Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν (5) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και διακινούσαν παράνομα αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους και απομιμήσεις γνωστών επωνύμων προϊόντων ένδυσης και υπόδησης


Κατασχέθηκαν συνολικά 230 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, 596 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ( DVD , CD ) και 71 προϊόντα - απομιμήσεις.

Συνελήφθησαν χθες (19-05-2012) το βράδυ, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, πέντε (5) αλλοδαποί, Πακιστανικής καταγωγής, ηλικίας 26, 44, 33, 20 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, πνευματικής ιδιοκτησίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων περιπολιών και ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τον 26χρονο συλληφθέντα και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, βρέθηκαν στην κατοχή του (50) πακέτα τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού και κατασχέθηκαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία που διαμένουν οι πέντε δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
596 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, εκ των οποίων 473 CD και 123 DVD , χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
71 προϊόντα – απομιμήσεις γνωστών επωνύμων εταιρειών ένδυσης και υπόδησης.
180 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, που οι δράστες προόριζαν για πώληση.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.