Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου: Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια πανηγυρική εκδήλωση στο Δημαρχείο, απέναντι, Καραθεοδωρή 1 και Παναγή Τσαλδάρη, για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ώρα 9:30 π.μ.

Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, με δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια πανηγυρική εκδήλωση στο Δημαρχείο, απέναντι, Καραθεοδωρή 1 και Παναγή Τσαλδάρη, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ώρα 9:30 π.μ..

Προκόπης Παυλόπουλος: «Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας και την εθνική μας κυριαρχία»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παραβρίσκεται στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 105 χρόνια απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό διεμήνυσε ότι: «Εμείς οι Έλληνες, λαός και έθνος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε, όταν χρειάζεται και έναντι πάντων, τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, που τώρα πια είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε:
«Η επέτειος της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων έχει προσλάβει μέσα στον χρόνο εθνικές διαστάσεις, τόσο λόγω των ιστορικών γεγονότων της εποχής εκείνης όσο και λόγω των συμβολισμών που εκπέμπει, διαχρονικώς, για τον λαό μας και το έθνος μας. Από τους πολλούς και εμβληματικούς συμβολισμούς ας κρατήσουμε άσβεστους στη μνήμη μας, μέσα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, τους εξής δύο:
Πρώτον, εμείς, οι Έλληνες, λαός και έθνος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε, όταν χρειάζεται και έναντι πάντων, τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, που τώρα πια είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε θέση ν' αποδείξουν, ανά πάσα στιγμή, ότι η Ελλάδα είναι ήρεμη δύναμη, η οποία σέβεται τους φίλους της, αλλά ουδέποτε φοβήθηκε τους εχθρούς της.

Κόνιτσα: Διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της Απελευθέρωσης, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία επισήμων που έχουν προσκληθεί, στρατιωτικών, αστυνομικών, τοπικών αρχών και της Φιλαρμονικής του Γ’ Σώματος Στρατού, θα πραγματοποιηθούν στην Κόνιτσα διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της Απελευθέρωσης της Κόνιτσας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
19.00      Προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Βαλκανικοί Πόλεμοι    1912-13 – Η  απελευθέρωση της Ηπείρου».
19.25     Επετειακά τραγούδια από την χορωδία του Δήμου Κόνιτσας.
Επετειακό Πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές».
19.40    Συναυλία από τη Στρατιωτική Μουσική του Γ΄ΣΣ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
07.30     Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό  Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου.
10.15    Δοξολογία.
10.40    Μετάβαση στο Δημαρχείο – Μικρή Δεξίωση.
10.50    Χαιρετισμοί.
11.05  Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από την Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς κ. Ράπτη Μαρία με θέμα «Η απελευθέρωση της Κόνιτσας το 1913 και ο Μητροπολίτης Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδων Βλάχος».
11.30  Μετάβαση  στη θέση «Αϊ Γιάννης»
 Επιμνημόσυνη Δέηση
 Κατάθεση στεφάνων
- Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης
- Εκπρόσωπος της Βουλής
- Περιφερειάρχης
- Δήμαρχος Κόνιτσας
- Εκπρόσωπος Ενόπλων Δυνάμεων
- Εκπρόσωπος Αστυνομίας
- Εκπρόσωπος Πυροσβεστικών Δυνάμεων.
 Εθνικός Ύμνος
ΠΕΡΑΣ ΤΕΛΕΤΗΣ
Θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για μας η παρουσία σας στις εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της Απελευθέρωσης της Κόνιτσας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Ιόνια Οδό, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Γοργόμυλου Πρέβεζας), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο άτομα, ένας 33χρονος ημεδαπός και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και πέντε αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (47,4) γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Τα γραφεία θα είναι κλειστά κατά την περίοδο της Σαρακοστής


Ανακοίνωση
Τα γραφεία της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης θα είναι κλειστά κατά την περίοδο της Σαρακοστής (19/02/2018-30/03/2018)
τις Παρασκευές
23/02/2018    Α΄ Χαιρετισμοί
02/03/2018    Β΄ Χαιρετισμοί
09/03/2018    Γ΄ Χαιρετισμοί
16/03/2018   Δ΄ Χαιρετισμοί
23/03/2018   Ακάθιστος Ύμνος

