Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Έναρξη προετοιμασίας και φιλικά


Η Διοίκηση της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου ανακοίνωσε την έναρξη προετοιμασίας και τα φιλικά της ομάδας για την νέα αγωνιστική σεζόν.
Η έναρξη προετοιμασίας θα γίνει στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις Καμονά και ώρα 19:00,  τη Δευτέρα 26 Αυγούστου.

Κόνιτσα: Ορκίστηκαν ο νέος δήμαρχος και σύμβουλοι


Η ορκωμοσία του νέου δημάρχου κ. Νίκου Εξάρχου, του δημοτικού συμβουλίου και των Κοινοτικών Συμβούλων έγινε πραγματοποιήθηκε  παρουσία πλήθους κόσμου  στην αίθουσα του δημαρχείου στην Κόνιτσα την Κυριακή 25 Αυγούστου.

Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 31 Αυγούστου


Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 31 Αυγούστου στην Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου.

Έρχονται αλλαγές στις πληρωμές με κάρτες από τον Σεπτέμβριο


Από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2019 αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών, χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων.
Αναλυτικά, οι νέες απαιτήσεις ασφαλείας θα αφορούν τις ακόλουθες περιπτώσεις συναλλαγών τόσο στην χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη τα εξής:
-Ανέπαφες πληρωμές με κάρτα σε τερματικά αποδοχής συναλλαγών των εμπόρων (POS).
Θα απαιτείται από τον κάτοχο της κάρτας η χρήση του κωδικού (ΡΙΝ) για την ολοκλήρωση και των ανέπαφων συναλλαγών του, όταν αυτές υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό ή αριθμό.
-Μεμονωμένες πληρωμές σε περιβάλλον «ηλεκτρονικού εμπορίου» (e-commerce).
Θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου κάρτας, για τις ανάγκες της κάθε συναλλαγής του. Προς το σκοπό αυτό ο αποδέκτης των συναλλαγών με κάρτα (π.χ. τράπεζα, ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, κ.λπ) θα πρέπει να συνεργαστεί έγκαιρα με τις επιχειρήσεις-πελάτες του για την χωρίς καθυστέρηση προσαρμογή των συστημάτων του στο νέο περιβάλλον ισχυρής ταυτοποίησης.
-Πάγιες εντολές (περιοδικές πληρωμές κατόπιν εξουσιοδότησης του πελάτη σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες εμπόρων).

Συνελήφθη 59χρονος στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης


Συνελήφθη, χθες (23-08-2019) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 59χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 59χρονος καλλιεργούσε σε εξωτερικό χώρο της οικίας του τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 35, 41 και 46 εκατοστών, σε ισάριθμες γλάστρες.
Δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πέντε άτομα, για απόπειρα κλοπής και φθορά σε εξοπλισμό αντλιοστασίου του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στον Άγιο Αρσένιο Φιλιατών Θεσπρωτίας


Συνελήφθησαν, χθες (23-09-2019) το βράδυ στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πέντε άτομα, για απόπειρα κλοπής και φθορά σε εξοπλισμό αντλιοστασίου του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στον Άγιο Αρσένιο Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Πρόκειται για έναν 26χρονο αλλοδαπό και τέσσερις ημεδαπούς, τρεις άνδρες ηλικίας 33, 38 και 17 ετών καθώς και μία 31χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για απόπειρα κλοπής και φθορά σε εξοπλισμό από αντλιοστάσιο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στον Άγιο Αρσένιο Φιλιατών Θεσπρωτίας, που έγινε χθες (23-09-2019) αργά το απόγευμα, ταυτοποίησαν τα στοιχεία των δραστών, οι οποίοι στο πλαίσιο αναζητήσεων, εντοπίστηκαν στην περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων, να επιβαίνουν σε δύο οχήματα όπου και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Συνελήφθη 42χρονη ημεδαπή για κλοπή στα Σύβοτα Θεσπρωτίας


Συνελήφθη, χθες (23-08-2019) το μεσημέρι στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 42χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή.
Ειδικότερα, την (22-08-2019) πρωινές ώρες στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, άγνωστος αφαίρεσε από πορτοφόλι 54χρονης αλλοδαπής, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και μία τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων.
Από την αστυνομική έρευνα και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι η 42χρονη είχε διαπράξει την εν λόγω κλοπή, η οποία εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην παραπάνω περιοχή από τους αστυνομικούς όπου και συνελήφθη.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, η 42χρονη με την αφαιρεθείσα τραπεζική κάρτα αρχικά επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό 87,82 ευρώ.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας ενώ η συλληφθείσα με την σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Καταδύσεις: Ποιες οι επιπτώσεις τους στα αυτιά;


Αιτία διάτρησης τυμπάνου κατά την αυτόνομη κατάδυση μπορεί να γίνει η δυσλειτουργία της ευσταχιανής σάλπιγγας. Η πάθηση, γνωστή και ως βαρότραυμα καθόδου μπορεί να προκύψει καθώς ο δύτης καταδύεται ολοένα και βαθύτερα και αυξάνεται η πίεση του εξωτερικού περιβάλλοντος. Η υψηλή περιβαλλοντική πίεση στρεσάρει πολύ το τμήμα του αυτιού που βρίσκεται πίσω από το τύμπανο που το τελευταίο υποχωρεί. Η αποφυγή αυτής της επώδυνης εξέλιξης έγκειται στην επιτυχή εξισορρόπηση του αέρα στο μέσο αυτί.
«Το μέσο ους είναι μία περιοχή του αυτιού που κανονικά περιέχει αέρα και σχηματίζεται από οστάρια τα οποία συνδέονται με την τυμπανική μεμβράνη ή αλλιώς τύμπανο. Το τύμπανο είναι η μεμβράνη που δέχεται τις δονήσεις από τα ηχητικά κύματα και θέτει σε κίνηση το σύστημα των οσταρίων τα οποία με τη σειρά τους θα μεταδώσουν τα κύματα αυτά στο έσω ους. Στη συνέχεια οι δονήσεις από τα ηχητικά κύματα μετατρέπονται σε νευρικά ερεθίσματα που μεταφέρονται προς τον  εγκέφαλο. Η διάτρηση του τυμπάνου είναι η ρήξη της τυμπανικής μεμβράνης με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μετάδοση του ήχου και επομένως του ερεθίσματος προς τον εγκέφαλο, με άμεσο αποτέλεσμα τη βαρηκοΐα» μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας, συνεχίζοντας: