Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη σε περιοχή της Άρτας ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας

 


Συνελήφθη χθες το βράδυ (29-02-2024) σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας ημεδαπός, που κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε κυνηγητικό του όπλο, για το οποίο δεν τηρούνταν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις για τη μεταφορά του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Δήμος Ζίτσας: Συγχαρητήρια στην Αδελφότητα Αετόπετρας για τη βράβευσή της από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία

 


Συγχαρητήρια επιστολή στην Αδελφότητα Αετόπετρας απέστειλε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την τιμητική διάκριση που της απονεμήθηκε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Η Αδελφότητα Αετόπετρας βραβεύτηκε για την ενεργό και πολυσχιδή δράση της από το 1901 μέχρι σήμερα, στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Πανηπειρωτική για την κοπή της πίτας του Ηπειρώτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Μας κάνετε υπερήφανους καθώς αποδεικνύετε πως είστε  άξιοι πρεσβευτές της πλούσιας παράδοσης όχι μόνο του τόπου καταγωγής σας, της Αετόπετρας, αλλά και ολόκληρου του Δήμου», αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας και προσθέτει, «Είναι γνωστή σε όλους μας η άοκνη προσπάθειά σας να υπηρετήσετε τους σκοπούς και τους στόχους της Αδελφότητας για τη διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης και των δεσμών της νεότερης γενιάς  με τον τόπο καταγωγής τους. Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσετε όλοι σας με επιτυχία τις δραστηριότητες της Αδελφότητας και στην προσπάθειάς σας αυτή να ξέρετε πως θα συνεχίσουμε ως  Δημοτική Αρχή Ζίτσας να είμαστε στο πλευρό σας συμπαραστάτες και αρωγοί».

Ιωάννινα: 13 ταΐστρες – ποτίστρες χωροθετούνται σε περιοχές του δήμου για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων

 


Σύσκεψη με προέδρους τοπικών συμβουλίων είχε σήμερα ο αντιδήμαρχος Πέτρος Παλάσχας με αντικείμενο την καλύτερη οργάνωση της τοποθέτησης των 13 πρώτων ταϊστρών – ποτίστρων  για την σίτιση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η τοποθέτησή τους θα γίνει στις ακόλουθες περιοχές: Πέραμα, Πεδινή, Κοσμηρά, Μάζια, Χαροκόπι, Πλατανιά, Σταυράκι, Μπάφρα, Νέα Ζωή, Κουτσελιό, Νεοχωρόπουλο, Νεοκαισάρεια και Καρδαμίτσια, όπως είχε αποφασιστεί στη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου από το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε στους προέδρους την προβλεπόμενη διαδικασία και ζήτησε τη συμβολή τους προκειμένου να υποδείξουν ο καθένας στην κοινότητά του, τον κατάλληλο χώρο για να τοποθετηθούν οι ταΐστρες – ποτίστρες.

Άρτα: Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για κλοπή από σπίτι

 


Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, που έγινε την 15-02-2024 σε περιοχή της Άρτας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε από σπίτι ημεδαπής κοσμήματα και κινητό τηλέφωνο, συνολικής αξίας -3.000- ευρώ.

Μέρος των κλοπιμαίων ανευρέθηκαν σε ενεχυροδανειστήριο, όπου τα είχε διαθέσει ο κατηγορούμενος και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 6 Μαρτίου, ώρα 18:00

 


Έχοντας υπόψη τις  σχετικές διατάξεις του άρθρου  67 του  Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκαν  με τις  διατάξεις του  άρθρου  6  του Ν. 5056/2023,για τη σύγκληση του Δημοτικού  Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  η οποία θα διεξαχθεί την  ΤΕΤΑΡΤΗ 6η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 και ώρα  18.00.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ  ΚΑΛΠΑΚΙ [ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ.-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ].

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ  ΜΠΟΝΤΙΝΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.Έγκριση  2ης Αναμόρφωσης  Προϋπολογισμούκαι  Τεχνικού Προγράμματος Έργωνέτους  2024.

2.Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας ΕκπαίδευσηςΔήμου Πωγωνίου, οικον. Έτους 2023.

3.Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πωγωνίου, οικον. Έτους 2023.

4.Έγκριση επιχορήγησης Αθλητικών Συλλόγων.

