Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Απαντήσεις για διόδια-οδικούς άξονες- Τμήμα Λογιστικής

 


Στην Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έδωσε απαντήσεις και σε επερωτήσεις που ανέπτυξε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παύλος Φραγκούλης α) για την εφαρμογή εκπτωτικής πολιτικής για τους κατοίκους της Πρέβεζας στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου και β) για τους οδικούς άξονες της Π.Ε. Πρέβεζας. Επίσης έθεσε και ερώτηση και για το μέλλον του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας.

Ο Περιφερειάρχης για το θέμα των διοδίων έδωσε την εξής απάντηση:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε εκδώσει ψήφισμα για τα διόδια στο Άκτιο στις 30 Ιουνίου 2020, το οποίο στάλθηκε στις 14 Ιουλίου 2020 στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στα Γραφεία του Υπουργού και του Υφυπουργού.

Στη συνέχεια, στις εκάστοτε επικοινωνίες μας με το Υπουργείο, ιδίως σε σχέση με τη συμμόρφωσή του με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που όριζε την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης ώστε να τύχουν της απαλλαγής από τα τέλη διοδίων και οι κάτοικοι του Ν. Ιωαννίνων, ετίθετο και το ζήτημα των διοδίων στην υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου, χωρίς όμως ανταπόκριση εκ μέρους του Υπουργείου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2024

Σε 173.426.112,09 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2024, ο οποίος ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ακολουθεί η Εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κων. Σιαράβα

ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2024

Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Σιαράβας Κώστας

Η ψήφιση του προϋπολογισμού της αιρετής Περιφέρειας αποτελεί την κορυφαία στιγμή της λειτουργίας του οργάνου, καθώς πρόκειται για τον δεύτερο τη τάξει, μετά τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο προϋπολογισμός κύριοι συνάδελφοι αποτελεί τεχνοκρατικά το εργαλείο δουλειάς και λειτουργίας των Οικονομικών μας Υπηρεσιών. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και την εικόνα των προθέσεων της Περιφερειακής Αρχής για την πορεία της στο επικείμενο έτος. Υπό την έννοια αυτή είναι μια διαδικασία βαθιά πολιτική και οφείλουμε η καθεμία και ο καθένας εκ του θεσμικού ρόλου που κατέχουμε σε αυτή την αίθουσα να τοποθετηθούμε προκειμένου να συμβάλλουμε στο μέτρο του δυνατού στη βελτίωση των συνθηκών των κατοίκων της Ηπείρου που εκπροσωπούμε.

Πρέβεζα: Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

 


Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας για τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα εργατικό ατύχημα σήμερα το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 55χρονου ημεδαπού.

 

Δήμος Πωγωνίου: Παρατείνεται η λειτουργία του ΚΗΦΗ

 

Η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Πωγωνίου έως τις 31/12/25 εξασφαλίστηκε με την ένταξη της πράξης στο Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027», Κωδικός ΟΠΣ 6002945.

Το ΚΗΦΗ εδρεύει στους Κουκλιούς και λειτουργεί σε σύγχρονο και ιδιόκτητο κτίριο, πλήρως εξοπλισμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.

Σήμερα εξυπηρετεί τριάντα δημότες, προσφέροντας υπηρεσίες φροντίδας, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης. Παράλληλα, αποτελεί διέξοδο για το οικογενειακό περιβάλλον που εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα των ηλικιωμένων.

Ο προϋπολογισμός της νέας πράξης, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ανέρχεται στις 268.408,07 ευρώ.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο Άλκης Λάνταβος αναλαμβάνει διευθυντής του πολιτικού γραφείου της πρόεδρου των Οριζόντων Ηπείρου

 


Ο Άλκης Λάνταβος αναλαμβάνει διευθυντής του πολιτικού γραφείου της πρόεδρου των Οριζόντων Ηπείρου.

Η οργάνωση της δομής των Οριζόντων Ηπείρου συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς για μια ισχυρή αντιπολίτευση, με προτάσεις, στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Ως εκ τούτου, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι την θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου της προέδρου αναλαμβάνει ο Άλκης Λάνταβος.

