Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Με λαμπρότητα και ο εφετινός εορτασμός στη Παναγιά Σιταριάς

 Κάτω από τον παχύ ίσκιο των αιωνόβιων βελανιδιών εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Παναγίας, στην Παναγιά Σιταριάς Πωγωνίου.
Παρόν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο πρώην υπουργός και συνδημότης  κ. Αντώνης Φουσάς, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βιρβίλης Σταύρος, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Γκόγκος Χρήστος, ο συνδημότης καρδιορχειρούργος  κ. Στέφανος Φούσας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φωτίου Θανάσης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σιταριάς, κ. Μιτσιώνης και αρκετού κόσμου από το χωριό, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή της Παναγίας.
Οι καλεσμένοι απόλαυσαν το παραδοσιακό φαγητό, ρύζι  με προβατίνα, υπό τους ήχους του κλαρίνου του γνωστού κλαρινίστα Χαλιγιάννη Χρήστου.



Συνάντηση του κ. Ιωάννη Λώλου με τον κ. Παύλο Κοτρότσιο, εκδότη και διευθυντή της Εφημερίδας «Hellenic News Of America»


Την Πέμπτη 11 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννης Λώλος υποδέχθηκε, στο γραφείο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, τον κ. Παύλο Κοτρότσιο, πρώην πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και εκδότη και διευθυντή της Εφημερίδας «Hellenic News Of America».
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Νικόλαος Κάτσιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης, οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κα. Ρεγγίνα Δηλαβέρη και κ. Σωτήριος Μήτσης, καθώς και η διεθνούς φήμης Θεσπρωτή ζωγράφος Φρειδερίκη Παππά.
Στην συνάντηση γνωριμίας, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο και πρόσφορο για την ανάπτυξη μιας πολύ-επίπεδης συνεργασίας από την προώθηση των τοπικών προϊόντων έως και την ανάπτυξη του τουρισμού με την προσέλκυση νέων επισκεπτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Και οι δύο πλευρές δήλωσαν πρόθυμες να συνεργαστούν με όλους τους φορείς, προκειμένου να σχεδιαστεί ο οδικός χάρτης που θα βοηθήσει στην εγκαθίδρυση μιας πραγματικά ουσιαστικής και ωφέλιμης συνεργασίας, η οποία θα έχει προστιθέμενη αξία τόσο για την περιοχή μας, όσο και την ομογένεια.
Την πρώτη αυτή συνάντηση θα ακολουθήσουν κι άλλες διευρυμένες προκειμένου όλοι να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό μιας εξωστρεφούς πολιτικής για την περιοχή μας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, χθες (14.08.2016) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.Α.Σ. Ηγουμενίτσας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Ρουμανικές Αρχές για κλοπή.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έρχεται νέος ΕΝΦΙΑ που θα φορολογεί το σύνολο της περιουσίας

Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων με αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν νέο φόρο που θα έχει αφορολόγητο όριο και θα μεταφέρει τα βάρη στη μεγάλη και πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς και ηλεκρονική υποβολή «δήλωσης περιουσιακής κατάστασης» απο όλους τους φορολογουμένους, προαναγγέλλει με συνέντευξη του στο «Εθνος της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
«Ο νέος φόρος που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα φορολογεί το σύνολο της περιουσίας, θα έχει αφορολόγητο και θα είναι δίκαιος και αναλογικός», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ. Επίσης, κάνει λόγο για υποχρεωτική ηλεκτρονική δήλωση περιουσιακής κατάστασης θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι, καθώς και για μεγάλες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Ο κ. Αλεξιάδης γνωστοποιεί ότι είναι έτοιμες και θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή οι διατάξεις για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων και το περιουσιολόγιο, διαψεύδοντας τις φήμες για σύνδεση του τελευταίου με«φόρο πλούτου». Όσον αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο θέσπισης κινήτρων για τους πολίτες που θα καταγγέλουν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, ενώ τονίζει πως ήδη εφαρμόζεται σύστημα αντιπαραβολής των τραπεζικών δεδομένων με τις φορολογικές δηλώσεις.

