Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Έχασε ο Αγροτικός Αστέρας από την Θύελλα Κατσικάς (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Θύελλα Κατσικάς 0-3)


*Την ήττα γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας το απόγευμα του Τετάρτης στο γήπεδο  Παρακαλάμου  αφού έχασε από την Θύελλα Κατσικάς με σκορ  3-0.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν  στο 12΄ με τον  Νέφρο Κων/νο.
Ο Βλάχος Αντώνιος έκανε το 2-0  για την Θύελλα στο 35΄.
Το τελικό 0-3 έκανε στο 87΄ ο  Γιαννάκης Κων/νος.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Πανίδης Νικόλαος, Ντρίκος Σπυρίδων, Τάσσος Παναγιώτης, Ζόta Romeo, Ζότα Αρσέν, Καράβας Αναστάσιος, Πατσούρας Ανδρέας, Γκόνης Πέτρος (Δρίβας Λάζαρος 69΄), Sereno Nakagawa Matheus (Μπενέκος Αχιλλέας 75΄), Νούσης Ευάγγελος (Παππάς Θωμάς 46΄)
Θύελλα Κατσικάς:

Τσακτσίρας Ορφέας, Λέκκας Στέφανος (Μπίνας Βασίλειος 82΄), Λύπιτκας Βασίλειος, Παπαλάμπρης Άγγελος, Νέφρος Κων/νος, Βαρτζιώτης Παύλος, Παππάς Ευάγγελος (Χαλιάσος Μιχαήλ 77΄), Αντωνίου Ιωάννης (Alijaj Enxhin 61΄), Γιαννάκης Κων/νος,  Βλάχος Αντώνιος, Ασωνίτης Αλέξανδρος (Μαρούλης Γεώργιος 88΄)   

Τα αποτελέσματα της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 0-3  
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 0-1

Περιφέρεια Ηπείρου: Αιτήσεις για άδειες νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών


Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ., αίτηση-υπεύθυνη δήλωση από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 27 Μαρτίου.
Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας.
Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας.
Η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά. 
Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και η τοπική κοινότητα και το τοποπωνύμιο της περιοχής του.
Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ στην διεύθυνση www.minagric.gr  και ακολουθούμε την παρακάτω πορεία:
1. Ψηφιακές Υπηρεσίες
2. Αίτηση αδειών φύτευσης αμπέλου
3. Σύνδεση
4. Δημιουργία λογαριασμού
5. Σύνδεση Χρήστη
6. Επιλογή υπηρεσίας
7. Αίτηση αδειών φύτευσης
8. Δημιουργία Αίτησης Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας (γραφείο 32) και στην κ. Δήμητρα Μάντζου ή στο τηλέφωνο 2665 360134.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Γιάννης Καραγιάννης: Αίτημα για νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις τουριστικές επιχειρήσεις υπαίθριων δραστηριοτήτων να μεταφέρουν άνευ κομίστρου τους πελάτες τους με ΕΙΧ λεωφορεία


Αίτημα για νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις τουριστικές επιχειρήσεις υπαίθριων δραστηριοτήτων να μεταφέρουν άνευ κομίστρου τους πελάτες τους με ΕΙΧ λεωφορεία.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, στο πλαίσιο της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε αναφορά προς τους υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Τουρισμού, υπόμνημα της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου με το οποίο αιτείται την νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στις τουριστικές επιχειρήσεις υπαίθριων εναλλακτικών δραστηριοτήτων αναψυχής και περιπέτειας (όπως κατάβαση ποταμού με rafting και κανό - καγιάκ, διάσχιση φαραγγιού - canoying, ορειβασία, ορεινή πεζοπορία - trekking, ορεινή ποδηλασία - mountain bike, αλεξίπτωτο πλαγιάς - parapente, κ.ά.) να χρησιμοποιούν επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης λεωφορεία για τη μεταφορά άνευ κομίστρου των πελατών τους προς την αφετηρία και από τον τερματισμό της κάθε ειδικής υπαίθριας δραστηριότητας.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων: Η δίχρονη υποχρεωτική αγωγή και εκπαίδευση στην πρώτη παιδική ηλικία

