Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Super League: Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 1- 2

Άλωσε την συμπρωτεύουσα

Την πρώτη νίκη της ιστορίας του πέτυχε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" επί του Άρη, ο ΠΑΣ με 2-1.

Ο Ίλιτς στο 11' και αυτογκόλ του Ψυχογιού στο 27' τα γκολ για τον ΠΑΣ, ο Γιαννιώτας στο 54' μείωσε Άρης.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρά τις απουσίες που είχε μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πρεσάρει ψηλά και να μην επιτρέψει στον Άρη να κάνει το παιχνίδι του. Μάλιστα μόλις στο τρίτο λεπτό οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Ντε Βινσέντι, όμως το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη. Η απάντηση του Άρη ήταν άμεση αφού δύο λεπτά αργότερα ο Γιαννιώτας επιχείρησε σουτ από δεξιά, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 11' όταν ο Κοροβέσης έβγαλε σέντρα από αριστερά, η άμυνα του Άρη αδράνησε, η μπάλα έφτασε στον Ίλιτς στο δεύτερο δοκάρι και εκείνος με δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα, ο Άρης προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο μπάλα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Μάλιστα στο 27ο λεπτό οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου ευτύχισαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Ο Ντε Βινσέντι έφυγε στην κόντρα, έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ψυχογιός - πιεζόμενος από τον Ίλιτς - στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Σε εκείνο ο Νίκος Πασιαλής βλέποντας την ομάδα του να μην ανταποκρίνεται σε τίποτα, πέρασε στο παιχνίδι τον Κανούλα αντί του Οικονομόπουλου και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2. Η εικόνα των γηπεδούχων όμως δεν άλλαξε. Ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει την υπεροχή και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Ίλιτς (31'), Ντε Βινσέντι (35') και Κεϊτά (39') για να πετύχει ακόμη ένα τέρμα. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι «κιτρινόμαυροι» το μόνο που κατάφεραν ήταν να απειλήσουν με τον Αγκάνθο στο 44', το σουτ του οποίου απομάκρυνε με δυσκολία ο Φεγκρούς σε κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ έδωσε μεγαλύτερο βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι και άφησε περισσότερους χώρους στον Άρη, πράγμα το οποίο εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Νίκου Πασιαλή και μείωσε με τον Γιαννιώτα στο 55'. Ο νεαρός μέσος των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Πάντου, «έκλεψε» τη μπάλα και αφού μπήκε στην περιοχή με δυνατό πλασέ έκανε το 1-2 και έβαλε τον Άρη ξανά στο παιχνίδι. Τρία λεπτά αργότερα ο Άρης έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Καζναφέρη πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φεγκρούς.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, όμως δυσκολεύονταν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ, ο οποίος είχε αρκεστεί σε ένα πιο παθητικό ρόλο και προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα. Στο 77' η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς, όμως το δυνατό σουτ του Αυγενικού απομάκρυνε ο Βελλίδης.
Δέκα λεπτά αργότερα ο Άρης άγγιξε την ισοφάριση με τον Κανούλα, όμως η κεφαλιά που δοκίμασε από το ύψος του πέναλτι απομακρύνθηκε από τον Φεγκρούς.
Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι πίεσαν για να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά δεν τα κατάφεραν και ο ΠΑΣ πανηγύρισε την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα.

Άρης (Νίκος Πασσιαλής): Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Οικονομόπουλος (29' Κανούλας), Καζναφέρης (84' Τριανταφυλλάκος), Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Κοέλιο (64' Καπετάνος).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (82' Γιάκος), Γεωργίου, Κεϊτά, Ντε Βινσέντι (90+1' Πατσατζόγλου), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος (64' Αυγενικού), Κοροβέσης.