5.Έγκριση  έκδοσης  Δ.Α.Δ. [Δασική Αστυνομική Διάταξη], από το Δασαρχείο Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, την Τρίτη 5 Μαρτίου, ώρα 13:00

 


Την  Τρίτη 5  Μαρτίου 2024 και ώρα 13.00, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί η  ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

 


Συνελήφθη χθες (29-02-2024) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος προσέγγισε ημεδαπή και με απρεπείς χειρονομίες, που παραπέμπουν σε γενετήσιες πράξεις, πρόσβαλε επανειλημμένα τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, την Τρίτη 5 Μαρτίου, ώρα 10:00 π.μ. στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου

 


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 74Α του Ν.3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (άρθ. 9 του Ν.5056/2023) και το υπ. αρ. 1/03-01-23 πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου περί εκλογές των μελών της, όπως αρμοδίως επικυρώθηκε, σας καλούμενα προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  στις  05  Μαρτίου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, για την ενημέρωση, συζήτηση και λήψη σχετικών αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που ακολουθεί:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1.Εισήγηση της Δ.Ε. προς το Δ.Σ.  για τον καθορισμό χώρων συγκέντρωσης φερτών υλικών και μπαζών  σε  περίπτωση  εφαρμογής  των  σχεδίων  αντιμετώπισης  εκτάκτων  αναγκών «ΔΑΡΔΑΝΟΣ» και «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» στους οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Πωγωνίου.

2.Έγκριση κατάρτισης Μητρώου Εργοληπτών  κατόπι της υπ. αριθ. 842/31-01-24 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για χρήση Μηχανημάτων Έργου σε Έκτακτες Ανάγκες (δράσεις Πολιτικής Προστασίας) έως 31-12-2025.

3.Αποδοχή επιχορήγησης ποσού 105.552,95€ από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΚΑΠ των Περιφερειών) για την κάλυψη δαπανών αποκομιδής απορριμμάτων του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου.

4.Εισήγηση της Ο.Ε. προς το Δ. Σ. για την 2η  αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος έργων χρήσης 2024 Δήμου Πωγωνίου».

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», την Κυριακή 3 Μαρτίου

 


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων ”Οι Ζωσιμάδες”, ενόψει της διεξαγωγής ποδοσφαιρικού αγώνα της 26ης αγωνιστικής της Super League 1, αθλητικής περιόδου 2023-2024, μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, την Κυριακή 03/03/2024 και ώρα 19.30′.

Τις ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 03/03/2024 και από ώρα 15:30’ έως πέρατος τουποδοσφαιρικού αγώνα:

-Την προσωρινή απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων, επί των οδών Φ.Τζαβέλα,Μαγγένου, Πινδάρου, Μιχαηλίδη, Μανάρη (από το ύψος της οδού Σαμουήλ, έως την συμβολή της με την οδόΜιχαηλίδη), Σταδίου, Νότη Μπότσαρη και 28ης Οκτωβρίου (από τη συμβολή της με τη Χαρ. Τρικούπη,έως τη συμβολή της με τη Νότη Μπότσαρη).

-Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των οδών Φ.Τζαβέλα, Μαγγένου,Πινδάρου, Μιχαηλίδη, Μανάρη (από το ύψος της οδού Σαμουήλ, έως την συμβολή της με την οδόΜιχαηλίδη) και Σταδίου.

Δήμος Πωγωνίου: Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, την Τετάρτη 6 Μαρτίου, ώρα 17:30

 


Έχοντας υπόψη τις  σχετικές διατάξεις του άρθρου  7 του  Ν. 5056/2023, για τη σύγκληση του Δημοτικού  Συμβουλίου, ΣΕ  ΕΙΔΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΑΡΧΗΣ σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση αυτή  του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη  6-3-2024 και ώρα  17.30.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ  ΚΑΛΠΑΚΙ [ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ.-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ]

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ  ΜΠΟΝΤΙΝΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Σχετικά  με  το λόγο που δεν έχει εκδοθεί η  απόφαση του Δ.Σ. που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29-11-2023 [19οθέμα], με τίτλο: «Έγκριση απαλλοτρίωσης Τμήματος οικοπέδου της κ. Βασιλικής Φυλλάρου στην Κοινότητα Κουκλιών. [Υποβολή θέματος από το Δημοτ. Σύμβουλο Χρήστο Γκόγκο].
  2. Σχετικά  με τα αδέσποτα  ζώα  και τα μέτρα που παίρνει  ο Δήμος  για την αντιμετώπιση  του μεγάλου αυτού προβλήματος.  [Υποβολή θέματος από το Δημοτ. Σύμβουλο  Δημήτριο Ντότη].
  3. Σχετικά με τα ξερά χόρτα στους οικισμούς του Δήμου  και την  καλοκαιρινή βλάστηση παραπλεύρως του Οδικού Δικτύου του Δήμου. Τι μέτρα πρόκειται να λάβει ο Δήμος;  [Υποβολή θέματος από το Δημοτ. Συμβούλιο Ροσιλόβαλη Δημ.]