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων με την ακόλουθη επιστολή του υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:
«Η υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης ρυθμίζεται από το Σύνταγμα της χώρας μας και είναι μια αρχή η οποία ίσχυσε σε όλα τα συντάγματα του ελεύθερου ελληνικού κράτους.
Με την παράγραφο 3 του άρθρου 16 του ισχύοντος Συντάγματος η παιδεία και εκπαίδευση καθίσταται υποχρεωτική ενώ με βάση την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου, η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν σε όλους τους Έλληνες. Η εκπαίδευση καθίσταται κατά αυτόν τον τρόπο, ένα από τα βασικά κοινωνικά δικαιώματα του ανθρώπου.
Η προσχολική εκπαίδευση στη χώρα μας δεν αντιμετωπίζεται ως ενιαία βαθμίδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικοί θεσμοί που καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών από 0 έως 6 ετών: οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί, που φιλοξενούν παιδιά από την βρεφική ηλικία και από 2,5 ετών και τα νηπιαγωγεία, που καλύπτουν τις ηλικίες 4 έως 6 ετών. Οι δυο αυτοί θεσμοί λειτουργούν παράλληλα χωρίς να συναντώνται σε κανένα σημείο. Οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί υπάγονται στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ τα νηπιαγωγεία υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας, ανήκουν δηλαδή στο εκπαιδευτικό σύστημα και συγκεκριμένα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (νόμος 1566/1985). Συγκεκριμένα η προσχολική εκπαίδευση παρέχεται στα νηπιαγωγεία, που λειτουργούν ανεξάρτητα ή συστεγάζονται με τα δημοτικά σχολεία και καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών.
Από το Σεπτέμβριο του 2007, με τον νόμο 3518/2006, καθίσταται υποχρεωτική η φοίτηση στα νηπιαγωγεία, για τα παιδιά που την 31η  Δεκεμβρίου συμπληρώνουν το πέμπτο έτος της ηλικίας τους. 
Λόγω του ότι το πρώτο έτος της φοίτησης δεν θεωρούνταν υποχρεωτικό, επικρατούσαν στο τοπίο ασυνέχειες, κενά και σύγχυση, μεταξύ των εμπλεκομένων, δηλαδή των γονέων, των παιδιών αλλά και των επαγγελματιών της προσχολικής εκπαίδευσης. Ενώ η κατάσταση αυτή αντανακλούσε μια μάλλον υποτίμηση από την πλευρά της πολιτείας, της εκπαίδευσης στην πρώτη παιδική ηλικία, σε αντίθεση με τη σημασία που της αποδίδεται διεθνώς.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η φοίτηση των τετράχρονων δεν ξεκινάει τώρα με την ψήφιση του δεύτερου έτους υποχρεωτικής φοίτησης στα νηπιαγωγεία, αυτό συνέβαινε ούτως ή άλλως, απλά κάποια παιδιά έμεναν εκτός των δημόσιων νηπιαγωγείων.

Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός οδηγού Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου από άγνωστο δράστη


Καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, από 37χρονο ημεδαπό, οδηγό Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου, ότι χθες (13-03-2018) το βράδυ στον Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας, άγνωστος δράστης, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, τον τραυμάτισε στο δεξί του χέρι.
Ο παθών μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Η Αδελφότητα Παλαιοχωρίου Συρράκου Αθήνας, γλεντάει στη ''Λευκονόη'', Αχιλλέως 69-71, Ίλιον Αττικής, την Κυριακή 18 Μαρτίου, μετά τις 13.00


Η Αδελφότητα Παλαιοχωρίου Συρράκου Αθήνας, γλεντάει στη ''Λευκονόη'', Αχιλλέως 69-71, Ίλιον Αττικής, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, μετά τις 13:00.
Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, μετά τις 13.00', το Παλαιοχώρι Συρράκου θα γλεντήσει στη ''Λευκονόη'' με τη ζυγιά του Γιώργου Κοτσίνη στο κλαρίνο, στο τραγούδι ο Γιάννης Παπακώστας, στο λαούτο ο Χρήστος Ζώτος και στο βιολί ο Κώστας Κωσταγιώργος!
Σας περιμένουμε όλους ... μη ξεχνάτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας για τη καλύτερη οργάνωση!
Καλή αντάμωση!

