Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση εκπροσώπων της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ν.Τ. Ιωαννίνων με το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη


Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ν.Τ. Ιωαννίνων συνάντησε στο Καλπάκι το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλη, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο των μηχανικών Τ.Ε. αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του Δήμου Καλπακίου και τη μεταξύ τους συνεργασία.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Πωγωνίου ήταν θετικός στα εξής:
1. Συμμετοχή εκπροσώπων της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ν.Τ. Ιωαννίνων σε επιτροπές διαβούλευσης του Δήμου
2. Συνεργασία του Ν.Τ.-Ιωαννίνων με το Δήμο για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που αφορούν τα δημόσια έργα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ποιότητα των τεχνικών έργων, την προστασία του περιβάλλοντος, την υγιεινή και ασφάλεια δημοσίων- σχολικών κτιρίων.
3. Συνεργασία του Ν.Τ.-Ιωαννίνων με το Δήμο σε σχέση με πραγματογνωμοσύνες που αφορούν σε τεχνικά θέματα.

Από μέρους της η  Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ν.Τ. Ιωαννίνων  και τα μέλη της είναι διατεθειμένα και εξειδικευμένα ώστε  να γίνουν αρωγοί στην ανάπτυξη του Δήμου και στην αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων.

Ιωάννινα, 6-11-2014
Ο Γραμματέας     Η Πρόεδρος


Λιούτας Γεώργιος   Παπασπύρου Ελένη

Από την Τρίτη 11 Νοεμβρίου η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες

Η ενιαία ενίσχυση  θα καταβληθεί άμεσα, χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος ενημέρωσε ότι από την Τρίτη 11 Νοεμβρίου ξεκινά η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης που θα καταβληθεί άμεσα, χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ.

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα έχουν καταβληθεί ενιαία πληρωμές παλαιότερων ετών, επιστροφές ΦΠΑ, πετρελαίου, και το συνολικό ποσό για τους παραγωγούς θα ανέλθει στα 2,8 δισ. ευρώ. 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για έργα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες

Αποϕάσεις για έργα στις τέσσερις Περιϕερειακές Ενότητες έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιϕέρειας Ηπείρου.
Συγκεκριμένα αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
* «Συμπληρωματικές εργασίες αποκατάστασης ασϕαλτοταπήτων στο Ε.Ο.Δ. Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακκαβιά», προϋπολογισμού 119.000 ευρώ (Ανάδοχος: Πορϕύρης & ΣΙΑ Ε.Ε.)
* «Εγκατάσταση ϕωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ Αρίστης του Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 52.000 ευρώ (Ανάδοχος: Τέλης Δημήτριος)
* «Συντήρηση-αποκατάσταση οδικού δικτύου κτηνοτροϕικών και λοιπών εγκαταστάσεων στην Άρτα», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ελένη Άρτεμη ΕΔΕ)
* «Τοποθέτηση στηθαίων δρόμου Ανήλιο-Χαλίκι και μικροεπισκευές», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (Ανάδοχος: Γεώργιος Οικονόμου)
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι της Παρασκευής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Συγκεκριμένα:
Την  Παρασκευή (7-11-14) από το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες σταδιακά μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στη
δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Το Σάββατο (8-11-14) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα αλλά σταδιακά θα ασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Σταύρος Καλογιάννης: Μη ικανοποιητικές οι απαντήσεις των Υπουργών Ανάπτυξης και Υποδομών σχετικά με την ένταξη του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Απαντήσεις έδωσαν οι συναρμόδιοι Υπουργοί Ανάπτυξης και Υποδομών στην Ερώτηση (υπ’ αριθ. πρωτ.: 3481/2014) που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, για τα θέματα: της ένταξης του έργου Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να δημοπρατηθεί και, της παράλληλης επίσπευσης της ένταξής του στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (2014 – 2020), όπως έγινε και για τον άξονα Πάτρα – Πύργος.
Στην απάντησή του ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ουσιαστικά αναρμόδιος παραπέμποντας το θέμα στο Υπουργείο Υποδομών, αναδεικνύοντας το έλλειμμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων.
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υποδομών στο έγγραφό του (υπ’ αριθ. πρωτ.: 1510/29.10.2014) αναφέρεται κατά κύριο λόγο στις διαδικασίες προώθησης του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος που είναι «έργο εμπροσθοβαρές και χρήζει άμεσης εγγραφής σε ΣΑΕ, ώστε να καταστεί δυνατή η δημοπράτησή του… και να απορροφηθούν πόροι της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 άμεσα, στα πρώτα χρόνια υλοποίησής της».

Φιλιππιάδα Πρέβεζας: Συνελήφθη ημεδαπός για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (06-11-2014) το πρωί στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 66χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, ο 66χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο ατομικές οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (193.350,04) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. 

Palmos Analysis: Μπροστά με 10,4% ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα που ξεπερνά τις δέκα μονάδες δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού SBC, με τη Νέα Δημοκρατία μάλιστα να εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του 20%.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» που δημοσιεύει τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 29,4%
ΝΔ: 19%
Χρυσή Αυγή: 6,5%
Ποτάμι: 5,4%
ΚΚΕ: 4,3%
ΠΑΣΟΚ: 4,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,4%
ΛΑΟΣ: 1,2%
Δημιουργία Ξανά: 1,2%
ΔΗΜΑΡ: 0,5%
Άλλο κόμμα: 4%
Αναποφάσιστοι: 9,7%
Λευκό ή άκυρο: 3,8%
Αποχή: 4,8%
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 63%, έναντι 25% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 37%, έναντι 30% του Αλέξη Τσίπρα.
Η δημοσκόπηση θα παρουσιαστεί σήμερα στις 6 το απόγευμα από το SBC TV.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός, αναζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Γερμανία

