Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Νέα παράταση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Νέα παράταση έως τις 16 Ιουλίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι εισπράξεις που αποκλίνουν από τους στόχους του μνημονίου. Οι φορολογούμενοι, λόγω της έλλειψης ρευστότητας άλλα και λόγω πολιτικής αβεβαιότητας, μετέθεσαν την πληρωμή των οφειλών τους με αποτέλεσμα να έχουν εισπραχθεί, έως σήμερα, μόλις 800 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 45,5 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών που «λιμνάζουν» στις εφορίες. Τα χαμηλά πλαφόν που προβλέπονται στο ύψος των χρεών που μπορούν να ρυθμιστούν λειτουργούν αποτρεπτικά για τους φορολογούμενους. Στη ρύθμιση υπάγονται όλες οι οφειλές που είχαν καταστεί «ληξιπρόθεσμες» μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012, εφόσον, δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ εάν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή τις 75.000 ευρώ εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.
Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται σχέδιο για ρύθμιση μόνιμου χαρακτήρα για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε 60 χαμηλές μηνιαίες δόσεις χωρίς πλαφόν στο ύψος των χρεών που μπορούν να ρυθμιστούν. Τη ρύθμιση αυτή θα μπορεί να αξιοποιήσει οποιοσδήποτε φορολογούμενος, ανά πάσα στιγμή και ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής του. Η ρύθμιση αυτή σχεδιάζεται να επεκταθεί και στα χρέη που θα έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι το τέλος του 2012 και τα οποία θα οφείλονται από οικονομικά αδύναμους φορολογούμενους.

ΠΗΓΗ: www.express.gr

ΑΡΤΑ: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (29-06-2012) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 30, 18 και 23 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (1.340) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΒΟΥΤΣΑΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ημερίδα για τον Καλαμά το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου, την Πανελλήνια Κίνηση Πολιτών Καθαρός Καλαμάς, τον Φορέα Διαχείρισης στενών και εκβολών Καλαμά και Αχέροντα καθώς και τις Ομοσπονδίες Πωγωνίου και Καλαμά, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Δράση στον ποταμό Καλαμά 2012" διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα στο Βουτσαρά Δήμου Ζίτσας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 με θέμα : « Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος».

ΑΡΤΑ: Σύλληψη δύο αλλοδαπών εμπόρων ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν πάνω από -20- κιλά κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες (29-06-2012) το απόγευμα στην Άρτα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (αδέλφια), ηλικίας 29 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, καθώς και σε έρευνες που ακολούθησαν σε αποθήκη και στην οικία τους στο Κομπότι Άρτας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Είκοσι (20) αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα κάνναβης βάρους 20 κιλών και 835 γραμμαρίων
Το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών
Ένα αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα, με τα οποία πραγματοποιούσαν τις παράνομες συναλλαγές τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Σκέψεις για αύξηση των δόσεων για τις οφειλές από τα χρεωστικά εκκαθαριστικά

Μόλις 1 στους 3 φορολογούμενους έχει υποβάλει δήλωση!

Σε ρυθμίσεις για την εξόφληση των ποσών που θα προκύψουν από τα χρεωστικά εκκαθαριστικά της Εφορίας προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει έσοδα για το επόμενο κρίσιμο 6μηνο.
Ο αρχικός σχεδιασμός για την καταβολή των οφειλομένων σε τρεις δόσεις αλλάζει, με τις έξι δόσεις να είναι ο πιθανότερος αριθμός, προκειμένου να πειστούν με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι να  υποβάλουν τη δήλωση εισοδήματος για το 2012.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, μόλις 1 στους 3 φορολογούμενους έχει υποβάλει δήλωση, 17 ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών δηλώσεων και μία μόλις εργάσιμη ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής χειρόγραφων δηλώσεων.
Συγκεκριμένα, μόνο 1,9 εκατ. δηλώσεις, επί συνόλου 5,7 εκατ., έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής.

