Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Νίκος Χαρδαλιάς: Ισχυρή σύσταση για self test για τις χερσαίες μετακινήσεις

 


Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε ισχυρή σύσταση για διενέργεια self test για τις χερσαίες μετακινήσεις τονίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει κάποιο υποχρεωτικό μέτρο.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε τα μέτρα που ισχύουν για μετακινήσεις προς νησιά με πλοίο ή αεροπλάνο.

Συγκεκριμένα, για τους ενήλικες απαιτούνται:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης

β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή

γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

* Για ανήλικους 12-17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.

* Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Οι επιβάτες λοιπόν θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού (υπενθυμίζουμε ότι απαιτείται να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή τη βεβαίωση αρνητικού PCR ή αρνητικού rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης στο κινητό τους σε ψηφιακή μορφή ή με εκτύπωση από την πλατφόρμα gov.gr.

ΤΕΒΑ: Διανομή νωπού κρέατος και πουλερικών, από 12 έως 20 Ιουλίου

 


Για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)» ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ: ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, ΔΩΔΩΝΗΣ, ΖΑΓΟΡΙΟΥ, ΖΙΤΣΑΣ, ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΠΩΓΩΝΙΟΥ.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ιωαννιτών, ως υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)» γνωστοποιεί στους ωφελούμενους του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. των Δήμων Ιωαννιτών, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή ΝΩΠΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ, ως εξής:

ΣΗΜΕΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΒΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Ανατολή Δήμου Ιωαννιτών  20/07/2021         

Κατσικά Δήμου Ιωαννιτών   14/07/2021         

Πεδινή Δήμου Ιωαννιτών     14/07/2021         

Ζωγράφειο Δήμου Ιωαννιτών       14/07/2021         

Οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου σημείου, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του covid-19, θα προσέλθουν την αναγραφόμενη ημερομηνία στον Ι. Ν. Περιβλέπτου για την παραλαβή των προϊόντων.

Πέραμα Δήμου Ιωαννιτών 14/07/2021 & 15/07/2021      

Ι.Ν. Περιβλέπτου Δήμου Ιωαννιτών 15/07/2021 & 16/07/2       

ΚΕΠΑΒΙ Δήμου Ιωαννιτών 15/07/2021 & 16/07/2021                 

Ερυθρός Σταυρός Δήμου Ιωαννιτών 19/07/2021 & 20/07/2     

Πράμαντα Δήμου Βορείων Τζουμέρκων         14/07/2021         

Καλέντζι Δήμου Βορείων Τζουμέρκων 14/07/2021

Αγία Κυριακή Δήμου Δωδώνης 14/07/2021   

Δερβίζιανα Δήμου Δωδώνης          14/07/2021         

Δήμος Κόνιτσας 13/07/2021

Δήμος Ζαγορίου 12/07/2021         

Δήμος Μετσόβου 13/07/2021       

Δήμος Πωγωνίου 12/07/2021       

Δήμος Ζίτσας 12/07/2021                         

Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι: κοτόπουλο

Σε οικογένειες από 1-4 μέλη: 5 κοτόπουλα.

Σε οικογένειες από 5 μέλη και άνω: 6 κοτόπουλα.

Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο κοινωνικής τους ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. τους και δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς τους.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να παραλάβει αυτοπροσώπως τα προϊόντα, δύναται να παραλαμβάνονται αυτά από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση, με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής του ωφελούμενου.

Για την διευκόλυνση της διαδικασίας, παρακαλούμε ΟΛΟΙ να προσέρχονται σύμφωνα με την ενημέρωση που θα λάβουν.

Για την αποφυγή εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 παρακαλούμε να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο των εργαζομένων όσο και των ωφελουμένων, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, αποφυγή συνωστισμού, κ.λ.π.).

Οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να υπογράφουν σε κατάσταση για την παραλαβή των προϊόντων με δικό τους στυλό.

ΕΟΔΥ: Δέκα θάνατοι σήμερα, 2.107 νέα κρούσματα

 


5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα θάνατοι σήμερα, 2.107 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 8 Ιουλίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.107, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 433.021 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων επτά ημερών, 146 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.769 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.773 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 153 (68.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. To 88.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.720 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 68 (ημερήσια μεταβολή +15.25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 49 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαπές που κατηγορούνται ότι είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων

 


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές

 

Συνελήφθησαν χθες (07-07-2021) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων (4) ημεδαπές γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι συλληφθείσες έχοντας ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων, χωρίστηκαν σε δυάδες και μετέβησαν σε δύο διαφορετικά καταστήματα καλλυντικών, από όπου αφαίρεσαν προϊόντα συνολικής αξίας περίπου -360- ευρώ.