''Η Αποκάλυψη του Ιωάννη'', με ποιητική απόδοση και μουσική, του Ηπειρώτη μουσικοσυνθέτη και ποιητή Νίκου Παπακώστα, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, ώρα 21:00 στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Υπό την αιγίδα του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ η "Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα", γίνεται ένα πανανθρώπινο έργο που κινείται ανάμεσα στην προφητεία και το όραμα, την αγωνία και την υπέρβαση. Με την ποιητική απόδοση και τη μουσική του Νίκου Παπακώστα, αλλά και την συμμετοχή σημαντικών ηθοποιών του πρωτοποριακού Θεάτρου αποκτά μία νέα, διαφορετική μορφή. Μια μινιμαλιστική μορφή διαδραστικής τραγωδίας, όπου κυριαρχεί ο θείος λόγος, η παρουσία του χορού (λαού), η εικόνα μέσω video art και street art , ο ήχος και το φως. Χωρίς να αλλοιώνεται το περιεχόμενό του ή να επιβάλλονται αυθαίρετες ερμηνείες έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο θρησκευόμενο και μη ελληνικό κοινό, αλλά και το παγκόσμιο, αναδεικνύοντας όλη την μοναδικότητά του. Όλη την ξεχωριστή του δύναμη, τους πολλαπλούς συμβολισμούς του και το θείο μεγαλείο, όπως αποκαλύπτεται από τα οράματα και το λόγο του Ιωάννη του Θεολόγου. Ο Νίκος Παπακώστας επεδίωξε να κάνει πιο κατανοητό στον αναγνώστη και τον ακροατή ένα εξαιρετικά δύσκολο και μερικές φορές στριφνό και δυσνόητο κείμενο και αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξε στη μετάφραση και την ποιητική του απόδοση μια απλή, κατανοητή και χωρίς ακρότητες γλώσσα. Χαρακτηριστικές αναφορές του ημερήσιου και περιοδικού τύπου σημειώνουν: «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη, στην καινούργια έμμετρη απόδοση δια χειρός Νίκου Παπακώστα αποτελεί μία ευφάνταστη και συνάμα ακριβή ποιητική ματιά του σπάνιου και αρχετυπικού αυτού έργου».
Η παράσταση διαδραστική, συνοδευόμενη από βίντεο που προβάλλονται εικαστικές απεικονίσεις της Αποκάλυψης την χρονική περίοδο από το 950 έως και το 1870 καθώς και street art εικαστικές παρεμβάσεις (προϊόν επίπονης έρευνας και δουλειάς δύο και πλέον ετών) και ακολουθούμενη από την εμπλουτισμένη με παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα και μοτίβα μουσική, αναδεικνύει την εντυπωσιακή, πυκνή και πλήρη μάχη των δυνάμεων του πρωτότυπου έργου.
Το Σκοτάδι απέναντι στο Φως, οι Δαίμονες απέναντι στους Αγγέλους, ο ανθρώπινος Φόβος απέναντι στη αρχέγονη Γνώση. Εδώ συναντώνται, τόσο εικαστικά όσο και ερμηνευτικά, τα στοιχεία της φύσης με τα συμβολικά στοιχειά της Αποκάλυψης. Κύρια στοιχεία μας η μουσική, η εικόνα κι ο λόγος. Ο ήχος με τη σιωπή του και το φως με τη σκιά του." Στην παράσταση σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν, η σκηνογραφική δημιουργία του Μιχάλη Αθανασιάδη, οι εικαστικές παρεμβάσεις του Stam Bside, οι φωτισμοί του Tάκη Ποδαρόπουλου, και τα ηχητικά εφέ από φυσικές, κατά κύριο λόγο, ηχογραφήσεις του Panas, που διαμορφώνουν ένα σύγχρονο και εντυπωσιακό σκηνικό περιβάλλον.
Η παράσταση γίνεται για τις ανάγκες του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και όλοι οι συντελεστές συμμετέχουν εθελοντικά.
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 21:00
ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Πρωταγωνιστούν κατά σειρά εμφανίσεως:
Νίκος Μαραγκόπουλος ΑΦΗΓΗΤΗΣ
Δανάη Παπουτσή ΠΝΕΥΜΑ
Περικλής Κασσανδρινός ΑΓΓΕΛΟΣ
Δημήτρης Τσολάκης ΣΚΙΑ ΘΕΟΥ
Ομάδα χορού:
Μάρω Αγρίτη
Ράνια Αηδώνη
Θέμης Αμοιρίδης
Άννα Βασιλείου
Θέμης Μητρόπουλος
Ποιητική απόδοση, Σκηνοθεσία και Μουσική: Νίκος Παπακώστας
Σκηνογραφία: Μιχάλης Αθανασιάδης
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιάννης Παπαϊωάννου
Εικαστική δημιουργία: Stam Bside,
Φωτισμοί: Tάκης Ποδαρόπουλος,
Ηχητικά εφέ βίντεο: Panas

Δεκάδες φορείς της Ηπείρου συστρατεύονται για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων ενόψει των εορτών