Το ΔΣ της ΗΕΘ

Πώς να κάνετε την αίτηση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο


Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για υπαγωγή στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) ρεύματος, με τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot/  της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης και οι ενδιαφερόμενοι θα χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων, TAXISnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν την αίτηση
Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου:
Η κατηγορία ΚΟΤ Α, και
Η κατηγορία ΚΟΤ Β
Για την ένταξη στο ΚΟΤ Α, σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, απαιτείται να υπάρχει εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) που να έχει εγκριθεί το τελευταίο δίμηνο (για αυτούς που έχουν εγκριθεί προ διμήνου απαιτείται επικαιροποίηση της αίτησης τους στο ΚΕΑ). Υπενθυμίζεται ότι η επικαιροποίηση της αίτησης του ΚΕΑ μπορεί να γίνει από το σπίτι ηλεκτρονικά.
Για την ένταξη στο ΚΟΤ Β εξετάζονται εκ νέου τα προβλεπόμενα κριτήρια, ανεξάρτητα αν κάποιος κρίθηκε δικαιούχος του Κοινωνικού Μερίσματος 2017. Σημειώνετε ότι λαμβάνονται υπόψη και τυχόν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις εφόσον έχουν εκκαθαριστεί. Επίσης για τυχόν φιλοξενούμενα ενήλικα μέλη, απαιτείται συναίνεση που δίνεται ηλεκτρονικά όπως γινόταν και με το Κοινωνικό Μέρισμα.
Τα βήματα
Συνοπτικά τα βήματα της διαδικασίας υποβολής αίτησης για ΚΟΤ:
Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Κοπή πίτας και ετήσιος χορός τη Κυριακή 25 Φεβρουαριου, ώρα 13.30 στο κέντρο διασκέδασης «ETAL CLUB» Λ. Βουλιαγμένης 120 στάση μετρό Αργυρούπολης

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 602
ΤΚ. 16452 
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας προσκαλούμε στη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και τον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθούν τη ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 13.30 στο κέντρο διασκέδασης «ETAL CLUB» Λ. Βουλιαγμένης 120 στάση μετρό Αργυρούπολης, τιμή πρόσκλησης 20ευρώ, με φαγητό, ποτά και ζωντανή μουσική.
Τηλ. Επικοινωνίας συλ. 6979917949,
κέντρου 2109945691-9763681
με την ορχήστρα του ΤΑΣΟΥ ΜΑΓΚΛΑΡΑ

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Ξηροφθαλμία: 8 συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε


Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν εκδηλώσει κάποια στιγμή στη ζωή τους το δυσάρεστο αίσθημα καύσου, το υπερβολικό δάκρυσμα, το κοκκίνισμα και τον κνησμό που προκαλούνται όταν αναπτύσσεται ξηρότητα στα μάτια.
Για πολλούς ανθρώπους, όμως, η ξηροφθαλμία δεν είναι μία παροδική ενόχληση, αλλά ένα επίμονο πρόβλημα που αποκαλείται σύνδρομο ξηροφθαλμίας, πλήττει σοβαρά την ποιότητα της ζωής τους και απαιτεί συνεχή και προσεκτική φροντίδα.
Το σύνδρομο ξηροφθαλμίας αναπτύσσεται όταν οι δακρυϊκοί πόροι δεν παράγουν επαρκείς ποσότητες δακρύων ή όταν τα παραγόμενα δάκρυα δεν είναι αρκετά ποιοτικά. «Τα δάκρυα, τα οποία αποτελούνται από τρεις ξεχωριστές στοιβάδες, είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των ματιών και η ανεπάρκειά τους μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα», λέει ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD,  ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, NYU Medical School. «Μεταξύ άλλων είναι απαραίτητα για να υγραίνονται και να λιπαίνονται τα μάτια, για να τα τροφοδοτούν με θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, για να καθαρίζουν την επιφάνειά τους, αλλά και για να εστιάζουν καλύτερα τις εικόνες που βλέπουν».
Όλες αυτές οι λειτουργίες διαταράσσονται όταν η δακρυϊκή στοιβάδα δεν παράγει αρκετά δάκρυα ή όταν τα δάκρυα που παράγει δεν έχουν την επιθυμητή σύσταση αφού, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, δεν αποτελούνται μόνο από άλατα και νερό, αλλά από εκατοντάδες πρωτεΐνες, ηλεκτρολύτες, αντισώματα και λιπίδια.
«Κάθε άνθρωπος μπορεί να εκδηλώσει σύνδρομο ξηροφθαλμίας, αλλά είναι πιο συχνό στις γυναίκες, ιδίως μετά την εμμηνόπαυση, εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα τους», λέει ο Δρ Κανελλόπουλος.