Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ο δράστης ανθρωποκτονίας δύο ηλικιωμένων στα Κτίσματα Ιωαννίνων

Σήμερα λίγο πριν τις  3  το μεσημέρι συνελήφθη πεζός ένας 30χρονος Αλβανός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο δράστης ανθρωποκτονίας του  72χρονου και της 73χρονης συζύγου του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί,  στο σπίτι τους στα Κτίσματα  Ιωαννίνων.
 Σήμερα τα ξημερώματα, το Κέντρο της ΑΔ Ιωαννίνων ενημερώθηκε ότι φορτηγό αυτοκίνητο είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε προσκρούσει σε τοίχο στην πόλη των Ιωαννίνων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το φορτηγό αυτοκίνητο είναι ιδιοκτησίας του 72χρονου, ενώ τα χαρακτηριστικά του άγνωστου οδηγού του, ο οποίος το εγκατέλειψε, προσομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά δράστη, που
νωρίτερα είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες στα Κτίσματα Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα,  δράστης στις 22:00 ώρα περίπου χθες το βράδυ, εισήλθε σε εστιατόριο στα Κτίσματα Ιωαννίνων και απειλώντας με 2 χειροβομβίδες τους θαμώνες του καταστήματος απαίτησε χρήματα.
Τελικά, κατάφερε να αποσπάσει μία τσάντα. Κατά τη διαφυγή του, απασφάλισε και πέταξε μια χειροβομβίδα εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος και θαμώνων που τον καταδίωκαν, χωρίς αυτή να εκραγεί.
Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης, εισήλθε στο σπίτι ημεδαπής στον ίδιο οικισμό και πάλι με την απειλή χειροβομβίδας, αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και διέφυγε.
Φαίνεται όμως,  πως ο ίδιος πήγε στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού προφανώς για να τους ληστέψει και αργότερα αυτοί βρέθηκαν νεκροί φέροντες χτυπήματα από σκληρό αντικείμενο, ίσως πέτρα.
Ο συληφθείς και φερόμενος ως δράστης ανακρίνεται από την Αστυνομία η οποία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Ανδρέα Παπιγγιώτη και έπειτα από  ταχύτατη έρευνα βρέθηκε στα ίχνη του που την οδήγησαν στην καταδίωξη και σύλληψή του.
Η ταχύτατη εξιχνίαση της υπόθεσης από την Αστυνομία, αποτελεί άλλη μια μεγάλη της επιτυχίας και σίγουρα εμπεδώνει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και ιδιαίτερα στην παραμεθόριο περιοχή.
Πάντως οι Αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προς πολλές κατευθύνσεις για την ανεύρεση τυχόν συνενόχων αλλά και για άλλα θέματα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ο δολοφόνος του ζευγαριού των ηλικιωμένων στα Κτίσματα Πωγωνίου

Μια γιγάντια και υποδειγματικά σχεδιασμένη κινητοποίηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί και να συλληφθεί λίγο μετά στις 2 το μεσημέρι, κοντά στη διασταύρωση της Πεδινής, ο δράστης που είχε σκοτώσει χθες το βράδυ το ζευγάρι των ηλικιωμένων στα Κτίσματα Πωγωνίου.

Δραστική μείωση του εφάπαξ, που θα υπολογίζεται στο εξής με σύνθετο μαθηματικό τύπο

Η μεγαλύτερη «έξοδος» των τελευταίων χρόνων αναμένεται το 2013!

