Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός, που είχε καταδικαστεί για ληστεία

 


Συνελήφθη χθες (04-01-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (4) ετών για το αδίκημα της ληστείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Σφαγιάστηκαν οι συντάξεις χηρείας και αναπηρίας

 


Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, αναφορικά με την  περικοπή συντάξεων σε χήρες χήρους, αναπήρους κλπ, όπως προβλέπει η «εγκύκλιος Τσακλόγλου» κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στην ερώτηση αναφέρεται ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για ανάπτυξη 8%,  σφαγιάζει στην κυριολεξία  τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας, καταργώντας την Εθνική Σύνταξη. Παραμονή της Πρωτοχρονιάς επεφύλασσε η κυβέρνηση στους πλέον χαμηλοσυνταξιούχους έναν ιδιότυπο μπουναμά, που είχε να κάνει με την αρπαγή της εθνικής σύνταξης και τη μείωση των κύριων συντάξεων χηρείας και αναπηρίας  στο 35% (αντί του 50% που ίσχυε) της κύριας σύνταξης .

Μετά τον αποκλεισμό περίπου 200.000 χαμηλοσυνταξιούχων, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων, που ποτέ δεν ειπώθηκε στη Βουλή,  από την παροχή του έκτακτου επιδόματος,  τώρα καλούνται οι πλέον χαμηλοσυνταξιούχοι να πιουν το «πικρό ποτήριο» μεγάλων γι αυτούς περικοπών. Το 8% της ανάπτυξης τελικά αφορά τους λίγους και οι ανισότητες, η ακρίβεια και η κοινωνική αδικία αφορούν τους πολλούς. 

Επιπλέον στην ερώτηση τονίζεται ότι: «η συγκεκριμένη εγκύκλιος που φέρεται ως «εγκύκλιος Τσακλόγλου» δεν απαλλάσσει των ευθυνών του τον κ. Πρωθυπουργό, ο όποιος προεκλογικά υποσχόταν την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης προκειμένου να «αρπάξει» ψήφους. Ούτε και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη ο οποίος έσπευσε να καλύψει και να δικαιολογήσει πλήρως την ενέργεια του Υφυπουργού του. Δεν είναι «εγκύκλιος Τσακλόγλου», είναι «εγκύκλιος Μητσοτάκη-Χατζηδάκη», οι οποίοι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους, πολλά για τους λίγους, λίγα για τους πολλούς. Φτώχεια, φόβος, ανασφάλεια και αγωνία για το μέλλον έχουν κυριεύσει τους πολίτες που οι περισσότεροι έχουν δει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η ζωή τους να επιδεινώνεται.»

Κατόπιν αυτών, ο κ. Κουρουμπλής ερωτά τον αρμόδιο υπουργό:

Θα αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο που μειώνει συντάξεις κυρίως χηρείας και αναπηρίας;

Θα προχωρήσει άμεσα με τροπολογία στην κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης του Ν.  4387/2016;

Θα επαναφέρει τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας στο καθεστώς που ήταν πριν;

ΕΡΤ3: Πρεμιέρα για τη νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 «Μουσικές Οικογένειες» – «Οι πλάνητες του Κάμπου των Τρικάλων», την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου στις 13:00


Πρεμιέρα για τη νέα εκπομπή της ΕΡΤ3  «Μουσικές Οικογένειες»

«Οι πλάνητες του Κάμπου των Τρικάλων» την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, στις 13:00

Πρεμιέρα κάνει η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 «Μουσικές Οικογένειες», την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου που μας γνωρίζει οικογένειες παραδοσιακών μουσικών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.Η οικογένεια, το όλο σώμα της ελληνικής παραδοσιακής έκφρασης, έρχεται ως συνεχιστής της ιστορίας, να αποδείξει πως η παράδοση είναι βίωμα και η μουσική είναι ζωντανό κύτταρο που αναγεννάται με το άκουσμα και τον παλμό.