Με δήλωσή του ο κύριος Λάνταβος αναφέρει:

“Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της κυρίας Μάγδας Τάτση να αναλάβω τα καθήκοντα του διευθυντή του πολιτικού της γραφείου. Οι Ορίζοντες Ηπείρου είναι μια ευρύτατη ομάδα ανθρώπων σύνθετη και πολυδιάστατη όπως αρμόζει σε μια ανεξάρτητη παράταξη, με όραμα, προτάσεις, με δημιουργική αντιπολίτευση και λύσεις για τα προβλήματα του τόπου. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνουν να συνεργαστούμε”.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος των Οριζόντων Ηπείρου τόνισε μεταξύ άλλων:

“Είναι μεγάλη μου τιμή να έχω στο πλευρό μου ως διευθυντή του πολιτικού γραφείου τον Άλκη Λάνταβο. Με τον Άλκη υπήρξαμε συνυποψήφιοι και συναγωνιστές στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.Με σθένος και ζήλο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε άοκνα για το καλό της Ηπείρου”.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανοίγει έως τις 15 Δεκεμβρίου το ΟΣΔΕ για διορθώσεις

 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοικτή η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2023 (ΟΣΔΕ), δίνοντας τη δυνατότητα σε αγρότες και κτηνοτρόφους να προχωρήσουν σε διορθώσεις.

Μη επιτρεπτές διορθώσεις είναι οι ακόλουθες:

1. Ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων:

Δεν επιτρέπεται η ψηφιοποίηση εκτός των αρχικά καθορισμένων ορίων των αγροτεμαχίων. Ως "Αρχικά όρια" νοούνται τα όρια των αγροτεμαχίων όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί κατά την προκαταβολή. Σε περίπτωση που η νέα γεωμετρία ενός αγροτεμαχίου υπερβαίνει αυτά τα όρια και η επιπλέον έκταση είναι μεγαλύτερη από 50 τετραγωνικά μέτρα, η μεταβολή είναι μη επιτρεπτή. Επιτρέπεται η διαίρεση ενός αγροτεμαχίου σε δύο μέρη, εφόσον αμφότερα βρίσκονται εντός των αρχικών ορίων.

2. Αιτήματα ενίσχυσης:

Δεν επιτρέπεται η προσθήκη αιτημάτων για: Βασική Εισοδηματική Στήριξη, Παρέμβαση Π3-71 (Μ13), Νέους Γεωργούς, Ειδική Ενίσχυση για το Βαμβάκι ή Συνδεδεμένη Ενίσχυση για το Ρύζι και τον Αραβόσιτο.

Σημειώνεται ότι οι διορθώσεις που θα γίνουν στο ΟΣΔΕ, θα ληφθούν υπόψη στην εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία αναμένεται να γίνει πριν τα Χριστούγεννα.

Χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε 55χρονη σε χωριό του Δήμου Πωγωνίου

 


Χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε μία 55χρονη γυναίκα σε χωριό του Δήμου Πωγωνίου.

Η γυναίκα εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι της από οικεία της πρόσωπα τα οποία ενημέρωσαν άμεσα το ΕΚΑΒ.

Η γυναίκα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου της, θα δείξει  η νεκροψία-νεκροτομή.

Ιωάννινα: Σύλληψη αλλοδαπής που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστική νοσοκόμα

 


Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα αλλοδαπή, διότι όπως διαπιστώθηκε, εργάζονταν ως αποκλειστική νοσοκόμα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, χωρίς να κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Παρακάλαμος: Πρόγραμμα της ενορίας Αγίου Παντελεήμονα

 


Πρόγραμμα της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Θεία λειτουργία (η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος του Επικόπου Τριμυθούντος Κύπρου του θαυματουργού) στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 7:30 π.μ.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Θεία λειτουργία (Άγιος Διονύσιος ο Νέος, ο Ζακυνθινός Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης) στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 7:30 π.μ..