Οι πράξεις τους σε αμφότερες τις περιπτώσεις έγιναν αντιληπτές από υπαλλήλους των καταστημάτων και αφού εγκατέλειψαν τα κλοπιμαία τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ύστερα από αναζητήσεις με βάση τις περιγραφές σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους, κατάφεραν να τις εντοπίσουν και να τις συλλάβουν λίγη ώρα αργότερα στην ευρύτερη περιοχή.

Στην κατοχή μιας εκ των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα που είχε αφαιρέσει από το κατάστημα και είχε αποκρύψει στα ρούχα της, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΚOMY Ιωαννίνων: Δεν θα αποστέλλονται μηνύματα από τα rapid test που διενεργούνται στους πολίτες

 


Οι ΚOMY  Ιωαννίνων ενημερώνουν τους πολίτες ότι πλέον δεν αποστέλλονται μηνύματα από τα rapid test που διενεργούνται.

Οι πολίτες μπορούν να εκδίδουν το αποτέλεσμα μέσω του gov.gr  στο πεδίο Υγεία και Πρόνοια με τους κωδικούς taxisnet το βράδυ.

Όσοι χρειάζεται να ταξιδέψουν θα πρέπει εγκαίρως να έχουν προβλέψει για τον έλεγχο. Το rapid test έχει ισχύ 48 ωρών.

Τελευταία στιγμή δεν είναι εφικτό να αποσταλεί βεβαίωση.

 

Με εκτίμηση,

Διοικητικοί ΚΟΜΥ Ιωαννίνων

Άρτα: Συνελήφθη ο ημεδαπός που κατηγορείται ότι τον προηγούμενο μήνα είχε απορρίψει από αυτοκίνητο που οδηγούσε ποσότητα ηρωίνης για να αποφύγει τη σύλληψή του

 


Από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ο ημεδαπός που κατηγορείται ότι την 15-06-2021 επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου είχε απορρίψει από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ποσότητα ηρωίνης -40,08- γραμμαρίων (σχετικό το από 17-06-2021 Δελτίο Τύπου υπηρεσίας μας).

Από την αστυνομική έρευνα που είχε ενεργήσει το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του και ακολούθως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Άρτας, δυνάμει του οποίου και συνελήφθη, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Επαναλειτουργεί από την Τρίτη 13 Ιουλίου, το τελωνείο Μέρτζιανης

 


Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το τελωνείο στη Μέρτζιανη ανοίγει την Τρίτη 13 Ιουλίου και θα λειτουργεί από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ.

Η ίδια Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει την 24ωρη πλέον λειτουργία και για το Τελωνείο Μαυροματίου το οποίο στο εξής θα εξυπηρετεί εμπορευματική κίνηση με φορτηγά οχήματα, κάτι που αποτελούσε αίτημα του εμπορικού κόσμου και του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Σημειώνεται ότι το Τελωνείο της Κακαβιάς λειτουργεί ήδη σε 24ωρη βάση.

ΠΕΑΝΔ: Καλοκαίρι και διαχείριση του διαβήτη τύπου 1


Το καλοκαίρι και ειδικά τις ζεστές μέρες που η θερμοκρασία "χτυπάει κόκκινο", τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 είναι σε επιφυλακή!

Οι τιμές σακχάρου στο αίμα ανεβοκατεβαίνουν, οι συσκευές έκχυσης ινσουλίνης μπορεί να απορρυθμιστούν κάτω από τον καυτό ήλιο, οι μετρητές σακχάρου και τα αναλώσιμα υλικά επηρεάζονται από τις υψηλές θερμοκρασίες και γενικά όσοι ζουν με διαβήτη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να απολαύσουν με ασφάλεια τις χαρές του καλοκαιριού.

Το καλοκαίρι μπορεί να γίνει η αγαπημένη εποχή των ατόμων με διαβήτη τύπου 1 ακολουθώντας τις βασικές οδηγίες των εξειδικευμένων ιατρών συνεργατών της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη και του JDRF, του Ιδρύματος Ερευνών για τον Νεανικό Διαβήτη (η Π.Ε.Α.Ν.Δ.  είναι ενεργό μέλος του JDRF).

Τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 είναι περισσότερο ευάλωτα στην αύξηση της θερμοκρασίας διότι λόγω της αφυδάτωσης και της προσπάθειας του οργανισμού να διατηρήσει μία φυσιολογική θερμοκρασία σώματος, επιταχύνεται η απορρόφηση ινσουλίνης και αυξάνεται ο κίνδυνος υπογλυκαιμίας.

«Τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 δεν χρειάζεται να στερούνται τίποτα την περίοδο του καλοκαιριού, απλά χρειάζεται να προσέχουν λίγο περισσότερο λόγω αυξημένης δραστηριότητας και κατανάλωσης αγαπημένων τροφών, όπως παγωτά, γρανίτες κ.λπ.», τονίζει η πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κα Σοφία Μανέα σημειώνοντας ότι οι γονείς θα πρέπει να παρακολουθούν συχνότερα τα επίπεδα σακχάρου των παιδιών τους.

Επτά βασικές οδηγίες:

1.      Καταπολεμήστε την αφυδάτωση με πολύ νερό

Ο ζεστός καιρός αφυδατώνει τον οργανισμό, κάτι που οδηγεί σε αυξομείωση των τιμών του σακχάρου, λόγω της μειωμένης ροής του αίματος μέσω των νεφρών.

Πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 7 Ιουλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 7 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 93.253 έλεγχοι, από τους οποίους οι 48.996 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 102 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

87 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 83 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

26 στη Στερεά Ελλάδα,

18 στη Θεσσαλονίκη,

14 στο Βόρειο Αιγαίο,

 8 στη Κεντρική Μακεδονία,

 5 στα Ιόνια Νησιά,

 5 στην Ήπειρο,

 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

 3 στην Αττική και

 3 στη Κρήτη

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 60.000 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.829 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.171 των 150 ευρώ.

7 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ και συγκεκριμένα 6 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.777 ομοειδείς παραβάσεις.

6 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ για μη ύπαρξη απολυμαντικού στα τραπέζια.

- 300 ευρώ πρόστιμο σε δύο καφέ για μη ανάρτηση του επιτρεπόμενου ορίου πελατών.

Στην Κρήτη,

- Σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε μπαρ για μη τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

Στη Κεντρική Μακεδονία, 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα λιανικής πώλησης για μη ανάρτηση του επιτρεπόμενου ορίου πελατών.

Στη Στερεά Ελλάδα, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε μπαρ για μη ύπαρξη απολυμαντικού στα τραπέζια.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.030 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.144 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 269 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Π.Ε.Δ. Ηπείρου: Να μην αλλάξει ο υφιστάμενος χάρτης και η λειτουργία των καταστημάτων και υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στους Δήμους της Ηπείρου

 


Να μην αλλάξει ο υφιστάμενος χάρτης και η λειτουργία των καταστημάτων και υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στους Δήμους της Ηπείρου, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, επικαιροποιώντας το σχετικό προηγούμενο αίτημα του για τις τράπεζες (αρ. απόφασης 68/25.11.2020).

Ιδίως για τις ακριτικούς και παραμεθόριους Δήμους, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου ζητά να διατηρηθεί τουλάχιστον ένα τραπεζικό κατάστημα στην έδρα τους.

Το θέμα της επικείμενης συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς με το ανακοινωθέν σχεδιαζόμενο κλείσιμο 64 καταστημάτων της Τράπεζας σε όλη την επικράτεια, συζητήθηκε στην τακτική συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, το μεσημέρι της Τρίτης. Στην Ήπειρο, η απόφαση της Πειραιώς αφορά τους Δήμους Κόνιτσας, Πάργας, Σουλίου και Φιλιατών.

Μετά την αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου τον περασμένο Νοέμβριο, κατά του κλεισίματος καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, η ιστορία επαναλαμβάνεται, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, και πρόσθεσε πως κακώς δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση τότε, ότι οι άλλες τράπεζες θα υπαναχωρήσουν, μετά και την ανακοίνωση της κυβέρνησης πως θα παραμείνει ανοιχτό τουλάχιστον ένα τραπεζικό κατάστημα σε κάθε έδρα Δήμου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Πέμπτη 8 Ιουλίου

 


Την Πέμπτη 8 Ιουλίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 07:00-15:00

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα, 09:00-13:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Εθνικής Αντίστασης, Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Δημαρχείο Πλαταριάς, Θεσπρωτία, 10:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00.