22η αγωνιστική το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου,, στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική, εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου--Α.Ο. Ανατολής 3-03-24/16:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΩΡΑ: 16:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ    (16:00)

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ   (16:00)

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:00)

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (16:00)     

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (18:00)

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ  (16:00)

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (16:00)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00)

Ιωάννινα: Tα μέτρα για συνοδούς και επισκέπτες στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

 


Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά του κορονοϊού (covid-19), θα ισχύουν έως και 15.03.2024 τα κάτωθι:

Οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι συνοδοί:

• Από Δευτέρα έως Παρασκευή συστήνεται η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο)

• Σε ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια δομή υγείας για εξέταση είτε με τακτικό ραντεβού είτε εκτάκτως συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος με τη χρήση rapid test.

• Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) που θα έχει διενεργηθεί την Παρασκευή, για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου,

Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-14:00

παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test, από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 1 Μαρτίου

 


Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

21η αγωνιστική το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Αετός Αετοράχης 3-03-24/16:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΩΡΑ: 16:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ- ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ - Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (16:00)

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (16:00)

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (16:00)

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ (16:00)

Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ (16:00)

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ(16:00)

Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ    (16:00)

Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ(16:00)

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ(16:00)

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ  (16:00)

Ελάχιστα Επεμβατική Καρδιοχειρουργική

 


Το μέλλον των χειρουργείων καρδιάς στο Metropolitan Hospital

«Πραγματική άγνοια δεν είναι η απουσία γνώσης, αλλά η άρνηση απόκτησής της» Karl Popper

Τα τελευταία 30 χρόνια το τοπίο της καρδιοχειρουργικής έχει αλλάξει δραστικά. Η αλματώδης ανάπτυξη της επεμβατικής καρδιολογίας, τόσο στον τομέα της στεφανιαίας νόσου, όσο και σε αυτόν των διαδερμικών βαλβίδων, επιτάσσει την εκπαίδευση «σύγχρονων» καρδιοχειρουργών που θα μπορούν να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και απαιτήσεις της νέας εποχής.

«Στα πλεονεκτήματα των ελάχιστα επεμβατικών καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων περιλαμβάνονται: η εξατομικευμένη προσέγγιση, ο σύντομος διεγχειρητικός χρόνος, οι μικρές χειρουργικές τομές, ο ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος, η μικρή παραμονή στο νοσοκομείο, με απώτερο σκοπό την ταχεία επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητα», επισημαίνει ο κ. Ευάγγελος Παπαδήμας Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Μetropolitan Hospital, Ειδικός Ελάχιστα Επεμβατικής και Ενδοσκοπικής Καρδιοχειρουργικής.

«Η πρόκληση αυτή» συνεχίζει «είναι σημαντική για τους σύγχρονους καρδιοχειρουργούς, καθώς πλέον έχουν να διαχειριστούν ασθενείς που αναζητούν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πάθησης σε συνδυασμό, όμως, με την ταχύτερη δυνατή ανάρρωση.

Γι’ αυτό οι βασικές γνώσεις για τα χειρουργεία αορτοστεφανιαίας παράκαμψης και αντικατάστασης βαλβίδας που μπορεί να ήταν σημαντικές για έναν καρδιοχειρουργό κατά την προηγούμενη εικοσαετία, δεν είναι πλέον επαρκείς για up to date και ορθή χειρουργική αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών».

Επιπλέον, «με την ευρεία και ταχύτατη διάδοση της γνώσης, ο μέσος καρδιοχειρουργός αντιμετωπίζει έναν ενημερωμένο ασθενή που ρωτά για την ελάχιστα επεμβατική τεχνική, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα οφέλη, αλλά και τους μηδαμινούς περιορισμούς της, καθώς είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις για τις οποίες αντενδείκνυται», προσθέτει.

Συνεπώς, «η ελάχιστα επεμβατική καρδιοχειρουργική και η απόκτηση εμπειρίας στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές αποτελούν μονόδρομο για τους σύγχρονους καρδιοχειρουργούς, με γνώμονα πάντα την ορθότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας καρδιοπαθών ασθενών.

Η ελάχιστα επεμβατική καρδιοχειρουργική θεωρείται, χωρίς αμφιβολία, το παρόν και το μέλλον της καρδιοχειρουργικής, για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των περιστατικών και τη βελτίωση της ζωής των ασθενών», καταλήγει ο κ.Παπαδήμας.

*Το Metropolitan Hospital πρωτοπορώντας στην τεχνολογία αιχμής και προσφέροντας υψηλού επιπέδου παροχές υγείας φροντίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και με μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στο ιατρικό του προσωπικό να αντιμετωπίζει τα περιστατικά καρδιολογικών χειρουργείων με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές προς όφελος του ασθενούς.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.metropolitan-hospital.gr/el/