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 12:30 στα γραφεία της Π.Ε. Ιωαννίνων για την υποβάθμιση των σχολείων Καλπακίου και Παρακαλάμου

 


Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων Καλπακίου και Παρακαλάμου καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, στις 12:30 στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων!

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, υλοποιώντας πιστά τις κατευθύνσεις του ΥΠΑΙΘ, προτείνει τον υποβιβασμό των Δημοτικών Σχολείων Καλπακίου και  Παρακαλάμου.Το μέν πρώτο από 6/θέσιο σε 4/θέσιο και το δεύτερο από 4/θεσιο σε 3/θέσιο. Πιστεύουμε ότι η υποβάθμιση των σχολείων του Πωγωνίου οδηγεί στη συνολικότερη υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης και το μαρασμό αυτών των περιοχών.

Ως Σύλλογοι Γονέων του Δημ. Σχολ. Καλπακίου και Παρακαλάμου τονίζουμε ότι «πρόκειται για ένα σχεδιασμό που δεν έχει κανένα παιδαγωγικό όφελος. Αντίθετα, θα οδηγήσει σε παραπέρα υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη δημιουργία τμημάτων συνδιδασκαλίας.

Θα επιβάλλει βίαιη έξωση των παιδιών μας από το οικείο σχολικό περιβάλλον και τη γειτονιά τους και αναγκαστική μετακίνηση σε Πολυθέσια σχολεία της Πόλης των Ιωαννίνων.

Oι γονείς είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός ο σχεδιασμός στοχεύει στη μείωση του "κόστους" με τη διαμόρφωση τεχνητού πλεονάσματος εκπαιδευτικών, μέσα από τη δημιουργία μεγάλων τμημάτων στα ανώτατα όρια που οδηγεί σε υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Θεωρούμε απαράδεκτο να βλέπει το υπουργείο Παιδείας τα παιδιά μας ως αριθμούς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι είναι το καθένα μια προσωπικότητα που ζει στις δυσμενείς συνθήκες μιας ακριτικής περιοχής  και χρειάζεται για το λόγο αυτό την αυξημένη προσοχή και φροντίδα της Πολιτείας. Άλλωστε αυτό πιστεύουμε είναι και το νόημα της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

Παράλληλα, επισημαίνουμε πως ´η υποβάθμιση θα φέρει βαθμιαία και το κλείσιμο των  σχολείων.

Θα υποχρεωθούμε να τα πάμε στην Πόλη των Ιωαννίνων 35 και 40 χλμ. μακριά.

Με ένα οδικό δίκτυο σε άθλια κατάσταση και εξαιρετικά επικίνδυνο. Δεν θα αφήσουμε να κλείσει το σχολείο μας, δεν θα το επιτρέψουμε.  Αν κλείσει το σχολείο θα ερημώσει τελείως ο τόπος..

 Είναι αυτό παιδαγωγικά σωστό; Πώς θα επιστρέψουν στην περιοχή νέα ζευγάρια για να κάνουν οικογένεια, είναι σαν να τους λένε φύγετε.

Δεν επιτρέπουμε το δικαίωμα των παιδιών μας σε σύγχρονη, ποιοτικά αναβαθμισμένη μόρφωση, να μπει στη λογική του «κόστους» και της "βιωσιμότητας" λες και τα σχολεία είναι επιχειρήσεις.

Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους, μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς, μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Ο αγώνας μας ώστε κάθε παιδί να έχει τον δάσκαλο της τάξης του και να λαμβάνει την ολόπλευρη παιδεία που έχει ανάγκη είναι πέρα για πέρα δίκαιος!

