Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ενημερωτική ημερίδα για το πολυφωνικό τραγούδι στο Κεφαλόβρυσο

Στο Κεφαλόβρυσο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η ενημερωτική ημερίδα για την προώθηση του πολυφωνικού τραγουδιού, δράση που με το διακριτικό τίτλο Polysong, είναι ενταγμένη στο Διασυνοριακό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας «Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013».
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό και καλωσόρισμα από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αναστάσιο Γιούνη, ο οποίος και ήταν ο συντονιστής της εκδήλωσης.
Στη συνέχεια μίλησαν ο λαογράφος Νίκος Υφαντής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι της Γκρέτσια Σαλενίντα» Νίκος Σουρέλης, ο μουσικολόγος/μουσικός και διδάσκων στην Αν. Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς, Παναγιώτης Τέλης, ο λαογράφος Βασίλειος Ράπτης.

Ακολούθησε παρουσίαση πολυφωνικών τραγουδιών από το πολυφωνικό μουσικό συγκρότημα του Σελιού της Βορείου Ηπείρου και από το συγκρότημα «Ήνορο». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, στόχος της ημερίδας υπήρξε η προώθηση και προβολή της μουσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών που συμμετέχουν στο έργο καθώς και η ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών στην καθημερινή δραστηριότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με το πολυφωνικό τραγούδι.

To πρόγραμμα των αγώνων της Α' Ερασιτεχνικής

Με κάθε επισημότητα και με αγιασμό που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, Μάξιμο, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΗΠ η κλήρωση της Α' Ερασιτεχνικής.
Η πρώτη σέντρα για το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 6-7 Σεπτεμβρίου.   
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Α' Ερασιτεχνική
1η – 18η αγωνιστική
ΑΕΔ Πωγωνάτος-Θύελλα Ελεούσας
Θρίαμβος Σερβιανών-Καλπάκι
ΑΕ Χουλιαράδων-ΠΑΟ Κουτσελιού
Πίνδος Κόνιτσας-Κόντσικα
ΑΕ Μικρασιατών-ΠΑΟ Κρύας
Αγία Μαρίνα-Δόξα Κρανούλας
Ανατολή-Τιτάν Λογγάδων
ΑΟ Βελισσαρίου-Πασσαρών Ροδοτοπίου
Προοδευτική Περάματος-ΠΑΣ Κάστρο

To πρόγραμμα των αγώνων στον Α' Όμιλο της Β' Ερασιτεχνικής

Το Σαββατοκύριακο 6-7 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η αγωνιστική σεζόν στον Α' Όμιλο της Β' Ερασιτεχνικής.
Μετά την κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΣΗΠ, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
 Β' Ερασιτεχνική
Α' Όμιλος
1η – 18η αγωνιστική
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου -Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
Αετός Πρωτόπαππας-Καρυές
Πανζαγορισιακός-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου
ΑΠΟΕΛ-Περίβλεπτος
ΑΕ Λαψίστα 2006-ΠΑΟ Κόνιτσας
ΠΑΟ Πεντέλη-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΑΟ Σταυρακίου-Ατρόμητος '95
Ζωοδόχος-Αετός Νήσου
Αστήρ Αμφιθέας -ΑΟ Αμπελοκήπων

Στα ΚΕΠ η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας IX και μοτοσικλετών

Πιο γρήγορα και πιο απλά θα πραγματοποιείται από τις 2 Σεπτεμβρίου η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ιδιωτικής Χρήσης, καθώς η διαδικασία αυτή, αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών, θα πραγματοποιείται πλέον και μέσω των ΚΕΠ.
Με τον τρόπο αυτόν θα αποσυμφορηθούν οι βεβαρημένες με παράλληλα καθήκοντα αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πολίτες που μέχρι σήμερα εξυπηρετούντο από 60 σημεία σε όλη την Ελλάδα για τη μεταβίβαση και έκδοση της άδειας κυκλοφορίας τους, από τις 2 Σεπτεμβρίου θα εξυπηρετούνται από 1.060 σημεία, όσα και τα ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα.

ΕΝΦΙΑ: Δεν ισχύει η έκπτωση 30% στα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα



Παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή, μετά τις συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με βουλευτές της συγκυβέρνησης, για τη χορήγηση έκπτωσης 25%- 30% από τον ΕΝΦΙΑ στα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τελικά ο περιορισμένος χρόνος για τις σχετικές προσαρμογές και το αμφίβολο δημοσιονομικό αποτέλεσμα οδηγούν την κυβέρνηση σε καθολική αναδίπλωση.
Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% θα συνεπαγόταν πως ο εισπρακτικός στόχος θα μειωνόταν αυτομάτως κατά 100 εκατ. ευρώ τη στιγμή που ήδη οι προσδοκίες για τα έσοδα που μπορούν να βεβαιωθούν από το φόρο έχουν υποχωρήσει λόγω των διορθώσεων στα εκκαθαριστικά περίπου 800.000 φορολογουμένων οι οποίοι έχουν ακίνητα σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος.

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες (25-08-2014), στο Χάνι Δελβινακίου και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος Αλβανός και ένας 24χρονος Σύριος, κατηγορούμενοι για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στο Χάνι Δελβινακίου ο 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατείχε πλαστό δελτίο ταυτότητας ομογενούς ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητάς του, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, λόγω δικαστικής απέλασης.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα ο 24χρονος Σύριος, διότι, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητα ισπανικών αρχών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας αντίστοιχα.

Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών


Τη θέσπιση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 18% ή 19% μελετά το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως προκύπτει από πηγές της ΕΣΕΕ που το προεδρείο της συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Γκίκα Χαρδούβελη, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ, με μια επιλογή να είναι αυτή της θέσπισης ενιαίου συντελεστή.
Η μεταρρύθμιση αυτή είναι μνημονιακή δέσμευση και σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ έχει αναθέσει σε ομάδα οικονομικών εμπειρογνωμόνων σχέδιο για τις αλλαγές και τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών.
Σημειώνεται ότι η μνημονιακή δέσμευση είναι να παρουσιαστεί ένα σχέδιο μεταρρύθμισης του ΦΠΑ εντός του φθινοπώρου και το νέο καθεστώς θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ από την 1-1-2015.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 και ώρα 15:00

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή  τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση των αποφάσεων –πρακτικών της 7ης  /30-7-2014 συνεδρίασης  του Περιφερειακού Συμβουλίου
2. α) Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020 β) Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2020 (εισήγηση: η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κα Καλογιάννη παρουσίαση: η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ηπείρου)
3. Τροποποίηση απόφασης κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων  που απαιτούνται για την
κατασκευή των προσβάσεων της νέας γέφυρας στη  θέση Μπαλντούμα της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων στην περιοχή του Δήμου  Εγνατίας στο Νομό Ιωαννίνων. (εισήγηση: η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου)
 4. Τροποποίηση Περιφερειακών Προγραμμάτων έτους 2014 (εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ιωάννου.