Τσούνης (Βοστινιώτης) Παναγιώτης: Μεγάλη δημοσιότητα (και επισημότητα) δόθηκε γύρω από τα εγκαίνια του «Κέντρου Πολυφωνικού τραγουδιού»

Η εκ μέρους του Δημάρχου κ. Καψάλη,  μεγάλη δημοσιότητα και επισημότητα    που δόθηκε γύρω από τα εγκαίνια του «Κέντρου Πολυφωνικού τραγουδιού»  μας  βάζει σε σκέψεις.
Λες και επρόκειτο για εγκαίνια κάποιου υδροηλεκτρικού φράγματος, κάποιου Κέντρου Υγείας, κάποιας γέφυρας, ενός τούνελ  τέλος πάντων. 
Για το πολυφωνικό  τόσος θόρυβος;
 Μας θυμίζει τον μαθητή εκείνο που στο τέλος της χρονιάς πήγε στον πατέρα του το απολυτήριο του  με τους βαθμούς  που πήρε σε κάθε μάθημα.
Διαβάζει ο πατέρας: Μαθηματικά 4, Φυσική 3, Χημεία 5, Ιστορία  4, Λογοτεχνία 3,  Ωδική 10.
Μόλις ο πατέρας διαβάζει την επίδοση του παιδιού του στην Ωδική γυρίζει και  του κόβει μια γυριστή.
–Καλά ρε παλιόπαιδο  του λέει, με τέτοιους βαθμούς στα βασικά μαθήματα που την βρήκες την όρεξη να τραγουδήσεις!

Τσούνης (Βοστινιώτης) Παναγιώτης

15-8-2016

3ος Αγώνας ανωμάλου δρόμου "Νεμέρτσικα ... ο δρόμος προς τον Αη Γιάννη"


Δολιανά Πωγωνίου: Εκδήλωση για τον Γεώργιο Γεννάδιο την Τετάρτη 17 Αυγούστου, ώρα 7:30 μ.μ.

Εκδήλωση στα πλαίσια του θεσμού «Η λογιοσύνη των Ηπειρωτών»  με θέμα «Γεώργιος Γεννάδιος, Ο μεγάλος δάσκαλος του γένους» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα στα Δολιανά Ιωαννίνων. Η διοργάνωση είναι της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, του Δήμου Πωγωνίου, της τοπικής κοινότητας Δολιανών «Ο Γεννάδιος», της Αδελφότητας Δολιανιτών «Ο Γεννάδιος» και του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δολιανών.
Συντονιστής  της εκδήλωσης θα είναι ο Αλέξανδρος Φαρμάκης, μέλος του Δ.Σ  της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
7:30 μ.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Γεώργιου Γεννάδιου.
7:45 - 8:00 μ.μ.: Χαιρετισμοί.
8:00 - 8:20 μ.μ.: Σοφία Γραμμόζη - Σωπίκη.
«Ο Γεώργιος Γεννάδιος και η δράση του στην Ελλάδα».
8:20 - 9:45 μ.μ.: Σπύρος Εργολάβος.
«Γεώργιος Γεννάδιος: Ο Μεγάλος Δάσκαλος του Γένους και η προσφορά του στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες και στη Ρωσία».

Παράλληλα με την εκδήλωση θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφικού υλικού, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Μαυρονόρος Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη 17 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στο Μαυρονόρος Πωγωνίου.

Δήμος Πωγωνίου: Εκδήλωση για το μεγάλο δάσκαλο του γένους Γεώργιο Γεννάδιο την Τετάρτη 17 Αυγούστου, ώρα 7:30 μ.μ., στα Δολιανά

Εκδήλωση για το μεγάλο δάσκαλο του γένους Γεώργιο Γεννάδιο διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, στις 7:30 μ.μ., στα Δολιανά.