Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Δεν θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Την απόφασή της να μην κατέβει αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ανακοίνωσε η Κοινωνική Συμφωνία, η οποία ξεκινά διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους.
Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν κατά την 1η πανελλήνια συνάντηση στελεχών του κόμματος, κατά την οποία έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου και εξετάστηκε η θέση του κόμματος μπροστά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
«Η Κοινωνική Συμφωνία δεν θα κατέβει αυτόνομα σε αυτές τις εκλογές, οι οποίες θα διενεργηθούν σε συνθήκες διπολισμού.
Πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της απευθύνει πρόταση συνεργασίας, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής σύγκλισης, προς όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές, πατριωτικές και αριστερές δυνάμεις».
Τόνισε, επίσης, ότι ξεκινά «διαδικασίες διαλόγου με τις δυνάμεις αυτές, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ, στους Οικολόγους Πράσινους, σε δίκτυα και ομάδες πολιτών για τη δυνατότητα διερεύνησης προγραμματικής σύγκλισης και προεκλογικής συνεργασίας των δυνάμεων αυτών».
Μιλώντας στην πανελλήνια συνάντηση στελεχών του κόμματος η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας είπε: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι τέτοιο που δεν πρέπει να διστάσουμε να συνεργαστούμε».