Μαζικότερη από τα προηγούμενα χρόνια ίσως αποδειχθεί για το 2013 η έξοδος από την εργασία, όχι μόνο για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, αλλά και από όλους όσοι, ενώ πλησιάζουν το συντάξιμο όριο αποχώρησης, δεν έχουν απολέσει την εργασία τους στον ιδιωτικό τομέα.
Αιτία, ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», με τη νέα εφαρμογή, η εφάπαξ παροχή θα προκύπτει από ένα σύνθετο μαθηματικό τύπο βάσει του οποίου η όποια ανταποδοτικότητα εισφορών - παροχών ισοπεδώνεται.
Η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ προωθείται από το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο της μνημονιακής δέσμευσης που εμπεριέχεται στον νόμο 4046/12 και έχει προκαλέσει πανικό ακόμη και στους υπηρεσιακούς υπαλλήλους και προϊσταμένους της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων που την σχεδίασαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό δράστη ανθρωποκτονίας δύο ημεδαπών στα Κτίσματα Πωγωνίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό αγνώστου δράστη ανθρωποκτονίας 72χρονου ημεδαπού και της 73χρονης συζύγου του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στα Κτίσματα Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, το Κέντρο της Α.Δ. Ιωαννίνων ενημερώθηκε ότι φορτηγό αυτοκίνητο είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε προσκρούσει σε τοίχο στην πόλη των Ιωαννίνων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το φορτηγό αυτοκίνητο είναι ιδιοκτησίας του 72χρονου, ενώ τα χαρακτηριστικά του άγνωστου οδηγού του, ο οποίος το εγκατέλειψε, προσομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά δράστη, που νωρίτερα είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες στα Κτίσματα Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, άγνωστος δράστης την 22:00 ώρα περίπου χθες το βράδυ, εισήλθε σε εστιατόριο στα Κτίσματα Ιωαννίνων και απειλώντας με δύο (2) χειροβομβίδες τους θαμώνες του καταστήματος απαίτησε χρήματα.
Τελικά, κατάφερε να αποσπάσει μία τσάντα.
Κατά τη διαφυγή του, απασφάλισε και πέταξε μια χειροβομβίδα εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος και θαμώνων που τον καταδίωκαν, χωρίς αυτή να εκραγεί.
Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης, εισήλθε στο σπίτι ημεδαπής στον ίδιο οικισμό και πάλι με την απειλή χειροβομβίδας, αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και διέφυγε.

Ανθρωποκυνηγητό στα Γιάννενα για άνδρα που σκότωσε ζευγάρι στα Κτίσματα Πωγωνίου

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία μέσα στα Γιάννενα από τα χαράματα για να εντοπίσει έναν βαριά οπλισμένο άνδρα, πιθανά αλλοδαπό σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οποίος τα μεσάνυχτα φέρεται να σκότωσε ένα ζευγάρι, άνδρα και γυναίκα 70 περίπου χρόνων, μέσα στο σπίτι τους στο χωριό Κτίσματα.
Ο άνδρας, ο οποίος είναι περίπου 25 με 27 ετών και φορούσε γκρι φούτερ και μαύρη φόρμα, εμφανίστηκε στο χωριό το Σάββατο το βράδυ, έγινε αντιληπτός από κατοίκους και ειδοποιήθηκε η αστυνομία.
Μετά τον ανακάλυψη των δύο νεκρών οι οποίοι φέρουν πολλαπλά χτυπήματα,  ξεκίνησε εκτεταμένη έρευνα η οποία κινητοποίησε ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις όταν εντοπίστηκε ο άνδρας στα Γιάννενα πια.
Γύρω στις 4 το πρωί έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

ΠΗΓΗ: www.epirusonline.gr
*****
Διπλή δολοφονία στα Γιάννενα μετά τη ληστεία με τις χειροβομβίδες

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το άτυχο ζευγάρι τα ξημερώματα, ενώ έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό ενός κακοποιού ο οποίος στις 10 χθες το βράδυ, εισέβαλε οπλισμένος στο καφενείο-ταβέρνα του χωριού, απειλώντας τους 30 κατοίκους που βρίσκονταν εκεί, να του δώσουν χρήματα.
Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων είναι αλβανικής καταγωγής, μπήκε στο καφενείο, κρατώντας στα χέρια του δύο χειροβομβίδες.
Άφησε τη μια πάνω σε τραπέζι και αρχικά αποπειράθηκε να αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ακολούθως αφαίρεσε την τσάντα 57χρονης γυναίκας και βγήκε από το καφενείο.
Οι αρχές οδηγήθηκαν στο σπίτι των άτυχων ηλικιωμένων καθώς τα ξημερώματα έγινε ένα τροχαίο ατύχημα στο κέντρο των Ιωαννίνων. Ο οδηγός του αγροτικού που προκάλεσε το τροχαίο, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή.
Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι αγροτικό ανήκε σε κάτοικο των Κτισμάτων.
Οι αστυνομικοί, θεώρησαν ότι είναι κλεμμένο, αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη και βρέθηκαν στη διπλή δολοφονία.

