Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Άρτα: Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονης ημεδαπής


Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 43χρονου ημεδαπού.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, έπειτα από ανάρτηση ηλεκτρονικής αγγελίας σε ιστοσελίδα σχετικά με την πώληση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο 43χρονος κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ για την αγορά, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.
Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 40χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ξεκινούν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου οι εκπτώσεις στα e-shops

Αρχίζει τη Δευτέρα 4 και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου.
Στο πλαίσιο αυτής ήδη περί τα 300 ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλο το φάσμα του λιανεμπορίου έχουν ανακοινώσει προσφορές έως και 50%.
Οι προσφορές που έχουν ήδη ανακοινώσει τα καταστήματα βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει για τον λόγο αυτό ο GR.EC.A., την https://ecommerce-week-2019.greekecommerce.gr

Έφυγε με το διπλό η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από την Λαψίστα (Α.Ε. Λαψίστας 2006-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 1-2)-Συνέχισε με τρίποντο η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 4-0)

*Με το τρίποντο  έφυγε από τη Λαψίστα  η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος αφού επικράτησε της τοπικής ομάδας με 2-1 για την  21η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Οι φιλοξενούμενοι  προηγήθηκαν στο 14΄ με 1-0  με τον  Τσαραώση  Ευάγγελο.
Ο Χαρίσης Ιωάννης διπλασίασε τα τέρματα στο 57΄ για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος.
Η Α.Ε. Λαψίστας 2006 μείωσε σε 2-1 στο 84' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι  του Μιχάλη Γρηγόρη.
Α.Ε. Λαψίστας 2006:
Κοτίκας Στέφανος, Νάσιος Χρήστος, Μαμακής Γεώργιος, Γαρδίκος Ευάγγελος, Τσιοτσίκας Δημήτριος, Τζιάλλας Ευάγγελος  (Βάκαρος Γεώργιος 55'), Βλάχος Σπυρίδων, Ζιάκας Παύλος, Ιορδανίδης Ιωάννης (Οικονόμου Πέτρος 70'), Μιχάλης Γρηγόριος (Καραΐσκος Άγγελος  87'), Τίκος Σταύρος (Μπάρλας Χρήστος 68')  
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Βασάκος Κωνσταντίνος (Κόντος Κωνσταντίνος 89΄), Μούτας Περικλής, Κασίμης Μάριος, Καπρινιώτης Ευστράτιος (Ντέλλας Κων/νος 71΄), Μυριούνης Σταύρος, Μπάγιας Ελευθέριος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Χαρίσης Ιωάννης, Μπουτοβίνας Αλέξανδρος,  Γεωργάς Θωμάς (Ντότης Ραφαήλ-Βασίλειος 59΄)

*Το τρίποντο πήρε η Αναγέννηση το απόγευμα της Κυριακής στο Κεφαλόβρυσο αφού επικράτησε του ουραγού της κατηγορίας Α.Π.Ο.Ε.Λ.  με το ευρύ 4-0  για την  21η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Η Αναγέννηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους πίεσε από το ξεκίνημα και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-0 στο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο, χάρις τα τέρματα του  Μακολλάρι  Μαρινγκλέν (5΄), (18΄) και του  Τάσιου Αλέξανδρου (22΄).
Ο Μπάσιος Χρήστος έγραψε το τελικό 4-0 στο 80΄.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πότσης Κίμων, Τάσιος Αλέξανδρος (Πότσης Ανδρέας 78΄), Χατζόπουλος Σπυρίδων-Ιωάννης Makollari Dorjan 46΄), Γκορίτσας  Παναγιώτης, Πότσης Θεόδωρος, Γραμμόζης Γεώργιος, Θωμαΐδης Γεώργιος, Μπάσιος Χρήστος, Καμονάς Ιωάννης, Μακολλάρι Μαρινγκλέν, Ντόντης Βασίλειος (Κολέμπας Φίλιππος 46΄)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.:
Στεφάνου Ελευθέριος, Χυδηριώτης Παντελεήμων, Μαρκουλάς Αλέξιος (Γούλας Γεώργιος  75'), Καρυώτης Πρόδρομος, Κωνσταντινίδης Ιωάννης, Τσουμάγκας Χρήστος, Διαμαντένιας Ευάγγελος, Τζάγκας Γεώργιος, Λέτσιος Σταύρος (Ζιαβρός Βασίλειος 68'), Κούτλας Βασίλειος, Τζωρτζάτος Φώτιος (Τσαλής Παναγιώτης 70') 

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 2 Μαρτίου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 2-2
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 0-2
Κυριακή 2 Μαρτίου 2019
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1-2
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0-1
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 2-3
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 4-0
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 1-2
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 0-0

Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 53
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  47
3. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ  43
4. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 40
5. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 39   
6. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 37 
7. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 29  (20)  
8. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 28
9. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 23  (20)  
10. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 21
11. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 20 
12. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  19 (20)  
13. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 17
14. ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 17 
15. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 15 (20)  
16. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 8

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 21ης αγωνιστικής της Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική


Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 2 Μαρτίου 2019
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (2-0
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 0-0
Κυριακή 3 Μαρτίου 2019
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 0-1
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 0-0
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-0
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0-7
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 1-4

Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2018-19
1.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 52 
2. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 46
3. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 45   
4. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 39
5.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 38
6.  Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 38
7.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 37  
8.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 33
9.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 28
10. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 28    
11. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 23
12.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 19  
13. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 17
14.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 14   
15.  Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  8                    
16.  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ -9

Καλπάκι Πωγωνίου: 83χρονος παρασύρθηκε και έχασε τη ζωή του από διερχόμενη μοτοσικλέτα


Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου μετά το μεσημέρι στην Ε.Ο Ιωαννίνων-Κακαβιάς, στο ύψος του Καλπακίου Πωγωνίου όταν διερχόμενη μοτοσικλέτα παρέσυρε και σκότωσε έναν 83χρονο.
Στο σημείο έσπευσε η Τροχαία και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο διακομίσθηκαν  ελαφρά τραυματισμένοι, ένας 37χρονος και έναν 30χρονος που επέβαιναν στην μοτοσυκλέτα.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος διενεργείται από το Α.Τ Ιωαννίνων.