Πρέβεζα: Συνελήφθη αλλοδαπός που είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης -4- ετών για ληστεία

 


Συνελήφθη χθες (07-07-2021) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας αλλοδαπός φυγόποινος.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (4) ετών για ληστεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

 


Τις ψεύτικες υποσχέσεις, με τις οποίες η ΝΔ υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού Λαού πριν από δύο χρόνια περιέγραψε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ξεκινώντας από την περίφημη υπόσχεση περί νόμου και τάξης και περί έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό σε δύο εβδομάδες.

«Δύο χρόνια μετά, η αυταρέσκεια, η αυτάρκεια και η ωραιοποίηση των αποτυχιών και των αδυναμιών της, είναι τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την αποτυχία της να διαχειριστεί την πανδημία. Αφού δεν έκανε τίποτα για να την προλάβει σε τομείς «ένοχους» για την μεταδοτικότητα, όπως οι συγκοινωνίες, αλλά και σε τομείς κρίσιμους, όπως η θωράκιση του ΕΣΥ, η κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα σε πανικό και κινδυνεύει στον πανικό της (από την αποτυχία της να πείσει τους Έλληνες να εμβολιαστούν) να διχάσει τον Ελληνικό Λαό. Ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει συγνώμη από αυτούς που χαρακτήριζε «ψεκασμένους». Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο να πείσει την κοινωνία να εμβολιαστεί.

Πως επηρεάζει η ζέστη τις φλέβες των ποδιών

 


Τα κύματα καύσωνα διαδέχονται το ένα το άλλο στη χώρα μας. Μαζί όμως με το καλοκαίρι και τη ζέστη για ορισμένους ανθρώπους ξεκινάει μια περίοδος με διάφορα ενοχλητικά συμπτώματα στα πόδια τους. Αίσθημα βάρους και κούρασης, μικρό πρήξιμο στα κάτω άκρα, αίσθημα τάσης και καύσου στη γάμπα, κράμπες, φαγούρα, «ανήσυχα» πόδια τη νύχτα, αποτελούν μια σειρά από συμπτώματα τα οποία εμφανίζονται ή επιδεινώνονται με την αύξηση της θερμοκρασίας.
Όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να σημαίνουν είτε μια απλή επιβάρυνση της φλεβικής λειτουργίας είτε μια εγκατεστημένη φλεβική ανεπάρκεια, αναφέρει ο κ. Ευάγγελος Νικολόπουλος, Αναπληρωτής Διευθυντής Αγγειοχειρουργός στο
Metropolitan Hospital.

Γιατί το καλοκαίρι επιβαρύνεται η φλεβική λειτουργία;

Κατ’ αρχάς πρέπει να αναφερθούμε στην κύρια λειτουργία του φλεβικού δικτύου, η οποία είναι η επιστροφή του αίματος προς τα πάνω, προς την καρδιά, δηλαδή αντίθετα στη βαρύτητα, η οποία το οδηγεί προς τα κάτω, προς τα πόδια. Για να το επιτύχει αυτό το φλεβικό δίκτυο διαθέτει ειδικές βαλβίδες που επιτρέπουν την κίνηση του αίματος μόνο προς τα πάνω, (ανεπίστροφες βαλβίδες).

Το καλοκαίρι, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, οι φυσιολογικές φλέβες των ποδιών μεγαλώνουν σε διάμετρο (διαστέλλονται) και έτσι διαχειρίζονται μεγαλύτερη ποσότητα αίματος. Συχνά, η αποτελεσματικότητα των βαλβίδων μειώνεται, το όλο δίκτυο υπερλειτουργεί, ενώ η ορθοστασία της ημέρας επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Τότε, και λόγω της υπερδραστηριότητας αυτής των φλεβών, εμφανίζονται ή επιδεινώνονται τα ενοχλητικά συμπτώματα που αναφέραμε πριν.

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, συμβαίνουν το καλοκαίρι σε ανθρώπους με φυσιολογικό φλεβικό δίκτυο και σε ορισμένους οδηγούν στην εμφάνιση συμπτωμάτων των οποίων η παρουσία δεν σημαίνει υποχρεωτικά και την παρουσία νόσου. Βεβαίως, στην περίπτωση που είναι ήδη εγκατεστημένη μια φλεβική ανεπάρκεια τα συμπτώματα γίνονται εντονότερα, ενώ πλέον αρχίζει να αυξάνεται ακόμη περισσότερο η πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών, όπως η φλεβική θρόμβωση.