Η «Κιβωτός» στην ακριτική Πωγωνιανή ανασταίνει το κίνημα εθελοντισμού!

Στις πρ. σχολές Λάτση θα εγκατασταθούν 50 παιδιά…
Τι τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου από τους πατέρα Αντώνιο,  Κ. Καψάλη, Στ. Κουκουλάρη. Μ. Παπαδοπούλου και Σπ. Γκίλα

Τα ελπιδοφόρα μηνύματα της  αλληλεγγύης και του εθελοντισμού «ανασταίνονται», σε μια δύσκολη και περίπλοκη συγκυρία,  στην ακριτική Πωγωνιανή, μέσα από την «Κιβωτό του Κόσμου» του π. Αντωνίου, παράρτημα της οποίας θα λειτουργήσει στις κτιριακές εγκαταστάσεις των πρώην σχολών Λάτση, όπως και επίσημα ανακοινώθηκε χθες.
Μάλιστα στο εγχείρημα αυτό, που εξετάζεται η δυνατότητα να συμπεριλάβει και παιδιά από τη γειτονική Αλβανία, αρωγός είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Ανάγκη για εθελοντές…
Όπως επεσήμανε ο πατήρ Αντώνιος, με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο συνεδριακό κέντρο Πωγωνιανής: «θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σοβαρή δομή, κάτι καινοτόμο, που θα αναδείξει την Πωγωνιανή σε κέντρο της Ηπείρου».
Για να συμπληρώσει: «Έχουμε σκοπό να ενεργοποιήσουμε εθελοντές, να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία, ώστε να συμμετάσχει στην προσπάθεια περίθαλψης εγκαταλελειμμένων  παιδιών και, κυρίως, στην προσπάθεια δημιουργίας Γεωργικής Σχολής, που μπορεί να βοηθήσει και στην εκμάθηση του Ηπειρωτικού πληθυσμού, όσον αφορά στον τρόπο καλλιέργειας της γης».
Και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε εθελοντές. Στην Αθήνα υπάρχουν 500 ενεργοί εθελοντές και 2.500 εξωτερικοί συνεργάτες, που συνδράμουν 400 παιδιά και 600 μονογονεϊκές οικογένειες. Η Κιβωτός βασίζεται αποκλειστικά στην προσφορά εθελοντών. Αλλά έχουμε ανάγκη και από τρόφιμα και από χρήματα. Συνεχείς είναι οι αιτήσεις παιδιών».
Το ξεκίνημα…
Εξήγησε ότι «το όλο σχέδιο ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, όταν, με αφορμή κάποια εκδρομή βρεθήκαμε εδώ και διαπιστώσαμε την εγκατάλειψη και την ερήμωση των χωριών της περιοχής. Σκεφτήκαμε ότι αξίζει να ρισκάρουμε σ’ αυτόν τον τόπο, αν και είχαμε προσκλήσεις και από άλλες περιοχές. Ρόλο έπαιξαν και οι κτιριακές εγκαταστάσεις».
Αυτή την περίοδο ο π. Αντώνιος ασχολείται με το πώς θα διαμορφωθούν οι χώροι των πρώην σχολών Λάτση, αλλά και με τη σύσταση μιας κοινωνικής υπηρεσίας στα Γιάννινα, που θα ασχολείται με τις ανάγκες των οικογενειών, αλλά και την αξιολόγηση των εθελοντών, που θα υποστηρίξουν το έργο.