***

Χθες (03-03-2019) και ώρα 15.10΄ στο 33,6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (περιοχή Καλπακίου), δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 30χρονος ημεδαπός και στην οποία επέβαινε 37χρονος ημεδαπός, παρέσυρε 83χρονο πεζό ημεδαπό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του πεζού και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού και του συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Τέλος Μαρτίου θα πληρωθεί η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού 2019


Τέλος Μαρτίου θα πληρωθεί η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού του 2019 σε 926.000 οικογένειες.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, μέσω της οποίας οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το επίδομα παιδιού και την καταβολή του (A21).
Η πρώτη διμηνιαία δόση που θα καταβληθεί στο τέλος Μαρτίου θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018 (με βάση τα εισοδήματα του 2017).
Μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2019 με τα εισοδήματα του 2018, και το Α21 μέσω του TAXISnet θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους.
Το επίδομα θα πληρωθεί σε έξι δόσεις ως εξής:
Α’ δόση: τέλος Μαρτίου
Β’ δόση: τέλος Μαΐου
Γ’ δόση: τέλος Ιουλίου
Δ’ δόση: τέλος Σεπτεμβρίου
Ε’ δόση: Τέλος Νοεμβρίου
ΣΤ’ δόση: Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

BE-LIVE: Ελπίδα σε υπογόνιμα ζευγάρια στην Ελλάδα


Ελπίδες δημιουργίας οικογένειας σε υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες των προσπαθειών της εξωσωματικής γονιμοποίησης στη χώρα μας που μαστίζεται από την υπογεννητικότητα ευελπιστεί να δώσει ένας νέος φορέας που δημιουργήθηκε στη χώρα μας.
Το  όραμα που γίνεται πραγματικότητα, ανακοίνωσαν σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη οι γιατροί αναπαραγωγής Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης: Την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού Σωματείου Be-Live που έχει ως κύριο σκοπό να βοηθήσει τα υπογόνιμα ζευγάρια που ονειρεύονται να αποκτήσουν παιδί, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους.
Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που παρουσιάζει  όλο και υψηλότερη υπογεννητικότητα και σταθερή μείωση του ενεργού πληθυσμού, το σωματείο Be-Live δημιουργήθηκε για να προσφέρει  προοπτική σε υπογόνιμα ζευγάρια, που παράλληλα αντιμετωπίζουν και οικονομικά προβλήματα.
Το σωματείο παράλληλα στοχεύει: 

Έρχεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για όλους


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει σχεδιάσει και θα λειτουργήσει εντός του τρέχοντος έτους τη βασική υποδομή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, ενώ θα έχουν περάσει και από τη Βουλή και οι απαιτούμενες διατάξεις για τη οικοδόμησή του.
Μετά την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου όλα τα μετρητά που διατηρεί κάποιος εκτός τραπεζικού συστήματος θα πρέπει να δηλωθούν. 
Έτσι, η εφορία θα αποκτήσει για πρώτη φορά μία πραγματική εικόνα της περιουσίας των Ελλήνων.
Το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δυσκολεύουν τα πράγματα για όσους αποκρύπτουν εισοδήματα, ακίνητα και γενικότερα διάφορα περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, καθώς εφόσον εντοπισθούν από τις φορολογικές αρχές οι κάτοχοι αυτών θα κινδυνεύουν με υψηλότατα πρόστιμα.

Νεφρόλιθοι: Ποια είναι η αποτελεσματικότερη θεραπευτική μέθοδος;


Η διαδερμική νεφρολιθοτριψία απαλλάσσει από τις πέτρες στα νεφρά γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς, συγκριτικά με άλλες λιγότερο ή περισσότερο επεμβατικές θεραπείες. Αυτός είναι ο λόγος που η μεγάλη πλειονότητα των ουρολόγων σήμερα εκπαιδεύονται και εκτελούν αυτή τη θεραπευτική μέθοδο σε μεσαίου αλλά και μεγάλου μεγέθους λίθους.
«Η νεφρολιθίαση είναι μια πολύ συχνή πάθηση. Πρόσφατες μελέτες καταδεικνύουν ότι ένας στους δέκα ανθρώπους  θα την εμφανίσει στη διάρκεια  της ζωής του, με τα ποσοστά να παρουσιάζουν άνοδο τις τελευταίες δεκαετίες τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Όταν ένας ασθενής παρουσιάσει ένα επεισόδιο λιθίασης, έχει πιθανότητα 10% να εμφανίσει και ένα δεύτερο μέσα σε ένα χρόνο, ενώ η πιθανότητα υποτροπής στα επόμενα 10 χρόνια είναι έως και 70%.  Πρόκειται για μια δυνητικά επικίνδυνη νόσο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές και γι’ αυτό η θεραπεία θα πρέπει να ξεκινά αμέσως  μόλις διαπιστωθεί η ύπαρξή της», επισημαίνει ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Νικόλαος Γ. Κατσένης.