Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει παιχνίδια, σχολικά είδη και δώρα για τα παιδιά στη Μάνδρα Αττικής

Ως ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης και φιλαλληλίας προς τους συνανθρώπους μας και ειδικά τα παιδιά στην Μάνδρα Αττικής, η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης στην αίθουσα της Στρατηγού Καλλάρη 2 -Λεωφόρος Νίκης -1ος όροφος- την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι θα συγκεντρώσει παιχνίδια, σχολικά, είδη, δώρα, ελάχιστη συμβολή στην ανακούφιση του πόνου τους.

Επίσης θα αποσταλούν και όσα φάρμακα έχουμε ήδη στα γραφεία της ΗΕΘ.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar αγάπης από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

          Στο πλαίσιο των κοινωνικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ ενόψει των φετινών Χριστουγέννων, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 από τις 17:30 ως τις 21.00 θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου (γωνία με Χαριλάου Τρικούπη), το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Bazaar αγάπης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου.
          Ο κεντρικός πεζόδρομος θα πλημμυρίσει από χαρά, αγάπη, κοινωνική αλληλεγγύη, ευχές, τραγούδια και λιχουδιές, με τους συμπολίτες μας να έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις χειροποίητες εικαστικές δημιουργίες που δημιούργησαν οι μαθητές, αλλά και να προμηθευτούν δώρα για τους αγαπημένους τους. Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών στα συσσίτια των απόρων της Ενορίας Περιβλέπτου.
          Στο Bazaar θα ακουστούν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και γνωστές μελωδίες, ενώ σπουδαστές του τμήματος Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ Ι.Ε.Κ. ΓΙΑΤΣΟΣ θα παρασκευάσουν και θα προσφέρουν παραδοσιακούς λουκουμάδες. Επίσης, στο πλαίσιο της Δράσης: «Γίνε Σπουδαστής» που υλοποιεί το συγκεκριμένο Ι.Ε.Κ, θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε κλήρωση με δώρα υποτροφίες σπουδών και φορητό Η/Υ.





Η ομιλία του Βασίλη Τσίρκα, στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2018

Ομιλία για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 πραγματοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη 13/12/2017, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.
Αρχικά ο κ. Τσίρκας αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα μπροστά στην οποία βρίσκεται πλέον η χώρα τονίζοντας πως «μπορούμε πλέον να μιλάμε για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, για αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων, για εκτόξευση του αριθμού των τουριστών, για πραγματική μείωση της ανεργίας», ενώ συνέχισε αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από τα  μνημόνια και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018: «Για πρώτη φορά έχουμε την ολοκλήρωση μιας αξιολόγησης, της τρίτης, χωρίς νέα δέσμη μέτρων, χωρίς καμία απολύτως δημοσιονομική επιβάρυνση.
Και αυτό οφείλεται στην ανάκτηση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας που πέτυχε αυτή η Κυβέρνηση. Όσοι δεν έχουν παρωπίδες βλέπουν τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στον αντίποδα η αξιωματική αντιπολίτευση και το σύνολο των συστημικών Μ.Μ.Ε. ζουν στη δική τους πραγματικότητα. Γιατί τους τρομάζει η πραγματικότητα που συνεχώς βελτιώνεται, την ώρα μάλιστα που η Κυβέρνηση συνεχίζει να προετοιμάζει το έδαφος για την οριστική έξοδο από την κρίση και την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές τον Αύγουστο του 2018».
Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα ο βουλευτής Άρτας σημείωσε: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Κυβέρνηση προχωρά στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, διπλάσιο από το περσινό, σε εκατομμύρια πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Το κοινωνικό μέρισμα αποτελεί μέρος της υπεραπόδοσης των εσόδων ως αποτέλεσμα και της σκληρής διαπραγμάτευσης για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.
Αλλά και γιατί κάποιοι που τόσα χρόνια είχαν μια ιδιότυπη ασυλία πλέον πάνε στο ταμείο, όπως συνέβη με τα έσοδα των 711 εκατομμυρίων ευρώ που έχει αποφέρει η ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων καταθέσεων, εισπρακτικά αποτελέσματα που δεν έφεραν ποτέ οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επιτρέποντας αντίθετα τις αδήλωτες καταθέσεις. Από εκεί προήλθε το κοινωνικό μέρισμα, καθώς και από την αύξηση των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία από τις εισφορές των μισθωτών λόγω της μείωσης της ανεργίας, της αύξησης της απασχόλησης και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας».
Επιπλέον ο κ. Τσίρκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση των παροχών των οικογενειακών επιδομάτων: «Με τη διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση η Κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει ένα σημαντικό πακέτο για τη στήριξη των οικογενειών, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό κατά 260 εκατομμύρια ευρώ για τα οικογενειακά επιδόματα, διευρύνοντας τις εισοδηματικές κλίμακες για τους πλέον αδύναμους, ενώ εξίσου σημαντική είναι η αύξηση της δαπάνης για την επέκταση των βρεφονηπιακών σταθμών».
Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός του 2018 σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας σε μια νέα περίοδο οικονομικής σταθερότητας και κανονικότητας: «Τα πράγματα πάνε καλύτερα. Και η απόδειξη είναι ότι προϋπολογισμός του 2018 είναι ο τελευταίος που κατατίθεται στο πλαίσιο του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής και σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας σε μία νέα περίοδο οικονομικής σταθερότητας και κανονικότητας.
Είναι ο προϋπολογισμός που μπορεί να σταθεροποιήσει την αναπτυξιακή πορεία, καθώς οι διατιθέμενοι πόροι τόσο από το ΠΔΕ όσο και από το ΕΣΠΑ αλλά και από τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αλλάζουν το κλίμα στην οικονομία και τις επενδύσεις. Αλλά είναι και ο προϋπολογισμός που αποτυπώνει την προσήλωσή μας στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας και αυτό είναι ένα απτό παράδειγμα 300.000 άνθρωποι έχουν βιώσει την αλλαγή του περάσματος από την ανεργία στην εργασία. Με τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 θα αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η οικονομική και πολιτική κυριαρχία της χώρας και θα φανούν με ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».