Διευκρίνισε  ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συμμετάσχουν παιδιά από την Αλβανία, αφού ήδη στην Κιβωτό της Αθήνας, αν και η πλειοψηφία είναι ελληνόπουλα, παίρνουν μέρος αλλοδαπά παιδιά. Σ’ αυτά δίνουμε την ελληνική παιδεία, τις πνευματικές αξίες της πατρίδας μας και αγαπούν τη χώρα και διαμορφώνουν αγαθά αισθήματα για την Ελλάδα, ενώ πολλά από αυτά αισθάνονται και περισσότερο Έλληνες από αυτά, που γεννιούνται στην Ελλάδα».
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου
«Ο Δήμος Πωγωνίου αντιστέκεται με το δικό του τρόπο στην κρίση, παίρνοντας πρωτοβουλίες. Όλοι μας πρέπει να δείξουμε ενδιαφέρον, ώστε η ελπίδα μας να μη χαθεί. Αυτό το σκοπό έχει η πρόταση για παράρτημα της Κιβωτού στην περιοχή», τόνισε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, ενώ χαρακτήρισε το εγχείρημα δύσκολο, λόγω του απόμακρου της περιοχής. «Το στοίχημα είναι ακριβώς αυτό, να επιτύχουμε ενωμένοι σ’ αυτό εδώ τον τόπο, έχοντας δίπλα μας πολλούς φορείς», ανέφερε ο κ. Καψάλης.
Ο Στέλιος Κουκουλάρης
Ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου εκ των πρωτεργατών της προσπάθειας Στέλιος Κουκουλάρης, υπογράμμισε ότι «ελπίζουμε πολλά με τον ερχομό της Κιβωτού».
Ακόμη σημείωσε ότι «οι αρχές της Κιβωτού, η αλληλεγγύη, η συνύπαρξη, ο εθελοντισμός, η προσφορά, αποτελούν για μας ουσιαστικό δίδαγμα ελπίδας. Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ότι αυτή η Ελλάδα πρέπει να ζήσει και να ελπίζει είναι καθοδηγητικό». 
Ο Ερυθρός Σταυρός
Η  πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού Μάρθα Παπαδοπούλου, δήλωσε τη στήριξή της στην Κιβωτό και μέσω της νοσηλευτικής υπηρεσίας και μέσω της κοινωνικής πρόνοιας και μέσω των Σαμαρειτών. Και συμπλήρωσε: «Είμαστε ευτυχείς, γιατί επιλέχτηκε η περιοχή της Πωγωνιανής, γιατί προκύπτει η δυνατότητα ανάδειξης της ιστορίας της, της μεγάλης δράσης των κατοίκων της, αλλά και η ανάπτυξη συνδυαστικών δράσεων». 
Κατάθεση εθελοντή
Ο εθελοντής της Κιβωτού, εδώ και 12 χρόνια, Σπύρος Γκίλας, από το Κεράσοβο Πωγωνίου, τόνισε ότι «στο γερασμένο Πωγώνι θα ξανακουστούν παιδικές φωνές». Εξέφρασε την πίστη του ότι θα βρεθούν πολλοί εθελοντές, που θα ενεργοποιηθούν.
Στη Θεοτόκο
Ήταν πραγματικά πολύ συναισθηματικές οι στιγμές με τα 50 περίπου παιδιά της Κιβωτού να χορεύουν, να παίζουν και να απολαμβάνουν τη φύση στο ξωκλήσι της Παναγίας της Θεοτόκου που χθες γιόρταζε. Και οι ντόπιοι να τα καμαρώνουν, ενώ ο π. Αντώνιος να αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος για την επιλογή του. Τα 50 παιδιά, που πήγαν στην Πωγωνιανή, έμειναν, όπως αποκάλυψε ο π. Αντώνιος, ενθουσιασμένα από τη διαμονή τους εκεί και την φιλοξενία.

