Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Τηλεφωνική επικοινωνία της Γενικής Γραμματέα κας Βίκυς Ευταξά, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο

Θετικά νέα για την καταβολή πρόσθετων ποσών της εξισωτικής αποζημίωσης
  
«Η καταβολή πρόσθετων ποσών της εξισωτικής αποζημίωσης ξεκίνησε και πριν το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει αποκατασταθεί μεγάλο μέρος των προβλημάτων που είχαν ανακύψει», ξεκαθάρισε στη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος.

Η Γενική Γραμματέας το μεσημέρι της Τετάρτης (3/9/2014) είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό στη διάρκεια της οποίας του μετέφερε πως τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από κτηνοτρόφους της Ηπείρου που εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν θα λάβουν τις εξισωτικές αποζημιώσεις που δικαιούνται.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις των άρθρων  64 & 74  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πλειοψηφών σύμβουλο του επιτυχόντος συνδυασμού [ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ],   σας προσκαλούμε  να προσέλθετε  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί   την  Κυριακή   7  Σεπτεμβρίου  2014 και ώρα  11:00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  KAΛΠΑΚΙ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου [Κεντρικό Δημαρχείο].

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.    Εκλογή  Προεδρείου  Δημοτικού  Συμβουλίου.
2.    Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής.
3.    Εκλογή  εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου


Ο  ΠΛΕΙΟΨΗΦΩΝ   ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΟΣ  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

ΓΚΕΓΚΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι

Η περαιτέρω ανάπτυξη του θαλασσίου σκι και η διοργάνωση νέων διεθνών αγώνων στα Ιωάννινα, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι και κ. KunoRitschard, σε συνάντησή τους στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος Ευρώπης & Αφρικής 35+.
 Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συνδρομή της Περιφέρειας στη διεξαγωγή των περυσινών και των φετινών αγώνων θαλασσίου σκι στη λίμνη Παμβώτιδα και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας, ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου και των άλλων φορέων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την ανάληψη και άλλων μεγάλων διοργανώσεων, με στόχο τα Ιωάννινα να καθιερωθούν ως μόνιμος τόπος διεξαγωγής μεγάλων διεθνών αγώνων θαλασσίου σκι.

Πρόσθετα κονδύλια για τη στήριξη της μελισσοκομίας

Πρόσθετα κονδύλια για τη στήριξη της μελισσοκομίας εξασφαλίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για τον σκοπό αυτόν ο υπουργός Γιώργος Καρασμάνης υπέγραψε δύο αποφάσεις.
Με την πρώτη απόφαση:
1. Το ποσό επιχορήγησης για την προμήθεια καινούργιων κυψελών καθορίζεται στα 18 ευρώ ανά κυψέλη. καθώς η συγκεκριμένη δράση (Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων) ενισχύεται με πρόσθετους πόρους και για το 2014 οι συνολικές πιστώσεις ανέρχονται σε 1.429.000 ευρώ.
2. Εξασφαλίζονται 2.665.000 ευρώ για τη στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας και για κάθε μετακινούμενη κυψέλη οι μελισσοκόμοι επιδοτούνται με 3,59 ευρώ.
Με τη δεύτερη απόφαση:
1. Εγκρίνεται και κατανέμεται σε ποσοστό 100% στους δικαιούχους ποσό 163.779,56 ευρώ για αναλύσεις μελιού,
2. Ενισχύεται με το ποσό των 10.000 ευρώ ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νικήτης για την λειτουργία του εργαστηρίου ανάλυσης μελιού και την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, στο πλαίσιο της δράσης «Στήριξη ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης μελιού».
Μέσα από τις παραπάνω δράσεις οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μελισσοκομίας ενισχύονται με συνολικό ποσό ύψους 4,26 εκατ. ευρώ για το 2014.

Η χρηματοδότηση προέρχεται κατά 50% από τον Ειδικό Λογαριασμό Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων και κατά 50% από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόγραμμα επισκέψεων του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου

Το πρόγραμμα επισκέψεων σε Μονές και Εκκλησίες του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου από την Πέμπτη ως και τη Δευτέρα έχει ως εξής:
Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου:
7:00: Κάτω Λαψίστα (Θεία Λειτουργία)
18:30: Κρανούλα (Εσπερινός)

Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου:
7:00: Καλουτά (Θεία Λειτουργία)
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βυσικού
18:00: Τσεπέλοβο (Εσπερινός)
19:30: Κήποι (Εσπερινός)
21:00: Φραγκάδες (Εσπερινός)

Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου:
7:00: Κουκλέσι (Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σώζοντος)
19:00: Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Τσούκας (Εσπερινός)

Δευτέρα 08 Σεπτεμβρίου:
7:00: Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Βελλάς (Θεία λειτουργία)


ALCO: Προβάδισμα κατά 4% του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO που παρουσιάζεται στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα κατά 4% στην αναγωγή στα έγκυρα της πρόθεσης ψήφου και κατά 3,6% στην πρόθεση ψήφου,
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν:
ΣΥΡΙΖΑ: 28,1%
ΝΔ: 24,1%
Χρυσή Αυγή: 8,1%
ΚΚΕ: 5,1%
ΠΑΣΟΚ: 4,8%
Ποτάμι: 4,1 %
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,9%
ΔΗΜΑΡ: 2,6%
ΛΑΟΣ: 1,1%
Άλλοι: 4,8%
Αναποφάσιστοι: 13,3%

Βασίλειος Βόκολος: Αναδασμός και άρδευση της λάκας Κάτω Πωγωνίου


                                                        ΠΡΟΣ
τον κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ

   Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα, έχω την τιμή να σας παρακαλέσω, αναφερόμενος στο θέμα της παρούσας αιτήσεως μου, για τον αναδασμό και άρδευση της Λάκας Κάτω Πωγωνίου, από το χωριό Βράστοβα και Κάτω Λάβδανη μέχρι και τα Κτίσματα, συμπεριλαμβανομένου και του χωριού μου Χαραυγή, του Δήμου Πωγωνίου.
   Συγκεκριμένα να γίνει μία μελέτη από την περιφέρεια για αναδασμό της Λάκας και της άρδευσης της από τον ποταμό (το περίσσευμα) Καλαμά με φυσική ροή, γύρω από το βουνό Κασιδιάρη ή με τούνελ μέσα από το βουνό.

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 11:00 π.μ. στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου (πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα), συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, προκειμένου να διεξαχθούν οι προβλεπόμενες από τα άρθρα 165 και 175 του Ν. 3852/2010:
1) Εκλογή μελών Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

2) Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 23χρονος ομογενής μετέφερε 53 κιλά χασίς

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, φορτωμένο με (53) κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν  το πρωί της Τετάρτης, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, έναν 23χρονο ομογενή, κατηγορούμενο για μεταφορά και εμπορία σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σήμερα το πρωί και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 23χρονο, φορτωμένο με πάνω από 53 κιλά κάνναβης.
Κατασχέθηκαν:
• 35 δέματα με κάνναβη (συνολικού βάρους 53 κιλών και 92 γραμμαρίων).
• ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
• ένα κινητό τηλέφωνο.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο 23χρονος θα μετέφερε τα ναρκωτικά στo Κορωπί Αττικής, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της δραστηριότητας και οι διασυνδέσεις του 23χρονου.

2ο Ποδηλατικό κύπελλο Δωδώνης