Χρυσόρραχη Πωγωνίου: Εντοπίστηκε «καβάτζα», με 138 κιλά χασίς, όπλο Kalasnikov και σφαίρες

Εντοπίστηκε σε δασική περιοχή στη Χρυσορράχη Ιωαννίνων, μεγάλη ποσότητα κάνναβης και οπλισμός


Βρέθηκαν σε «καβάτζα» στην παραπάνω περιοχή και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους (138) κιλών και (400) γραμμαρίων, πολεμικό τυφέκιο « Kalasnikov », γεμιστήρας και φυσίγγια
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων εντοπίστηκε και κατασχέθηκε χθες  το πρωί, σε δασική περιοχή στη Χρυσορράχη Ιωαννίνων, μεγάλη ποσότητα κάνναβης και οπλισμός.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στη χώρα μας και μετά από συστηματικές έρευνες, εντόπισαν στην παραπάνω περιοχή, υπαίθριο χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών «καβάτζα», με περισσότερα από 138 κιλά ακατέργαστης κάνναβης καθώς και οπλισμό.
Αναλυτικά κατασχέθηκαν:
επτά ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν (123) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (138.400) γραμμαρίων,
πολεμικό τυφέκιο «Kalasnikov», με γεμιστήρα με (20) φυσίγγια και (528) φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm.
Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι στον παιδικό σταθμό Καλπακίου

Το ταλέντο τους στις κατασκευές ξεδίπλωσαν οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού Καλπακίου που μαζί με τις μαμάδες έφτιαξαν όμορφα διακοσμητικά και στολίδια για την περίοδο των εορτών.

Το χριστουγεννιάτικο εργαστήρι πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και αποτελεί μια πρωτοβουλία του σχολείου ιδιαίτερα αγαπητή τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς, καθώς αναπτύσσει τις δεξιότητες των μαθητών και συγχρόνως δυναμώνει τη σχέση αγάπης μεταξύ της οικογένειας.