Δεκάδες φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά πληθυσμιακά ομάδων της Ηπείρου. Χθες το απόγευμα, σε συνάντηση που έγινε, με αθρόα συμμετοχή, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας συγκροτήθηκε το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο οποίο σε εθελοντική βάση μετέχουν πολιτιστικοί, αθλητικοί και άλλοι σύλλογοι.
Η πρώτη δράση, που αναλαμβάνεται και είναι κριτήριο για την επιτυχή υλοποίηση της πρωτοβουλίας, είναι η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων την περίοδο των εορτών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης – στην οποία προήδρευσε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης και παρίσταντο στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας- έγινε εκτενής αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλές οικογένειες στην Ήπειρο, έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη στήριξη ευπαθών ομάδων και αναλύθηκε το σχέδιο ενόψει των εορτών.
Βάσει αυτού αποφασίστηκε η συγκέντρωση ειδών διατροφής με μακρά ημερομηνία λήξεως καθώς και ειδών ατομικής υγιεινής και χαρτικών, τα οποία θα διατεθούν σε Κοινωνικές Δομές της Περιφέρειας (Κέντρα Παιδικής Μέριμνας, Γηροκομεία, Θεραπευτήρια χρονίως Πασχόντων, Ξενώνες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, Συσσίτια Ενοριών, Κοινωνικά Παντοπωλεία κ.α.).
«Είναι αξιέπαινη και συγκινητική η έκφραση αλληλεγγύης που επιδεικνύουν πολίτες και φορείς της περιφέρειάς μας. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας με πρωτοβουλίες, όπως αυτές που έχουμε αναλάβει. Όμως αμβλύνονται σε σημαντικό βαθμό ορισμένα ζητήματα άμεσης ανάγκης και κυρίως νοιώθουν όλοι ότι σιγά – σιγά αναπτύσσεται μια ομπρέλα κοινωνικής προστασίας, που μπορεί να τους στηρίξει και να τους προστατεύσει σε δύσκολες καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης.
Η συγκέντρωση ειδών άρχισε ήδη και συνεχίζεται καθημερινά (ώρες λειτουργίας υπηρεσιών) στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, γραφείο 128. της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας. (τηλ. 26510 87129-87128).
Παράδοση ειδών ένδυσης και σχολικού υλικού στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου παραδόθηκαν στην Π.Ε Θεσπρωτίας, είδη ένδυσης, σχολικό υλικό και παιχνίδια για τις ανάγκες κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Έως σήμερα παρόμοια είδη έχουν διατεθεί σε 12 Κοινωνικές Δομές και 19 Σχολικές Μονάδες.

Εξαιρετικό το φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Ζηρού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας

Ένα φωτογραφικό λεύκωμα που αξίζει να κοσμεί την βιβλιοθήκη κάθε κατοίκου της Φιλιππιάδας και κάθε ετεροδημότη της πόλης, εξέδωσε ο Δήμος Ζηρού, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας και την ένταξή της στο επίσημο ελληνικό κράτος.
Τριάντα έξι σελίδες με φωτογραφίες (το υλικό χορήγησε στο Δήμο το Πολεμικό Μουσείο), «ταξιδεύουν» τον αναγνώστη στα ιστορικά γεγονότα και σύμφωνα με την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Θεοδώρα Παπαϊωάνου - Ιατρού όλη η προσπάθεια πηγάζει από την πεποίθηση ότι η ιστορία δεν αποτελεί απλά μέρος της μνήμης των ανθρώπων αλλά χρήσιμο εφόδιο για την κατανόηση του παρόντος και εφαλτήριο για την κατάκτηση του μέλλοντος.
Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Δημήτρης Γιολδάσης χαρακτηρίζει την έκδοση του λευκώματος ως υποχρέωση στην Φιλιππιάδα και τονίζει :«Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό όχι γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να μυρωθώ στο περιβάλλον της εποχής εκείνης αλλά γιατί είχα την ευκαιρία να είμαι Δήμαρχος στο ξεκίνημα της νέας εκατοταεντίας. Μιας εκατοταεντίας που όπως και η προηγούμενη θα είναι γεμάτη από αγώνες σε όλα τα επίπεδα και δημιουργία».
Δείτε τις φωτογραγίες του Λευκώματος «100 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ» εδώ:
http://issuu.com/iframedesign/docs/filippiada100-final-sm

Τους όρους για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους καθόρισε το Υπουργείο Οικονομικών