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Παλαιοχωριτών Αθήνας

Γιάννενα: Εκδήλωση νομικής πληροφόρησης-δωρεάν υπηρεσίες προς εργαζόμενους και ανέργους στον Πολιτιστικό χώρο Δημ. Χατζής, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, από τις 10:00 έως τις 17:00


Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε (ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε) σε μια προσπάθεια κάλυψης των αυξημένων αναγκών νομικής  πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων, διοργανώνουν στον Πολιτιστικό χώρο Δημ. Χατζής (παλιά σφαγεία), την Τετάρτη 21/3/2018, από τις 10:00 έως τις 17:00, εκδήλωση δια ζώσης πληροφόρησης όπου θα παρέχονται δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης.
Ειδικότερα,  νομικοί συνεργάτες του  ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε θα  απαντούν σε προσωπικά ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και ανέργων σχετικά με:
·  Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, Ο.Γ.Α κ.α.) (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κ.λ.π).
· Τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον συντονιστή του Περιφερειακού Παραρτήματος ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε Ηπείρου Πολυμέρη Πούλιο στο τηλ. 26820-26969 καθώς και στο Δήμο Ιωαννιτών-Τμήμα προγραμματισμού & ανάπτυξης στο τηλ: 2651361387.

Τι αποκαλύπτει το δέρμα του προσώπου για την υγεία


Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και πολλές αλλαγές σε αυτό ή στα εξαρτήματά του (π.χ. τρίχες, μαλλιά) μπορεί να αποτελούν ένδειξη πως κάτι συμβαίνει κάτω από την επιφάνειά του.
«Αν και τις περισσότερες φορές τα προβλήματα του δέρματος σημαίνουν απλώς ότι κάτι πρέπει να αλλάξετε στη φροντίδα του, μερικές φορές υποδηλώνουν κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας και γι’ αυτό απαιτούν άμεση αξιολόγηση από τον δερματολόγο ιατρό», λέει ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική).
Ο κ. Μιχελάκης παραθέτει μερικά συνηθισμένα συμπτώματα και σημάδια στο δέρμα που μπορεί να υποκρύπτουν νοσήματα και διαταραχές.
* Σπυράκια στο πηγούνι και τη γραμμή της γνάθου. Τα σπυράκια που εμφανίζονται σε αυτές τις περιοχές μπορεί να υποκρύπτουν διαταραχή της ορμονικής ισορροπίας. Είναι συχνά σε γυναίκες οι οποίες δεν πέρασαν ακμή στην εφηβική ηλικία, ενώ έχουν την τάση να επιδεινώνονται με το στρες, στη διάρκεια της έμμηνης ρύσης ή κατά την εμμηνόπαυση.
* Κιτρινωπό δέρμα και μάτια. Η κίτρινη απόχρωση του δέρματος και του εσωτερικού των ματιών οφείλεται στον ίκτερο, ο οποίος εκδηλώνεται όταν αυξάνονται τα επίπεδα χολερυθρίνης στο αίμα (η χολερυθρίνη είναι ένα υποπροϊόν του μεταβολισμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων). Ο ίκτερος είναι πολύ συνηθισμένος (και συνήθως αβλαβής) στα μωρά που γεννιούνται πριν την 38η εβδομάδα της κυήσεως, αλλά στους ενήλικες μπορεί να υποδηλώνει διάφορες παθήσεις. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται ιογενείς λοιμώξεις (π.χ. ηπατίτιδα, λοιμώδης μονοπυρήνωση), ασθένειες του ήπατος, της χοληδόχου κύστης ή του παγκρέατος, καθώς και η κατάχρηση αλκοόλ.
* Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες των μαύρων κύκλων είναι η μείωση του λίπους γύρω από τα μάτια λόγω ηλικίας και η ανατομία της περιοχής. Μπορεί όμως να προκληθούν και από διατροφικές ανεπάρκειες (π.χ. σιδήρου, βιταμίνης Β12), αφυδάτωση ή και από την έλλειψη ύπνου.