14η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Π.Α.Ο. Κρύας 17-12-17/15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ    
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (15:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (15:00) 
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (15:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:00)

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (17:15) 

Τα κλειδιά για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών μας στο διαδίκτυο

Αναμφισβήτητα ζούμε στην εποχή όπου η εικόνα είναι η κυρίαρχη δύναμη.  Περιτριγυριζόμαστε συνεχώς από οθόνες, από το σπίτι με τις τεράστιες και «smart» τηλεοράσεις έως την παλάμη του χεριού μας μέσω των κινητών μας.  Και όλα αυτά είναι συνδεδεμένα με τον κόσμο του διαδικτύου.
Από αυτόν τον κόσμο, τον άγνωστο και κατά πολλούς επικίνδυνο, σαγηνεύονται και τα παιδιά μας. Η εικόνα παιδιών κάθε ηλικίας να σερφάρουν στο διαδίκτυο είναι πλέον οικεία, ενώ δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχουν δικό τους λογαριασμό σε κάποιο από τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα.
Σε αυτό τον αχαρτογράφητο ψηφιακό κόσμο η Συμβουλευτική Γραμμή 11525 του Μαζί για το Παιδί, μέσω του ψυχολόγου Δρ. Λευτέρη Πετρόπουλου, θέτει το πλαίσιο και παρέχει συμβουλές σε γονείς για να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τους «ηλεκτρονικούς» κινδύνους. Ο ίδιος ήταν εισηγητής του ψυχο-εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Παιδί και Ίντερνετ» που πραγματοποίησε πρόσφατα το Συμβουλευτικό Κέντρο του Μαζί για το Παιδί.

Σύμπτωμα και όχι πρόβλημα
Ο Δρ. Λευτέρης Πετρόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά στο σεμινάριο, 
«Τα παιδιά μας γεννήθηκαν στην ψηφιακή εποχή. Ως γονείς, δεν έχει νόημα να απορρίπτουμε την μία εις όφελος της άλλης αλλά να εξηγούμε τις διαφορές στα παιδιά, διακρίνοντας εξίσου κινδύνους και οφέλη. Είναι σημαντικό το παιδί να αισθάνεται άνετα και στους δυο κόσμους, τον ψηφιακό και τον πραγματικό.
Η οριοθέτηση ως προς τον χρόνο έκθεσης στις οθόνες πρέπει να ξεκινάει νωρίς. Τα όρια πρέπει να εξηγούνται και να υπάρχουν εναλλακτικές δραστηριότητες που το παιδί μπορεί να βρει ενδιαφέρουσες.
Η υπερβολική έκθεση στην τηλεόραση ή το διαδίκτυο είναι συνήθως το σύμπτωμα και όχι το πρόβλημα. Τα παιδιά που βλέπουν την περισσότερη τηλεόραση ή απασχολούνται υπερβολικά στον υπολογιστή είναι είτε εκείνα που οι γονείς κάνουν το ίδιο, είτε εκείνα που δεν έχουν αρκετή προσοχή και δεν έχουν βρει τρόπους να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους για τον κόσμο και τους ανθρώπους μέσα από το παιχνίδι και την άμεση επικοινωνία».
Το κλειδί είναι τα άλλα ενδιαφέροντα
Οι κατευθύνσεις που δίνει ο Δρ. Λευτέρης Πετρόπουλος έχουν να κάνουν με τη μη δαιμoνοποίηση των διαδικτυακών μέσων ενώ ταυτόχρονα μιλά για την οριοθέτηση των παιδιών και τονίζει πως είναι σημαντικό κομμάτι να προστεθούν και άλλα ενδιαφέροντα.
Συγκεκριμένα   λέει, 
•        «Δείξτε ενδιαφέρον για την ενασχόληση του παιδιού σας με το διαδίκτυο. Μιλήστε μαζί του για αυτό ή αφήστε το να σας δείξει.
•        Να είστε ειλικρινείς ως προς τον γονικό έλεγχο. Μιλήστε στο παιδί για τις εικόνες από τις οποίες θέλετε να το προστατεύσετε.
•        Να είστε ξεκάθαροι και σταθεροί στην οριοθέτηση. Προωθείστε την ικανότητα αυτορρύθμισης, συνοδεύοντας την οριοθέτηση με την παραχώρηση ελευθεριών και με συμμετοχή του παιδιού στη συζήτηση για τα όρια.
•        Οι εξηγήσεις για τους κινδύνους της υπερέκθεσης στις οθόνες είναι χρήσιμες αλλά δεν αρκούν. Βοηθήστε το παιδί να αναπτύξει ενδιαφέροντα και ασχολίες εκτός οθόνης μέσα και έξω από το σπίτι.
•        Εάν αντιληφθείτε μια προβληματική σχέση του παιδιού με το διαδίκτυο, διερευνήστε τη γενικότερη εικόνα του παιδιού. Η επιμονή στην οριοθέτηση όταν ένα παιδί δυσκολεύεται σε αρκετές πλευρές της ζωής του, αφαιρεί από το παιδί μια από τις λίγες πηγές ικανοποίησης και συμβάλλει στην χειροτέρευση της σχέσης με το παιδί».
________________________________________
Λίγα λόγια για τη Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί & το Συμβουλευτικό Κέντρο 
Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί, είναι  μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Έχει συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα και προσφέρει δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες:
• Συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών
• Λήψη ανώνυμων & επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων
• Παραπομπές & ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο
• Πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Ένωσης και των μελών της
Παράλληλα με την Συμβουλευτική γραμμή  λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς  το οποίο διοργανώνει δωρεάν ομάδες γονέων για τη στήριξη και την καθοδήγηση τους, καθώς και  δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά  σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τους. 
Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια, τους γονείς, ή τους εφήβους με στόχο την ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση γονέων, παιδιών & εφήβων για πληθώρα θεμάτων (σχολικά προβλήματα, εφηβεία, διαχείριση σχέσεων, ρόλων και συναισθημάτων κ.α.).
Επίσης, λειτουργούν διαδυκτιακές ομάδες και σεμινάρια στήριξης γονέων.
Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία: Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 της Ένωσης Μαζί για το Παιδί λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00.