Οι δικαιούχοι καθορίζονται με βάση εισοδηματικά, περιουσιακά και άλλα κριτήρια


Τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Στην απόφαση ορίζονται τα εισοδηματικά, περιουσιακά και άλλα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος ανάλογα με την περιοχή της κατοικίας του δικαιούχου όπως και η διαδικασία καταβολής του.
Αναλυτικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης καθορίζονται με βάση εισοδηματικά, περιουσιακά και άλλα κριτήρια. Αυτά είναι τα ακόλουθα:
Εισοδηματικά κριτήρια:
Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, να ανέρχεται έως 25.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 35.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς παιδιά, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα αυτό ανέρχεται σε 38.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα παιδί και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί επιπλέον.
Στις περιπτώσεις μη υποχρέωσης σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνη Δήλωση από τον υπόχρεο.
Κριτήρια Ακίνητης Περιουσίας:
Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων μελών δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 200.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,1 R νοτιοανατολικά της Άρτας

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:59 τα ξημερώματα, νοτιοανατολικά της Άρτας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 31 χλμ. νοτιοανατολικά της Άρτας, 89 χλμ. βορειοδυτικά της Πάτρας, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ.
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Αυξήσεις έως και 20% στο ρεύμα από το 2013

Προτάσεις για αυξήσεις έως και 20% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, από το 2013, δέχεται η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", οι αυξήσεις που προτείνονται, αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμη και το 20% σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ η τελική επιβάρυνση στην τσέπη του καταναλωτή, θα κινηθεί στο 10%, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να καταργήσει τις ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για όλες τις κατηγορίες, εκτός από τις ευπαθείς ομάδες των καταναλωτών, μέχρι τον Ιούνιο του 2013.
Έτσι μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2013 τα τιμολόγια χαμηλής τάσης θα πρέπει να αντανακλούν πλήρως το κόστος παραγωγής του ρεύματος, γεγονός που θα επιφέρει και νέες αυξήσεις!

Οι δικηγόροι αποφάσισαν κυλιόμενες 48ωρες πανελλαδικές αποχές

Κυλιόμενες 48ωρες πανελλαδικές αποχές στις 21 και 22, 26 και 27 Νοεμβρίου 2012 καθώς 6 και 7 Δεκεμβρίου 2012 αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που συνήλθε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να συγκληθεί και πάλι νέα Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων το τριήμερο 7 έως 9 Δεκεμβρίου 2012 στην Κομοτηνή για να εκτιμήσει την κατάσταση και να επεξεργαστεί το σχέδιο του Κώδικα Δικηγόρων που έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης.

Χωρίς ρεύμα μένουν χιλιάδες νοικοκυριά

Λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών


Χωρίς ρεύμα μένουν περίπου 30.000 νοικοκυριά κάθε μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος κ. Ζερβός, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, κ.  Βασίλη Οικονόμου, για την αυστηρότητα με την οποία η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ρεύματος στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.
Η απάντηση του κ. Ζερβού είναι αποκαλυπτική καθώς γνωστοποιεί ότι «στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας στην οποία εντάσσεται και το Θριάσιο Πεδίο, οι διακοπές που πραγματοποιούνται στο σύνολο των οικιακών και εμπορικών πελατών δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις, όταν πανελλαδικά πραγματοποιούνται ανά μήνα περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους».
Ο κ. Ζερβός σημειώνει ωστόσο ότι, παρά την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα όποια προβλήματα δημιουργούνται ως προς τα θέματα εξόφλησης λογαριασμών και διακοπών ρεύματος λόγω χρέους, προέρχονται από τη μειονότητα πελατών της επιχείρησης, οι οποίοι είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους και απαιτούν διακριτή μεταχείριση έναντι των υπόλοιπων πελατών, ζητώντας κατ' επανάληψη μακροχρόνιους διακανονισμούς τους οποίους όμως κατά κανόνα δεν τηρούν».
Στον βουλευτή έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, ενημερώνοντας ότι «η ΡΑΕ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπόνησης νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις για ευνοϊκή αντιμετώπιση των ευάλωτων καταναλωτών όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 52 του Ν. 4001/2011». Η διάταξη αφορά οικονομικά ασθενείς οικιακούς πελάτες, πελάτες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους, με σοβαρά προβλήματα υγείας κ.λπ.

5η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 17/18 Νοεμβρίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής και η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου δοκιμάζεται στην Καρίτσα (17/11-15:00)

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012
Ζίτσα – ΑΠΟΕΛ (15:00)
Μάρμαρα – Ανάργυροι (15:00)
Πετσάλι – Καρυές (15:00)
Καρίτσα – Κεφαλόβρυσο (15:00)
Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2012
Α.Ε. Γιάννενα - Μπισδουνάκι (11:00)
Βοτονόσι – Πανζαγορισιακός (15:00)