ΑΡΤΑ: Ζευγάρι προσπάθησε να πάρει λεφτά από 63χρονη γυναίκα προσποιούμενοι ότι είναι γνωστοί του γιου της

Συνελήφθησαν την Παρασκευή το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 37χρονος Έλληνας και μία 25χρονη, υπήκοος Ρουμανίας, οι οποίοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν μία 63χρονη γυναίκα.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισαν την 63χρονη γυναίκα και προσπάθησαν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, με το πρόσχημα ότι είναι γνωστοί του γιού της.
Όταν όμως η 63χρονη επιχείρησε να τηλεφωνήσει στο γιό της, οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή.
Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και κατάφεραν λίγη ώρα αργότερα, να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.
Τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Παντοκράτορας Πρέβεζας: Συνελήφθη 53χρονος με κλεμμένο αυτοκίνητο

Συνελήφθη  53χρονος το πρωί της Πέμπτης στον Παντοκράτορα Πρέβεζας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, καθώς για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με Ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας είχε δηλωθεί κλοπή στις 4 Δεκεμβρίου 2011 στην Ιταλία.
Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του, ενώ η δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της επιστράτευσης των καθηγητών

Αμετακίνητη η κυβέρνηση

Σε θρίλερ εξελίσσεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και καθηγητών των σχολείων, με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία τους μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Χθες τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) αναζήτησαν τρόπους ώστε να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας που θα σταλούν το πρωί της Δευτέρας.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι του Σαββάτου για να εκτιμήσει την κατάσταση, και αποφάσισε να παραμείνει η αρχική πρόταση προς τον κλάδο να απεργήσουν οι καθηγητές μέσα στις εξετάσεις.
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε επίσης σύσκεψη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Αττικής την Κυριακή στις 6:00 μ.μ. για ενημέρωση και συγκρότηση κεντρικής απεργιακής επιτροπής καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 13 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στα γραφεία της ΟΛΜΕ.
Επίσης, κάλεσε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική Πανελλαδική απεργία "για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού".

Ατομικοί φάκελοι για όλους στην Εφορία

Με συνταγή της οικονομικής αστυνομίας των ΗΠΑ, το γνωστό IRS, αλλά και άλλων προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών, η κυβέρνηση σχεδιάζει τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που θα θέσει σε εφαρμογή από τον Ιούλιο και θα περιληφθούν στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ώστε να είναι σε όλους γνωστά και να εφαρμοστούν με αποτελεσματικότητα.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», στο εξής όλοι οι φορολογούμενοι θα έχουν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο στον οποίο θα καταγράφονται, εκτός από τα εισοδήματα, τα δάνεια και την περιουσία τους, όλες οι τρέχουσες δαπάνες – λογαριασμοί, εισιτήρια, αποδείξεις σουπερμάρκετ- και μόλις κριθεί αναγκαίο θα καλούνται για έλεγχο.
Στο στόχαστρο θα βρεθούν με ειδικές διατάξεις οι offshore εταιρείες όπου καθίστανται υπόλογοι οι διαχειριστές, ενώ για πρώτη φορά θα ελεγχθούν τα εισοδήματα που αναφέρονται στον κωδικό 659 της φορολογικής δήλωσης, δηλαδή τόκοι, μερίσματα, εισοδήματα που έχουν φορολογηθεί αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο και έχει εξαντλεί η φορολογική υποχρέωση. Τα εισοδήματα αυτά πλέον δηλώνονται υποχρεωτικά και λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Για την πραγματοποίηση των ελέγχων θα δημιουργηθούν σε όλη την Ελλάδα 65 Ειδικά Κέντρα Ελέγχου με στόχο τον εντοπισμό εστιών φοροδιαφυγής όλων των κατηγοριών φορολογουμένων (ελεύθερων επαγγελματιών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εισοδηματιών).

ΔΕΗ: Διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 13 Μαΐου σε χωριά του Νομού Ιωάννινων

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου, από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι, για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στις εξής περιοχές:
Κληματιά, Ζίτσα, Μαθητική Εστία Ζίτσας, οινοποιεία Γκλίναβου, Πράσου, ποιμνιοστάσια Ζυγούρι Στράτου, Μανούση, Κοντογιάννη και πτηνοτροφείο Λιακού και Κάμπο Ζίτσας, Σακελλαρικό, Δαφνόφυτο, Λίθινο, Βασιλόπουλο, Καστρί και Ιερομνήμη.