Οι κλήσεις στη «Γραμμή 115 25» είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται, ενώ το επιστημονικό της προσωπικό απαρτίζεται αποκλειστικά από ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς που δεσμεύονται από κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση απορρήτου.

14η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ε. Καρυών 16-12-17/15:00), εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 17-12-17/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής 
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)
 Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Σ.ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ (15:00)
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (11:30)  

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00) ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (15:00) 

Αισθητική Χειρουργική: Όμορφη για τις γιορτές στο παρά 5’

Μπορεί οι γιορτές να πλησιάζουν «επικίνδυνα», όμως υπάρχει ακόμα χρόνος για όσους θέλουν να κάνουν λαμπερές εμφανίσεις κατά τη γιορτινή περίοδο και όχι μόνο. Η Αισθητική Χειρουργική προσφέρει εύκολες και προ πάντων γρήγορες λύσεις, με άμεσα και εξαιρετικά αποτελέσματα, που διαρκούν.
«Υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμη για να ανανεωθούμε και να “σβήσουμε” τον χρόνο που πέρασε, με τη βοήθεια νέων, μη επεμβατικών τεχνικών, οι οποίες προσφέρουν επαναστατική ανάπλαση του δέρματος και σημαντική, μακροχρόνια βελτίωση στην γενική υφή του, στις ρυτίδες, στις ουλές και σε κάθε σημάδι πάνω του», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).
Τα «μαγικά εργαλεία»
Λέιζερ νέας γενιάς
Πρόκειται για εξελιγμένης τεχνολογίας μηχανήματα, με πολλαπλές ενδείξεις, όπως ανάπλαση – ανανέωση του δέρματος, αναζωογόνηση, σύσφιξη, θεραπεία ουλών ακμής, θεραπεία φωτογήρανσης, εξάλειψη δυσχρωμιών, κηλίδων και πανάδων καθώς και περιορισμός των διεσταλμένων πόρων.
Η θεραπεία είναι μια ανώδυνη διαδικασία που μεταβάλλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργώντας έτσι τις καλύτερες συνθήκες για αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η διαφορά είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, με το αποτέλεσμα να γίνεται προοδευτικά ολοένα και καλύτερο.
Η μέθοδος είναι σχετικά γρήγορη και δεν αφήνει εμφανή σημάδια στο δέρμα. Έτσι, το άτομο επανέρχεται πλήρως στις καθημερινές δραστηριότητές του με μοναδική προϋπόθεση την χρήση ενυδατικής κρέμας, αντηλιακού και ίσως make up, για όσους το χρησιμοποιούν.
Το σημαντικότερο όφελος της θεραπείας με λέιζερ είναι το γεγονός ότι το κολλαγόνο και οι ίνες της ελαστίνης του δέρματος συνεχίζουν αδιάκοπα να αναγεννούνται και να βελτιώνονται για μήνες μετά το πέρας των συνεδριών, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από τη φύση του εκάστοτε προβλήματος.
Αλλαντοτοξίνη (Botox)