Συνελήφθη, χθες (05-11-2014) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, καθότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Γερμανικών Αρχών για οργάνωση και συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία καθώς και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Συγκεκριμένα, ο 22χρονος συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ιδιοκτήτη και έγινε την 27-04-2013 στην πόλη Kiel της Γερμανίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

''Η λέξη πρόοδος, στο στόμα της μητέρας μου, ηχούσε πολύ φάλτσα'', του Matei Visniec, σε σκηνοθεσία του Ηπειρώτη Νίκου Γκεσούλη στο Θέατρο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, Καπνοκοπτηρίου 8 και Στουρνάρη, Ομόνοια, από 27 Οκτωβρίου 2014 μέχρι 13 Ιανουαρίου 2015

''Η λέξη πρόοδος, στο στόμα της μητέρας μου, ηχούσε πολύ φάλτσα'', του Matei Visniec, σε σκηνοθεσία του Ηπειρώτη Νίκου Γκεσούλη στο Θέατρο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, Καπνοκοπτηρίου 8 και  Στουρνάρη, Ομόνοια, από 27 Οκτωβρίου 2014  μέχρι 13 Ιανουαρίου 2015 
ΧΡΟΝΟΣ: Σήμερα, αύριο; Αυτή η ιστορία δεν έχει τέλος!
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ: Ο γιος, ο Βίκμπο, στρατιώτης, νεκρός. Η κόρη, η Ίντα, πόρνη, στην Ιταλία. Ο Πατέρας και η Μητέρα, πρόσφυγες μετά τον εμφύλιο σε μια διαλυμένη χώρα σκάβουν στο δάσος να βρουν το σώμα του γιου τους. Οι παλιοί γείτονες κρύβουν μυστικά και ο Νέος Γείτονας εμπορεύεται οστά...
“Η Λέξη Πρόοδος…” του Ματέι Βισνιέκ βραβεύτηκε το 2009 στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.

"Τα Ηπειρώτικα πανηγύρια σήμερα'': Μεγάλη εκδήλωση-συζήτηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Ομόνοια, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18:00

Μια εκδήλωση για όσα πονάμε αλλά και για όσα μας πονάνε και τα πονάμε αλλιώς στα Ηπειρώτικα Πανηγύρια σήμερα...

Με εισηγητικές παρεμβάσεις, προβολή βίντεο και φωτογραφιών από παλιά και σύγχρονα πανηγύρια ως έναυσμα για μια εγκάρδια κουβέντα, για όσα από καιρό πρέπει να κουβεντιάσουμε. Θέτοντας, όπου χρειαστεί, το δάχτυλο "επί τον τύπον των ήλων"... Γιατί όσα δεν πάνε άλλο...

Για όσα πρέπει να αλλάξουν ή να μην συνεχιστούν. Και για όσα αξίζει να πασχίσουμε, όλοι μαζί, να τα διασώσουμε και να τα διαδώσουμε.


Σαν φυλαχτά του λαϊκού μας πολιτισμού...
"Τα Ηπειρώτικα πανηγύρια σήμερα"!
Κουβεντιάζουμε για τα πανηγύρια μας, εκεί όπου χτυπά ο σφυγμός της παράδοσής μας, στη μάνα Ήπειρο ή στην ξενιτιά... Στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Ομόνοια, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014,ώρα 18.00'

Η πρώτη εκδήλωση για την περίοδο 2014-2015 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών! Και η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής με θέμα την Παράδοση σήμερα! Ας είμαστε όλοι εκεί!

Μας αφορά όλους!

Στο τέλος της εκδήλωσης - συζήτησης, ένα μικρό ηπειρώτικο γλέντι στην καρδιά της πόλης. Με τσίπουρο και πίτες!


Διοργάνωση Πολιτιστική Επιτροπή Π.Σ.Ε.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Οκτώβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (1.593) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -1.417- (εκ των οποίων -19- διακινητές)
Για ληστεία: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -22-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -2 5 -
Για πλαστογραφίες: -3 1 -
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -4-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -9-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-17-
Για παράβαση της Νομοθεσίας «περί παιγνίων και λαχειοφόρων αγορών»: -6-
Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -7-

Φρένο στο ροχαλητό με laser και ραδιοσυχνότητες ΙΙ


Αθήνα 5 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Φρένο» στο ροχαλητό σε ποσοστό που φθάνει μέχρι 90% βάζουν πλέον οι Ωτορινολαρυγγολόγοι με  laserκαι ραδιοσυχνότητες!
«Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας έχει εξοπλίσει και μπορούμε πλέον ανάλογα με την περίπτωση να μειώνουμε σημαντικά το προβληματικό ροχαλητό βελτιώνοντας  τη ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας» τονίζει ο διαπρεπής  χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος    κ. Παναγιώτης Καϊάφας.
 «Το επίμονο ροχαλητό, συμπληρώνει ο κ Καϊάφας, δεν είναι πάντα αθώο και η  χειρουργική αντιμετώπιση του ενδείκνυται όταν υπάρχουν άπνοιες στη διάρκεια του ύπνου με σοβαρά ανατομικά εμπόδια στην ελεύθερη ροή του αέρα ή ελλιπής  συμμόρφωση σε συντηρητικές θεραπείες».
Σύμφωνα με τους ΩΡΛ ανάλογα με την αιτία πρόκλησης του επίμονου ροχαλητού είναι και η χειρουργική μέθοδος αντιμετώπισης. 
Συγκεκριμένα η πλειοψηφία των χειρουργικών επεμβάσεων  αφορά:
•Τον ευθειασμό του ρινικού διαφράγματος