Μπαίνουμε σε ένα μικρό, κλειστό σύμπαν μιας μουσικής οικογένειας, στον φυσικό της χώρο, στη γειτονιά, στο καφενείο και σε άλλα πεδία της μουσικοχορευτικής δράσης της. Η οικογένεια, η μουσική, οι επαφές, οι επιδράσεις, οι συναλλαγές οι ομολογίες και τα αφηγήματα για τη ζωή και τη δράση της, όχι μόνο από τα μέλη της οικογένειας αλλά κι από τρίτους. Και τελικά ένα μικρό αφιέρωμα στην ευεργετική επίδραση στη συνοχή και στην ψυχολογία, μέσα από την ιεροτελεστία της μουσικής συνεύρεσης.Τις είπανε ζυγές, κομπανίες, μουσικάντηδες, τακίμια, νταούλια, παιχνιδάτορες, συνάφια, χάλκινα, φυσερά, σαντουρόβιολα, λυροτσάμπουνα, εστουδιαντίνες, και φυσικά στην ηπειρωτική Ελλάδα, γύφτους. Εμείς τις λέμε μουσικές οικογένειες.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη αρκετές! Ας τις ανακαλύψουμε μαζί!

Συντελεστές:

Έρευνα, σενάριο, παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης

Σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας: Μανώλης Ζανδές

Διεύθυνση παραγωγής: Ιωάννα Δούκα

Μοντάζ, γραφικά, κάμερα: Δημήτρης Μήτρακας

Κάμερα: Άγγελος Δελίγκας

Ηχοληψία και ηχητική επεξεργασία: Σίμος Λαζαρίδης-

Ηλεκτρολόγος – Χειριστής φωτιστικών σωμάτων: Γιώργος Γεωργιάδης

Script, γενικών καθηκόντων: Γρηγόρης Αγιαννίδης

Εκτέλεση Παραγωγής Εμμανουήλ Ζανδές – Propaganda

· Επανάληψη στις 18:00 την ίδια ημέρα

· Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός, που κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης


Συνελήφθη επιπλέον ημεδαπός συνεργός του

Συνελήφθη χθες (04-01-2022) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη επιπλέον ημεδαπός συνεργός του.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος διακινεί ηρωίνη σε χρήστες στην πόλη των Ιωαννίνων, τον εντόπισαν να εξέρχεται από το σπίτι του συγκατηγορούμενού του.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (3) συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους (11,7) γραμμαρίων, (10) φιλτράκια τσιγάρων εμποτισμένα με ηρωίνη και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) ναρκωτικά χάπια.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε το σπίτι του συνεργού του για διαμοιρασμό και τυποποίηση ποσοτήτων ηρωίνης για περεταίρω διακίνηση, δίδοντάς του ως αντάλλαγμα μικροποσότητες ηρωίνης.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΕΟΔΥ: Εξήντα δυο θάνατοι σήμερα, 43.386 νέα κρούσματα

 


69 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα ένα θάνατοι σήμερα 43.386, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 43.386, εκ των οποίων 69 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.388.309 (ημερήσια μεταβολή +3.2%), εκ των οποίων 50.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 326 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.398 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.26 (95% ΔΕ: 1.06 - 1.47).

 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 62, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.115 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 628 (58.4% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 532 (84.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (15.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.787 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 641 (ημερήσια μεταβολή +41.81%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 462 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Είκοσι ένα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 4 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 4 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 68.218 έλεγχοι, από τους οποίους οι 29.766 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 695 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 16 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

619 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 615 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

238 στην Αττική,

  88 στη Θεσσαλονίκη,

  54 στην Κεντρική Μακεδονία,

  46 στα Ιόνια Νησιά,

  37 στο Βόρειο Αιγαίο,

  27 στη Δυτική Ελλάδα,

  26 στην Κρήτη,

  25 στη Στερεά Ελλάδα,

  21 στην Ήπειρο,

  19 στην Πελοπόννησο,

  12 στη Θεσσαλία,

  10 στη Δυτική Μακεδονία,

  10 στο Νότιο Αιγαίο και

    6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 84.766 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 81.327 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.439 των 150 ευρώ.

75 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη επιχείρησης, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας,

- 1 παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας με το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων και λαϊκής αγοράς.

Στην Κρήτη,

- 25.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 5.000 ευρώ πρόστιμο στον προσωρινά υπεύθυνο, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Αττική, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, σε εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 28.688 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.863 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 554 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ιωάννινα: Άμεσος εντοπισμός και σύλληψη ημεδαπού για ληστεία και απόπειρα ληστείας

 


Άμεσος ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη ημεδαπού χθες (04-01-2022) το βράδυ σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απόπειρα ληστείας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες το βράδυ σε περιοχή των Ιωαννίνων, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή καταστήματος απειλώντας με μαχαίρι την ιδιοκτήτρια, ενώ προηγουμένως είχε αποπειραθεί με τον ίδιο τρόπο να αφαιρέσει χρήματα από παρακείμενο κατάστημα.

