινός), Κολοβός, Γουνδουλάκης, Καμπάνταης, Τόσκας, Ντούνης.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Πάντος, Μιχαήλ, Οικονόμου, Τζημόπουλος, Κεϊτά (51' Λίλα), Τσουκαλάς, Γεωργίου (62' Κολοβέτσιος), Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (85' Βίλα), Ίλιτς.

«Ιδιώνυμο έγκλημα» για τους δημοσίους υπαλλήλους τα «μαϊμού» επιδόματα

Νομοσχέδιο με το οποίο θεσπίζεται ως «ιδιώνυμο έγκλημα» η εμπλοκή δημοσίων υπαλλήλων σε υποθέσεις χορήγησης συντάξεων, επιδομάτων και άλλων παροχών σε ασφαλισμένους-μαϊμού αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή, εντός της εβδομάδας, ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η απόλυση του υπαλλήλου που θα διαπιστωθεί ότι εμπλέκεται σε ανάλογες υποθέσεις θα συνοδεύεται και με ποινή φυλάκισης ως και πέντε έτη. Επίσης, γίνεται αυστηρότερο το πλαίσιο και για τους εμπλεκόμενους γιατρούς.
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η άμεση αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων από υπαλλήλους των Ταμείων, καθώς μέχρι τώρα μεσολαβούσε μεγάλο διάστημα έως ότου δοθεί οριστική λύση.
Βάσει του νομοσχεδίου που προωθείται, σε λιγότερο από έναν μήνα πρέπει να έχει διαταχθεί και ολοκληρωθεί η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Metron Analysis: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα

To 93% των ψηφοφόρων, θεωρεί ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα www.tvxs.gr .
Στη δημοσκόπηση το 44% τα θεωρεί καταδικαστέα τα φαινόμενα βίας, ενώ το 41% πιστεύει επίσης ότι βλάπτουν την Ελλάδα.
Σε ότι αφορά τα ταξίδια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ποσοστό 65% θεωρεί ότι έχουν θετική απήχηση για τη χώρα.
Στην ερώτηση τέλος για το ποιο κόμμα οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι βρίσκεται πιο κοντά στον λαό, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 22%, ενώ στην δεύτερη θέση αλλά σε μεγάλη απόσταση βρίσκεται η ΝΔ, με την Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση και το ΚΚΕ στην τέταρτη.

Προ πυλών η «λυπητερή» στα ακίνητα και τα αγροτεμάχια

Στην τελευταία συνάντηση των τριών αρχηγών συμφωνήθηκε η επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα, αλλά και στα αγροτεμάχια. Εκτός φορολογήσιμης ύλης θα παραμείνουν τα ακίνητα αξίας έως 50.000.
Το Υπουργείο Οικονομικών κατέληξε, όπως δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», σε δύο πίνακες.
Ο πρώτος προβλέπει αφορολόγητη αξία ακινήτου έως 100.000 ευρώ.
Ο δεύτερος πίνακας και κατά τους αρμοδίους του Υπουργείου Οικονομικών είναι και πιθανότερο να υιοθετηθεί, προβλέπει ανώτερο ύψος αφορολόγητης αξίας ακινήτου τα 50.000 ευρώ.
Η κλίμακα των φόρων ανά αξία ακινήτου, σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες που θα υιοθετηθούν και όπως λέει το Υπουργείο, θα εφάπτονται των εμπορικών αξιών, έχει ως εξής:

Νεκρός φοιτητής στα Ιωάννινα

Άγνωστα τα αίτια του θανάτου του

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες του θανάτου ενός φοιτητή, που βρέθηκε στο διαμέρισμά του στα Ιωάννινα.
Τον νεαρό εντόπισε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που νοίκιαζε, η οποία είχε ειδοποιηθεί από τους γονείς του που ανησυχούσαν επειδή δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.
Ο νεαρός καταγόταν από περιοχή του Νομού Πέλλας και σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Σύμφωνα, με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου του νεαρού θα εξακριβωθούν από την ιατροδικαστική εξέταση.

Οι φόροι «έπνιξαν» τα έσοδα

Βουτιά 7% σημείωσαν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο και τη χαριστική βολή αλλά και το στίγμα της κατάστασης που διαμορφώνεται το δίνει η μείωση των εσόδων από ΦΠΑ κατά ποσοστό που υπερβαίνει το 15%.
Τα νέα προφανώς δεν είναι καθόλου καλά, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι σε λίγες μέρες ξεκινά νέος κύκλος αξιολόγησης από την τρόικα και στο πολιτικό σκηνικό έχει αρχίσει η γκρίνια για την υπερφορολόγηση των πολιτών, η οποία όταν ξεφεύγει από την πραγματική της διάσταση δημιουργεί τα περιθώρια λαϊκίστικων προσεγγίσεων, καθόλου ενθαρρυντικά για μία τρικομματική κυβέρνηση.
Το βαρύ φορτίο των φόρων πάντως είναι πια σαφές ότι δεν οδηγεί στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα εσόδων. Φάνηκε το 2012 με τρεις διαδοχικές αναθεωρήσεις των μεγεθών του προϋπολογισμού, φάνηκε και από τον πρώτο μήνα του 2013.

ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για κλοπή καλωδίων χαλκού

Συνελήφθησαν την Πέμπτη 7-02-2013, το απόγευμα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20 και 23 ετών, για κλοπή καλωδίων χαλκού.
Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να προβαίνουν σε αφαίρεση καλωδίων χαλκού από εγκατάσταση σταθμού κεραιών εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Αρατσιάνη στην Πέρδικα Θεσπρωτίας και τους συνέλαβαν.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε και μετά από έρευνες στην γύρω περιοχή, βρέθηκαν στη κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
τέσσερα κατσαβίδια, μία πένσα, ένας κόφτης, ένας χαρτοκόπτης και ένα σπασμένο μαχαίρι.
απογυμνωμένα καλώδια χαλκού, βάρους (86,5) κιλών περίπου, τα οποία είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από την ίδια εγκατάσταση και είχαν τοποθετήσει σε κρυψώνα.
δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των κλοπιμαίων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν κλέψει ξανά χάλκινες ράβδους και καλώδια από το ίδιο σημείο, τμήματα των οποίων βρέθηκαν έξω από το σπίτι του 20χρονου συλληφθέντα.
 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

Ημερίδα στα Ιωάννινα με θέμα: «ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ» στο ξενοδοχείο Epirus Palace, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:00




Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιανουάριο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 5 το 2012). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το 2012)
2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 1 το 2012)
5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2012)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 13 παθόντες (έναντι 10 το 2012). Ειδικότερα καταγράφηκαν :
2 νεκροί (έναντι 1 το 2012)
2 σοβαρά τραυματίες (έναντι 1 το 2012)
9 ελαφρά τραυματίες (έναντι 8 το 2012)