Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ο δράστης ανθρωποκτονίας δύο ηλικιωμένων στα Κτίσματα Ιωαννίνων

Σήμερα λίγο πριν τις  3  το μεσημέρι συνελήφθη πεζός ένας 30χρονος Αλβανός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο δράστης ανθρωποκτονίας του  72χρονου και της 73χρονης συζύγου του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί,  στο σπίτι τους στα Κτίσματα  Ιωαννίνων.
 Σήμερα τα ξημερώματα, το Κέντρο της ΑΔ Ιωαννίνων ενημερώθηκε ότι φορτηγό αυτοκίνητο είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε προσκρούσει σε τοίχο στην πόλη των Ιωαννίνων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το φορτηγό αυτοκίνητο είναι ιδιοκτησίας του 72χρονου, ενώ τα χαρακτηριστικά του άγνωστου οδηγού του, ο οποίος το εγκατέλειψε, προσομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά δράστη, που
νωρίτερα είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες στα Κτίσματα Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα,  δράστης στις 22:00 ώρα περίπου χθες το βράδυ, εισήλθε σε εστιατόριο στα Κτίσματα Ιωαννίνων και απειλώντας με 2 χειροβομβίδες τους θαμώνες του καταστήματος απαίτησε χρήματα.
Τελικά, κατάφερε να αποσπάσει μία τσάντα. Κατά τη διαφυγή του, απασφάλισε και πέταξε μια χειροβομβίδα εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος και θαμώνων που τον καταδίωκαν, χωρίς αυτή να εκραγεί.
Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης, εισήλθε στο σπίτι ημεδαπής στον ίδιο οικισμό και πάλι με την απειλή χειροβομβίδας, αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και διέφυγε.
Φαίνεται όμως,  πως ο ίδιος πήγε στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού προφανώς για να τους ληστέψει και αργότερα αυτοί βρέθηκαν νεκροί φέροντες χτυπήματα από σκληρό αντικείμενο, ίσως πέτρα.
Ο συληφθείς και φερόμενος ως δράστης ανακρίνεται από την Αστυνομία η οποία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Ανδρέα Παπιγγιώτη και έπειτα από  ταχύτατη έρευνα βρέθηκε στα ίχνη του που την οδήγησαν στην καταδίωξη και σύλληψή του.
Η ταχύτατη εξιχνίαση της υπόθεσης από την Αστυνομία, αποτελεί άλλη μια μεγάλη της επιτυχίας και σίγουρα εμπεδώνει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και ιδιαίτερα στην παραμεθόριο περιοχή.
Πάντως οι Αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προς πολλές κατευθύνσεις για την ανεύρεση τυχόν συνενόχων αλλά και για άλλα θέματα.