Ύστερα από συντονισμένες αναζητήσεις, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Αλλαγές στα πιστοποιητικά νόσησης

 


Τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται στην μετάλλαξη "Όμικρον" υποχρεώνουν σε αλλαγή του τρόπου χορήγησης του πιστοποιητικού νόσησης, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση για το άνοιγμα των σχολείων ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.

Με ΚΥΑ που θα εκδοθεί άμεσα, οι εμβολιασμένοι θα αρκεί να έχουν θετικό rapid test για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης και οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν την θετικότητα με PCR.

Για αναρρωτική άδεια από την εργασία αρκεί το θετικό rapid test για όλους τους εργαζομένους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να το αποδέχονται.

Ανοίγουν δια ζώσης και τα Πανεπιστήμια της χώρας, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

 


Όπως ακριβώς και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης στη χώρα με φυσική τη παρουσία των φοιτητών θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Όπως αποφασίστηκε, δεν υπάρχει λόγος να απέχουν οι φοιτητές από τα Πανεπιστήμια, καθώς δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Η κα Νίκη Κεραμέως επεσήμανε πως θα ανοίξουν και τα ανώτατα ιδρύματα στη χώρα σύμφωνα με την απόφαση για τα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, η Υπουργός Παιδείας επεσήμανε πως:

 “Τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, για παράδειγμα στα Πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ, τα οποία έχουν και υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, επίσης παραμένουν ως έχουν”.

Στα 47 ευρώ ορίζεται η νέα τιμή για τα μοριακά PCR test

 


Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη  6 Ιανουαρίου, μπαίνει νέο πλαφόν στη τιμή του μοριακού PCR test και η  τιμή του ορίζεται στα 47 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

1. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου

 


Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας ISO BOX, 09:00-15:00

Άρτα, ISOBOX -Είσοδος Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας, 09:00-15:00

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Φιλιατών, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Παραλία Πάργας, Πάργα, 09:00-12:00.

Απολαυστική σεξουαλική ζωή στις γιορτές: Χρήσιμες συμβουλές

 


Αυτές τις μέρες είναι πολύ εύκολο η σεξουαλική ζωή να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το τρέξιμο για τις τελευταίες υποχρεώσεις πριν από τις γιορτές, τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, τα εορταστικά καλέσματα, η δουλειά, τα παιδιά, είναι στο επίκεντρο.

Οι ειδικοί επί του θέματος, ωστόσο, επισημαίνουν ότι η απολαυστική σεξουαλική ζωή μπορεί να μπει στη λίστα με τα… δώρα στις γιορτές και εξηγούν ότι, ακολουθώντας συγκεκριμένες συμβουλές, μπορούμε να περάσουμε καλά με τον/την ερωτική μας σύντροφο.

Ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας MD λέει: «Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες, που δείχνουν ότι τις γιορτές το ενδιαφέρον για σεξ μειώνεται. Ακόμη κι αν τα ζευγάρια έχουν λίγο περισσότερο χρόνο, αισθάνονται κούραση και βιώνουν έντονο στρες, οπότε το μόνο που δεν σκέφτονται είναι πώς να κάνουν σεξ. Προτιμούν να ξεκουραστούν, να δουν ταινίες, να συναντήσουν φίλους. Όμως η περίοδος των γιορτών είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναζωπυρωθεί το πάθος».

Ευρήματα από μελέτες περασμένων ετών αναφέρουν ότι αρκετά ζευγάρια τσακώνονται έντονα και χωρίζουν τις μέρες των γιορτών και ότι μετά τα Χριστούγεννα παρατηρείται αύξηση στα ποσοστά των διαζυγίων. 

«Αν και είναι μάλλον απίθανο το σεξ να διορθώσει την κατάσταση, ουδείς αμφισβητεί ότι οι ερωτικές συνευρέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στη μακροπρόθεσμη ικανοποίηση και ευτυχία σε μια ερωτική/συντροφική σχέση. Και, φυσικά, είναι αναγνωρισμένα και τα οφέλη του στη διατήρηση της καλής υγείας, σωματικής αλλά και ψυχικής», προσθέτει ο κ. Ρόκκας.