Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν (5) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και διακινούσαν παράνομα αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους και απομιμήσεις γνωστών επωνύμων προϊόντων ένδυσης και υπόδησης


Κατασχέθηκαν συνολικά 230 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, 596 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ( DVD , CD ) και 71 προϊόντα - απομιμήσεις.

Συνελήφθησαν χθες (19-05-2012) το βράδυ, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, πέντε (5) αλλοδαποί, Πακιστανικής καταγωγής, ηλικίας 26, 44, 33, 20 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, πνευματικής ιδιοκτησίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων περιπολιών και ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τον 26χρονο συλληφθέντα και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, βρέθηκαν στην κατοχή του (50) πακέτα τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού και κατασχέθηκαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία που διαμένουν οι πέντε δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
596 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, εκ των οποίων 473 CD και 123 DVD , χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
71 προϊόντα – απομιμήσεις γνωστών επωνύμων εταιρειών ένδυσης και υπόδησης.
180 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, που οι δράστες προόριζαν για πώληση.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Μέσα σε δύο μέρες "έφυγαν" για εξωτερικό καταθέσεις 1,2 δισ. ευρώ


Τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ το λεπτό έφευγαν από τις ελληνικές τράπεζες για δύο ολόκληρες ημέρες, και φυγαδεύονταν σε «ασφαλή» χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ελβετίας, αλλά και στις κυπριακές τράπεζες, ως ενδιάμεσους σταθμούς, για να καταλήξουν στη Σιγκαπούρη και σε άλλους φορολογικούς παράδεισους.
Μέσα σε 48 ώρες έκαναν φτερά από τις ελληνικές τράπεζες 1.2 δισ. ευρώ.
Στον πανικό των Ελλήνων καταθετών αναφέρεται, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της, η εφημερίδα La Repubblica, ενώ παράλληλα επισημαίνει τον τρόμο που επικρατεί στην Ευρώπη, για το ενδεχόμενο γενικευμένης φυγάδευσης καταθέσεων από άλλες προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.
Ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των Ελλήνων καταθετών δεν έχει σχέση με το τραπεζικό μας σύστημα, που είναι από τα ασφαλέστερα στην Ευρώπη.

Με τον αέρα των δημοσκοπήσεων ο Τσίπρας πάει Παρίσι και Βερολίνο

Στο Παρίσι και το Βερολίνο θα βρεθεί τη Δευτέρα 21/5 και την Τρίτη 22/5 ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-EKM και Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, κ. Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, προκειμένου να έχει διμερείς επαφές με τις ηγεσίες της γαλλικής και γερμανικής Αριστεράς, αλλά και με θεσμικούς παράγοντες των δύο χωρών.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Αυτόνομη συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές του Ιουνίου

Την αυτόνομη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές του Ιουνίου αποφάσισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι με πλειοψηφία 78% κατά το Έκτακτο Εκλογικό Συνέδριό τους που πραγματοποιήθηκε 19 – 20 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η άποψη που υποστήριζε τις προεκλογικές συνεργασίες συγκέντρωσε το 18,1% ενώ το 3,9% ήταν λευκά.

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ: Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός για κλοπή καλωδίων χαλκού

Συνελήφθη χθες (19-5-2012) το μεσημέρι στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 47χρονος ημεδαπός, ο οποίος το προηγούμενο βράδυ αφαίρεσε από αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, καλώδια διαφόρων διαστάσεων, συνολικής αξίας (500) ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 47χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων καλωδίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Δεν θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Την απόφασή της να μην κατέβει αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ανακοίνωσε η Κοινωνική Συμφωνία, η οποία ξεκινά διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους.
Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν κατά την 1η πανελλήνια συνάντηση στελεχών του κόμματος, κατά την οποία έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου και εξετάστηκε η θέση του κόμματος μπροστά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
«Η Κοινωνική Συμφωνία δεν θα κατέβει αυτόνομα σε αυτές τις εκλογές, οι οποίες θα διενεργηθούν σε συνθήκες διπολισμού.
Πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της απευθύνει πρόταση συνεργασίας, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής σύγκλισης, προς όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές, πατριωτικές και αριστερές δυνάμεις».
Τόνισε, επίσης, ότι ξεκινά «διαδικασίες διαλόγου με τις δυνάμεις αυτές, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ, στους Οικολόγους Πράσινους, σε δίκτυα και ομάδες πολιτών για τη δυνατότητα διερεύνησης προγραμματικής σύγκλισης και προεκλογικής συνεργασίας των δυνάμεων αυτών».
Μιλώντας στην πανελλήνια συνάντηση στελεχών του κόμματος η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας είπε: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι τέτοιο που δεν πρέπει να διστάσουμε να συνεργαστούμε».

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη 63χρονου ημεδαπού για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραβάσεις Νόμων περί Όπλων και Αρχαιοτήτων.



 Συνελήφθη, προχθές (18-3-2012) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 63χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματική βλάβη από αμέλεια, παραβάσεις της Νομοθεσίας «Περί Όπλων» και του Νόμου «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής κληρονομιάς».
Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 43χρονης συζύγου του, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «Περί όπλων».


Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, ο 63χρονος, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, πυροβόλησε άσκοπα με πιστόλι που κατείχε νόμιμα, με αποτέλεσμα μία βολίδα να εξοστρακιστεί και να τραυματίσει ελαφρά στο κεφάλι την 43χρονη σύζυγό του.
Η 43χρονη ημεδαπή μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ.Χατζηκώστα», όπου, μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, αποχώρησε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
εικοσιτέσσερα (24) πολεμικά τυφέκια (επαναληπτικά και μη).
τέσσερα (4) κυνηγετικά όπλα.
τρία (3) υποπολυβόλα.
δεκαεπτά (17) πιστόλια – περίστροφα.
έντεκα (11) καριοφίλια.
εννέα (9) πιστόλες.
δώδεκα (12) ξίφη και ξιφολόγχες.
δεκατέσσερις (14) σπάθες.
δεκατέσσερα (14) ξιφίδια.
πεντακόσια τρία (503) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Στον ίδιο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δεκαεννέα (19) παλαιά ξένα νομίσματα.
δώδεκα (12) παλαιά ελληνικά νομίσματα.
ογδόντα τρεις (83) χειρόγραφες σημειώσεις – επιστολές.
τέσσερα (4) παλαιά βιβλία.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών, για διαρρήξεις αυτοκινήτων και σπιτιού στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Συνελήφθησαν, χθες (19-03-2012) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας , τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26,30 και 24 ετών, γιατί λίγο πριν είχαν διαρρήξει διαμέρισμα στην Ηγουμενίτσα.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες το προηγούμενο βράδυ είχαν διαρρήξει δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από τα οποία αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.
Οι συλληφθέντες, που στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πρεμιέρα αύριο των πανελλαδικών με Νεοελληνική Γλώσσα

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει αύριο Δευτέρα 21 Μαΐου, η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη 22 Μαΐου.
'Ωρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 8:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
Δεδομένου ότι οι φετινές Εξετάσεις συμπίπτουν με τις επαναληπτικές εκλογές, υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν ημερομηνία κάποια ειδικά μαθήματα.
Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας.

Φούσκα και η ρύθμιση των στεγαστικών δανείων στο Παρακαταθηκών;


Όταν οι ενδιαφερόμενοι προς ρύθμιση φτάνουν στο Ταμείο οι υπάλληλοι λένε ότι δεν γνωρίζουν τίποτα

Πριν λίγο καιρό ο Βενιζέλος είχε μιλήσει για τη ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά η για «ανάσα» για χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά ήταν ουσιαστικά χωρίς αντίκτισμά!
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» με την ρύθμιση 80.000 πολίτες, περίμεναν να ισχύει η μείωση της δόσης του στεγαστικού μέχρι το ύψος του 30% του μισθού από το 60% που ίσχυε, αυτό όμως δεν γίνεται χωρίς επιβαρύνσεις.
Όταν οι ενδιαφερόμενοι προς ρύθμιση φτάνουν στο Ταμείο οι υπάλληλοι λένε ότι δεν γνωρίζουν τίποτα, ενώ τους ζητούν να πληρώσουν από την τσέπη τους το υπόλοιπο ποσό της δόσης, όπως γινόταν πριν την ρύθμιση!
Σύμφωνα με την ρύθμιση η δόση μπορεί να μειωθεί στο 30% των μηνιαίων αποδοχών, αλλά οι δανειολήπτες θα πρέπει να δηλώσουν ότι «δεν συναινούν στην παρακράτηση ποσοστού μεγαλύτερου των 3/10 των μηνιαίων αποδοχών, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να καταβάλουν εξ ιδίων την διαφορά των δόσεων ανά εξάμηνο».
Αυτό πάντως που μπορούν να κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι να επιμηκύνουν την διάρκεια αποπληρωμής. Ωστόσο αυτό τους φορτώνει με πολλαπλούς τόκους.

Τράπεζα της Ελλάδος: «Δεν τίθεται θέμα πλαφόν στις αναλήψεις»


Η Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, διαψεύδει «κατηγορηματικά» δημοσίευμα που κάνει λόγο για επιβολή ορίου στις αναλήψεις καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», που θα κυκλοφορήσει αύριο, σχεδιάζεται η επιβολή πλαφόν για να ανακοπεί το κύμα αναλήψεων που έχουν πυροδοτήσει οι φήμες για επιστροφή στη δραχμή.
Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την επιβολή περιορισμών στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό.

«Πάγωσαν» τα μεγάλα οδικά έργα λόγω εκλογών

Όπως αναφέρει το «Βήμα» «στα επιτελεία των παραχωρησιούχων επικρατεί ανησυχία, αφού η όποια πρόοδος έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα κινδυνεύει να «παγώσει», με αποτέλεσμα να ανασταλεί τόσο το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ του δημοσίου και των κοινοπραξιών (που αναμενόταν γύρω στον Ιούλιο) όσο η συμβασιοποίησή της και η κατάθεσή της στη Βουλή».
H παρατεινόμενη ακυβερνησία και πολιτική ρευστότητα φαίνεται ότι θα προκαλέσουν νέο «πάγωμα» στα ήδη κολλημένα μεγάλα οδικά έργα της χώρας (Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65, Ιόνια Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και Ολυμπία Οδός).
Το ζήτημα των αυτοκινητοδρόμων θα παραμείνει στάσιμο όπως φαίνεται και για το επόμενο διάστημα από τη στιγμή που προκηρύχτηκαν νέες εκλογές.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη δυο αλλοδαπών σε κρύπτη φορτηγού

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε φορτηγό όχημα και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον οδηγό, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν κρυμμένοι εντός του χώρου του φορτίου, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.