ΙΚΑ: Ξεκινά τη Δευτέρα 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012 η απογραφή των συνταξιούχων

Σε νέα απογραφή συνταξιούχων με πολλές διορθώσεις προχωρά το ΙΚΑ από τη Δευτέρα  2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012. Ήδη στην πρώτη απογραφή δεν προσήλθαν 5.422 άτομα, εκ των οποίων 2.500 διαπιστώθηκε ότι έχουν αποβιώσει, ενώ πιστωνόταν κανονικά η σύνταξή τους. Σημειώνεται ότι ήδη από την 1η Νοεμβρίου του 2011 έχει σταματήσει η καταβολή της σύνταξης σε όλους όσοι δεν απεγράφησαν.
Με τη νέα απογραφή θα εξεταστεί και η πιστότητα των πληρεξούσιων μέσω των οποίων απεγράφησαν πολλοί συνταξιούχοι.
Το ΙΚΑ θα ενημερώσει όλους του συνταξιούχους με αναλυτική επιστολή. Εάν η απογραφή γίνει μέσω υποκαταστήματος, θα επικυρώνεται και από τον προϊστάμενο και όχι μόνο από τον αρμόδιο υπάλληλο, ενώ οι πληρεξούσιοι οφείλουν να προσκομίζουν και την ταυτότητα του δικαιούχου. Στη συνέχεια ο κατάλογος με τα στοιχεία θα αποστέλλεται στη διοίκηση προκειμένου να ζητηθεί συνδρομή της αρμόδιας αστυνομικής Αρχής και να διαπιστωθεί εάν έχει εκδοθεί νέα ταυτότητα μετά τον θάνατο του δικαιούχου.
Στις περιπτώσεις συνταξιούχων που βρίσκονται στο εξωτερικό και θα απογραφούν μέσω πληρεξουσίου, θα αναζητείται στο εξής και πρόσφατη βεβαίωση της αρμόδιας προξενικής αρχής, η οποία πρέπει να εκδοθεί μέσα στο χρονικό διάστημα της απογραφής και από την οποία θα προκύπτει ότι οι δικαιούχοι βρίσκονται εν ζωή, εξακολουθεί η ισχύς του πληρεξουσίου και διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.
Για τους συνταξιούχους που δεν έχουν συνείδηση των πραττομένων θα προβλέπεται η ενεργοποίηση προσωρινού διαχειριστή ύστερα από αίτημα των συγγενών στις Επιτροπές Καθορισμού Ηλικίας των περιφερειακών υποκαταστημάτων ή θα οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης με απόφαση δικαστηρίου.

«Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ»-ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ 2012 το Σάββατο 30 Ιουνίου Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ο μεγαλύτερος συλλογικός φορέας, της Ηπειρωτικής Αποδημίας στον κόσμο, σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Ηπειρωτών Αττικής, μας προσκαλούν στην «ΗΠΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ», στο κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα. Η «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ» είναι ένα γενναιόδωρο, γιορταστικό πολυθέαμα. Τραγούδια, σκοποί και χοροί, προβολές και ποιητικό, ιστορικό αναλόγιο που εκκινώντας από κορυφαίες στιγμές της Ηπειρωτικής Ιστορίας, αναδεικνύουν το μόχθο και την ξενιτιά – τη διαχρονία του καθημερινού αγώνα των Ηπειρωτών αλλά και το επίκαιρο, σύγχρονο περιεχόμενό του.
Η μεγάλη εκδήλωση θα καταλήξει σε τραγούδια και χορούς του ανταμώματος και του γλεντιού που αναδεικνύουν το κορυφαίο χάρισμα κάθε αγώνα – τη συλλογικότητα.
Με εξαιρετικές καλλιτεχνικές συμμετοχές:
Με τον κορυφαίο πρωτομάστορα της παράδοσης Πέτρο Λούκα Χαλκιά, τον εγγονό του Πέτρο Χαλκιά, την κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, τη Χορωδία της Πανηπειρωτικής, το πολυφωνικό σχήμα Ηπείρου (Β. Κώτσου), το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» καθώς και πλήθος χορευτικών ομίλων των Συλλόγων και Ενώσεων Ηπειρωτών Αττικής.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, το Σάββατο 30 Ιουνίου και ώρα 8.30μ.μ.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.