Απαιτούμε από την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και την Περιφερειακή Διεύθυνση  Ηπείρου να πάρουν  πίσω την υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Καλπακίου και Παρακαλάμου και να λειτουργήσουν τα σχολεία ως 6/θέσια

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

12:30 μ.μ στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

Στην κινητοποίηση μας καλούμε:

 Το Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Πωγωνίου

Την Ομοσπονδία Γονέων Ηπείρου

Τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΙΝΚΑ: Ακριβότερα κατά 20%, σε σχέση με πέρυσι, θα κοστίσει φέτος το τραπέζι των Χριστουγέννων

 


Όπως υπολογίζει το ΙΝΚΑ (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας), περίπου 20%, ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι, θα κοστίσει φέτος το τραπέζι των Χριστουγέννων.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση καταναλωτών αναφέρει ότι διενήργησε έρευνα τιμών και προκύπτει ότι, το φετινό τραπέζι των Χριστουγέννων θα κοστίσει, περίπου, 147,15 ευρώ ενώ πέρυσι την πρωτοχρονιά, για τα ίδια είδη, το κόστος ήταν 119,25 ευρώ.

Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι στον υπολογισμό του κόστους δεν έχει ληφθεί υπόψη η τιμή για το ελαιόλαδο, το ηλεκτρικό ρεύμα και για τα λεμόνια.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται οι εξής τιμές για ένα τραπέζι 4 ατόμων:

2 κιλά γαλοπούλα (11 ευρώ το κιλό) 22 ευρώ

2 κιλά παϊδάκια (13 ευρώ το κιλό) 26 ευρώ

1 κιλό λουκάνικα (9 ευρώ το κιλό) 9 ευρώ

Ντομάτες 300 γραμμάρια ( 2,5 ευρώ το κιλό) 0,75 ευρώ

Αγγούρι  1 ×0,70 ευρώ

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου

 


Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00

H άμεση σχέση του κατάγματος του ισχίου με την ανδρική οστεοπόρωση

 


Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ποσοστό ανδρικής οστεοπόρωσης είναι ιδιαίτερα υψηλό στο γενικό πληθυσμό και δυστυχώς, αυτό το σημαντικά υψηλό ποσοστό παραμένει αδιάγνωστο, ενώ οι πάσχοντες ζητούν τη βοήθεια του ιατρού μόνο όταν η πάθηση έχει φτάσει στο τελικό στάδιο, δηλαδή στο κάταγμα.
«Το κάταγμα στο ισχίο που συμβαίνει συχνά στους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους και καταλήγει συνήθως σε πολύωρα χειρουργεία, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην εκτεταμένη οστεοπόρωση», επισημαίνει ο κ. Αλέξανδρος Δασούλας Διευθυντής Ορθοπαιδικός
Metropolitan Hospital. «Το ισχίο δεν σπάει όπως όλοι νομίζουν, επειδή έπεσε ο ασθενής. Το ισχίο σπάει λόγω της μεγάλης οστεοπόρωσης στην περιοχή και μετά πέφτει κάτω ο ασθενής» τονίζει.

Η μεγάλη επίπτωση στον πληθυσμό από την ανδρική οστεοπόρωση

Το 1990 στην Ευρώπη, τα κατάγματα στο ισχίο (που οφείλονταν αποκλειστικά στην οστεοπόρωση) ήταν λίγο περισσότερα από 1 εκατομμύριο για τις γυναίκες, ενώ για τους άνδρες ήταν 500.000.

Η πρόβλεψη για το 2025 είναι πάνω από 1 εκατ. περιστατικά για τους άνδρες και περίπου 3 εκατ. για τις γυναίκες.

«Το γεγονός που προβληματίζει περισσότερο είναι το ποσοστό των ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους μετά από αυτό το κάταγμα, ανεξαρτήτως της ποιότητας της θεραπείας που θα λάβουν. Το ποσοστό στους άνδρες είναι 14,1%, ενώ στις γυναίκες είναι 5,4%. Με απλά λόγια, περισσότερες γυναίκες θα σπάσουν το ισχίο από οστεοπόρωση, αλλά το ποσοστό των ανδρών που θα χάσουν τη ζωή τους μετά από αντίστοιχο κάταγμα είναι πολύ μεγαλύτερο», προσθέτει ο ειδικός.
Παράγοντες κινδύνου ανδρικής οστεοπόρωσης